5/7/09

Το έγκλημα βασιλεύει στα Ζωνιανά


Το έγκλημα και η αυθαιρεσία εξακολουθούν να βασιλεύουν στον ορεινό Μυλοπόταμο. Ενάμιση και πλέον χρόνο μετά την ένοπλη ενέδρα κατοίκων των Ζωνιανών κατά αστυνομικών και τον σοβαρό τραυματισμό του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ένα νέο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην είσοδο του χωριού με πρωταγωνιστές ένστολους άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Μυλοποτάμου και οπλισμένους κατοίκους του χωριού έρχεται να καταδείξει ότι κάτοικοι της Κρήτης και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές.

Τρεις αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοποτάμου δέχθηκαν νέα επίθεση από οπλισμένους κατοίκους
Του Γιαννη Σουλιωτη

Η νέα παρ’ ολίγον ένοπλη συμπλοκή της 18ης Ιουνίου έγινε προσπάθεια να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου, όπως αναφέρουν πηγές από την Κρήτη, να μην επιδεινωθεί το ήδη τεταμένο κλίμα στη δίκη των συνολικά 42 κατηγορουμένων, που βαρύνονται για σωρεία αδικημάτων σχετικά με τα γεγονότα της 5ης Νοεμβρίου του 2007. Η ειρωνεία, ωστόσο, είναι ότι μεταξύ των πρωταγωνιστών του περιστατικού βρίσκονται νεαροί που συμμετέχουν στην εν εξελίξει δίκη, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και αποφυλακίστηκαν υποχρεωτικά μετά τη συμπλήρωση του δεκαοκταμήνου.

Το νέο περιστατικό

Οπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές από την Κρήτη, το νέο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 18ης Ιουνίου, όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας ένα αγροτικό αυτοκίνητο κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα προσέκρουσε στο αστυνομικό τζιπ στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοποτάμου. Παρά τη σύγκρουση, ο οδηγός του Ι.Χ. συνέχισε την πορεία του προς τα Ζωνιανά μέχρι την είσοδο του χωριού, κοντά στο σπήλαιο Σφενδόνη όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πανηγύρι για την «κουρά» των προβάτων. Το πλήρωμα του περιπολικού ακολούθησε διακριτικά το αγροτικό μέχρι το σημείο όπου εκτυλισσόταν το φαγοπότι. Μόλις οι τρεις αστυνομικοί αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο, περικυκλώθηκαν από ομάδα περίπου δέκα νεαρών, οι περισσότεροι από τους οποίους οπλοφορούσαν. Κάποιοι εξ αυτών άρχισαν να ξυλοκοπούν τους αστυνομικούς, άλλοι προκάλεσαν φθορές στο περιπολικό, ενώ στο σύνολό τους εξαπέλυαν ύβρεις και απειλές για τη ζωή των τριών ειδικών φρουρών προτάσσοντας επιδεικτικά τα όπλα τους. «Θα σας σκοτώσουμε», «δεν θα φύγετε ζωντανοί», «μην ξαναμπείτε στο χωριό» είναι μερικές μόνον από τις φράσεις που απηύθυναν στους αστυνομικούς οι κάτοικοι του χωριού, όπως έχει καταγραφεί στην έγγραφη κατάθεση των αστυνομικών. Οι τρεις ειδικοί φρουροί υποχώρησαν, επιβιβάστηκαν στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και αποχώρησαν φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Ανακοίνωση της Ενωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης με ημερομηνία 23 Ιουνίου αναφέρει τα ακόλουθα: «Στις 18 Ιουνίου καταγράφηκε ένοπλη απειλή επίθεσης σε τριμελή ομάδα συναδέλφων από μερίδα κατοίκων της πιο αστυνομοκρατούμενης περιοχής στην Ελλάδα, που ευτυχώς αυτή τη φορά, χάρη στον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία τους, δεν είχαμε σοβαρά τραυματίες ή νεκρούς. Ενας ακόμη αστυνομικός έλεγχος λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία. (...) Θρασύτατα κάποιοι εξ αυτών εξαπέλυσαν ύβρεις και απειλές προς συναδέλφους να αποχωρήσουν από το χωριό γιατί θα τους σκοτώσουν. Η ορθή κρίση των συναδέλφων τους υπαγόρευσε να αποχωρήσουν από το σημείο. Καθώς αποχωρούσαν, συνεχιζόταν η βροχή από λεκτικές απειλές, που συνοδευόταν από βροχή πετρών κατά του υπηρεσιακού οχήματος. Για άλλη μια φορά αστυνομικοί των 1.000 ευρώ βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανικανότητα ενός ολόκληρου βραδυκίνητου μηχανισμού, ανίκανου να χτυπήσει το πρόβλημα στη ρίζα του».

