21/12/11

Σοβαρά κενά και χρηματικές εκροές στα «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Σοβαρά κενά και μη δηλωθείσες χρηματικές εκροές στα «πόθεν έσχες» των βουλευτών διαπίστωσε για πρώτη φορά η αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής στον έλεγχο που διενήργησε για το οικονομικό έτος 2009 (δηλώσεις 2010).

Ωστόσο, η επιτροπή δεν εξάντλησε τις δυνατότητες που της παρέχει ο νόμος για την εις βάθος διερεύνηση της μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης ορισμένων βουλευτών με αποτέλεσμα να μείνουν αναπάντητα ερωτήματα για 11 βουλευτές οι οποίοι δεν δικαιολόγησαν σημαντικές μειώσεις στις τραπεζικές καταθέσεις τους.
Η επιτροπή πόθεν έσχες διαπίστωσε ότι 15 βουλευτές εμφανίζουν σημαντική μείωση στις καταθέσεις τους από 100.000 έως 400.000 ευρώ. Τέσσερις εξ' αυτών δικαιολόγησαν αυτές τις μειώσεις αναφέροντας ότι με τα χρήματα αυτά προέβησαν σε αγορές ακινήτων.
Αντίθετα για τους υπόλοιπους 11 δεν υπήρξαν στοιχεία που να δικαιολογούν αυτές τις μειώσεις με αποτέλεσμα να τίθενται ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο εκροής των χρημάτων στην Ελβετία, καθώς το 2009 παρατηρήθηκε λόγω της κρίσης, μεγάλη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό. Η επιτροπή αρνήθηκε πάντως να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των 11 βουλευτών δηλώνοντας ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος.
Σημειώνεται ότι η εκροή χρημάτων στην Ελβετία δεν αποτελεί αδίκημα είναι όμως παράνομο να μην το δηλώσει κανείς στο πόθεν έσχες. «Αν βρεθεί κάποιος να έχει έστω και 100 ευρώ σε ελβετική τράπεζα και δεν το έχει δηλώσει, έχει παρανομήσει» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής και Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης υπογραμμίζοντας ότι από τις δηλώσεις των βουλευτών δεν προκύπτει καμία κατάθεση στην Ελβετία.
Η επιτροπή εντόπισε όμως και μία «ανειλικρινή» δήλωση και συγκεκριμένα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ακη Τσοχατζόπουλου. Συγκεκριμένα οι ορκωτοί ελεγκτές διαπίστωσαν παραβάσεις στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης μετά την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου. Ο πρώην υπουργός με γραπτή δήλωσή του κάνει, πάντως, λόγο για σκευωρία εις βάρος του.
Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αναρτήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Υπουργείο Οικονομικών
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε βουλευτική αποζημίωση ύψους 107.000 ευρώ, ενώ το ετήσιο εισόδημα της συζύγου του που είναι δικηγόρος ανήλθε σε 74.000 ευρώ.
Το ζεύγος έχει στην κατοχή του πολυάριθμα ακίνητα στη Αθήνα (αποθήκη, διαμέρισμα και πάρκινγκ) τον Πειραιά (οικόπεδο), τη Χαλκιδική (αγροτεμάχιο) το νομό Θεσσαλονίκης (3 γραφεία, 2 καταστήματα, διαμέρισμα, βοσκότοπο) και την Καρδίτσα (7 αγροτεμάχια μεγάλης έκτασης) ορισμένα εκ των οποίων κληρονόμησε η σύζυγος του κ. Βενιζέλου την περίοδο που αφορά η δήλωση.
Ο κ. Βενιζέλος κατέχει μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του σημαντικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο (μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων Eurobank [EFGr.AT] και Marfin, καθώς και μετοχές Eurobank) το οποίο δεν μεταβλήθηκε την εν λόγω περίοδο. Το ζεύγος παρουσιάζει επίσης πολύ υψηλές τραπεζικές καταθέσεις (2,7 εκατ. ευρώ) και 1.700 δολάρια ΗΠΑ. Κατέχουν επίσης δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που αποκτήθηκαν το 2008 και το 2004, ενώ δεν συμμετέχουν σε επιχειρήσεις.

