25/12/11

Ο υπερβάλλων ζήλος μιας Ανακρίτριας που προσβάλλει ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ το θρησκευτικό μας συναίσθημα


Του Τάσου Κοντογιαννίδη
Δημοσιογράφου- συγγραφέα
akontogiannidis@yahoo.gr
«Γιατί κυρία Ανακρίτρια προσβάλλεις Χριστουγεννιάτικα το θρησκευτικό μας συναίσθημα;» Αυτή την ερώτηση θα έκανα στην- άγνωστη σε μένα- ανακρίτρια και θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως, για ποιο λόγο.
Πρωτίστως αγαπητοί φίλοι, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά για την Άγια αυτή μέρα της Ορθοδοξίας για τους Έλληνες.
Το σοβαρό θέμα που απασχολεί σήμερα την πληγωμένη, αλλά και προσβεβλημένη κοινή γνώμη, είναι η σύλληψη του μοναχού Εφραίμ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ (!!!) μέσα στο κελί του, στη Μονή Βατοπεδίου στο Αγιον Όρος.

Αν έφταιξε και είναι ένοχος στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ΝΑΙ!!!! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!! Εκείνο που ενόχλησε την κοινή γνώμη, είναι η σπουδή της κυρίας Ανακρίτριας, να σπεύσει να βγάλει ένταλμα σύλληψης και προφυλάκισης ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ!!! Δεν είχε υπομονή να περιμένει δυο μέρες, να τον συλλάβει μετά, για να μη προκαλέσει το θρησκευτικό μας συναίσθημα; Αλλά σκοπίμως περίμενε η κυρία Ανακρίτρια την παραμονή των Χριστουγέννων, να στείλει, άκουσον, άκουσον!!! Εισαγγελέα με αστυνομικές δυνάμεις στο Μοναστήρι, να διαταράξει την προσευχή των άλλων μοναχών, τις άγιες τούτες στιγμές! Τέτοιες ενέργειες ούτε οι Ναζί έκαναν επι κατοχής, για τους αντιστασιακούς που κρύβονταν εκεί!!!!
Κυρία ανακρίτρια, αδέκαστη! Πολλοί κλέφτες πολιτικοί βρίσκονται στη Βουλή, που τρώνε και απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα κλοπιμαία, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός ΠΕΙΝΑΕΙ! Γιατί δεν τολμάς να στείλεις σε ώρα συνεδρίασης της Βουλής, τον εισαγγελέα και την Αστυνομία να τους συλλάβει; Εκείνος είναι ιερός χώρος και απαραβίαστος, και δεν είναι τα κελιά των μοναχών στο Αγιον Όρος και μάλιστα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ, εν ώρα κατανυκτικής προσευχής;
Κυρία ανακρίτρια κάνατε πολύ μεγάλο ατόπημα! Και μη μας πεί κανείς, ότι η δικαιοσύνη είναι υπεράνω όλων, είναι αδέκαστη και τυφλή… Ναι, είναι! Αλλά θα πρέπει να έχει ανοιχτα τα μάτια της απέναντι στην κοινωνία και στο λαό, γιατί τις αποφάσεις που βγάζουν οι λειτουργοί της, εκδίδονται εν ονόματι του λαού και όχι των σκοπιμοτήτων.
Καλά; Χριστούγεννα σε όλους! Και στον Εφραίμ και στην Ανακρίτρια.

59 σχόλια:

  1. γιατί τα βάζετε με την ανακρίτρια;

    δεν αποκλείεται οι προϊστάμενοι της ανακρίτριας ορμώμενοι εκ της μελέτης της Ποικίλης Στοάς να ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στον Εφραίμ να ζήσει λίγο Στωικότερα αλά Ζήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά; Χριστούγεννα σε όλους! Και στον Εφραίμ και στην Ανακρίτρια ΚΑΙ στους δημοσιογράφους ΚΑΙ στους συγγραφείς!

    Γιατί όμως να μας προσβάλλουν τα δημοκρατικά μας αισθήματα ΚΑΙ δημοσιογράφοι ΚΑΙ συγγραφείς? προς διαιώνιση ΠΑΘΩΝ από πάθη της ματαιοδοξίας?

    Άλλο το προφητικό κι άλλο το "Το μυαλό της κότας"


    Bέβαια όλα είναι θέμα παιδείας, ως ΚΑΙ αυτοπεποίθησης ΓΙΑ αυτο-θεραπεία, κόντρα στη πολιτική σηψαιμία διαπλεκόμενων σε "Εκκλησίες" του ΘΕΟΥ και των ΟΓΑ, πριν αυτοπεριβληθούν ΥΛΙΚΑ το μανδύα της πνευματικής ασυλίας του άυλου του ΘΕΙΟΥ!

    Καλή ανάσταση των θεαζόντων το ΔΙΚΑΙΟ των αρνητών του ΘΕΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πείτε κύριε προσβεβλημένε από πότε και βάση ΠΟΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ απονέμονται ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ!
    Να το μάθουμε και εμείς οι αδαείς, που ποτέ δεν καταλάβαμε πως η συζήτηση της ρεμούλας μεταφέρθηκε τεχνιέντως στα κληρονομηθέντα από τους Οθωμανούς για να μην θιγούν τα κεκτημένα μας στους ¨Αγιους Τόπους!
    Από πότε το Σύνταγμά μας αναγνωρίζει Ιδιοκτησία σε Λίμνες και Παράκτια. (Πετώντας τους κατοίκους στο δρόμο).
    Από πότε οι Οθωμανοί -αν γουστάρετε- αναγνώριζαν τέτοιου τύπου ιδιοκτησίες. Ε, ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΠΟΤΕ!
    ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΑΣ ΜΕΣΑ- ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΑΣ.
    ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ. ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!
    ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΜΕ ΤΑ OFSORIA TOY!
    ΣΚΑΨΤΕ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΤΑΦΕΙΤΕ - ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΓΗ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕΙ.
    Αυτό αν θές σαν απάντηση, προσπάθησε να προλάβει η αιφνιδίως αφυπνησθείσα ανακρίτρια, ίσως και άλλα -πάντα πολιτικά- που σας ξάφνιασαν!(Rasputin) παιχνίδια υπηρετεί, που δεν λέγονται,.
    ΌΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ
    ΛΑΜΟΓΙΑAAA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Asimakis Psarris
    Νανσυ το κακο εχει ξεκινησει απο την μεταπολιτευση του 1974 απο τοτε μπηκαν στην πολιτική πολλα λαμογια καθως εκαναν συνεχεια προσληψεις στο Δημοσιο με αποτελεσμα ολοι αυτοι να ειναι ενας στρατος ψηφοφορων,που τα κομματα εξουσιας εκαναν κουμαντο με τους συνδικαλιστες...πρωτα μεγαλη ευθυνη εχει το ΠΑΣΟΚ...και μετα η ΝΔ...ο νεο- Ελληνας δεν ειναι αυτος που ξερεις απο την Ιστορια δυστυχως παει αναλογα με τι τον βολευει!!!ευχομαι τωρα να βαλλει μυαλο μετα απο το κλεψιμο και το μεγαλο παρτυ των πολιτικων..απο το 1974..και ειδικοτερα απο το 1980 και μετα...μιλαμε τετοιο κλεψιμο απο πολιτικους δεν εχει γινει πουθενα και ποτε σε καμια χωρα!!Ας ΒΑΛΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕς ΚΑΙ Ας ΤΟΥς ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΗ ΤΟΥς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥς...ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩς Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!!!!
    13 hours ago · Like.