Καταθέσεις

Μετά το περιστατικό, οι τρεις αστυνομικοί ενημέρωσαν τον διοικητή τους καθώς και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ανωγείων για το συμβάν. Οπως όμως καταγγέλλεται στην «Κ», στην πρώτη τους κατάθεση το βράδυ της ίδιας ημέρας (18 Ιουνίου) οι αστυνομικοί δέχθηκαν «συμβουλές» και «παροτρύνσεις» να μην αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν από τους χωριανούς, κυρίως όμως ότι απειλήθηκαν με όπλα. Σε διαφορετική περίπτωση, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που θα ακολουθούσε, οι διωκτικές αρχές της περιοχής θα έπρεπε να αναζητήσουν τους δράστες και να ερευνήσουν τα σπίτια τους, κάτι που κρίθηκε σκόπιμο να αποφευχθεί. Μια παρόμοια αφορμή, άλλωστε, είχε προκαλέσει την αποτυχημένη επιχείρηση της 5ης Νοεμβρίου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τριών αστυνομικών, εκ των οποίων σοβαρότερα του νεαρού Στάθη Λαζαρίδη.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ωστόσο, το περιστατικό διέρρευσε στον τοπικό Τύπο, με αποτέλεσμα οι τρεις αστυνομικοί να κληθούν να δώσουν νέα κατάθεση στην οποία περιέγραφαν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Η νέα κατάθεση δόθηκε στις 22 του μήνα, αλλά φέρει ημερομηνία 18 Ιουνίου προκειμένου να εμφανιστεί ως η πρώτη και μόνη αναφορά των τριών αστυνομικών για το συμβάν. Στη δεύτερη αναφορά τους, οι ειδικοί φρουροί μιλούν αναλυτικά για άτομα οπλισμένα με πιστόλια των 9 mm και αυτόματα τύπου Καλάζνικοφ. Προχώρησαν, μάλιστα, σε «ταυτοποίηση» ορισμένων εκ των δραστών, αναγνωρίζοντάς τους σε φωτογραφίες των κατηγορουμένων ως πρωταγωνιστές των αιματηρών γεγονότων του φθινοπώρου του 2007.

Προανάκριση

Επειτα από αυτήν την εξέλιξη, ο περιφερειάρχης Κρήτης υποστράτηγος κ. Νίκος Μπεσίρης διέταξε προανάκριση προκειμένου να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, ενώ απέδωσε τη σύγχυση στην καθυστερημένη ενημέρωσή του για το συμβάν. Σε συνομιλητές του φέρεται, μάλιστα, να διευκρίνισε σε έντονο ύφος ότι «εάν χρειαστεί θα πραγματοποιηθούν κατ’ οίκον έρευνες, καθώς ο νόμος εφαρμόζεται για όλους». Ο φάκελος για την υπόθεση έκλεισε μόλις την περασμένη Τετάρτη, οπότε οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε νέα συμπληρωματική κατάθεση. Σε αυτή διευκρίνιζαν ότι σε κοντινή απόσταση από το δικό τους όχημα υπήρχαν δύο ακόμη περιπολικά, όπως προβλέπεται από το σχέδιο δράσης.

Νέοι και άπειροι οι ειδικοί φρουροί

Με αφορμή το περιστατικό οι αστυνομικοί της Κρήτης μιλούν για ημιτελές σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών ασφαλείας του νησιού (εξαγγέλθηκε από την ηγεσία του υπ. Εσωτερικών στον απόηχο των γεγονότων του 2007) αλλά και για σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στο νησί. Στο νεοσύστατο ΤΑΕ Μυλοποτάμου υπηρετούν σήμερα 70 ειδικοί φρουροί, οι οποίοι όμως είναι στο σύνολό τους νέοι απόφοιτοι των σχολών και ως εκ τούτου άπειροι. Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε υπ’ όψιν του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστρατήγου κ. Βασ. Τσιατούρα ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου κ. Μανώλης Παραβολιδάκης μόλις την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια συνάντησης στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Φέρεται να ζήτησε την τοποθέτηση στην υπηρεσία βαθμοφόρων αξιωματικών οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους νέους αστυνομικούς.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