Φίλιππος Σαχινίδης
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 107.000 ευρώ και λοιπά εισοδήματα 2.700 ευρώ. Η σύζυγός του που είναι δημόσιος υπάλληλος δήλωσε εισόδημα 39.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους δύο διαμερίσματα στην Αττική, μία οικία στην Πάρο, ένα πάρκινγκ και μία αποθήκη στην Αθήνα. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιό του παρουσιάζει κίνηση την περίοδο της δήλωσης.
Ειδικότερα απέκτησε έντοκα γραμμάτια δημοσίου αξίας 15.000 ευρώ, ενώ πούλησε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων (Εθνική Asset Management) συνολικής αξίας 89.000 ευρώ. Διατήρησε επίσης ορισμένα αμοιβαία, καθώς και μετοχές Αλουμύλ [ALMr.AT] . Οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονται σε 537 χιλιάδες ευρώ και 273 λίρες Αγγλίας. Έχουν στην κατοχή τους δύο αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού, ενώ δεν συμμετέχουν σε επιχειρήσεις.

Παντελής Οικονόμου
Ο έτερος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εμφανίζει βουλευτική αποζημίωση 25.000 ευρώ και λοιπά εισοδήματα 9.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα 32.000 ευρώ. Μαζί με τη σύζυγό του έχει πέντε διαμερίσματα και δύο αποθήκες στην Αττική, μία οικία στη Σίφνο και μερίδιο 25% σε μονοκατοικία 246 τμ στο Ψυχικό.
Το 2009 απέκτησε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας αξίας 15.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του διατηρεί λίγες μετοχές Folli-Follie [FOLr.AT] και Proton συνολικής αξίας κτήσης 2.800 ευρώ. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονται σε 562.000 ευρώ, ενώ έχουν τρία αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού που αποκτήθηκαν πριν το 1998.

Υπουργείο Περιβάλλοντος
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε εισόδημα 90.000 ευρώ από τη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και την ελληνική Βουλή. Η σύζυγός του που κατάγεται από την Ολλανδία και είναι συγγραφέας είχε εισόδημα 7.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους ένα αγροτεμάχιο και μια οικία στη Σέριφο. Οι καταθέσεις του υπουργού ανέρχονται σε 4.000 ευρώ. Έχει ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού ενώ πώλησε μια μοτοσικλέτα 600 κυβικών έναντι 2.800 ευρώ.

Νίκος Σηφουνάκης
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 104.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του που είναι επιχειρηματίας είχε εισόδημα 158.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα, διαμερίσματα, καταστήματα και αγροτεμάχια στην Αττική, τη Λέσβο και το Ρέθυμνο. Η σύζυγος του κ. Σηφουνάκη διατηρεί τεράστιο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο το οποίο μεταβλήθηκε σημαντικά την περίοδο της δήλωσης (ΟΠΑΠ, Eurobank, Τράπεζα Κύπρου [BOCr.AT] , Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] , Υγεία, ΟΤΕ). Οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονται σε 355.000 ευρώ.

