18/7/09

Τουρκικές προκλήσεις για πετρέλαιο στο Αιγαίο

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως περί γεωφυσικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και, πιο συγκεκριμένα, νότια και ανατολικά του Καστελόριζου.
Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αγκυρα επικοινώνησε με τους αρμόδιους αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την υπόθεση, προκειμένου να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Οπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, «σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα», γεγονός που έχει γνωστοποιηθεί επανειλημμένα στην τουρκική πλευρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αφορά απόφαση περί γεωγραφικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, που ελήφθη στις 30 Ιουλίου 2008.
Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε και ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
«Κάθε μέρα προκύπτει, από την πλευρά της Τουρκίας, ένα νέο θέμα, που επιβαρύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε. «Κάθε ημέρα, επίσης, επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει σχέδιο, δεν έχει τακτική, δεν έχει στρατηγική απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε.
«Η Τουρκία, όμως, πρέπει να πάρει το αυστηρό μήνυμα ότι η συμμόρφωσή της με το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα με το δίκαιο της θάλασσας αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να υπηρετηθούν και εκ μέρους της οι αρχές της καλής γειτονίας, καθώς και η ευρωπαϊκή της πορεία», πρόσθεσε.
Η Τουρκία -όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Ζαμάν»- θα αναζητήσει πετρέλαιο στη Μεσόγειο. Η εφημερίδα αναφέρεται σε απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2008 και δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της επίσημης Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Με την απόφαση, δίδονται άδειες για έρευνες στην κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ, σε περιοχές έκτασης 681.595 εκταρίων νοτίως της Μούχλας και έκτασης 227.280 εκταρίων νοτίως της Αττάλειας.
Η Κυπριακή Δημοκρατία θεωρεί ότι οι περιοχές αυτές εμπίπτουν στη δική της Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και έχει εκδώσει ανάλογες άδειες.
Στο μεταξύ, σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών F-16, χθες στις 11.58, πέρασε μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και στις 12.27 τα τέσσερα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι, στα 800 πόδια. Στις 12.30 εξήλθαν του FIR Αθηνών.
Ναυτεμπορική

23 σχόλια:

  1. Ποιός δίνει την άδεια στην Τουρκία να αμφισβητεί τα πάντα στο Αιγαίο;
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αναφωνησουμε ολοι μαζι, πως και το Καστελλοριζο... κειται μακραν!

    Ας βαφτισουμε την απεμποληση εθνικων συμφεροντων ως ψυχραιμια και ας χαρουμε το καλοκαιρι μας και τη Ντορα μελλοντικη και αξια (του πατερα της) Πρωθυπουργο, εναλλασσομενη με τον επισης αξιο και αυστηρο Γιωργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >>Ποιός δίνει την άδεια στην Τουρκία να αμφισβητεί τα πάντα στο Αιγαίο;
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!<<

    Ε, ισως και η ελληνικη κατευναστικη και φοβικη πολιτικη να βαζει το χερακι της.

    Προσφατα οι Αμερικανοι μας ειπαν πως πλεον η Τουρκια δεν ελεγχεται αποτελεσματικα απο τις ΗΠΑ οπως γινοταν παλιοτερα. Και αν κρινει κανεις απο την αρνηση τους να δωσουν διοδο επιθεσης στο Ιρακ στα αμερικανικα στρατευματα, μαλλον δεν εχουν και αδικο.


    Η Τουρκια ονειρευεται να γινει υπερδυναμη. Και οι υπερδυναμεις, δρουν μονες.

    Γιατι αλλωστε να μην τα κανει αυτα η Τουρκια? Αφου μας δοκιμαζει καθημερινα επι χρονια και εχει πλεον ασφαλες δειγμα γραφης, ωστε να ξερει πως η κυβερνηση μας δε θα κανει τιποτα.

    Θυμοσαστε πριν λιγους μηνες που εβγαλαν ενα νορβηγικο πλοιο για ερευνες πετρελαιου στο Καστελλοριζο? Δεν καναμε τιποτα εκτος απο διαβημα. Το Μαρλενε Οστβαλντ ή καπως ετσι ηταν το πλοιο. Ε, η Αγκυρα, δοκιμαζε τις αντιδρασεις μας, να τα τωρα τα αποτελεσματα.

