30/12/14

Νέο μέτωπο άνοιξε ο Ομπάμα με τον Πούτιν

Νέο μέτωπο άνοιξε ο Ομπάμα με τον Πούτιν
O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την εκτίμηση κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης που μεταδόθηκε χθες ότι η στρατηγική των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας φέρνει καρπούς και ότι η εικόνα του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αρχίσει να αποδομείται.

“Θυμηθείτε, πριν από 3 ή 4 μήνες, όλοι στην Ουάσιγκτον δήλωναν πεπεισμένοι ότι ο πρόεδρος Πούτιν ήταν μία ιδιοφυΐα, ότι υπερτερούσε έναντι όλων μας και ότι με τη δύναμη των παρενοχλήσεων και της στρατηγικής του είχε καταφέρει να αυξήσει τη δύναμη της Ρωσίας” δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε μία συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό NPR που μεταδόθηκε σήμερα και είχε ηχογραφηθεί την 18η Δεκεμβρίου.

“Εκείνη την περίοδο είχα πει ότι δεν θέλω πόλεμο με τη Ρωσία, μπορούσαμε ωστόσο να εφαρμόσουμε μια σταθερή πίεση σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας (…) και ότι με τον καιρό όλο αυτό θα εξελισσόταν σε ένα στρατηγικό λάθος της Ρωσίας” συνέχισε ο ίδιος.

“Και σήμερα, ξέρετε, έχω την εντύπωση ότι τουλάχιστον εκτός της Ρωσίας ορισμένοι πιστεύουν ότι πιθανόν αυτό που έκανε ο Πούτιν να μην ήταν τόσο έξυπνο” επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα. “Ένα μέρος της συλλογιστικής μας ήταν ότι το μοναδικό πράγμα που διατηρούσε ακμαία την οικονομία της Ρωσίας ήταν η πορεία των τιμών του πετρελαίου” και ότι η κλιμάκωση των κυρώσεων “θα καθιστούσε τη ρωσική οικονομία τόσο ευάλωτη ώστε στην περίπτωση που διαταράσσονταν οι τιμές του πετρελαίου (…) θα αντιμετώπιζαν τεράστιες δυσκολίες”.
 

12 σχόλια:

  1. ήθελε να πει ότι φταίει η οικονομία τους που δεν είναι ανταγωνιστική... άλλα μπερδεύτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απογοητευτικό να βλέπει κανείς την Αμερική να μην μπορεί να ξεπεράσει το ψυχροπολεμικό, για να μην πω το ... μακαρθικό κλίμα, ενώπιον του κοινού για όλη την Δύση εχθρού, του Ισλάμ, ο οποίος είναι προ των πυλών (ή μήπως ήδη εντός των τειχών;).

    Κατά πόσο βγαίνει και η ίδια η Αμερική ωφελημένη απ' αυτόν το πόλεμο, δεν γνωρίζω.

    Από τις 29/12 Ρωσία και Κίνα θέτουν σε εφαρμογή σύμβαση ανταλλαγής νομισμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με τους δεσμούς της αμερικανικής διοίκησης με το Ισλάμ νομίζω ότι ως τακτικός αναγνώστης του Ινφογνώμονα δεν θα έπρεπε να αναρωτηθείς τόσο πολύ και έντονα.
      Ο αδελφός του Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα (Κενυάτης) είναι ο επίσημος ταμίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και υπηρετούσα στο γραφείο της Κλίντον είναι η πρόεδρος των γυναικών της ΜΑ.

      Διαγραφή
    2. Κριστιάν,

      Την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, όπως έχω ξαναγράψει, δεν την καθορίζει ο εκάστοτε πρόεδρος, αλλά μία κλίκα οργανωμένων συμφερόντων, τα οποία ο πρόεδρος εκπροσωπεί, ή υπηρετεί, αν θέλεις.

      Ο πρόεδρος επηρεάζει μόνο την εσωτερική πολιτική.