Γιάννης Μανιάτης
Ο υφυπουργός Ενέργειας δήλωσε βουλευτικό εισόδημα 105.000 ευρώ και εισόδημα 10.000 ευρώ από άλλες πηγές, ενώ η σύζυγός του που είναι παιδίατρος δήλωσε 30.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους οικίες και αγροτεμάχια στην Αργολίδα. Το χαρτοφυλάκιό του μεταβλήθηκε με την πώληση ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας αξίας 30.000 ευρώ και την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων της Τράπεζας Πειραιώς αξίας 20.000 ευρώ. Οι τραπεζικές καταθέσεις του κ. Μανιάτη ανέρχονται σε 60.000 ευρώ, ενώ το ζεύγος διαθέτει τρία αυτοκίνητα.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Σκανδαλίδης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 99.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του που είναι τραπεζική υπάλληλος είχε εισόδημα 25.000 ευρώ. Το ζεύγος έχει στην κατοχή του τέσσερα αγροτεμάχια στην Κω, 11 γραφεία και δύο διαμερίσματα στην Αθήνα. Η σύζυγος του κ. Σκανδαλίδη κατέχει ελάχιστες μετοχές ΑΣΤΗΡ και ΕΤΕ που της δώρισε η Εθνική Τράπεζα. Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 80.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Γιάννης Δριβελέγκας
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε βουλευτική αποζημίωση ύψους 105.000 ευρώ. Έχει στην κατοχή του πολυάριθμα αγροτεμάχια, οικίες και οικόπεδα στο νομό Χαλκιδικής. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ανέρχονται σε 151.000 ευρώ.

Αστέριος Ροντούλης
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 101.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του που είναι καθηγήτρια είχε εισόδημα 22.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους δύο οικίες και ένα διαμέρισμα στον Τύρναβο, ένα οικόπεδο στον νομό Ιωαννίνων και μια οικία στο νομό Καρδίτσας. Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 3.200 ευρώ και έχουν ένα αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού του 1999.

Υπουργείο Ανάπτυξης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 100.000, ενώ η σύζυγός του η πρώην ευρωβουλευτής, Μαρία Ματσούκα, νυν υπάλληλος Cosmote δήλωσε εισόδημα 42.000 ευρώ από την Ευρωβουλή και 49.000 από άλλες πηγές.
Το ζεύγος έχει στην κατοχή του δύο διαμερίσματα στην Αθήνα και ένα διαμέρισμα, μια αποθήκη και ένα πάρκινγκ στη Βέροια. Δεν διατηρούν επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 450.000 ευρώ. Ο υπουργός έχει ένα παλαιό αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού.

Θάνος Μωραΐτης
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 107.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του που είναι οδοντίατρος είχε εισόδημα 42.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους πολυάριθμα ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια και οικία) στο Αγρίνιο, το Μαρούσι και την Αράχοβα.
Κατά το έτος της δήλωσης απέκτησαν με δάνειο ένα διαμέρισμα με αποθήκη και πάρκινγκ αξίας 430.000 στο Μαρούσι, ενώ εκποίησαν έναντι 107.000 ευρώ ένα διαμέρισμα στην ίδια περιοχή. Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 10.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους δύο οχήματα μεγάλου κυβισμού.

Σωκράτης Ξυνίδης
Ο έτερος υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 26.000 ευρώ και 14.000 ευρώ από άλλες πηγές, ενώ η σύζυγός του που είναι δικηγόρος δήλωσε εισόδημα 21.000 ευρώ. Κατέχουν πολυάριθμα ακίνητα (οικίες, γραφεία, διαμερίσματα, αγροτεμάχια και οικόπεδα) στη Βόρεια Ελλάδα, στη Βούλα, τον Πειραιά, τη Σητεία και τη Λέσβο.
Έχουν τραπεζικές καταθέσεις ύψους 37.000 ευρώ και δύο αυτοκίνητα. Ο κ. Ξυνίδης είναι εταίρος σε βιομηχανική επιχείρηση με κεφάλαιο εισφοράς 25.000 ευρώ.

