30/12/14

Η ισλαμοφασιστική Τουρκία βρωμίζει την Ευρώπη - Οι μυστικές υπήρεσίες της παρακολουθούν πολίτες τουρκικής καταγωγής

Τούρκοι μυστικοί πράκτορες συνελήφθησαν στη Γερμανία - Κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν Γερμανούς τουρκικής καταγωγής
Η πρόσφατη σύλληψη τριών τούρκων πολιτών στη Γερμανία με την κατηγορία ότι παρακολουθούσαν Γερμανούς τουρκικής καταγωγής για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, ενίσχυσε τις υποψίες ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία συλλογής πληροφοριών Τούρκων που ζουν σε άλλες χώρες.
Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Today's Zaman, στις 18 Δεκεμβρίου γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι τρεις Τούρκοι, ο Μουχάμεντ Τάχα Τζ.,  ο Γκιουκσέλ Τζ. και ο Αχμέτ Ντουράν συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι κατασκόπευαν συμπατριώτες τους.

Ο Μουχάμεντ Τάχα Τζ. κατηγορείται ότι συντόνιζε τις ενέργειες των άλλων δύο κατασκόπων, συλλέγοντας πληροφορίες για τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία όπως και τις «οργανωτικές δομές» τους, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν και ενδέχεται να παραπεμφθούν σε δίκη. Όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών για τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία.

Η Ένωση των Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών (UETD), μία τουρκική ένωση πολιτών  με έδρα τη Γερμανία που έχει σχέσεις με τη τουρκική κυβέρνηση, φέρεται ότι επιδίδεται σε τέτοιου είδους ενέργειες σε πολλές γερμανικές πόλεις. Η Bild έγραψε ότι ο Μουχάμεντ Τάχα Τζ. είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και πολύ κοντά στον Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος λέγεται ότι επιθυμεί την παρακολούθηση όλων των αντιπάλων του, όσων συνδέονται με το θρησκευτικό κίνημα Χιζμέτ του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέναλλά και των μελών του PKK. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλουδιέψευσε ότι οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν  στη Γερμανία παρακολουθούσαν τουρκικής καταγωγής Γερμανούς πολίτες για λογαριασμό της MIT και φέρεται να προσέλαβε δικηγόρο για να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Όλοι παρακολουθούν όμως των Τούρκων βρωμάει κιόλας, Οι πρόσφατες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις είναι από τα τελευταία επεισόδια μιας ατέλειωτης σειράς. Καλύτερα βέβαια να βρωμάς παρά να σε χλευάζει όλη η οικουμένη, να έχεις ξεφτιλίσει ως λαός την λέξη Έλληνας και να μην ιδρώνει το αυτάκι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.