    Asimakis Psarris Και ειπες κατι πολυ σωστο ολα εξαρτονται απο το ΛΑΟ...οι Λαοι ομως για να ξεσηκωθουν θελλουν ΗΓΕΤΕΣ!!!και η Ελλαδα δυστυχως αυτη τι στιγμή δεν εχει κανεναν ΗΓΕΤΗ!!!
    13 hours ago · Like.

    Triantafyllou Stergios
    Ε! οχι και αδικη η "φυλακιση" (να δουμε αν ειναι φυλακιση) του κυπριου μεγαλοαπατεωνα με το επιτελειο 50 χρηματο-οιονομικων τσακαλιων ντυμενων δηθεν μου σαν καλογεροι.Μεγαλος ο ρολος του τυπου αυτου στην πτωση του μη αρεστου στην Δυση καραμανλη που μου θυμιζει την πτωση καποτε του παπανδρεου απο τον κατασκευασμενο, απο τσακαλια, Κοσκωτα.Η ιστορια επαναλαμβανεται, απλα αλλαζουν τα προσωπα και οι στοχοι αναλογα με τις ...."αναγκες" των εξωθεσμικων παραγοντων και των αφεντικων τους εντος καιν εκτος Ελλαδας.

    12 hours ago · Like.

    Asimakis Psarris Κυριε Στεργιο ειναι πολλα που δεν ξερουμε παντως ερηξαν παρα πολλυ λασπη στον γεροντα αυτη ειναι η αληθεια πιστευω...Να ειστε καλα!!
    12 hours ago · Like.

    Asimakis Psarris Ας μπει και κανενας πολιτικος στην φυλακη!!να το δουμε λοιπον!!
    12 hours ago · Like.

    Triantafyllou Stergios
    το να μπουνε οι διαμεσολαβητες-λαμογια-κερ​δοσκοποι πολιτικοι στην φυλακη ειναι το ζητουμενο και κανεις δεν ξερει τι ημερα ξημερωνει αυριο.Αλλα ,αλλο αυτο και αλλος ο ρολος του νταβατζη -προαγωγου ,φυσικα με το αζημειωτο,καλογερου στυλ ρασπουτιν.Ας παρατησωμε τις αγιαστουρες και ας καταλαβωμε οτι αλλο Παισιοςη Ανθιμος και αλλο ο σκατοπαππας αυτος με τις μεγαλες διασυνδεσεις και τα οικονομικα κολπα μμε βοηθεια οικονομολογων,δικηγορων και ισχυρωνγνωρημιων παγκοσμια.Αηδια μου προκαλει ο τυπος αυτος και η σκατοπαρεα του οπως και οι μαφιοζοι δηθεν μου της εκκλησιας-μαφιας που σιγονταρουν απο ρωσσια.
    12 hours ago · Like.

    Asimakis Psarris Το θεμα ειναι πως πρεπει να τιμωρηθουν οι πολιτικοι που εκαναν αυτες τις ενεργειες αλλα και οσοι ηταν και δημιουργησαν την διαφθορα....η αληθεια θα φανει καποια στιγμη νομιζω....
    12 hours ago · Like.

    Triantafyllou Stergios
    Οι μαγαζατορες με τα γωνιακα μαγαζια που αυτοαποκαλουνται "πολιτικοι" εχουν το μερτκο τους στην τιμωρια και επαναλαμβανω κανεις δεν ξερει τι μερα ξημερωνει.περαν απο αυτους υπαρχει και πληθος απο ελληναραδες-υαινες που δεν πρεπει να τους σβυνομε απο τον καταλογο διοτι ασελγησαν επανω στον δυστυχο συνταξιουχο ,μισθωτο και υπαλληλακο που παρεμεινε τιμιος μεχι να σκεφτεται τελευταια μηπως ειναι "Ο μαλ@κας της υποθεσης.Η ΚΑΘΑΡΣΗ ειναι αναγκαι στην Τραγωδια και εμεις οι Ελληνες να μη το λησμονουμε αυτο ΠΟΤΕ.
    11 hours ago · Like.

    Triantafyllou Stergios Οσον αφορα το "πως" θα τιμωρηθουνε αυτοι η λυση ειναι πολυ απλη=Ποθεν εσχες 30 ετων και μεχρι δισεγγονα και πεμπτα εξαδελφια και κατασχεση υπερ του Δημοσιου.Επισης αμεσα να προχωρησουν οι συμφωνιες με ολες τις τραπεζες του εξωτερικου για ανοιγμα λογαριασμων.Ποιος θα το κανει αυτο ??? Βρεστο αυτο μονος σου ειναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ!
    11 hours ago · Like · 1.

    Asimakis Psarris Συμφωνω αυτο ελεγα και στην κοπελα σε σχολιο που εκανε αν διαβασατε τον διαλογο παραπανω....απο το 1974 και μετα πολλα λαμογια με την ιδιοτητα του πολιτικου εκλεψαν μαζι με τα κομματοσκυλα τοσο χρημα του Δημοσιου που δεν εχει ξαναγινει σε καμια αλλη τριτοκοσμικη χωρα στον κοσμο!!!
    11 hours ago · Like

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν έβλεπα μέσα από το κόλπο των ανταλλαγών να δίνονται στους επιτήδειους τα φιλέτα, να ξεπουλιέται η ελληνική γη, η γη που πότισαν με το αίματος οι πρόγονοί μας, εξοργίστηκα σε υπέρτατο βαθμό.
    Κατά την άποψή μου η Μονή Βατοπεδίου έχει δικαιώματα σε περιοχές της λίμνης Βιστωνίδας που απορρέουν από Χρυσόβουλα Βυζαντινών αυτοκρατόρων και πρέπει να τα σεβαστεί το ελληνικό κράτος, για να σεβαστεί με τον ίδιο τρόπο και η Τουρκία, αλλά και όλες οι άλλες χώρες την εκκλησιαστική περιουσία, που είναι κατά βάθος ελληνικών συμφερόντων.
    Κάποια διευθέτηση έπρεπε να γίνει μεταξύ Μονής και Κράτους, αλλά η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει υπό το φως της ημέρας και με τρόπο που να ικανοποιεί και τα δικαιώματα της Μονής και το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης.
    Όμως επιλέχθηκε ο δρόμος της λαμογιάς και πρέπει να τιμωρηθούν και ιερωμένοι και πολιτικοί.
    Όμως, είναι λάθος να ξεκινάμε με τους ιερωμένους.
    Ο πρώτος που θα έπρεπε να οδηγηθεί στις φυλακές είναι ο διοικητής της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και ο πολιτικός του προϊστάμενος, που διέταξαν τις ανταλλαγές, οι οποίες έγιναν με την ταχύτητα του φωτός, αν λάβουμε υπ' όψιν τους ρυθμούς του ελληνικού κράτους.
    Υπό την άποψη αυτή, ο Κοντογιαννίδης έχει δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Όταν έβλεπα μέσα από το κόλπο των ανταλλαγών να δίνονται στους επιτήδειους τα φιλέτα, να ξεπουλιέται η ελληνική γη, η γη που πότισαν με το αίματος οι πρόγονοί μας, εξοργίστηκα σε υπέρτατο βαθμό."(Σκαλ)

    Αυτο ειναι το μονο που κραταω και διαφωνω με τις σκοπιμοτητες που επικαλεισαι για το θεμα του τραγου που δεν αποκλειεται στο μελλον να μας βγει και της MI6!Πολλα εχωμε δει στην ζωη αυτη και αυτο το παραπανω ειναι γραμμικα και φυσικο αναμενομενο.Σαπιλα απο κολλαρα με κουστουμια, ανακατα με βρωμερα ρασσα και σκονισμενα-λασπωμενα παπουτσια ,σαν και αυτα που φοραγε ο (ιλλουμινατος) Ρασπουτιν οταν εμπαινε στα ανακτορα για να σκαψει τον λακκο του τσαρου.

