7/7/09

Ομπάμα: «θα μιλάω πρώτα με τον Μεντβέντεφ»


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα δημόσια την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Ρώσου ομολόγου του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας μάλιστα ότι «πρώτα με αυτόν θα χειρίζεται τα θέματα», φράση που θεωρήθηκε υποτιμητική απέναντι στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Τον βρίσκω (τον πρόεδρο Μεντβέντεφ) άμεσο, επαγγελματία, σαφή ως προς τα ρωσικά συμφέροντα, αλλά με (καλόπιστη) αναζήτηση, ταυτοχρόνως, και των αμερικανικών», επισήμανε σήμερα στο Κρεμλίνο ο Αμερικανός πρόεδρος (...) «έχω εμπιστοσύνη ότι θα συνομιλούμε με τρόπο εποικοδομητικό, ότι θα τηρεί τις δεσμεύσεις του», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στον Ρώσο ομόλογό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματιστεί να πάρει αύριο πρόγευμα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που εκουσίως επιζητεί να «φαίνεται προς τα έξω» ως «ο πραγματικός αφέντης στη Μόσχα», όπως σχολιάζεται σήμερα από πολιτικούς παρατηρητές εκεί.

Όμως, ο Ομπάμα ήταν κατηγορηματικός στο (δημόσιο) διαχωρισμό του : «Εγώ για πρωθυπουργό γνωρίζω τον κ. Πούτιν, όμως για πρόεδρο της Ρωσίας γνωρίζω τον κ. Μεντβέντεφ».
ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Βέβαια αυτή είναι μια πολύ παλιά τακτική. Βρίσκεις διαφοροποιήσεις στους «απέναντι» και επιλέγεις τον συνομιλητή που σε ευνοεί και κάνεις παραχωρήσεις ώστε να «ανεβάσεις» τον συνομιλητή και στα μάτια των δικών του ανθρώπων. Αλλά με μια σημαντικότατη διαφοροποίηση στην περίπτωση της Ρωσίας. Ο Πούτιν είναι τέκνο της ανάγκης. Ακόμα και αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος πολιτικός η Ρωσία θα έπρεπε να τον εφεύρει. Δεν γινόταν αλλιώς. Άσχετα απ’ το προφίλ του «σκληρού» Πούτιν και του «μαλακού» Μεντβέντεφ η πολιτική σε μια μεγάλη χώρα διαμορφώνεται από πολλά πρόσωπα που πολλά απ’ αυτά μένουν στο παρασκήνιο για πάντα. Το γνωρίζουν άλλωστε οι αμερικανοί γιατί και οι ίδιοι τον ίδιο τρόπο διακυβέρνησης έχουν.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ....ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΛΕΕΙ.....Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΗΡΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.