      Βέβαια, εγείρεται το ερώτημα πώς άφησαν να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ένας μαύρος και μάλιστα από πατέρα μη Αμερικανό κι επί πλέον μουσουλμάνο. Ίσως θα είχε δώσει τα "διαπιστευτήριά του", άλλως υπάρχει και το ... Dallas, για τους μη συμμορφωνόμενους.

      Διαγραφή
    3. Ο Ομπάμα γεννήθηκε με γονείς πράκτορες της CIA και έγινε υπάλληλος της CIA σε σχετικά μικρή ηλικία, συνεπώς έχει όλα τα προσόντα να τον επιλέξουν, αλλά και να ελίσσεται εντός του συστήματος. Είναι ίσως από τους λίγους πρόεδρους που παίζει ενεργό ρόλο στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Διαθέτει επιπλέον και δημοκρατική νομιμοποίηση καθώς ήταν χρόνια Γερουσιαστής.
      Πιστεύω ότι το γεγονός ότι έχει δυνατούς συνδέσμους με το Ισλάμ είναι άλλο προσόν για την «επιλογή» του. Το αντι-ορθόδοξο του μίσος πρέπει να είναι και αυτό μεγάλο προσόν.

      Διαγραφή
    4. Άρα, ως προς τα "διαπιστευτήριά του" (=> προσόντα, που γράφεις εσύ), είναι εντάξει.

      Προσόν η σχέση του με το Ισλάμ; Ίσως βραχυπροθέσμως. Μακροπρόθεσμα, όμως, το Ισλάμ θα τον χρησιμοποιήσει και μετά θα τον πετάξει, σαν στημένη λεμονόκουπα. Ίσως το λόμπι που τον κατευθύνει, τον βρίσκει χρήσιμο συνδετικό κρίκο, για να χρησιμοποιεί το Ισλάμ εκεί που θέλει (π.χ. Συρία, Λιβύη). Όμως το Ισλάμ έχει σχέδιο και όραμα που δεν κρύβει. Γι αυτό είναι κοντόθωρο να προσπαθούν να καταστρέψουν οικονομικά την Ρωσία, η οποία θα μπορούσε να είναι ο υπ. αριθμ. 1 σύμμαχος στην αποφυγή της τελικής σύγκρουσης των πολιτισμών. Οπότε και πάντα κατά την κρίση μου, η οποία δεν έχει και μεγάλη αξία, αφού είμαι έξω από τον χορό, το αντι-ορθόδοξό του μίσος μάλλον δεν είναι καθόλου προσόν, αν τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να έχουν τέτοια αισθήματα.

      Δεν ξέρω και δεν πιστεύω να παίζει ενεργό ρόλο στην εξωτερική πολιτική. Στην Αμερική, τουλάχιστον, το θεωρούν εντελώς αποτυχημένο κι έναν από τους χειρότερους προέδρους που έχουν εκλέξει.

      Όσον αφορά στην δημοκρατική του νομιμοποίηση, επειδή ήταν χρόνια Γερουσιαστής, θα σού θυμίσω ότι και ο Κένεντυ ήταν επίσης.

      Διαγραφή
    5. "Όσον αφορά στην δημοκρατική του νομιμοποίηση, επειδή ήταν χρόνια Γερουσιαστής, θα σού θυμίσω ότι και ο Κένεντυ ήταν επίσης" Ε, και;

      Άλλωστε, όλοι αυτοί που πάνε για πρόεδροι, δεν είναι σαν τους δικούς μας βουλευτές, που δεν έχουν καμμία πείρα, αλλά μόνο ψήφους. Συνήθως έχουν υπηρετήσει ως γερουσιαστές, ή κυβερνήτες, ή έχουν άλλη εμπειρία, αναγνώριση και καταξίωση (π.χ. Αϊζενχάουερ).

      Διαγραφή
    6. >Προσόν η σχέση του με το Ισλάμ;<
      σου θυμίζω ότι ο ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του στις προεδρικές εκλογές, ο μακ Κείν διαθέτει τα ίδια «προσόντα», σε άλλο επίπεδο δηλαδή, γιατί δεν πιστεύω να έχει αναγνώσει το Κοράνι. Αλλά φαίνεται ότι για να ήσουν υποψήφιος πρόεδρος ήταν εκ το ουκ άνευ απαίτηση για να πάρεις το χρίσμα του κόμματος τους.