Αδωνις Γεωργιάδης
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Aδωνις Γεωργιάδης δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 101.000 ευρώ και λοιπά εισοδήματα 65.000 ευρώ. Η σύζυγός του Ευγενία Καραγιαννίδου (Μανωλίδου), γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, δήλωσε εισόδημα μόλις 4.652 ευρώ για το 2009, ενώ εμφανίζεται να διατηρεί μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις. Ο κ. Γεωργιάδης έχει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα 110 τμ στην Αθήνα, μια μονοκατοικία 217 τμ στο Μαρούσι και πολλά αγροτεμάχια στη Λευκάδα. Δεν έχει μετοχές, ούτε μεταφορικά μέσα, ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις του ανέρχονται σε 140.000 ευρώ. Είναι ομόρρυθμος εταίρος σε εμπορική επιχείρηση και εταίρος σε άλλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Η σύζυγός του διατηρεί ατομική επιχείρηση, ενώ το 2009 εισήλθε ως εταίρος σε ΕΠΕ.

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Μαυρουδής Βορίδης
Ο υπουργός Μεταφορών έλαβε 107.000 ευρώ βουλευτική αποζημίωση και παρουσίασε λοιπά εισοδήματα 45.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του που είναι παιδίατρος δήλωση εισόδημα 29.000 ευρώ. Διατηρεί χαρτοφυλάκιο μετοχών συνολικής αξίας κτήσης 23.000 ευρώ (κυρίως αμοιβαία κεφάλαια Millennium και λίγες μετοχές Εθνικής Τράπεζας, Intrakom και Aegean) που δεν μεταβλήθηκε την εν λόγω περίοδο. Οι τραπεζικές καταθέσεις του υπουργού Μεταφορών και της συζύγου του ανέρχονται σε 274.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού, ενώ πώλησαν μια άλλη 500 κυβικών έναντι 1.500 ευρώ.

Υπουργός Παιδείας
Αννα Διαμαντοπούλου
Η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε βουλευτικό εισόδημα 101.000 και λοιπά εισοδήματα 14.000 ευρώ. Ο σύζυγός της που είναι πολιτικός μηχανικός είχε εισοδήματα ύψους 79.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, μια οικία στη Χαλκιδική, μια οικία στα Χανιά, διαμερίσματα στη Γλυφάδα και οικόπεδα σε Αττική και Εύβοια. Η κυρία Διαμαντοπούλου και ο σύζυγός της διατηρούν σημαντικό χαρτοφυλάκιο (αμοιβαία κεφάλαια, τραπεζικές μετοχές και ομόλογα) το οποίο μεταβλήθηκε την περίοδο της δήλωσης.
Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 400.000 ευρώ, 18.000 δολάρια ΗΠΑ και 1.100 λίρες Αγγλίας. Έχουν δύο αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού. Ο σύζυγος της κας Διαμαντοπούλου είναι εταίρος σε ΕΠΕ παροχής υπηρεσιών, ενώ το 2009 έγινε μέτοχος σε κατασκευαστική με κεφάλαιο εισφοράς 30.000.

Αναπληρωτής υπουργός Αμυνας
Γιάννης Ραγκούσης
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 101.000 ευρώ και λοιπά εισοδήματα 13.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους μια οικία στην Πάρο και αγροτεμάχια σε Πάρο και Αττική. Το ζεύγος εισέπραξε το 2009 110.000 ευρώ από λήξη ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, ενώ διατηρούν στην κατοχή τους ελάχιστες μετοχές Forthnet [FORr.AT] και Ιντραλότ [INLr.AT] . Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 270.000 ευρώ και 1.500 δολάρια ΗΠΑ. Έχουν ένα αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τα περιουσιακά στοιχεία όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του Κοινοβουλίου
Σύμφωνα με τις δηλώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί δήλωσαν τα παρακάτω εισοδήματα και ακίνητα:

Γιώργος Παπανδρέου
Δήλωσε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές 129.000 ευρώ. Κατέχει μια οικία στη Νέα Ερυθραία και ένα διαμέρισμα στην Πάτρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του Αντα έχουν τραπεζικές καταθέσεις που ανέρχονται σε 81.000 ευρώ.
Έχουν ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού του 1996. Η κα. Αντα Παπανδρέου έχει αμοιβαία κεφάλαια Alpha Bank ονομαστικής αξίας 228.000 ευρώ.

Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος Ν.Δ.: Κατέχει ακίνητη περιουσία σε Αθήνα, Μεσσηνία, Αργολίδα και Εύβοια η οποία μεταβλήθηκε το 2009 με την αγορά αγροτεμαχίου στην Πύλο.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές 217.000 ευρώ.
Η σύζυγός του, που είναι πολιτικός μηχανικός, δηλώνει εισόδημα 54.000 ευρώ. Δηλώνει ότι πώλησε το 50% διαμερίσματος στην οδό Μουρούζη έναντι 79.000 ευρώ.
Ο ίδιος και η σύζυγός του κατέχουν μετοχές ANEΝ Lines και Smartstore. Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 307.000 ευρώ και 4.000 λίρες Αγγλίας.

Αλέκα Παπαρήγα
Η γ.γ. του ΚΚΕ δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 92.000 ευρώ και εισόδημα από άλλες πηγές 43.000 ευρώ.

Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει εισόδημα 102.000 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και 165.000 ευρώ λοιπά εισοδήματα από τις τηλεοπτικές του επιχειρήσεις. Διαθέτει με τη σύζυγό του τραπεζικές καταθέσεις ύψους 72.000 ευρώ. Την περίοδο της δήλωσης πώλησε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και αγόρασε άλλο, ενώ διατηρεί ακόμη ένα ΙΧ μεγάλου κυβισμού και ένα φουσκωτό 6 ατόμων.

Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε εισόδημα 23.000 από βουλευτική αποζημίωση και 25.000 από άλλες πηγές.

Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε εισόδημα 93.000 από βουλευτική αποζημίωση και 2.000 από άλλες πηγές. Μαζί με τη σύζυγό του έχουν διαμέρισμα με αποθήκη στην Αθήνα και αγροτεμάχια σε Εύβοια και Αργολίδα. Οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 436.000 ευρώ, ενώ διαθέτουν μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια συνολικής αξίας κτήσης 35.000 ευρώ. Έχουν τρία αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού.

Ντόρα Μπακογιάννη
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 100.000 ευρώ και λοιπά εισοδήματα 30.000 ευρώ. Ο σύζυγός της, επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος, δηλώνει εισοδήματα 273.000 ευρώ. Διαθέτουν σημαντική ακίνητη περιουσία η οποία μεταβλήθηκε με την ανέγερση γραφείου έναντι 72.000 ευρώ και απόκτηση δύο οικιών στη Γλυφάδα από γονική παροχή. Η κα Μπακογιάννη και ιδίως ο σύζυγός της διαχειρίζονται εντυπωσιακό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Αυτό περιλαμβάνει ομόλογα της Alpha Bank αξίας 123.000 ευρώ, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων 27.000 ευρώ και μετοχές διαφόρων εταιρειών και τραπεζών ύψους 170.000 ευρώ. Το 2009 ο κ. Κούβελος αγόρασε μετοχές άνω των 2 εκατ. δολαρίων, ενώ εκποίησε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας στο εξωτερικό αξίας 560.000 δολαρίων.
Ο κ. Κούβελος μετέχει επίσης σε έξι ναυτιλιακές εταιρείες με κεφάλαιο εισφοράς 147.000 ευρώ. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονται σε 1,76 εκατ. ευρώ και 661.000 δολάρια. Έχουν ένα όχημα μεγάλου κυβισμού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, δήλωσε εισόδημα 114.000 από βουλευτική αποζημίωση και η σύζυγός του 33.000 ευρώ. Έχουν στην κατοχή τους μια οικία με πισίνα στην Καστοριά σε οικόπεδο έκτασης 5,5 στρεμμάτων καθώς και μία άλλη οικία στην ίδια πόλη.
Επίσης έχουν ένα διαμέρισμα στα Ιλίσια, ένα οικόπεδο στην Κέρκυρα, και οικόπεδο και αγροτεμάχιο στο Γύθειο. Το 2009 απέκτησε από δωρεά τρία αγροτεμάχια στο νομό Καστοριάς. Οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονται σε 23.000 ευρώ, ενώ κατέχουν και μετοχές Ωκεανός ΑΕ. Έχουν επίσης δύο αυτοκίνητα.