    Ο κοσμος που βραζει με ολα αυτα ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ.Παντως...ευχαριστουμε για την παρεμβαση σου και Χρονια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην εξάπτεστε αγαπητοί. Το θέμα της Βιστωνίδας, και το αν θα πρέπει να ανήκει σε μοναστήρι "γή Ελληνική, ποτισμένη με αίμα", οδεύει προς την τελική λύση του.
    Σύντομα και η Βιστωνίδα και πολλές άλλες περιοχές, θα περιέλθουν στην κυριότητα του διεθνούς κεφαλαίου, ή θα καταστούν "ειδικές οικονομικές ζώνες". Όπως ήδη έχει ξεπουληθεί η μισή Χαλκιδική στα χρυσωρυχεία του Σόρος.
    Στην εποχή του Μνημονίου όλα ξαναμοιράζονται.

    Τότε πολλοί θα εύχονται να είχαν μείνει υπό εκκλησιαστική κυριότητα όλες οι εκτάσεις, αλλά θα είναι πια πολύ αργά. Και όσοι αγρότες, ψαράδες, κλπ πεινάσουν χάνοντας την γη τους, πάλι στην εκκλησία θα τρέξουν για ένα πιάτο φαΐ.

    Δυστυχώς όμως το κακό έχει ήδη συντελεστεί. Η πολυετή κατασυκοφάντηση των μονών και της εκκλησίας έπιασε τόπο και δηλητηρίασε τις καρδιές των Ελλήνων. Και τώρα καταλαβαίνουμε ότι οι λόγοι δεν ήταν διόλου ιδεολογικοί (πλην των χρήσιμων ηλιθίων - ένας από τους οποίους υπήρξα και εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικα συμφωνω με τον Ακριτα. (Αντε δοξα τω θεω συμφωνουμε και καμια φορα)
    Η προφυλακιση γινεται συνηθως γιατι υπαρχει περιπτωση επαναληψης του αδικηματος η διαφυγη στο εξωτερικο . Με τον παπουλη να εχει βγει επανηλημενα στο εξωτερικο και παντα να επιστρεφει και η υποθεση Βατοπεδιου να εχει καταληξει σε υποθεση διευκολυνσεων με κρατικη ευθυνη , τι νοημα εχει ολο αυτο .
    Μαλλον ολοι εμεις κοιμομαστε και εν τω μεταξυ η δικαιοσυνη εχει επιληφθει ολων των υποθεσεων διαφθορας , Οποτε τωρα ασχολειτε με τις καθ ολα νομιμες υποθεσεις οπου ομως υπαρχει παρατυπη επιταχυνση εξαντλωντας την αυστηροτητα της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. [...] Asimakis Psarris Και ειπες κατι πολυ σωστο ολα εξαρτονται απο το ΛΑΟ...οι Λαοι ομως για να ξεσηκωθουν θελλουν ΗΓΕΤΕΣ!!!και η Ελλαδα δυστυχως αυτη τι στιγμή δεν εχει κανεναν ΗΓΕΤΗ!!! [...]

    Πώς φαίνεται ο άνθρωπος που δεν διαβάζει Ινφογνώμονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tην ουσία της υπόθεσης, κανείς μα κανείς μας δεν τη γνωρίζει, το θέμα εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες πολλές και αν ήταν τόσο απλό όσο φαντάζει θα είχε επιλυθεί προ πολλού.
    Η μονή, όπως ο κάθε πολίτης σ'αυτή τη χώρα, διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού, ότι νομίζει ότι της ανήκει, αν το άθλιο ελληνικό κράτος, όπως πλέον έχει καταλάβει και ο τελευταίος ηλίθιος στον πλανήτη και η ''αδέκαστη'' δικαιοσύνη που εκδικάζει πταίσματα σε βάθος δεκαετίας, αδυνατούν να δώσουν λύση, δεν σημαίνει ότι μας φταίει ο καλόγερος, δηλαδή φταίει το γομάρι και βαράμε το σαμάρι.
    Σε ότι αφορά τον χρόνο προφυλάκισης, η επιλογή της ανακρίτριας είναι σίγουρα ανατριχιαστική, αν σκεφθούμε ότι ζούμε σε χώρα κατά βάση χριστιανική, λίγη ντροπή δεν βλάφτει ακόμα και αν πιστεύει κανείς στο βούδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κρυπτοϊουδαϊκή σιωνιστική αμερικανόδουλη χούντα που κυβερνά την Ελλάδα ας αφήσει το θέατρο. Περί αυτού πρόκειται, του Πόυτιν και όποιου επιδιώκει να έχει καλές σχέσεις με τους Ρώσους. http://www.youtube.com/watch?v=XaA2jRsvKZs
    Απο το σκάνδαλο του χρηματηστηρίου του Σημήτη, τους Ολυμπιακους αγώνες, τα υποβρύχια και τον Χριστοφοράκο με τη Ζήμενς, τον Τσουκάτο με το εκατομμύριο του, και τον Μαντέλη με τις καταθέσεις στο Καζακσταν, ο μόνος που πάει φυλακή είναι ο Εφραίμ. Καλά, για τον αρχιπροδότη σιωνιστή ΓΑΠ δεν μιλάμε, αυτοί είναι υπεράνω του νόμου.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ , ΙΟΥΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΙΚΎΛΟΙ

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ; ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΥΡΙΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΔΕΝ ΙΔΡΥΟΥΝ ΕΚΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η χαριστική βολή του Πάνου Καμμένου στο σύστημα Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο χειρισμός της προφυλάκισης,απο όλες τις απόψεις,είναι απαράδεκτος.

    Ότι και να πιστεύουμε για το σκάνδαλο,η προφυλάκιση με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος δεν στέκει.

    Η χρονική περίοδος είναι απίστευτη,πράγματι.

    Η μονή κατέχει νόμιμα μια λίμνη,πράγμα απαράδεκτο,το κράτος πολύ καλά έκανε και φρόντισε να περάσουν στο δημόσιο αυτές οι εκτάσεις σεβόμενο τα χρυσόβουλα.

    Απο εκεί και πέρα όμως,η γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο αλλά για εκλησιαστικό,και έτσι θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί απο την αρχή,σκανδάλισαν τον κόσμο με ποσά απίστευτα,αμύθητα,κυκλοφορόντας με συνοδεία ανθρώπων που μόνο μοναχοί δεν είναι κλπ.

    Ήταν υποχρέωση τους να παραχωρήσουν τη λίμνη στο δημόσιο και τους ντόπιους κατοίκους,το δίκαιο δηλαδή και όχι το νόμιμο.

    Όσο για τα έξοδα της μονής,καλύτερα να κοκινίσουν,ειδικά στο Άγιο Όρος θα βρούν χιλιάδες ιστορίες γερόντων όπως ο Παίσιος,οι οποίοι έχτισαν διάφορες κατασκευές καλύπτοντας τα έξοδα με τη βοήθεια του θεού και των πιστών,και όχι με real estate κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάνος Καμμένος: Εθνικός ξεσηκωμός ΤΩΡΑ

    http://www.youtube.com/watch?v=rKkkUuHtykY&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καποιοι φασκουν και αντιφασκουν και ας αποφασισουν καποια στιγμη που βρισκονται,"με τον τραγο η με τον ακληρο".Οσον αφορα την πρωτοφανη προταση να στηριξουμε την εκκλησια (εδω ομως μιλαμε για εναν κυπριο απατεωνα με μεγαλη κουστωδια σε συσταση συμμοριας και οχι για το συνολο της εκλησιας που ειναι ο λαος)...για να μπορουμε στο μελλον να μπουμε και εμεις στην σειρα στα σισσιτια τα κατοχικα που θα βγαλει η εκκλησια και για εμας, Ε! αυτο ειναι μια σουρεαλιστικη αποψη σκοπιμοτητας και απο αυτη την θεαση ειμαι και εγω ετοιμος να εγκρινω την ναποφυλακιση του τραγου για να εχω και εγω την ελπιδα για λιγο φαγητο στην καραβανα μου.Αυτο ανηκει και στον ανακοντα στο project management που του αρεσει ,οπου ολα πρεπει να προβλεπονται σε αυτη την ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΞΥΠΝΑ.... !!!!!! ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ VIDEO ΣΟΚ!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=7oWwSadyrug&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τόν Εφραίμ τόν συνέλαβαν επειδή πήγε στόν Πούτιν. Ποσώς τούς ενδιαφέρει η δημόσια περιουσία. Εάν τούς ενδιέφερε θά είχαν συλλάβει χιλιάδες ανθρώπους ξεκινώντας από τούς πρωθυπουργούς τού Πασόκ.