23 σχόλια:

  1. το δέχεται μεγάλο μέρος,ίσως η πλειοψηφία της εκεί κοινωνίας;ναι!το βλέπουν ως μαγκιά και "ανεξαρτησία" μεγάλη μερίδα των Κρητών;ναι!έχει η αστυνομία καμία υποστήριξη από του ντόπιους;όχι!το θέμα είναι κοινωνιολογικό με άμεσες εθνικές επιπτώσεις και μετά αστυνομικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "το δέχεται μεγάλο μέρος,ίσως η πλειοψηφία της εκεί κοινωνίας;ναι!το βλέπουν ως μαγκιά και "ανεξαρτησία" μεγάλη μερίδα των Κρητών;ναι!έχει η αστυνομία καμία υποστήριξη από του ντόπιους;όχι!το θέμα είναι κοινωνιολογικό με άμεσες εθνικές επιπτώσεις και μετά αστυνομικό"


    Τι εννοείς με εκείνο το "ανεξαρτησία" και εκείνο το "έχει η αστυνομία καμία υποστήριξη από του ντόπιους"(γιατί στην πατρίδα σου την Θεσσαλία η αστυνομία έχει μεγάλη υποστήρηξη απο τους ντόπιους;Φάνηκε με την υπόθεση Παλαιοκώστα!).Γίνε αν θέλεις περισσότερο σαφής, διότι ψυχανεμίζομαι οτι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης περί Κρήτης.Φαίνεται οτι δεν σου φτάνει η αντιπαράθεση που έχεις με τον ανώνυμο αριστερό στο άλλο post, θέλεις να δημιουργήσεις και σ'αυτό προστριβές.Εκτός αν τα εσώψυχα που βγάζεις εναντίον της Κρήτης, έχουν να κάνουν με τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, κατα τις οποίες το κόμμα σου έσπασε στην κυριολεξία τα μούτρα του στην Κρήτη, φτάνοντας σε εκλογικά ποσοστά της δεκαετίας του 80.


    Μίνως.
    Υ.Γ.Μάθε οτι το ρουφιανιλίκι και το χαφιεδιλίκι στην Κρήτη πληρώνονται με αίμα.Για αυτό δεν πρόκειται να βρει ποτέ η αστυνομία πρόθυμους συνεργάτες στην Κρήτη.Όπως καταλαβαίνεις "το φαινόμενο είναι κοινωνιολογικό με άμεσες εθνικές επιπτώσεις και μετά αστυνομικό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @saphire
    εσύ βλέπεις ότι θέλεις (μαγκιές, ανεξαρτησίες κτλ), το πρόβλημα ήταν πολύ πιο απλό, με την ανοχή του κράτους δημιουργήθηκε μια Μαφία που προήλθε από μετασχηματισμό του "παραδοσιακού" ζωοκλέφτη και των τραμπούκων της δεξιάς (σε όψιμο στάδιο και του Πασοκ) σε νταβατζήδες και χασισοκαλιεργητές.
    Τώρα, το πρόβλημα είναι τυπικά αστυνομικο, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το ότι τα Ζωνιανά είναι στην Κρήτη, ότι στην Κρήτη οι περισσότεροι οπλοκατέχουν κτλ κτλ. Όσο πιο γρήγορα βγάλουν απο τα κεφάλια τους, τα αστυνομικά μπουζούκια, τέτοιου είδους εμμονές τόσο πιο γρήγορα θα λύσουν το πρόβλημα.
    Το τελευταίο περιστατικό "δημιουργήθηκε" απο ανίκανους αστυνομικούς, ανίκανους να εφαρμόσουν τον νόμο εκεί που προσβλήθει, δέσμιους ιδεοληψιών. Τι πάνε μετά να κάνουν στην φωλιά του λύκου; μέσα σε ένα γλέντι που γίνεται για την κουρά των προβάτων, όπου το 99% έχει φάει και έχει πιεί τον άμπακο, πάνε να συλάβουν τους δράστες, οι οπoίοι βρίσκονται ανάμεσα στους φίλους τους, τους συγγενείς κτλ. Τέτοια αλλαζονία δεν την είχε η αστυνομία, ούτε στον Γ' ελληνοχριστιανικό πολιτισμό! Κι αφού τον "ήπιαν" πήγαν στον "μπαμπά" να κάνει νταντά τους κακούς Ζωνιανούς, φωνάξαμε και καμιά δεκαριά δημοσιογράφους, τους τα λέμε να δούνε τι κακοί άνθρωποι είναι στην Κρήτη και πάμε παρακάτω.
    Όσο η αστυνομία δεν απαντά επιτόπου, όσο αφήνει η ανικανότητα της να βρίσκει άλλοθι στα στερεότυπα και όσο απλώς την απαρτίζουν και την διοικούν άχρηστοι τα Ζωνιανά και οι Παλαιοκώστηδες θα υπάρχουν.

