31/12/14

Σφοδρή σύγκρουση για την οικονομία

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία
Ως το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ο λαός χαρακτήρισε την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ «για να μην πληρώνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια ο Πρωθυπουργός δήλωσε «την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη Χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία».

«Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο!» σχολίασε ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Για πανικό κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο σχόλιο.
«Όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν περιμένουν τον κ. Σαμαρά να τις «αποκαλύψει». Στη βάση αυτών των προτάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει την υποστήριξη της κοινωνίας» αναφέρει το κόμμα.
Προσθέτει μάλιστα ότι «αυτό που δεν ξεχνά ο ελληνικός λαός,  είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκρυψε την συμφωνία του με την τρόικα πριν τις εκλογές του 2012, ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση. Γνωρίζει, δε, πολύ καλά ότι και τώρα ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου, όπως όλοι μάθαμε μέσω του περίφημου mail Χαρδούβελη.
Ποσό πιο χαμηλά θα πέσει ακόμη ο κ. Σαμαράς;».
Για το θέμα είχε προηγηθεί επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτη. Με αφορμή δηλώσεις του Γ. Τόλιου και του Γ. Μηλιού σε μέσα ενημέρωσης ο κ. Σταμάτης σχολίασε ότι οι υπεύθυνοι οικονομικής πολιτικής του κόμματος «αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα, που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι, δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων».
Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, «αυτό θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεοκοπία και την έξοδό της από το ευρώ και το ξέρουν πολύ καλά».
Ανακοίνωση για το θέμα έξεδωσε και η Νέα Δημοκρατία η οποία αναφέρει πως «μετά τους κ. Τόλιο και Μηλιό που αποκάλυψαν ότι τους δεσμεύει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει τη διακοπή  τόκων και χρεολυσίων των δανείων της χώρας, ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι θα αποπληρώσουν επιλεκτικά το χρέος σε κάποιες χώρες και δεν θα πληρώσουν την Ιταλία, τη Γαλλίακαι τη Γερμανία».
Κατά τη Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι «θα οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη, καθώς και στη διακοπή κάθε διπλωματικής ή οικονομικής σχέσης με τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης».
«Δυστυχώς, ξεκίνησαν να βαράνε το νταούλι, όχι μόνον προς τις αγορές, αλλά και προς τους εταίρους και τους συμμάχους της πατρίδας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.