28/12/14

Αεροσκάφος εξαφανίστηκε μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης

Πρόκειται για την πτήση QZ8501 της μαλαισιανής εταιρίας AirAsia - 161 οι επιβαίνοντες
Αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί ενώ πετούσε μεταξύ της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης με 161 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στη Τζακάρτα.
«Η Τζακάρτα έχασε τον έλεγχο με το αεροπλάνο μεταξύ Σουραμπάγιας και Σιγκαπούρης στις 07.55 τοπική ώρα», δήλωσε ο Τζ.Α. Μπαράτα.

Η πτήση QZ8501 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας και αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης στις 08.30 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, «200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ). νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης».

Η AirAsia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. «Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμιά πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος», αναφέρει.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.