    Ψυχραιμια δεν το ειπαμε τοτε? Ε, να ειμαστε σιγουροι, πως εχει να πεσει ακομα πολυ ψυχραιμια. Και ο Ιωβ θα ζηλεψει την ψυχραιμια μας :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οι σημερινοί νεοέλληνες είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα,του Κωσταντίνου Παλαιολόγου ή του Κολοκοτρώνη κτλ.Πρέπει να ντρεπόμαστε όσοι θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες.Αίσχος τίποτα άλλο κύριοι και κυρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΣΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ???
    ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ,ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΧΕΡΣΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ??
    ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ Ή ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ?
    Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑ...ΓΕΝΝΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΓΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ε, ισως και η ελληνικη κατευναστικη και φοβικη πολιτικη να βαζει το χερακι της.

    Προσφατα οι Αμερικανοι μας ειπαν πως πλεον η Τουρκια δεν ελεγχεται αποτελεσματικα απο τις ΗΠΑ οπως γινοταν παλιοτερα."



    Και ποιός δίνει εντολές στα δικά μας τα ανδρείκελα για αυτήν την φοβική και κατευναστική πολιτική;
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!

    Και ποιος έφτασε την Τουρκία σε τέτοιο σημείο ωστε να μην μπορεί να την ελέγχει πλέον;
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!

    Και ποιος ηγέτης αναβάθμισε πρόσφατα την Τουρκία σε περιφερειακή υπερδύναμη;
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ!

    ΕΝΟΧΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ(ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΙ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ)ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ;ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΛΕΣΟΤΟ(Αφρικανικό κρατίδιο στην καρδιά της Ν.Αφρικής).Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΛΑΜΕ ΧΑΤΙΡΙΑ!Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λόγω καλοκαιρινών διακοπών της
    κυβέρνησης και των υπουργείων εξωτερικών , και εθνικής άμυνας, μήπως πρέπει να αρχίσουν διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα ,μήπως και αρχίσουν να ξυπνούν τα σαίνια μας?
    Καμιά φορά όταν ο αρμόδιος υπουργός είναι ανίκανος η πολιτική καλό είναι να ασκείτε απ' τους πολίτες.
    Δεν ξέρω πώς μπορεί να οργανωθεί κάτι τέτοιο και άν είναι και απολύτως σωστό .
    Εχει να προτείνει κάποιος φίλος κάτι?

    ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η θράκη είναι μακρυά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαφώς και οι Η.Π.Α. βρίσκονται πίσω από κάθε τουρκική επιθετικότητα. Αλλά μήπως θα πρέπει να κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και να δούμε σε πόσες περιπτώσεις οι Έλληνες πολιτικοί πίεσαν δυναμικά σε διπλωματικό επίπεδο για τα συμφέροντα της χώρας μας;
    Οι Αμερικανοί εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και φυσικά αυτά έχουν άμεση σχέση με το Αιγαίο. Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι για τους Αμερικανούς το ίδιο σημαντική με την θέση της Τουρκίας, τουλάχιστον πριν τα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας στη Μέση Ανατολή. Και όταν οι τούρκοι δεν έδιναν την άδεια για την διέλευση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και οι σχέσεις τους έφτασαν στο χειρότερο σημείο της διπλωματικής τους ιστορίας, το εκμεταλλεύτηκαν οι δικοί μας εθνοπατέρες για να αλλάξει κάτι στη σκακιέρα; Φυσικά και όχι. Μας βλέπουν συνεχώς να κλαιγόμαστε στη διεθνή σκηνή και να παρακαλάμε ακόμα και για απλά θέματα που μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας. Η εξωτερική μας πολιτική τα τελευταία 60 χρόνια είναι μίζερη. Γι΄ αυτό δεν μας σέβονται. Γιατί τόσες δεκαετίες βολιδοσκοπούν τους πολιτικούς μας και με την παραμικρή πίεση αυτοί υποχωρούν σε αντίθεση με τους τούρκους που σηκώνουν το ανάστημά τους σε όλους, είτε λέγονται Αμερικάνοι είτε Ευρωπαίοι. Γι΄ αυτό το λόγο οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι μας προωθούν τον δυνατό. Γιατί εμείς μονίμως μαζεύουμε τα πόδια μας και αφήνουμε χώρο για να τα απλώσουν οι άλλοι. Γι΄ αυτό θα είμαστε μονίμως ουραγοί αν όχι χαμένοι. Γιατί τον μίζερο δεν τον θέλει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΙΩΧΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!
    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά ο Μίνως είναι Εβραίος προβοκάτορας. Το Μίνως προέρχεται από το Αβραμίνος,υποκοριστικό του Αβραάμ. Βρίζει την Αμερική και είναι τελειωμένο Αμερικανάκι. Οπως οι Χριστιανοί βρίζουν τους Εβραίους και είναι χίλιες φορές πιο Εβραίοι στις αντιλήψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >>Και ποιός δίνει εντολές στα δικά μας τα ανδρείκελα για αυτήν την φοβική και κατευναστική πολιτική;
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!<<

    Και τα ανδρεικελα ποιος τα ψηφιζει? Η Αμερικη? Ο ψηφοφορος-ανδρεικελο της Αμερικης?

