4/5/17

Τουρισμός: Αναζωογονείται η Αττάλεια με ρεκόρ αφίξεων από τη Ρωσία το Μάιο

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων από τη Ρωσία, σε επίπεδα 2014, αναμένεται να καταγράψει η Αττάλεια το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα από τα τουρκικά αεροδρόμια.
Από τις 29 Απριλίου έως την 1η Μαΐου μόνο, οι αεροπορικές εταιρίες διεξήγαγαν 150 πτήσεις από τη Ρωσία στην Αττάλεια, τροφοδοτώντας την περιοχή με 30.000 ρώσους τουρίστες.

Σύμφωνα με δεδομένα από την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ΑΤΟR, η Τουρκία είναι η πρώτη επιλογή προορισμού για τους Ρώσους το Μάιο ενώ η ένωση υπολογίζει ότι το 30-35% του συνόλου των ρώσων τουριστών που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό το Μάιο, θα επιλέξουν την Τουρκία.
Έτσι, ο τουρισμός της Αττάλειας αναζωογονείται.
Μόνο τον Απρίλιο το θέρετρο επισκέφθηκαν 188.000 Ρώσοι, 15,6 φορές περισσότεροι σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016 (12.000).Σύμφωνα με τα αεροδρόμια Αττάλειας και Αλάνιας, τον Απρίλιο την περιοχή επισκέφθηκαν 526.000 ξένοι τουρίστες (+37% σε σχέση με πέρυσι).
Έτσι, κάθε τρίτος τουρίστας στην Αττάλεια τον Απρίλιο ήταν Ρώσος. Το Μάρτιο Ρώσοι ήταν ένας στους 4.
Kατά το πρώτο 4μηνο του 2017, την Αττάλεια επισκέφθηκαν 864.000 ξένοι τουρίστες, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες διψήφια ανάπτυξη (+12,5%) από πέρυσι.
Στις αγορές που κατέγραψαν αύξηση στην Αττάλεια συγκαταλέγονται η Πολωνία, η Ουκρανία και το Ισραήλ ενώ αύξηση παρατηρήθηκε και από το Μ. Ανατολή και την κεντρική Ασία.
Οι αρχές της Αττάλειας ευελπιστούν ότι φέτος θα καταφέρουν να προσελκύσουν από 7,5 έως 8 εκατ. ξένους τουρίστες, με τους μισούς να προέρχονται από τη Ρωσία.
TornosNews

3 σχόλια:

  1. Διαβάζω πολύ συχνά τα άρθρα σας και οχι μόνο τα δικά σας αλλά και άλλων πολλών συγγραφέων και βλέπω οτι άλλα γράφετε τον Ιανουάριο αλλα τον Φεβρουάριο και ποιος ξέρει αυριο κατι αλλο !! Εσεις μας μπερδεύεται πιο πολύ !! Η Τουρκία θα διαλυθεί , οι Ρωσοι θα ελουν Ελλάδα , ο Πουτιν ελέγχει τα Βαλκάνια !!! Θα μας τρελάνετε στο τέλος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο
      τις εξελιξεις μεταφέρουμε.
      Τι φτάιμε εμείς αν ο Ερντογάν ακολουθεί την πολιτική του εκκρεμούς;
      Περίμενε το αυριανό μου άρθρο, εκεί εξηγώ την κατάσταση.

      Διαγραφή
  2. Είμαστε βέβαιοι πως αυτά τα στατιστικά στοιχεία περί αριθμού αφίξεων επιβατών (ή και επισκεπτών;) είναι πραγματικά; Διότι εγώ νομίζω ότι δεν είναι, και που προς επίρρωση σημειώνω εδώ ( Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ) τον σχετικό σύνδεσμο με έτοιμα τα σχετικά στοιχεία σε pdf εδώ... (για την Αττάλεια βλ. 5 από πάνω προς τα κάτω).

    Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς επίσημους στατιστικούς πίνακες που αναφέρονται στο αεροδρόμιο της Αττάλειας (Antalya) το συνολικό πλήθος των επιβατών που διακινήθηκαν σε αυτόν τον διεθνή αερολιμένα είναι σε σχέση με το 2016 και το 2015 ακόμα περισσότερο μειωμένα ενώ σε σχέση με το 2014 συνεχίζουν στο ναδιρ.

    Εν τέλει εν αγνοία του νομίζω ότι ο συγγραφέας του άρθρου μάλλον μας μεταφέρει τους ευσεβείς πόθους των Τούρκων παρά την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.