7/12/11

Επιχείρηση επιστροφής παράνομων μεταναστών στην χώρα τους

Η επιστροφή   (32) αλλοδαπών,  (28) υπηκόων Ιράκ, (3) υπηκόων Μαρόκο και  (1) υπηκόου Αιγύπτου, στη χώρα καταγωγής τους ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών .
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής με προθεσμία προς αποχώρηση, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς αντίστοιχα το Ερμπίλ, την Καζαμπλάνκα και το Κάιρο.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.Μέσω της διαδικασίας του εθελοντικού επαναπατρισμού, από τις αρχές του έτους, έχουν επιστρέψει συνολικά με εμπορικές ή ειδικές πτήσεις charter (1.561) αλλοδαποί στις χώρες καταγωγής τους. 

4 σχόλια:

  1. Ένα αγηματάκι ρε παιδιά, πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο, να έχουν να θυμούνται τη χώρα της δημοκρατίας οι φίλοι μας, που ξέρετε σε λίγα χρόνια μπορεί να τους χρειαστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα οι αλλοδαποί θα αυξηθούν μόνο κατά 550-32 = 518. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σαν στο σπίτι σου πουθενά!" και "Σπίτι μου, σπιτάκι μου, σπιτοκαλυβάκι μου!"
    Τα παιδιά, όσα τουλάχιστον εθελουσίως επέλεξαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, έκαναν την σωστή επιλογή.
    Ελπίζω και εύχομαι, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και οι λοιποί μετανάστες.
    Αναρωτιέμαι μερικές φορές με τι ψυχή αφήσαν το σπίτι τους και τα προσφιλή τους πρόσωπα για να έρθουν εδώ στην χρεοκοπημένη χώρα, της χρεοκοπημένης ηπείρου ,να κολυμπήσουν στην αμαρτία μαζί με εμάς τα γουρούνια,τους φανατικούς άπιστους, με τις πόρνες γυναίκες! Και αυτό που είναι το χειρότερο απ' όλα είναι ότι εκτός από φανατικοί άπιστοι, είμαστε και τσιγκούνηδες με "καβούρι" στην τσέπη!!!( αν θα κρίνεις από τα φιλοδωρήματα στα φανάρια!)
    Για να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα στα φανάρια ,το βλέπω χλωμό!
    Για να πλουτίσουν εργαζόμενοι με μισθούς πείνας κι' αυτό δεν το βλέπω ανθηρό!
    Συνεπώς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη? Όχι! οδηγούν στο Ελευθέριος Βενιζέλος!!!
    Καλό ταξίδι παιδιά και πάλι συγχαρητήρια για την σωστή σας επιλογή!Όσοι ακόμη, το σκέπτεστε και δεν το αποφασίζετε ,τρέξτε! πριν καταρρεύσει και η Ευρωζώνη και χάσετε και την δωρεάν παλλινόστηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι μεγάλο και καθόλου απλό, όπως το παρουσιάζεις. Πολλοί βρίσκονται στην Ελλάδα σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσποιούμενοι τους ζητιάνους ή καθαριστές τζαμιών στα φανάρια.

    Διερωτήθηκες ποτέ πού βρήκαν τα λεφτά (~ $ 3-5.000/κεφάλι), για να έλθουν από τα παράλια της Μ. Ασίας, ή την Πόλη στην Ελλάδα; Πού βρήκαν τα λεφτά για να φτάσουν π.χ. από το Αφγανιστάν στα παράλια της Μ. Ασίας, ή την Πόλη; Πώς διασχίζουν την Τουρκία, χωρίς να της δημιουργούν προβλήματα;

    Όλα αυτά έχουν συζητηθεί κατά κόρον κι εδώ μέσα. Προφανώς, δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.