    Αν εγω σου πω να πεσεις στο πηγαδι, θα φταιω εγω, το πηγαδι ή εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και αυτοι που κόπτωνται για τα εθνικα και συμφεροντα, γιατι δεν οργανωνουν ενα συλλαληττηριο; Ετσι για το γαμωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έστω ότι συμφωνούμε Μίνωα!τι προτείνεις;τι άλλο να κάνουμε εκτός από το να κινηθούμε σε ευρωατλαντικούς θεσμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >>Και αυτοι που κόπτωνται για τα εθνικα και συμφεροντα, γιατι δεν οργανωνουν ενα συλλαληττηριο; Ετσι για το γαμωτο...<<

    Μαλλον γιατι θα σπευσουν ολοι να τους χαρακτηρισουν Χρυσαυγιτες, εθνικιστες, γραφικους, επικινδυνους και φανατικους, στην απιθανη περιπτωση που καποιο ΜΜΕ ασχοληθει μαζι τους. Αλλωστε και η προβοκατσια ειναι πανευκολη. Ενας με πλακατ ΧΑ αν μπει σε τετοιο συλλαλητηριο, φτανει για να χαρακτηριστει χρυσαυγιτης. Εχει πλεον επισης επιτευχθει μεσω των ΜΜΕ στην Ελλαδα, να γελοιοποιειται οποιος μιλα για εθνικα θεματα.

    Και μαλλον στο οτι δεν εχουν κομματικο οργανωτικο μηχανισμο πισω τους, ωστε να ειναι σε θεση να υπαρχει ενας υποτυπωδης συντονισμος.


    Παντως, υπαρχουν και οι καλπες. Ο καθενας ας κανει ο,τι του κατεβει. Εγω τα 2 μεγαλα δεν τα ξαναψηφιζω μια φορα. Τελειωσε το βερεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. >>Εχει να προτείνει κάποιος φίλος κάτι?<<

    Στην Αμερικη, ο ψηφοφορος γραφει (ακομα και με email) στον αντιπροσωπο του, για να του γνωστοποιησει τη διαφωνια του.

    Μηπως να αρχισουμε να το εφαρμοζουμε και στην Ελλαδα? Δεν κοστιζει τιποτα και αν ακομα καταληγουν στον καλαθο των αχρηστων, απο ενα σημειο και μετα, τραβαει τη προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί μας φταίνε οι Αμερικάνοι;
    Πότε τους αντιμετωπίσαμε ως συνομιλητές και όχι ως υποτελείς;
    Πότε δημιουργήσαμε μια σοβαρή ευρύτερη γεωπολιτική πρόταση για να τους κάνουμε να μας δουν ως συνεργάτες;
    Πότε χρησιμοποιήσαμε τα γεωγραφικά, γεωπολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά κλπ πλεονεκτήματά μας, για να διεκδικήσουμε την θέση που μας αξίζει;
    Σε ποια κατάσταση είμαστε εσωτερικά, για να δικαιούμαστε να ισχυριστούμε ότι τα προβλήματα προέρχονται μόνο από το εξωτερικό;

    Όλα τα θέματα είναι ντόμινο. Τα Ελληνοτουρκικά σχετίζονται άμεσα με τα πολεοδομικά πχ, γιατί και τα δύο δείχνουν ποιοι είμαστε και που πάμε...
    Η περίοδος ιστορικής χαλάρωσης τέλειωσε. Αν δεν χειραφετηθούμε, πειθαρχηθούμε, αν δεν αναθεωρήσουμε την ύπαρξή μας, την θέση μας και την πορεία μας, απλά θα πάθουμε αυτά που μας αξίζουν.
    Απλός, ιστορικός νόμος, που θα αντιμετωπισθεί μόνο εσωτερικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Έστω ότι συμφωνούμε Μίνωα!τι προτείνεις;τι άλλο να κάνουμε εκτός από το να κινηθούμε σε ευρωατλαντικούς θεσμούς;"

    Αν μετά απο όλο αυτό το Εθνικό ξεχαρβάλωμα εξακολουθείς και θέλεις να "κινείσαι σε Ευρω-Ατλαντικούς θεσμούς", σημαίνει οτι είσαι ΜΑΖΟΧΑ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ.Υπάρχουν άλλωστε και οι ψυχολόγοι.Τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι;Κλέφτες θα γίνουν;Πρέπει με κάποιον τρόπο να βγάλουν το ψωμάκι τους.Και ευτυχώς που υπάρχεται εσυ και οι ομόσταυλοι σου για να τους κάνετε πλούσιους."ΓΙΑΤΡΕ ΤΙ ΕΧΩ;ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΚΑΙ Μ'ΑΡΕΣΕΙ!"


