4/5/17

Το χρονοδιάγραμμα της Total και ο κίνδυνος αποζημιώσεων για την Κυπριακή Δημοκρατία

Η γαλλική Total έχει προγραμματίσει τη γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ στις 13 Ιουλίου 2017 για εντοπισμό υδρογονανθράκων. Οι σχεδιασμοί είναι δεδομένοι, ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν μέχρι τότε θα εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες άδειες με βάση τις διαδικασίες.
Πρόσθετα από τις απρόβλεπτες διαδικασίες και τους αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να καθυστερήσουν την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από πλευράς εταιρείας, υπάρχουν και τα πολιτικά παιχνίδια που προαναγγέλλει η Άγκυρα. Αυτό που απαιτείται πάντως είναι ο καλύτερος συντονισμός.
Αυτό που λείπει είναι μια ενισχυμένη ομάδα η οποία να επιλαμβάνεται τέτοιου είδους ζητημάτων αφού αν δεν «χτυπήσει» βυθό η Total στα χρονοδιαγράμματα που θέτει, θα δημιουργηθεί σοβαρό θέμα κόστους, το οποίο η Δημοκρατία έχει υποχρέωση να επιμεριστεί με βάση τη συμφωνία με τον ενεργειακό κολοσσό.
Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

  1. Ο Αναστασιαδης να επικεντρωθει στα ενεργειακα (εχει ηδη καθυστερησει το προγραμμα για χαρην του Ακιντζι)και να αφησει τις δικαιολογιες περι συνομιλιων γιατι οπου ναναι ερχονται εκλογες και ειναι οι Ελληνοκυπριοι που θα ψηφισουν και οχι ο Ακιντζι !
    Ειδαμε και ποσο εκτιμα τις κινησεις καλης θελησης που κανουμε σαν Ελληνοκυπριοι ο Ακιντζι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.