28/12/14

Έκτακτο - Εντολή εγκατάλειψης σε φλεγόμενο πλοίο με 411 επιβάτες ανοιχτά των Οθωνών

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Αγκόνα.
Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.
Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας, η φωτιά είναι μεγάλη και έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης του πλοίου για λόγους ασφαλείας. Με τη βοήθεια του πληρώματος, πολλοί από τους επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στις ναυαγοσωστικές βάρκες.
Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται να καταφθάσει ελικόπτερο, δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος από την Ηγουμενίτσα και δύο από την Κέρκυρα, ενώ από το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δόθηκε εντολή να σπεύσουν άμεσα παραπλέοντα πλοία.
Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, γίνονται από το πλήρωμα με τα ιδία μέσα του πλοίου.
Σημειώνεται ότι το πλοίο ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ απο ιταλικό όμιλο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.