    Πολεμούν τόν Πούτιν μέ κάθε τρόπο. Όλα τα ευρωπαϊκά δορυφορικά κανάλια πλήττουν τήν εικόνα τού Πούτιν προβάλλοντας διαρκώς εικόνες διαδηλωτών.

    Καί στό κάτω κάτω οι ηγέτες τής Εκκλησίας αυγατίζουν τήν εκκλησιαστική περιουσία, σέ αντίθεση μέ τούς πολιτικούς ηγέτες πού έχουν καταληστέψει τήν περιουσία πού υποτίθεται οφείλουν νά προστατέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να που συμφωνώ με fstav για μια φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. George, δεν σου κάνει εντύπωση πως σε πολλά από όσα λες και δείχνεις, υπάρχουν σημαντικά πρόσωπα στην Ελληνική πολιτική σκηνή που εξυπηρετούν κάποιο σχέδιο ανάλογα με το affiliation που έχουν, ενώ δεν έχεις να δείξεις ΚΑΝΕΝΑ πρόσωπο που να εφαρμόζει Ελληνικό σχέδιο;

    Ξέρεις γιατί; Γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Ξεκίνα λοιπόν από εκεί: ποιός φταίει που δεν έχουμε Ελληνικό σχέδιο (και μη μου πεις οι αλλοδαποί), ποιός φταίει που δεν δημιουργείται Ελληνικό σχέδιο (και μη μου πεις οι αλλοδαποί), ποιός φταίει που δεν δημιουργείται θεσμικά η ομάδα των ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν στρατηγικά και πατριωτικά για να το φτιάξουν (και μη μου πεις οι αλλοδαποί). ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    Το ποιός θα βρεθεί να εφαρμόσει ένα αλλοδαπό σχέδιο είναι άνευ σημασίας και, εν τέλει, αποπροσανατολιστικό.
    Το ποιός θα βρεθεί να εφαρμόσει ένα Ελληνικό σχέδιο είναι σημαντικό, γιατί χρειάζεσαι να δημιουργήσεις ηγέτες αλλιώς θα σού τούς δημιουργήσουν άλλοι, αλλά είναι επόμενο στάδιο - έχω εμπιστοσύνη στο Ελληνικό DNA, θα βγουν οι κατάλληλοι πριν το σκεφτείς διότι η δημιουργικότητα είναι δομικό στοιχείο του.

    Αυτό που προέχει είναι η δημιουργία Ελληνικής στρατηγικής.

    ΥΓ. Sterg, το project management είναι κάτι σαν τον ποιμένα: στην αρχή νομίζεις ότι έμαθες επειδή γύρισες με όλα τα πρόβατα και τα σκυλιά πίσω (ενώ, στην πραγματικότητα, ζεις σε μια ψευδαίσθηση κατάστασης διότι τα πρόβατα έκαναν ότι κάνουν κάθε μέρα και τα σκυλιά φρόντισαν για τα περαιτέρω), μετά αντιγράφεις τις μεθόδους των άλλων (πιστοποιήσεις/πτυχία πάσας μορφής που σού δίνουν την ψευδαίσθηση του ελέγχου), μετά διδάσκεις στους άλλους υποψήφιους ποιμένες αυτές τις μεθόδους (ζώντας σε μια ψευδαίσθηση των ικανοτήτων σου επί τής κατανόησης τού ρόλου τού ποιμένα), μετά βελτιώνεις τις μεθόδους (ζώντας σε μια ψευδαίσθηση έωλης αισιοδοξίας) και μετά από πολύ καιρό και πολλά στάδια εξέλιξης ίσως φτάσεις στο σημείο να κατανοείς το σημείο στο οποίο ο ποιμένας είναι όντως ποιμένας και όχι ένα ισχυρότερο πρόβατο.

    Αυτά βέβαια τα γράφω για σένα και μένα που είμαστε αδαείς, διότι, αν οι γνώσεις μας επί του αντικειμένου ήταν επαρκούς επιπέδου, θα μάς είχαν τσιμπήσει οι αρμόδιοι σε κρίσιμα πόστα για να προσφέρουμε ότι τέλος πάντων μπορούμε - αλλά φαίνεται ότι έχουν ξεφτέρια, πολύ φωτεινά μυαλά σε αυτούς τούς ρόλους, ειδάλλως δεν θα είχαμε σα χώρα τέτοια μεγάλη παγκοσμίου βεληνεκούς επιτυχία π.χ. στην αμυντική βιομηχανία, στην ενέργεια, στη δημόσια διοίκηση, κτλ. Εμάς το πολύ-πολύ να μάς ζητηθεί να συμβουλέψουμε καμιά τριτοκοσμική χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπραβο Ανακοντα το πετυχες το σημερινο ζητουμενο και εχεις κατω απο το σχολιο σου 4 διαφημησεις που μαλλον δεν προσεξες γιατι ησουνα πανω στο συννεφο η πανω απο το συννεφο οταν εγραφες.Εγω ομως ανθρωπος της πραξης και της υλης νααααα το ματι μου.Συγχαρητηρια παλι, σιγα σιγα νομιζεις οτι θα γινεις και εφραιμ,εχετε ομως τοση ηληκιακη διαφορα που δεν προλαβαινεις,μεχρι να μεγαλωσεις τα 10.000 "εφραιμακια"(κατα το διαβολακια )θα εχουν ξεπουλησει, θα εχουν αποσυναρμολογησει τον παγκο τους ,και θα εχουν κανει φτερα και εσυ που εστω ηλπιζες σε ενα συσσιτιο που θα εβγαινε απο τα κλεμμενα τους τωρα τι γινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απάντηση στους σχολιαστές