      > Στην Αμερική, τουλάχιστον, το θεωρούν εντελώς αποτυχημένο κι έναν από τους χειρότερους προέδρους που έχουν εκλέξει.<
      Έτσι νομίζεις, χωρίς αποδεικτικό, αλλά τι σημασία έχει;

      >"Όσον αφορά στην δημοκρατική του νομιμοποίηση<
      Ναι και ο Κένεντυ, και λοιπόν; Το ανέφερα γιατί ο Πούτιν δεν διαθέτει παρόμοιο «προσόν», και αυτό μετράει στο παιγνίδι της προπαγάνδας.

      Διαγραφή
    7. Ίσως σε κάθε χώρα απαιτούνται διαφορετικά προσόντα. Ο Πούτιν έχει ένα προσόν, που δεν μπορούν να τού το συγχωρήσουν εύκολα, όταν μάλιστα το δοκιμάζουν στο πετσί τους (οι αντίπαλοί του): Ότι είναι Ηγέτης, με ήτα κεφαλαίο, κατάλληλος για να κυβερνήσει την συγκεκριμένη χώρα και τον συγκεκριμένο λαό.

      Οι Αμερικανοί την είχαν πάθει ξανά στην Γεωργία, όταν πριν 5-6 χρόνια ενθάρρυναν τον Σαακασβίλι να βομβαρδίσει χωριά της Ν. Οσετίας. Έπρεπε να περιμένουν την αντίδραση του Πούτιν στην Κριμαία και τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας. Η προπαγάνδα δεν μετρά τόσο, όσο οι απτές πράξεις.

      Για να το κλείσουμε: Διαφωνείς με το σκεπτικό μου ότι θα ήταν σοφότερο να έχουν την Ρωσία σύμμαχο απέναντι στο Ισλάμ και την εγκληματική οργάνωση ΙΚ, αντί να ασχολούνται με το πώς θα την καταστρέψουν;

      Διαγραφή
  3. Η οικονομία της Ρωσσίας δεν είναι μόνο έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

    Απλώς δεν είναι φούσκα καλά κρυμμένη μέσα στα κιτάπια των δυτικών τραπεζών (ή αλλιώς φουσκωμένα τραπεζικά αερόστατα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη η παρτίδα μόλις άρχισε και θα εχει πολλα μέτωπα.Ηδη απο τέλους Γενάρη αρχίζει η εφαρμογή στις ρωσοκινεζικες συναλλαγές η εκτόπιση του δολαριου,με προοπτική επέκτασης σε όλες της χώρες BRICS. Οικονομικά θεωρω οτι η Ρωσία θα στριμωχτεί άγρια για πολλούς λόγους αλλα κυρίως γιατι οι χρηματοπιστωτικοί μηχανισμοί ειναι πανίσχυροι και ελέγχονται απο την Αμερική. Επιπλεον οι μηχανισμοί αυτοί ξέρουν οτι και για αυτούς ειναι ζήτημα ζωής να αποτύχουν οι BRICS,άρα δεν συμμετέχουν μονον λογω Αμερικής.Ο κατάλυτης της επιτυχίας της μιας η της άλλης μέριας λέγεται Κίνα η οποια παίζει το δικό της παιχνίδι και θα ήταν λάθος να την εντάξουμε συλληβδην με τη πλευρα της Ρωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Ηδη απο τέλους Γενάρη αρχίζει η εφαρμογή στις ρωσοκινεζικες συναλλαγές η εκτόπιση του δολαριου,με προοπτική επέκτασης σε όλες της χώρες BRICS<

      Διάβασε τον σύνδεσμο που δίνω παραπάνω στο σχόλιό μου 30 Δεκεμβρίου 2014 - 5:03 μ.μ. Κι εδώ.

      Τα υπόλοιπα θα τα δούμε.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.