    Ένας Ανωγειανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υπόθεση Παλαιοκώστα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με αυτό που γίνεται στην Κρήτη!σε καμία!δεν υπάρχει χωριό στην Θεσσαλία στην κατάσταση των Ζωνιανών και δυστυχώς τα Ζωνιανά δεν είναι τα μόνα!
    Τώρα το ότι οι Κρήτες επιμένουν να ψηφίζουν μόνο ένα κόμμα οφείλεται και στο γεγονός ότι η περιοχή ήταν η αγαπημένη του κόμματος αυτού (έλα να δεις τη εκδικητικότητα υπήρξε απέναντι στην Μακεδονία και την Θεσσαλία...) αλλά και στην ψυχοσύνθεση των κατοίκων της νήσου αυτής που πολύ δύσκολα αλλάζει!σαφώς όμως και η μη υπακοοή στις αρχές από πολλούς γίνετια αντιληπτό ως καλό και ανεκαρτησία δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά γιατί θίγεσαι!στην Θεσσαλία μετά από καβγά θα βγεις ζωντανός στην Κρήτη αμφίβολο,ε αυτό είναι πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστή,η διακίνηση ναρκωτικών είναι πρόβλημα,η μη υπακοοή στους νόμους είναι πρόβλημα και επειδή αναφέρθηκες στην ιδιαίτερή μου πατρίδα τέτοιο πράγμα στην ένταση αυτή ούτε υπάρχει ούτε υπήρξε!εγώ δεν θα πω τίποτα παραπάνω απλώς να πω ότι οι μισοί Κρήτες είναι αηδιασμένη με την κατάσταση αυτή που υπάρχει στο νησί τους και θέλουν να τελειώνει!Τώρα όσον αφορά το "ρουφιανιλίκι" όπως λες είναι σαφώς λανθασμένη η αντίληψή σου,το να καλύπτεις δηλαδή των έμπορο ναρκωτικών,τον μαφιόζο είναι μαγκιά και ανδροπρέπεια;εγώ συνέργια στο έγκλημα το λέω,η αντίθετη περίπτωση θέλει θάρρος και θα έπρεπε να επιδοκιμάζεται
    Όσο για τον ανώνυμο που ανέφερες,ας είχε τ'....κότσια να γίνει επώνυμος πρώτον και δεύτερον ας μάθαινε ιστορία και ς είχε το θάρρος να παραδεχτεί και τον αντίπαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΗΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΛΟΠΟΤΑΜΟ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΡΗΤΙΚΟΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΖΩΝΙΑΝΟΥΣ ΠΟΣΟ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ...ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το τελευταιο περιστατικο δημιουργηθηκε γιατι καποιοι ηθελαν να εκφοβισουν το κοσμο στα ζωνιανα για να παρουν μεγαλυτερη μιζα και στραβωσε στη πορεια μην κρυβομαστ πισω απο το δαχτυλο μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 1:55 πμ
    Φίλε μου αυτά τα περί ανεξαρτησίας τα ανέφερε ο saphire. Σε αυτά τα υψόμετρα δεν τίθεται τέτοια θέμα, ο καθένας ξέρει τι είναι και ποιοι τους έσφαζαν την οικογένεια για 270 χρόνια.

    Ξαναλέω, το πρόβλημα με τα Ζωνιανά είναι αστυνομικό και μόνο, όχι κοινονιολογιες και παπαριές και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται (χωρίς τις σάλτσες δηλαδή).