    Φαίνεται κάποιοι απο τους σχολιαστές δεν διάβασαν καλά αυτά που έγραψα και ξεπέρασαν τα όρια. Πού ειδατε στο κείμενο μου να είμαι υπέρ του Εφραίμ; Εγραψα αν ειναι ένοχος να τον χώσουν οσο πιο βαθειά γίνεται!!!! Η ενταση και η ενόχλησή μου ως χριστιανού που είσθε κι εσείς, ειναι, γιατί η ανακρίτρια επέλεξε να στείλει ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΤΙΚΑ !!!!! εισαγγελέα και αστυνομικές δυνάμεις για να τον συλλάβουν στο κελί του εν ώρα κατανυκτικής προσευχής!!! Δεν μπορούσε να περιμένει εως αυριο;;;; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε μ' αυτό;;;
    Και δεν μου λετε κύριοι, εσεις που κόπτεσθε για το δίκαιο, θα τολμούσε ανακριτής να στείλει αστυνομία να συλλάβει έναν Χότζα στο Τζαμί ή έναν ραββίνο μέσα στη Συναγωγή, εν ώρα λειτουργίας μεγάλης θρησκευτικής τους γιορτής;;;;; Ασφαλώς όχι, γιατί θα τον περνούσαν όλοι γενεές δεκατέσσερις... Θα σας παρακαλέσω να διαβαζετε σωστά! Και στον πρώτο κύριο σχολιαστή που ειρωνεύεται, θα τον παρακαλούσα να είναι πιο κόσμιος... Είπα την άποψή μου όπως εχει δικαίωμα να τη λέει ο καθένας, αλλά και ο ίδιος, αλλά κοσμίως! Και δεν του επιτρέπω να με προσβάλει, γιατί δεν υπήρξα λαμόγιο δημοσιογράφος. Να ρωτήσει να μάθει για την ιστορία μου, την προσφορά μου στην κοινωνία και γενικά για την αφεντιά μου!!! Αυτά!
    Τάσος Κοντογιαννίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Sterg, δεν είχα ποτέ σχέσεις με τον Εφραίμ ή κάποιον άλλο από τη Ι.Μ.. Καταλαβαίνω την εστίασή σου στην ύλη γιατί, λόγω τού νεαρού τής ηλικίας σου, όλο εκεί έχεις το μυαλό σου - και, ως ένα σημείο, κατανοητή. Αλλά τα περί συσσιτίου σού έχω πει πως δε με αφορούν: αν κάποτε έφτανα σε τέτοιο σημείο, δεν θα πήγαινα για συσσίτιο αλλά για να... βοήθήσω κάποιους να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους.

    Skal, ο κ. Κοντογιαννίδης είναι απαράδεκτος: σωστά αυτά που λέει αλλά τις προάλλες ήταν σε απόσταση αναπνοής από τη Ν. Ράλλη και δεν έκανε κονέ για να τη γνωρίσουμε εκτός πλατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχει δίκαιο ο Τάσος Κοντογιαννίδης,σε όλα όσα γράφει.

    Αν μη τι άλλο η αντικειμενικότητα στο άρθρο είναι αρκετά εμφανής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η πράξη να συλληφθεί ο μοναχός του Αγίου Ορους ανήμερα τα χριστούγεννα, πρίν ακόμα συλληφθούν τα απ΄έξω λαμόγια, είναι αντιχριστιανική και βάρβαρη.
    Αραγε, γιατί τόση βιασύνη μέσα στη γιορτή; Για να επιδείξουν σπουδή προς το καθήκον;
    Ας γελάσουμε!!!
    Κατά τα άλλα, ο Ακρίτας έχει δίκιο μ΄αυτά που επισημαίνει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εάν αναφέρεται σε εμένα ο κ. Κοντογιαννίδης, ίσως έχει δίκαιο ως προς την έκρηξη οργής και πως υπερέβην τα εσκαμμένα.
    Θεωρώ όμως αποπροσανατολιστικό το πως τίθεται το θέμα.
    Ο Ευφραίμ έχει προδώσει το νόημα των Χριστουγέννων με τις πράξεις του προ πολλού. Η απονομή Δικαιοσύνης ανήμερα Χριστουγέννων - ανεξαρτήτως πολιτικών κινήτρων- συνάδει απόλυτα με το πνεύμα των Χριστουγέννων, πιστεύω.
    Το να του παρέχεται άλλοθι με πρόσχημα την ημέρα αυτή, μοιάζει να υπηρετεί αυτό που πάει να καυτηριάσει. Λυπάμαι αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι.

    Ζητώ μάλιστα συγγνώμη για το ΛΑΜΟΓΙΑ, μάλλον παρεξήγησα το κίνητρο του αρθρογράφου που ίσως είναι πιο σωστός Χριστιανός από εμένα. Απλά χάρηκα που καθαρίζει λίγο η Εκκλησία από το βόρβορο.
    Ίσως γιατί πιστεύω πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και δεν ξεχωρίζω τον Ευφραίμ από τους πολιτικούς του συνδαιτυμόνες. Είναι μάλιστα χειρότερός τους γιατί χρησιμοποίησε και την κοσμική και την Θρησκευτική εξουσία για να επιτύχει του ποταπούς του στόχους, χωρίς να δείξει την παραμικρή Χριστιανική ευαισθησία για τους κατοίκους που κατέστησε άπορους.
    Όσο για τους ραβίνους και τους χότζες διατηρώ ακριβώς την ίδια άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. σκαλ

    "Φαίνεται κάποιοι απο τους σχολιαστές δεν διάβασαν καλά αυτά που έγραψα και ξεπέρασαν τα όρια. "

    Τα "ορια" σκαλ για το τι γραφει καποιος ποιος τα οριοθετει και ποια τα κριτηρια που νομιμοποιουν τον οριοθετη??????

    "για να τον συλλάβουν στο κελί του εν ώρα κατανυκτικής προσευχής!!! Δεν μπορούσε να περιμένει εως αυριο;;;; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε μ' αυτό;;;"

    Διαφωνουμε.ΠΟΤΕ ΜΗ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ.Εγω εχω αλλες πληροφοριες για το τι εκανε την ωρα που τον αναζητουσαν οι αστυνομικοι.πληροφοριες μη ανακοινωσιμες.

    "Και δεν μου λετε κύριοι, εσεις που κόπτεσθε για το δίκαιο,"

    Εδω μας τα χαλας εντελως.Δεν 'κοπτομαστε' καποιοι για το Δικαιο,ζουμε μεσα στο Δικαιο και για το Δικαιο.Τροπος ζωης δεκαετιων και αν θελει καποιος ας δοκιμασει=θελει κοτσια και θυσιες!

    " Θα σας παρακαλέσω να διαβαζετε σωστά! Και στον πρώτο κύριο σχολιαστή που ειρωνεύεται, θα τον παρακαλούσα να είναι πιο κόσμιος..."

    Υπερασπιζεται σκαλ ο κ.κοντογιαννιδης εναν απατεωνα χωρις να γνωριζει λεπτομερειες για Στοες και τροπο ζωης του μονο και μονο διοτι ο φιλος σου κ.κοντογιαννιδης θεωρησε οτι, χωρις και αυτος να ξερει,οτι πρεπει να ταυτισει εναν απατεωνα με τον Κληρο και με το Εκκλησιασμα.

    "Είπα την άποψή μου όπως εχει δικαίωμα να τη λέει ο καθένας, αλλά και ο ίδιος, αλλά κοσμίως!"

    Δεν απαντησα σε εσενα κ.κοντογιαννιδη διοτι δεν με ενδιαφερεις ουτε εσυ ουτε τα κειμενα σου.Σε αλλα θεματα κινεισαι που δεν τα θεωρω οτι πρεπει να συμμετασχω.Αλλα δεν εχεις το προνομιο σε ενα δημοσιο χωρο οπως ειναι και αυτο το ιστολογιο να περνας μηνυματα αλλοτρια χωρις να τυχεις απαντησης.Μηνυματα για παρασυρμο,οπως και το πετυχες σε μερικους,ανθρωπων που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΤΥΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ.Ε! αυτο ξανασκεψου το μονος σου και ειμαι σιγουρος οτι θα δικαιολογησεις ολες τις αντιθετες απαντησεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΣΕΝΑ (που δεν μας ενδιαφερει και ποιος εισαι)ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ.Α! ρε Ρασπουτινεχεις βγαλει καλους μαθητες.ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ...ΜΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΜΑΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. >Ο Ευφραίμ έχει προδώσει το νόημα των Χριστουγέννων με τις πράξεις του προ πολλού. Η απονομή Δικαιοσύνης ανήμερα Χριστουγέννων - ανεξαρτήτως πολιτικών κινήτρων- συνάδει απόλυτα με το πνεύμα των Χριστουγέννων, πιστεύω.
    Το να του παρέχεται άλλοθι με πρόσχημα την ημέρα αυτή, μοιάζει να υπηρετεί αυτό που πάει να καυτηριάσει. Λυπάμαι αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι.<

