29/12/14

Οι μάχες για την πόλη Κομπάνι συνεχίζονται

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός προέβησαν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, σε οκτώ αεροπορικές επιδρομές θέσεις εξτρεμισμών της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος».

Από την Κεντρική Διοίκηση  του αμερικανικού στρατού αναφέρεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν στο κέντρο της πόλης Κομπάνι και στις ιρακινές περιοχές του Σινιάρ και της Μοσούλης.

Εν τω μεταξύ, το κανάλι «Αλ Αραμπίγια» ανέφερε, ότι την 27η Δεκεμβρίου, η τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’ εγκατέλειψε θέσεις που είχε στην συνοριακή πόλη Κομπάνι και ότι οι Κούρδοι μαχητές ελέγχουν περισσότερο από το 60% της πόλης.

Η πόλη Κομπάνι, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, έγινε σύμβολο της αντίστασης των Κούρδων κατά της εξάπλωσης του ‘ισλαμικού κράτους’.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου- υπενθυμίζουμε- οι τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ ξεκίνησαν επιθέσεις για να καταλάβουν την πόλη Κομπάνι. Σε κάποιο στάδιο κατάφεραν να ελέγχουν πάνω από το μισό της πόλης. Ωστόσο, οι Κούρδοι, με την κάλυψη των αεροπορικών επιθέσεων, κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από το 60 της εκατό της κουρδικής πόλης της Συρίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, στις μάχες για την κατάληψη της πόλης Κομπάνι σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι τζιχαντιστές.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.