15/12/11

Προσέγγιση Μαρίν Λεπέν με Τελ Αβίβ

ΠΑΡΙΣΙ. Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Λουί Αλιό, αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και σύντροφος της επικεφαλής του κόμματος, Μαρίν Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης. Ο Αλιό δήλωσε ότι εκτιμά πως τελικώς «η Μαρίν θα γίνει δεκτή στο Ισραήλ» και ότι η επίσκεψή του είχε διερευνητικό χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές του Τελ Αβίβ εξακολουθούν να αρνούνται την είσοδο της Μαρίν Λεπέν στη χώρα παρά τη μεταστροφή της στις θέσεις της αναφορικά με το Ισραήλ. Εν όψει των προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λεπέν έχει εγκαινιάσει εδώ και μήνες «επιχείρηση γοητείας», κυρίως στην εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας. Οι δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδας φέρνουν την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, τρίτη, στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 17% μετά τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ με 35% και τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί με 24,5%.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Μαρίν Λεπέν είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» στην οποία είχε δηλώσει ότι «το Εθνικό μέτωπο» ήταν πάντα φιλοσιωνιστικό. Λίγους μήνες αργότερα στη γαλλική πολιτική επιθεώρηση Le Point είχε υποστηρίξει ότι «αυτό που συνέβη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν το άκρον άωτον της βαρβαρότητας». Αυτές οι δηλώσεις της ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να απαλύνουν τις εντυπώσεις από τη φράση του πατέρα της Ζαν Μαρί Λεπέν, πρώην ηγέτη του κόμματος, ότι «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν μια λεπτομέρεια της Ιστορίας».
Ο Λουί Αλιό πάντως, εγγονός ο ίδιος, Εβραίων της Αλγερίας, διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι που συνάντησε στο Ισραήλ είναι πολύ δεκτικοί στις πολιτικές θέσεις του Εθνικού Μετώπου και ότι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία.
http://news.kathimerini.gr/

4 σχόλια:

  1. Λιγότερο από έξι μήνες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές,το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας είναι σε μια αποστολή για να κερδίσει την εκτίμηση των Εβραίων ψηφοφόρων παρά την παραδοσιακά αντι-εβραϊκή στάση του
    Charlotte BOITIAU
    france24.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόμμα είναι κι αυτό, ψήφους χρειάζεται, την δουλειά του κάνει. Άλλωστε, αυτό λέει και το άρθρο.

    Στην Γαλλία ζούνε οι περισσότεροι Εβραίοι (483.500), μετά το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασική φιγούρα τω ν μελών ενός τσίρκου είναι οι κωλοτούμπες. Απαντούνται με ιδιαίτερη συχνότητα σε Ελλάδα και Γαλλία ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΕΒΡΑΙΚΟ ΧΩΡΟ ή Ελλάς Γαλλία Συμμαχία και στην Εβραική φιλία .

    Αλεπόν τρώει κι η ζεπίρα πρέσκεται

    Σωστά το γράφω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι κάνουν κωλοτούμπες, όταν χρειάζονται ψήφους. Έτσι είναι το σύστημα, πώς να το κάνουμε τώρα;

    Για την φράση, δεν είμαι ο αρμόδιος να σου απαντήσω. Αν ξέρεις τι γλώσσα είναι, βάλε την στο google translator <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.