    Υπάρχουν κι άλλα χωριά στην περιοχή που απο την φτώχεια και την ανέχεια κάνουν το σκατό τους παξιμάδι και το τρώνε αλλά φυτείες με χιλιάδες δενδρύλια δεν έχουν, παρόλο που και καλασνίκοφ έχουνε και την χρήση τους ξέρουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "το σκατό τους παξιμάδι";δεν νομίζω ότι η πλούσια Κρήτη έχει τέτοιο πρόβλημα,κατά τα άλλα αν νομίζεις ότι η αστυνομία είναι παντοδύναμη και ότι στην Κρήτη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα νοοτροπία οκ!πάντως εκεί που είπες για τραμπούκους της δεξιάς έπεσα κάτω από τα γέλοια!πάλι η δεξιά λοιπόν,πάλι αυτή η π... φταίει!μάλιστα!άλλωστε είναι γνωστό το παραμυθάκι με το οποίο αποποιούμαστε τις ευθύνες...για όλα φταίει η δεξιά!και που;στην πρασινοφρουρούμενη Κρήτη!το πιο πασοκτζήδικο μέρος στην Ελλάδα που αν δεν είσαι πασοκτζής πρέπει να φυλάγεσαι!καλά βέβαια γενικά πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. saffire
    στο αφιερωνο για τη μιλας γενικολογα χωρις να ξερεις

    ""Σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Εφετείο ο πρώην υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γιάννης Κεφαλογιάννης για τις κατηγορίες της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της πρόκλησης τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας
    Πρωτοδίκως,
    Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Καταδικάστηκε επίσης σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή για την κατηγορία της απλής συνέργειας και ο στενός συνεργάτης του πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου και περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης στην Κρήτη, Αρκάδιος Σπανουδάκης""


    αν θεσ ψαξτω στο διαδυκτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ότι και καλά το έγκλημα στην Κρήτη προέρχεται από τον Κεφαλογιάννη και αρχίζει και σταματά εκεί!ε φυσικά και έτσι θα είναι άλλωστε είναι γνωστό ότι η δεξιά φταίει για όλα!βέβαια το ότι το νησί είναι καταπράσινο δεν έχει καμία σχέση!είναι οι λίγοι δεξιοί αυτοί που φταίνε και είναι εγκληματίες!έρχομαι κάθε χρόνο στο νησί σας,γνωρίζω καλά την νοοτροπία των κατοίκων και τις καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελληνες πολιτες και σεβασμος στην πολιτεια και στους νομους.... Ανεκδοτο ειναι αυτο παλι?

    Ο νομοι πλεον και η πολιτεια ειναι κατα του εθνους, το βλεπουμε καθε μερα.

    Την περιφανεια τους ηθελαν να πατησουν τα οργανα, και οι πετρες μπορουν να καταλαβουν οτι δεν πας στο γλεντι να συλλαβεις χωριανους και να σε δεχτουν με λουλουδακια..

    Πολλα χωρια ειναι ετσι ανα την Ελλαδα απλα στα Ζωνιανα επεσε η καταρα των δημοσιογραφων..

    Αφηστε τους περηφανους Ελληνες στην ησυχια τους.. Και το '21 ολλοι προσκυνημενοι ηταν στον νομο και τις προσταγες του Τουρκου. Τους Κολοκοτρονεους νταβατζηδες και κλεφτες τους κατηγορουσαν, αλλα σε κατι τετοιους στηριχτικε το εθνος για να επιβιωσει..

    Οταν ερθει η Ωρα να αντιμετωπισουμε τους Τουρκους, βοσκους κ Ζωνιανους θελω στο πλαι μου.. Μερικοι απο τους λαλιστατους Blogoλογους θα πολεμησουν απο καναπε με πυρηνους λογους και ατελειωτες συζητησεις..

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "ότι και καλά το έγκλημα στην Κρήτη προέρχεται από τον Κεφαλογιάννη και αρχίζει και σταματά εκεί!ε φυσικά και έτσι θα είναι άλλωστε είναι γνωστό ότι η δεξιά φταίει για όλα!βέβαια το ότι το νησί είναι καταπράσινο δεν έχει καμία σχέση!είναι οι λίγοι δεξιοί αυτοί που φταίνε και είναι εγκληματίες!έρχομαι κάθε χρόνο στο νησί σας,γνωρίζω καλά την νοοτροπία των κατοίκων και τις καταστάσεις..."