Θεόδωρος Πάγκαλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει βουλευτική αποζημίωση ύψους 112.000 ευρώ και άλλα εισοδήματα 45.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του που είναι δημοσιογράφος έχει λοιπά εισοδήματα 80.000 ευρώ.
Έχει στην κατοχή του πολυάριθμα ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ κατά την περίοδο της δήλωσης εκποίησε ένα οικόπεδο στη Σαρωνίδα έναντι 349.000 ευρώ και τρία διαμερίσματα στην Εύβοια έναντι 100.000 ευρώ. Τα εν λόγω ποσά δεν εμφανίζονται, όμως, στα δηλωθέντα εισοδήματά του. Η σύζυγός του εκποίησε αμοιβαία κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας αξίας 55.000 ευρώ, ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις τους ανέρχονται σε 68.000 ευρώ. Έχουν ένα αυτοκίνητο.

Κώστας Καραμανλής
Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 108.000 και άλλα εισοδήματα 21.000 ευρώ. Η σύζυγός του Ν. Παζαΐτη δήλωσε εισόδημα 24.000 ευρώ. Στη σημαντική ακίνητη περιουσία του προστέθηκε το 2009 ένα γραφείο 133 τμ στην Πλατεία Μαβίλη που αγοράστηκε έναντι 330.000 ευρώ. Μεταβολή σημειώθηκε και στο αξιόλογο χαρτοφυλάκιό του καθώς εισέπραξε 602.000 ευρώ από ομόλογο της ΕΤΒΑ και αγόρασε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου ύψους 300.000 ευρώ. Οι συνολικές τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονται σε 862.000 ευρώ και 168.000 δολάρια. Διαθέτουν ένα αυτοκίνητο και ένα φουσκωτό σκάφος οκτώ ατόμων.
Πηγή

6 σχόλια:

  1. Η διάσωση του σάπιου πολιτικού συστήματος προϋποθέτει την εγκατάσταση ενός λούμπεν εκλογικού σώματος Αφρικανών και Ασιατών λαθροεποίκων, την διαίρεση της κοινωνίας σε συγκρουσιακές συνιστώσες και την πολτοποίηση των εθνικών χαρακτηριστικών. Ο εφιάλτης της εγκληματικότητας στον δρόμο, αδρανοποιεί πολιτικά τα θύματα και επιτρέπει στο πολιτικό σύστημα την διαιώνιση του άνομου πλουτισμού του και την καταλήστευση του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως γεγονός είναι ότι υπάρχουν και ποιμένες με βοσκοτόπια, (νυν) ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΜΑΥΡΙΚΟΣ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, (πρώην) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, πέραν των πέριξ αυτών συγγενών και άλλων, που το δικαίωμα αυτό η πολιτεία, τους δίνει τη δυνατότητα μεσοβέζικα, να το εξασκήσουν μέχρι και την πλήρη κυριότητα επί του εδάφους, ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΝΟΜΟ της μεθοδολογίας ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ πλείστων νομοθετημάτων,

    Οπότε!!! ΠΩΣ??? την δικαιοσύνη ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ

    ΑΡΑ η Μ.Μ. Λαύρας που οικειοποιήθηκε τα 39 χιλιάδες στρέμματα στη Σκύρο κατοχυρώνοντας την υποθετική κυριαρχία του βοσκότοπου ΚΑΙ επί του εδάφους, ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊ πλείστους εξ ιδίων συμφερόντων χορτονομάκιδες.

