30/12/14

Συνέντευξη του αιχμάλωτου Ιορδανού πιλότου σε περιοδικό του Ι.Κ.


REUTERS/MUHAMMAD HAMED
Ο πατέρας του 26χρονου Μάαζ αλ-Κασάσμπεχ είχε απευθύνει έκκληση στους τζιχαντιστές (φωτογραφία αρχείου).
«Συνέντευξη» του Ιορδανού πιλότου που αιχμαλωτίσθηκε την περασμένη εβδομάσα στη Συρία -όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε στη Ράκα- δημοσιεύεται στο περιοδικό «Dabiq» του Ισλαμικού Κράτους, συνοδευόμενη από φωτογραφίες.
Ο 26χρονος Μάαζ αλ-Κασάσμπεχ δηλώνει ότι το αεροσκάφος του, ένα F-16 που πραγματοποιούσε αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, κατερρίφθη από πύραυλο εξοπλισμένο με σύστημα υπέρυθρων ακτίνων, εκδοχή που παρουσίασαν οι τζιχαντιστές, αλλα απορρίπτουν οι ΗΠΑ και η Ιορδανία.
Ο πιλότος εξηγεί  με ποιον τρόπο οι χώρες του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους συντονίζουν τις αεροπορικές τους επιδρομές στη Συρία και λέει ότι ο ρόλος του ήταν η καταστροφή των αντιαεροπορικών όπλων του Ι.Κ. και η κάλυψη των αεροπορικών πληγμάτων. Λέει επίσης ότι περιμένει πως θα φονευθεί από τους τζιχαντιστές.
Η απώλεια του αεροσκάφους και η αιχμαλωσία του πιλότου είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και αποτελεί σημαντικό εργαλείο προπαγάνδας για του τζιχαντιστές.
Εκτός των ΗΠΑ και της Ιορδανίας, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Δανία, η Γαλλία και η Ολλανδία συμμετέχουν στο πλευρό των ΗΠΑ στις επιδρομές στο Ιράκ.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.