    Ναι έρχεσαι κάθε χρόνο στο νησί μας για να διεξάγεις "κοινωνιολογικές μελέτες",για να ανακαλύψεις πόθεν προέρχεται αυτή η "κουζουλάδα" των Κρητικών(θα ήταν πολύ καλό για εσένα αν ήταν αλήθεια.Αλλά μάλλον θα αράζεις σε κάποια παραλία και θα απολαμβάνεις το ένα μετά το άλλο τα fredos)!Για να σε βοηθήσω να κατανοήσεις περισσότερο τα της Κρήτης, διάβασε-αν το βρείς καθότι είναι και σπάνιο-το βιβλίο "ιστορία των επαναστάσεων της Κρήτης" των Ζαμπέλιου και Κρητοβουλίδου και θα ανακαλύψεις οτι απο την ημέρα που πάτησε το πόδι του ο Βενετός μέχρι και την ημέρα που έφυγε και ο Τούρκος(και όχι μόνο διότι έχουμε και το 1905 την επανάσταση στο Θέρισσο ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), έχουν διεξαχθεί στο νησί μου καμιά 300ρια επαναστάσεις.Όσο για τους Κεφαλογιάννηδες, μάθε απο τους πληροφοριοδότες σου τι εστί αυτή η φάρα και μετά τα ξαναλέμε.Και κάτι ακόμα.Η Κρήτη έπαψε να ψηφίζει "λαϊκούς"(ακόμα έτσι αποκαλούν το κόμμα σου στην Κρήτη)απο την εποχή του Μεταξά και πιο συγκεκριμένα απο την ημέρα που ο δικτάτορας είχε την φαεινή ιδέα να αφοπλίσει την Κρήτη δια της βίας.Έστειλε λοιπόν το "Ευζωνικόν" στην Κρήτη και δεν άφησε "λίθον επι λίθου" στο νησί, για να βρεί τα "υπερσύγχρονα Μαρτίνια"(τουφέκια μονόσφαιρα μαύρης πυρίτιδος της επανάστασης του 1897, τα οποία είχαν προμηθεύσει οι Αγγλοι στους Κρητικούς, με την προϋπόθεση οτι η επικείμενη επανάσταση δεν θα διεξήγετο με αντικειμενικό σκοπό την ΕΝΩΣΗ, αλλά την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΊΑ.Ήθελαν δηλαδή να επιβάλλουν ενα καθεστώς Κύπρου στο νησί)τα οποία οι Κρητικοί φύλαγαν "για την κακιά την ώρα".Απο τότε λοιπόν η δεξιά έπαψε "να παίζει μπάλα" στην Κρήτη και μόνο οι μεγαλοφάρες όπως του Κεφαλογιάννη την στηρίζουν.Και αν συνεχίσετε να κάνετε τις ίδιες μαλακίες τύπου Ζωνιανών, το κόμμα σου στο νησί θα υπάρχει μόνο ως μια θλιβερή ανάμνηση.


    Μίνως.
    Υ.Γ.Επαναλαμβάνω για να το εμπαιδώσεις καλύτερα οτι ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΙΛΙΚΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ, άσχετα αν είναι για καλό ή για κακό.Κατά την άποψη σου ποιός νοικοκύρης Κρητικός θα "έβαζε το κεφάλι του στον ντορβά" οικιοθελώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τους Κεφαλιογιάννηδες ξέρω αλλά και όλες τις άλλες φάρες,δεν φταίω εγώ που έτσι είναι το σύστημα οργάνωσης στο νησί σας,στο χέρι σας είναι να το αλλάξετε,πραγματικά αν δεν είσαι ψιλομαφιόζος εκεί πολιτικός δεν γίνεσαι.Το γιατί να έχουν οι Κρητικοί όπλα ενώ εμείς οι άλλοι να μην έχουμε δεν το καταλαβαίνω,πολύ καλά έκανε ο Μεταξάς!είναι δυνατόν κομμάτι ευνομούμενης πολιτείας να βρίθει όπλων;όσο για τον ρόλο των Άγγλων τον ξέρω πολύ καλά...
    Με την αντίληψή σου περί "ρουφιανιλικιού" διαφωνώ κάθετα,μετά μην περιμένετε να αλλάξει τίποτα!και δεν κατάλαβα τι "μαλακία" έγινε στα Ζωνιανά;δηλαδή τι έπρεπε να κάνει η αστυνομία;να πει σας παρακαλώ καλοί μου Ζωνιανοί αν θέλετε παραδοθείτε;μην σε επιρρεάζει ο τοπικισμός (το πιο ολέθριο πράγμα ενός έθνους),το πρόβλημα υπάρχει λόγω παραδόσεων και καταστάσεων,αλλά ό,τι και να έγινε στο παρελθόν αυτό σήμερα πρέπει να ξεπεραστεί!τα βουνά της Θεσσαλίας ήταν απάτητα!ήταν το κέντρο του κλεφταρματολικιού,ποτέ δεν πάτησε Τούρκος αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα τώρα πια και παντού επικρατεί ειρήνη και νομιμότητα,ή μήπως σε μας δεν έγιναν άπειρες επαναστάσεις;να πω γι'αυτή του 1854;αλλά αυτά τώρα τέλειωσαν!ε στην Κρήτη γιατί δεν γίνεται επιτέλους όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα;ειδική μεταχείρηση δεν θέλω για κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επίσης να πω ότι όλοι οι γνωστοί,φίλοι και συγγενείς Κρήτες την ίδια άποψη με μένα έχουν,οι ίδιοι δε λένε και πολλοί πιο σκληρά πράγματα!δηλαδή τι σημαίνει ότι αυτοί δεν αγαπάνε το νησί τους;αντίθετα με την συμπεριφορά τους την ειρηνική και νόμιμη τιμάνε και διαφημίζουν το νησί,ενώ ο κάθε "κούδρος" είναι αυτό που ατιμάζει το νησί και την Ελλάδα ολόκληρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sepphire