    ΕΕΕΜ!!!
    ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ

    ΕΕΕ!!! ΜΕΧΡΙ που λοιπόν η "ανεξαρτησία" της δικαιοσύνης θα το ψάξει ή ο εισαγγελέας το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε σχέση με το σκάνδαλο στη Σκύρο?

    Κι όχι μόνον αυτό ΑΛΛΑ έχουμε και τους "φιλέλληνες" των ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ της υποθηκευμένης Λευτεριάς της Ελλάδας στα τεφτέρια των ιδιωτών τραπεζιτών της τράπεζας της Ελλάδας

    Το πολιτικόδικονομικό ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ του ευνομούμενου της "Εκκλησίας του Δήμου" καλά κρατεί!

    Πάντως σε καμιά περίπτωση δε πρέπει να αμφιβάλουμε για το ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-το-λόγο του ευνομούμενου της πολιτείας, και του συν αυτού, Θερμοπυλιώτες ΚΑΤΑ των διαπλεκόμενων στη διαφθοράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σαμαράς έχει 285.000 σε Βελγική Τράπεζα και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι έδιωξε τις επενδύσεις!
    DECEMBER 21, 2011 POLITICSGR
    Από τη σελίδα του Facebook της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Βριλησσίων αλιεύσαμε την παρακάτω είδηση που μάλλον πέρασε στα γρήγορα από τους δημοσιογράφους για κάποιο λόγο από χθες που βγήκαν τα “πόθεν έσχες” των πολιτικων.
    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίαςέχει βγάλει σε τράπεζα του Βελγίου και συγκεκριμένα στην KBC Bank 285.000 ευρώ!Ο άνθρωπος που φώναζε εναντίον του μνημονίου, που μας τρέλανε αν θα υπογράψει ή όχι και που σήμερα κάνει τσαμπουκάδες ότι δεν στηρίζει τα νέα μέτρα για να χαϊδέψει τα αυτιά των συνταξιούχων, έχει καβατζώσει τα λεφτά του μια χαρά και με ασφάλεια.Ο άνθρωπος που κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ σε κάθε ευκαιρία ότι κατέστρεψε τη χώρα, διώχνει τους νέους και έδιωξε τις καταθέσεις, έχει βγάλει ο ίδιος το μικρό του (χμ…) κομπόδεμα στο Βέλγιο.Τα σχόλια είναι δικά σας…Εμείς έχουμε μόνο ένα σχόλιο. Τόσοι δημοσιογράφοι εδώ και πάνω από ένα 24ωρο ξεψειρίζουν τα έντυπα του πόθεν έσχες. Δεν βρέθηκε κανείς άραγε να σηκώσει το θέμα αυτό και να κάνει ένα σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ; ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 97 ΤΜ. ΣΤΗΝ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΜΕ 17.000 ΕΥΡΩ
    Αλήθεια τι σπίτι είναι αυτό; Πείτε μας κ. Λοβέρδο πως τα καταφέρατε; Είστε τόσο καλώς στις διαπραγματεύσεις ή συμβαίνει κάτι άλλο; Την ώρα που μεροκαματιάρηδες άνθρωποι δουλεύουν μια ζωή, παίρνουν....δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να αγοράσουν ένα σπίτι εσείς πως τα καταφέρατε να αγοράσετε διαμέρισμα 97 τμ. και στην Ν.Ερυθραία μόνο με 17 χιλιάδες ευρώ; Τι συμβαίνει κ. Λοβέρδο με εσάς; Περιμένουν πολλοί μεροκαματιαρήδες την απάντηση σας. Πως έγινε το DEAL κ. υπουργέ; Μήπως είναι ένα δωράκι από μια πολιτική εξυπηρέτηση;
    αναγνωστης

    Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/12/blog-post_2186.html#ixzz1hBwmZsiw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη του τα λέτε απότομα γιατί θα δακρύσει πάλι "για τα βάσσανα του λαού..." και θα αηδιάσουμε εκ νέου.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.