    Μπραβο Georgia παρα το οτι εισαι Γυναικα εχεις (με συγχωρεις αλλα θα το πω) καυκ@@a.Μπραβο Κοπελλα μου.Αν σε βαλω στην ζυγαρια απο την μια μερια και πολλους-ες απο την αλλη το αποτελεσμα το ξερω οπως το ξερεις και Εσυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είπα να κάνω τον μικρότερο και να προσπαθήσω να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα, αφενός γιατί θεωρώ άδικη για τον ίδιο την εμπλοκή τού κ. Κοντογιαννίδη σε συζήτηση περί τού επιπέδου του ως άνθρωπο και μέλος τής κοινωνίας μας (δεν έχει ανάγκη να αποδείξει κάτι, συνεπώς είναι λάθος να εισέρχεται σε διαπραγμάτευση με έωλη βάση) και αφετέρου γιατί θεωρώ άτοπη τη συζήτηση περί Εφραίμ. Εξηγώ γιατί:

    Με βάση το δίκαιο, είτε υπάρχει σκάνδαλο στην εν λόγω υπόθεση είτε όχι.

    Αν δεν υπάρχει, κακώς διώκεται.

    Αν υπάρχει, ο Εφραίμ είναι ένας -να μην πω ο τελευταίος- τροχός της αμάξης με οδηγούς άλλους που είναι στο απυρόβλητο. Είναι δίκαιο να την πληρώσει αυτός;
    Ακόμα και να πρέπει να την πληρώσει, δεν μπορούσαν να περιμένουν 5 μέρες;
    Αν κάποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση ότι ενδεχομένως να κάνει κάτι παράνομο εντός αυτών των 5 ημερών, ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΤΡΟΠΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ; ΉΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΙΛΑΓΑΝ Ή ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ;

    Στα μάτια τού λαού αυτό φαίνεται ως δικαιοσύνη εκκαθάρισης. Η φενάκη τού εκκαθαριστή, τον οποίο μόλις περιέγραψα, είναι ταυτόσημη με την έννοια τού ισχυρότερου προβάτου, όχι τού ποιμένα.
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_7639.html?showComment=1324915152778#c5341558476964531864

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κοψε τα τρελλα σου ανακοντα,βαστας δυο καρπουζια σε μια μασχαλη και απο την αλλη σου εχουν κοψει οι ιδιοι σκατανθρωποι το αλλο χερι απο την ωμοπλατη αρα δεν εχεις και δευτερη μασχαλη..Μια ειναι η θεση του λαου μας=να πληρωσουν ολοι αυτοι ακομα και αυτοι που ενδυθηκαν ρασσα και τα καταβρωμησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έχεις δίκιο Sterg: όσοι φταίνε να πληρώσουν, αλλά όχι να μάς το παίζουν κριτές οι μάνες τού μοιράσματος τής τράπουλας και να βγάζουν μια ζωή την ουρά τους έξω. Έτσι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να επιτρέψουν έναν άξιο άνθρωπο να προκόψει και να προσφέρει στην πατρίδα του, με συνέπεια να έχουμε ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - όχι μέσω διαδικτύου. Ή θα σοβαρευτούν και θα εφαρμόσουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές τής αξιοκρατίας και τής ισονομίας ή θα έχουμε άσχημες καταστάσεις που, εκ των πραγμάτων, θα καταστήσουν την Ελλάδα ευάλωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Dionysis Ath C ‎1-0 οι μασονοι!
    5 hours ago · Like
    -----------------------------------------------
    Triantafyllou Stergios Δεν καταλαβαινω γιατι η θεση ενος απατεωνα δεν ειναι στην φυλακη.Μηπως επειδη μασκαρευτηκε με το ρασο αυτος και οι καμμια πενηνταρια απατεωνες που ειχε στην συμμορια του στο μοναστηρι που κατελαβε καποτε πραξικοπηματικα?Και οΡασπυτιν ρασσα φορουσε.Τι πα να πει αυτο.Ενας απατεωνας ειναι απο τις χιλιαδες που πρεπει πλεον να στιβαχτουνε στις φυλακες.Μη ξεχναμε το δυστυχο λαο μας,τις αυτοκτονιες,την ανεργεια,τις απολυσεις και τα χρεη που δημιουργηθηκαν απο ολους αυτους τους φυσικους καιμηθικους αυτουργους.Σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ
    about an hour ago · Like
    ------------------------------------------------
    Dionysis Ath C Ειμαι βεβαιος οτι δεν μας λενε ολη την αληθεια! Το θεμα ειναι πολυ μεγαλο και δεν μας λενε τιποτα. Αρκεστηκαν να μας που οτι ειναι απατεωνας κτλ... Αλλα στην υποθεση εμπλεκονται ολα τα ορθοδοξα κρατη, ο Πουτιν, ο πατριαρχης και η μετακομιση του πατριαρχειου απο την Πολη. Επειδη το θεμα ειναι μεγαλο εγω περιμενω να δω την εξελιξη, να μαθω τι ακριβως εγινε και μετα να κρινω. Υποθεσεις και κατηγοριες των ελληνικων τσοντοκαναλων δεν τις πολυλαμβανω υποψιν.
    about an hour ago · Like
    ----------------------------------------------------
    Dionysis Ath C Και μην ξεχναμε και την πτωση του Σινουκ στο Αγιο Ορος! Τυχαιο? Εκτως αν οι καλογεροι εχουν βληματα στινγκερ! Η υποθεση βρωμαει παρα πολυ και δεν πιστευω τιποτα.
    54 minutes ago · Like
    ---------------------------------------------------
    Triantafyllou Stergios
    Ειναι ανακατωμενες Μυστικες υπηρεσιες σε θανασιμο ανταγωνισμο,η Μεγαλη Στοα της Αγγλιας (Η "Διοικουσα" παγκοσμια),Κατασκευαστικες Εταιρειες μεγαθηρια (μια απο αυτες ανοικει στην City Group)που ξερογλυφονται για τα εδαφη-φιλετα του Αγιου Ορους,επενδυτες διαφορων τυπων και αντικειμενου κλπ κλπ.Η εισβολη του επιχειρηματια-νεοτερου Ρασπουτιν στην Μονη αυτη οπως και η εισβολη του μασσονου Ηγουμενου της Μονης Ιβηρων ,Βασιλειου,δεν ειναι τυχαια.και ολα αυτα στο ονομα της...μοναστικης ζωης και...επαφης με το Θειο!!!!!!!!!μη τους χαριστουμε σε τιποτα πλεον.Βαρατε οπου τους βρισκετε.
    about a minute ago · Like
    -----------------------------------------------------
    Triantafyllou Stergios Το Αγιο Ορος ειναι πλεον σε ξενα χερια
    a few seconds ago · Like

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

    http://youtu.be/IDg5DGzjYmM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝΑΨΑΝΕ ΦΩΤΙΕΣ
    ΝΑ ΦΕΡΕΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ

    R
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ ΕΦΡΑΙΜ
    ΜΕ ΤΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ,
    ΚΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ
    ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ
    ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟΥΣ
    ΕΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

    ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΑ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
    ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΕΣ
    ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΒΙΤΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ
    ΠΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΛΙΔΕΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΟΥΜΑ

    ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ

    akiskem.blogspot.com
    Category:
    Music
    Tags:
    εφραιμ αναστασια δουμα akiskem.blogspot.com
    License:
    Standard YouTube License