    δεν γινεται καποιοι βοσκοι που ασχολουνται με τη ζωωκλοποι
    ξαφνικα να καταληξουν μεγαλοεμποροι ναρκωτικων, με ενα σωρο χασισοφοιτιες, και να πουλανε χασισι με ονομασια προελευσης στην Ολλανδια

    χωρις την υποστηριξει του κρατους (δικαστικων-πολιτικων-σωματων ασφαλειας)δεν γινεται τιποτα τετοιο καποιοι τους τα εμαθαν να τα καλλιεργουν

    γιατι απομακρυνθηκαν με δυσμενεις μεταθεσεις οι υπευθυνοι στο ρεθυμνο απο τα σωματα ασφαλειας; μετα το περασιστατικο στα ζωνιανα για πλακα;

    Σε ενα νησι με 700.000 κοσμο σε ολη την κρητη χωρις να γνωριζουν οι φυλακες, να καλυπτουν και να προωθουν, η εγκληματικοτητα αυτου του ειδους δεν αναπτυσετε...........

    και ξερεις το εγραψα και παραπανω
    η ιστορια των ζωνιανων ειναι μια ιστορια που χαλασε στη μιζα.....
    γιατι καποιοι ηθελαν παραπανω λεφτα απο αυτα απο αυτα που επερναν απο τα χωρια και τουσ καλυβαν για χρονια.....
    πηγαν να κανουν επιδηξει δυναμεις.... η συνεχεια της ιστοριας στα μεσα μαζικης ενημερωσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το σκίσατε πάλι το θέμα, άμα γράφατε έκθεση στις πανελλήνιες θα παίρνατε τα @@ μου!!!

    Ρε το καταλαβαίνετε ότι το θέμα είναι απλώς αστυνομικό και τίποτα άλλο;
    Δεν έχει να κάνει με ούτε με τον αν αγαπάνε οι κρητικοί τα όπλα ή τα χαρούπια άλλα και ούτε με το αν είμαστε κολόρατσα.

    Απλώς οι τύποι είναι άπαιχτοι, ένα πρωί την είδαν αφεντικά και άρχισαν να φυτεύουν καναβουριές και ποιός να τους σταματήσει; Η αστυνομία που μέχρι χθές τους συνελάμβανε ως ζωοκλέφτες και μετά πήγαιναν οι πολιτικοί και τους έβγαζαν λάδι; Οι πολιτικοί (όχι μόνο όσοι έχουν αναφερθεί παραπάνω αλλά και κάποιοι που τώρα είναι υπουργοί ;-) ) αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν και να προσφέρουν κάλυψη. Είπαμε, οι χασισέμποροι και οι νταβατζήδες είναι οι χθεσινοί τραμπούκοι και ζωοκλέφτες, τα καμάρια τους!

    Αυτά, βαριέμαι να σας γράψω κι άλλα μιας και δεν έχετε καμιά όρεξη να τα καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οχι το έγκλημα δεν βασιλεύει στα Ζωνιανά.

    Το έγκλημα βασιελέυει στο Αιγάλεω, στην Κυψέλη, στην Κηφισιά και σ ολο το λεκανοπέδιο Αττικής. Εκεί είναι που γίνονται τα φονικότερα και μεγαλύτερα εγκλήματα. Εκεί είναι που οι πολίτες και κυρίως οι αστυνομικοί φοβούνται για τη ζωή τους. Εκεί είναι που έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί αστυνομικοί απο απρόκλητες εγκληματικές επιθέσεις. Κανένας στα Ζωνιανά.