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Παιδιά ο Μίνως είναι Εβραίος προβοκάτορας. Το Μίνως προέρχεται από το Αβραμίνος,υποκοριστικό του Αβραάμ. Βρίζει την Αμερική και είναι τελειωμένο Αμερικανάκι. Οπως οι Χριστιανοί βρίζουν τους Εβραίους και είναι χίλιες φορές πιο Εβραίοι στις αντιλήψεις"


    "ΑΡΜΕΓΕ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΕ, ΧΕΖΕ ΚΑΙ ΔΕΜΑΤΙΑΖΕ", ή αν προτιμάς, "ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ".

    "ΓΛΟΥ-ΓΛΟΥ-ΓΛΟΥ"(που έλεγε και ο συχωρεμένος ο Σταυρίδης σε μια παλια Ελληνική κωμωδία).


    Μίνως(η άλλως πως "Αβραμίνος", σαν και αυτόν που σου γα...την μάνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ σου σύτησα την άποψή σου,το σχέδιό σου,τι προτείνεις αν όχι αυτό που γίνεται σήμερα κι εσύ αντί να πεις κάτι βρίζεις κούδρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η νεοειδωλολατρία η νεοπαγανισμός η αρχαιολατρία δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Η προσπάθεια αναβιώσεως των αρχαίων εθνικών θρησκειών, εκμεταλλευόμενη τα πατριωτικά αισθήματα των ανθρώπων, αποτελεί επιδίωξη της λεγομένης Νέας Εποχής στην οποία και εντάσσεται. Ενισχύεται από τις κατά τόπους μασονικές στοές, οι οποίες ενδιαφέρονται όχι για κάποια συγκεκριμένη θρησκεία, αλλά για την προώθηση του συγκρητισμού και την πρόσδεση των ανθρώπων σε μία πανθρησκεία, ώστε να επιβληθεί παγκοσμίως η Νέα Τάξη πραγμάτων.

    (Από τα πορίσματα συνεδρίου για την νεοειδωλολατρία)

    http://orthodoxnet.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=34&mode=thread&order=0&thold=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Εγώ σου σύτησα την άποψή σου,το σχέδιό σου,τι προτείνεις αν όχι αυτό που γίνεται σήμερα κι εσύ αντί να πεις κάτι βρίζεις κούδρε!"


    Όσον αφορά τις προτάσεις μου, με κάλυψε σχεδόν πλήρως ο Kimon στο άλλο post(και εγω κάτι παρόμοιο είχα ετοιμάσει να στείλω).Με την επισήμανση οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ(ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ),ΑΝ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.Ποιος όμως πολιτικάντης απο τα γνωστά "τζακια" της εξουσίας, θα εφάρμοζε για παράδειγμα την πρόταση για ύπαρξη σοβαρής πολεμικής βιομηχανίας στην χώρα μας(κάτι που για να υλοποιηθεί προϋποθέτει και την ύπαρξη ΒΑΡΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, άρα και ΠΛΗΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΗΓΩΝ);Και μετά τι θα απογίνουν οι καημένοι οι μεσάζοντες; Κλέφτες θα γίνουν; Είδες λοιπόν οτι προτάσεις υπάρχουν, αλλα για να εφαρμοστούν θα πρεπει να ανατραπουν αρδην οι δομές του υπάρχοντος πολιτικοοικονομικού status.


    Μίνως.
    Υ.Γ.Αυτό το "κούδρε" το "δουλεύεις" πολύ τώρα τελευταία!Μου λες σε παρακαλώ τι σημαίνει για να μπορώ να σε παρακολουθώ; Μήπως πρόκειται για αναγραμματισμό της λέξης Κούρδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. προσωπικα πιστευω οτι το καλυτερο ειναι κανει ποτε να μηβγαλειτο πετρελαιο του αιγαιου και αν γινετε να το καταστρεψουμε

    αν γεμιση το αιγαιο με γεωτρησης θα καταστρεψουμε την ευεσθητη οικολογια του, οπωτε καλητερα να καταστρεψουμε αν γινεται, ή απλα ποτε να μην δωθει αδεια για εξωριξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.