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί θα πρέπει να συνδυάζουμε τον εκπρόσωπο με το λειτούργημα;
    Δεν θα μπω στη λογική γιατί Χριστουγεννιάτικα και όχι μετά ;
    Δεν έχει νόημα για κάποιον που ενεργεί με βάση το δίκαιο την δικαιοσύνη και την νομιμότητα ...Αν ενεργεί επ αυτής της βάσεως και όχι για να ισοπεδώσει ή δημιουργήσει έριδες .
    Δεν με ενοχλεί που ο ηγούμενος συνελήφθη τα Χριστούγεννα αλλά που μαζί με αυτόν δεν συνέλαβαν και όλους τους άλλους που ανακατεύτηκαν στην διαμεσολάβηση ...
    Τα Χριστούγεννα και γενικότερα όλες οι θρησκευτικές εορτές τους Χριστιανισμού ευτυχώς δεν βασίζονται στην ζωή των εκπροσώπων μέσω των οποίων εκφράζονται γιατί τότε θα είχαμε θέμα ..
    Αν η ανακρίτρια λοιπόν έδειξε ή όχι ζήλο θα φανεί στην συνέχεια της ιστορίας ...Αν υπάρξει ή αν αυτό ήταν κάτι σαν το μελάνι της σουπιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτη η ταλαιπωρία του παπουλη θα είναι και η τελευταια πραξη του δραματος της υπόθεσης Βατοπαιδίου . Λίγο αργότερα ο παπούλης θα αφεθει ελεύθερος και η υπόθεση θα μπει στο αρχείο , αφού είναι μη υπαρκτή . Ο παπούλης δεν θα κάνει μήνυση αφού είναι ταγμένος υπερ πίστεως και πατρίδος και ολα θα τελειωσουν . Λυπάμαι που κάποιοι έχουν τόσο μένος για τον παπούλη το οποίο προερχεται από τηλε-νημέρωση(?) η οποία προέρχεται από το σύστημα ΜΜΕ . Τελικά πιστεύουν ότι λένε τα κωλοκάναλα ή μόνο όταν πλήτουν κάτι Ελληνορθόδοξο? Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω για τον παπούλη , γιατί εγώ ξέρω ότι είναι χαρισματικός ιεράρχης και όχι πράκτορας ή μεσίτης ή εργολάβος ή μπιζνεσμαν . Μήπως έχουν πάει ποτε στο Βατοπαίδι και είδαν ότι ζει στην χλιδή γιατί εγώ άλλα ξέρω .

    Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπεδίου και αν δεν υπάρχει το σκάνδαλο είναι η σύληψη του Εφραίμ .

    Αν πάλι υπάρχει , μόνος του το δημιούργησε ο παπούλης ? Άλλοι δεν συμμετείχαν στο σκάνδαλο? Που είναι όλοι αυτοί κυρία ανακρίτρια και λοιποί υποστηρικτές της? Δεν πρέπει να συληφθού και αυτοί? Πάλι σκανδαλώδης παράλειψη . Έτσι ή αλλιώς Σκάνδαλο .

    Γιαυτό προβληματιζόμαστε όλοι εμείς
    που δεν μας τυφλώνει το αντιχριστιανικό μας μίσος .

    Η Παναγία και ο Χριστός να μας φωτίζει όλους και κυρίως τους αντι-χριστιανούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΝΑΚΟΝΤΑ (σχεδόν..........με λίγες δικές μου προσθήκες . Ε......καλά με πολλές δικές μου προσθήκες αφού το φίδι χωνεύει και ελέφαντα . Εγώ δυστυχώς δεν έχω τέτοιο στομάχ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Pro, άλλο το στομάχι τού χελιού και άλλο τού anaconda...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 1)Λυπάμαι που κάποιοι έχουν τόσο μένος για τον παπούλη το οποίο προερχεται από τηλε-νημέρωση(?) η οποία προέρχεται από το σύστημα ΜΜΕ
    2)Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω για τον παπούλη
    3)Μήπως έχουν πάει ποτε στο Βατοπαίδι και είδαν ότι ζει στην χλιδή γιατί εγώ άλλα ξέρω .
    4) Αν πάλι υπάρχει , μόνος του το δημιούργησε ο παπούλης ?
    5)Η Παναγία και ο Χριστός να μας φωτίζει όλους και κυρίως τους αντι-χριστιανούς .
    (" Pro από Συμβασιλεύουσα ")

    Αρχιζω απο το 5)
    Βρε "χριστιανε" μου τι ειναι αυτα που γραφεις?Και εισαι και "φωτισμενος" γιατι εχεις παει και εχεις "γνωρισει" τον απατεωνα.Ας προσεχες!
    2)Μη κρινει κανενας τους αλλους απο που εχουν την ενημερωση γιατι θα πεσουν μεσα στην τρυπα που ανοιγουν με τα ματια τους γουρλωμενα απο την πολυ TV,εγω προσωπικα δεν παρακολουθω "ενημερωση" απο τις δικες σου πηγες.
    3) Εδω δεν τσιμπαω.Μηνε σε αυτα που "ξερεις" και σε 30 χρονια θα δικαιωσεις οτι διαβασες εδω.Οχι πιο νωρις,ετσι ειθιστε,τι να κανουμε,δεν ειναι μερικα πραγματα για τα δικα σου αυτια,μεινε σε αυτα που "γνωριζεις",δεν εχω το δικαιωμα να σε πληροφορησω ουτε και να σε τροποποιησω,θα ειναι βιαιο συμβαν για το πληροφορικο σου συστημα και αυτο ειναι αμαρτια που εγω δεν θα στην κανω.
    3) Σε αυτο θα σε απαγοητευσω διοτι την εποχη που ησουνα στην αρχη της χριστιανοπληκτης καριερρας σου εγω γυριζα ολο το Αγιο Ορος με τα ποδια και επαιρνα την Ευλογια του Παισιου και του εξωμολογητη μου Συμπαντικου
    Ανθρωπου Πατερα Ανθιμου στην Σκητη της Αγιας Αννας.
    4)Σε αυτο εχεις δικαιο αλλα αυτο δεν ακυρωνει το απο που θαπρεπει να αρχισεις να ξηλωνεις ενα πουλοβερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Pro, άλλο το στομάχι τού χελιού και άλλο τού anaconda... "

    Ανακοντα
    Αλλο το στομαχι του Θεοσεβουμενου Χριστιανου και αλλο το στομαχι ενος χριστιανοπληκτου.Αλλη γλωσσα.Καμμια συνενοηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπεδίου και αν δεν υπάρχει το σκάνδαλο είναι η σύληψη του Εφραίμ . 

    Αν πάλι υπάρχει , μόνος του το δημιούργησε ο παπούλης ? Άλλοι δεν συμμετείχαν στο σκάνδαλο? Που είναι όλοι αυτοί κυρία ανακρίτρια και λοιποί υποστηρικτές της? Δεν πρέπει να συληφθού και αυτοί? Πάλι σκανδαλώδης παράλειψη . Έτσι ή αλλιώς Σκάνδαλο .

    Γιαυτό προβληματιζόμαστε όλοι εμείς
    που δεν μας τυφλώνει το αντιχριστιανικό μας μίσος .