    Η εγκληματικότητα στα Ζωνιανά είναι ελάχιστη απέναντι στην εγκληματικότητα της Αθήνας.

    Οταν το κατανοήσουμε αυτό τότε ίσως δούμε και γιατί προβάλλεται η "εγκληματικότητα" των Ζωνιανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "ε στην Κρήτη γιατί δεν γίνεται επιτέλους όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα;ειδική μεταχείρηση δεν θέλω για κανέναν!"


    Εσύ ήσουν αυτός που μίλησες επανειλημμένα για αυτονομία της Κρήτης και εγώ αναφέρθηκα σ'αυτούς που κρύβονται πίσω απο τέτοιου είδους σενάρια.Είναι αυτοί που επιθυμείς να γίνουν στρατηγικοί σύμμαχοι της Ελλάδος.Δηλαδή τι θέλεις, να "πατήσουν" μια μέρα την Κρήτη αντουφέκιστοι;Ο Μεταξάς αφόπλισε την Κρήτη και μετά απο λίγο την "πάτησαν" οι Γερμανοί(για αυτό και στην Κρήτη οι "λαϊκοί" δεν πρόκειται ποτέ να "δούν στον ήλιο μοίρα").Θέλεις να επαναληφθεί το ίδιο και με τους Οβριούς;Ε λοιπόν, ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!Δεν πρόκειται να αφήσουμε να επαναληφθεί το 41.Και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους!



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε Μίνωα,εβραϊκός κίνδυνος δεν υπάρχει ούτε για την Κρήτη ούτε για την Κύπρο-μιας και ήταν θέμα προηγούμενης ανάρτησης- τουλάχιστον όχι εδαφικό,όλες οι περιοχές της Ελλάδας το ίδιο κινδυνεύουν,δηλαδή η Μακεδονία δεν κινδυνεύει;τα νησιά του Αιγαίου;η Θράκη;η Κέρκυρα;θεωρητικά τα πάντα,αλλά στις άλλες περιοχές δεν έχουν όπλα,όπως δεν υπάρχουν στις άλλες περιοχές δεν πρέπει να υπάρχουν και στην Κρήτη,η ίδια η οπλοφορία βάζει σε πειρασμό,είναι σαν να έχεις μπροστά σου ένα πιάτο με παϊδάκια και να μην θες να τα φας.
    Οι Γερμανοί σίγουρα θα πατούσαν δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλαμβανόταν η Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επίσης δεν είπα σώνει και καλά να κάνουμε συμμαχία με το Ισραήλ αλλά ότι είναι μία υπόθεση που πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά,γιατί είναι περίπλοκη με μεγάλα θετικά και με μεγάλα αρνητικά στοιχεία,αλλά που όμως πρέπει να εξετάσουμε.
    Επίσης μιας και αναφέρα τα φαγητά να πω ότι στην Κρήτη έχει το καλύτερο φαγητό που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα,κάτι υπέροχα σύγλινα στον Θέρισο,κάτι ωραίες στάκες στο χωριό του Βενιζέλου που είναι κοντά στα Χανιά,κάτι σαλιγκάρια τηγανιτά,παϊδάκια από κατσίκια,πιλάφι,σκαλτσούνια κτλ νομίζω ότι είναι τα καλύτερα φαγητά που έχω φάει ποτέ,και όποιος πάει στην Κρήτη πρέπει όπωσδήποτε να εξερευνήσει την κουζίνα της περιοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Την επόμενη φορά που θα κατέβεις κάτω, φρόντισε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε και το "τσιγαριαστό".Στο συστήνω ανεπιφύλακτα.Θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!Φρόντισε μόνο να πας σε εποχή που έχει λίγη ψύχρα, διότι σαν έδεσμα είναι αρκετά βαρύ.Αλλά εσυ νέο παιδάκι είσαι, δεν έχεις χοληστερήνες και τριγλυκερίδια, οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις όποια εποχή γουστάρεις.Αλοίμονο σ'εμάς τους γεροντότερους!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το έχω δοκιμάσει στην Αγία Ρουμέλη μετά από διάβαση του φαραγγιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όσο για τα υπόλοιπα εμείς οι Έλληνες έχουμε καθήκον πάντα να είμαστε έτοιμοι και γυμνασμένοι όπως έλεγε ο Χρυσόστομος Σμύρνης γιατί από δίπλα πάντα θα έχουμε καλούς γείτονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.