28/12/14

Εγκώμια του ηγέτη της Χαμάς Μεσάαλ στην Τουρκία σε απρόσμενη εμφάνιση στο συνέδριο του AKP

«Πηγή ισχύος για όλους τους μουσουλμάνους»
Φωτογραφία:  Reuters
Αγκυρα, Τουρκία
«Η Τουρκία είναι πηγή ισχύος για όλους τους μουσουλμάνους» δήλωσε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο Ικόνιο.
«Ισχυρή Τουρκία σημαίνει ισχυρή Παλαιστίνη» δήλωσε ο Μεσάαλ, εκφράζοντας την ελπίδα να «απελευθερώσει την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ» μαζί με την τουρκική ηγεσία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική πύλη της εφημερίδας Hurriyet.

«Μια δημοκρατική Τουρκία, σταθερή και ανεπτυγμένη είναι πηγή ισχύος για όλους τους μουσουλμάνους» ανέφερε ο ηγέτης της Χαμάς και ευχαρίστησε τους τούρκους ηγέτες για την υποστήριξή τους στην παλαιστινιακή υπόθεση.

«Μία ισχυρή Τουρκία σημαίνει μία ισχυρή Ιερουσαλήμ, μία ισχυρή Παλαιστίνη» προσέθεσε ο αρχηγός της Χαμάς, ο οποίος είναι συχνά παρών σε σημαντικές εκδηλώσεις του AKP.

Κατά τη σύντομη παρέμβασή του, φωνές «Αλλάχ Άκμπαρ!» (Ο Θεός είναι μεγάλος!) και «Κάτω το Ισραήλ!» ακούγονταν από το πλήθος, που κουνούσε ταυτόχρονα τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες.

Μιλώντας σχετικά με την τουρκική σημαία, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε από την πλευρά του κατά την ομιλία του: «Μάρτυράς μου ο Θεός [...] θα κάνουμε αυτή την κόκκινη σημαία σύμβολο του αθώου. Αυτή η κόκκινη σημαία θα κυματίζει δίπλα στις σημαίες της Παλαιστίνης, της ελεύθερης Συρίας και όλων των άλλων σημαιών του αθώου οπουδήποτε στον κόσμο».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.