    Η Παναγία και ο Χριστός να μας φωτίζει όλους και κυρίως τους αντι-χριστιανούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. κολλαει συχνα η κορνα σου?Να το προσεξεις αυτο γιατι ειναι και αντιαισθητικη (" και κυρίως τους αντι-χριστιανούς")και ο ηχος της ειναι ο ηχος που ακουγαμε καποτε και εμοιαζε με τον...της αγελαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. -1-

    Είναι ο Εφραίμ Νεφελίμ;
    Δημοσιευμένο στις 27 Δεκ 2011 | ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστα Βαξεβάνη
    Πρέπει να καταλήξουμε σε αυτή τη χώρα τι θέλουμε. Να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι των σκανδάλων ή να γκρινιάζουμε; Να φτάνουμε ως το τέλος ή να επιστρέφουμε στην αρχή, όποτε το τέλος δεν μας αρέσει; Να υπάρχει Δικαιοσύνη ή να αρχίζει παζάρια με τις προτιμήσεις μας; Θρησκευτικές, πολιτικές, ιδεολογικές, οικονομικές.
    Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης. Ένα μοναστήρι υπό την ηγεσία μιας ομάδας διωγμένης κακήν κακώς από την Κύπρο, θέλησε να πάρει την λίμνη Βιστωνίδα και τις γύρω εκτάσεις με χρυσόβουλα που εμφάνιζε ως τίτλους ιδιοκτησίας. Από τους αγρότες καλλιεργητές δηλαδή και από τους ψαράδες. Αυτό από μόνο του είναι σκάνδαλο.
    Πάμε παρακάτω. Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε πως η γη ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Πριν καθαρογραφεί η απόφαση, ο υπουργός Πέτρος Δούκας απέσυρε την διεκδίκηση του ελληνικού Δημοσίου χρησιμοποιώντας μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (οι νομικοί σύμβουλοι σήμερα είναι κατηγορούμενοι γι αυτό). Αυτό ήταν παράνομο γιατί ήταν σε εξέλιξη νομική διαδικασία. Στη συνέχεια αυτή η γη ανταλλάχθηκε με απόφαση του υπουργού Μπασιάκου, με οικοδομικά φιλέτα σε όλη την Ελλάδα. Οι «εκτιμητές» μάλιστα είχαν αποτιμήσει ακριβά τις καλαμιές τις λίμνης και φτηνά τα φιλέτα. Ο λόγος για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα το Βατοπέδι.
    Και ενώ ο Εφραίμ έλεγε πως θέλει τη γη της Βιστωνίδας για να κάνει βυζαντινό χωριό, έφτιαξε offshore εταιρείες μαζί με φίλους και γνωστούς του, στις οποίες πήγαν τα οικόπεδα φιλέτα. Όλα αυτά έγιναν με διαδικασίες εξπρές τις οποίες εξασφάλισαν υπουργοί της κυβέρνησης. Από αποχαρακτηρισμούς δασών έως αρχαιολογικών χώρων.
    Όταν το 2008 το «Κουτί της Πανδώρας» αποκάλυψε την υπόθεση, έγινε μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης. Δεν τα κατάφεραν. Κατάφεραν ωστόσο να παραγράψουν τα αδικήματα των υπουργών. Με το νόμο Βενιζέλου (περί ευθύνης υπουργών) και αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής από τον Καραμανλή, όλα παραγράφηκαν. Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία, το μόνο αδίκημα που δεν είχε παραγραφεί ήταν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Δεν υπήρχαν στοιχεία γι αυτό, αλλά για λόγους επικοινωνιακούς στήθηκε μια διαδικασία «τιμωρίας» η οποία δεν οδήγησε πουθενά.
    Τα τρία αυτά χρόνια ωστόσο, η εφέτης ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, κατάφερε με στοιχεία που καταθέσαμε ως εκπομπή, να κάνει μια εκτεταμένη έρευνα. Με τα στοιχεία που συνέλεξε, διαπίστωσε πως 3 υπουργοί ήταν οι φυσικοί αυτουργοί του σκανδάλου, αλλά δεν μπορούσε να τους αγγίξει η Δικαιοσύνη, λόγω νόμου. Εντόπισε όμως 32 μη πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονταν για το σκάνδαλο. Λίγο πριν τελειώσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, ξεκίνησε μια σειρά από αφιερώματα στο Βατοπέδι. Η βάση του «ντοκιμαντέρ» είναι τα γυρίσματα που έχει χρηματοδοτήσει το Βατοπέδι και έχει πριν από μήνες διαφημίσει η «Πεμπουσία», μια οργάνωση του Βατοπεδίου. Αυτό το υλικό βρέθηκε χωρίς υπογραφή και αντίλογο να παίζει ως ντοκουμέντο αθώωσης του Εφραίμ. Σε αυτό μπορείτε να βρείτε ονόματα μοντέρ, μακιγιέζ και άλλων συντελεστών, αλλά όχι δημοσιογράφων που έκαναν την έρευνα.
    Την ίδια εποχή ο Εφραίμ βρίσκεται στη Ρωσία να περιφέρει για μία ακόμη φορά την Αγία Ζώνη. Ο λόγος δεν ομολογείται αλλά υπάρχει. Ένα τμήμα της Κόκκινης Πλατείας, όπως και πολλά μετόχια στη Ρωσία ανήκουν στο Βατοπέδι. Με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η Μονή μπορεί να εγείρει διεκδικήσεις. Αυτές λοιπόν τις διεκδικήσεις έθεσε σε διαπραγμάτευση με τους Ρώσους ο Εφραίμ, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους. Σε ένδειξη καλής θέλησης πήγε την Αγία Ζώνη στην Πετρούπολη για προσκύνημα, δίνοντας στον χαμηλής πλέον δημοφιλίας Πούτιν προεκλογικά, μια θρησκευτική αίγλη και ψήφους πιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. -1-

    Είναι ο Εφραίμ Νεφελίμ;
    Δημοσιευμένο στις 27 Δεκ 2011 | ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστα Βαξεβάνη
    Πρέπει να καταλήξουμε σε αυτή τη χώρα τι θέλουμε. Να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι των σκανδάλων ή να γκρινιάζουμε; Να φτάνουμε ως το τέλος ή να επιστρέφουμε στην αρχή, όποτε το τέλος δεν μας αρέσει; Να υπάρχει Δικαιοσύνη ή να αρχίζει παζάρια με τις προτιμήσεις μας; Θρησκευτικές, πολιτικές, ιδεολογικές, οικονομικές.
    Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης. Ένα μοναστήρι υπό την ηγεσία μιας ομάδας διωγμένης κακήν κακώς από την Κύπρο, θέλησε να πάρει την λίμνη Βιστωνίδα και τις γύρω εκτάσεις με χρυσόβουλα που εμφάνιζε ως τίτλους ιδιοκτησίας. Από τους αγρότες καλλιεργητές δηλαδή και από τους ψαράδες. Αυτό από μόνο του είναι σκάνδαλο.
    Πάμε παρακάτω. Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε πως η γη ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Πριν καθαρογραφεί η απόφαση, ο υπουργός Πέτρος Δούκας απέσυρε την διεκδίκηση του ελληνικού Δημοσίου χρησιμοποιώντας μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (οι νομικοί σύμβουλοι σήμερα είναι κατηγορούμενοι γι αυτό). Αυτό ήταν παράνομο γιατί ήταν σε εξέλιξη νομική διαδικασία. Στη συνέχεια αυτή η γη ανταλλάχθηκε με απόφαση του υπουργού Μπασιάκου, με οικοδομικά φιλέτα σε όλη την Ελλάδα. Οι «εκτιμητές» μάλιστα είχαν αποτιμήσει ακριβά τις καλαμιές τις λίμνης και φτηνά τα φιλέτα. Ο λόγος για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα το Βατοπέδι.
    Και ενώ ο Εφραίμ έλεγε πως θέλει τη γη της Βιστωνίδας για να κάνει βυζαντινό χωριό, έφτιαξε offshore εταιρείες μαζί με φίλους και γνωστούς του, στις οποίες πήγαν τα οικόπεδα φιλέτα. Όλα αυτά έγιναν με διαδικασίες εξπρές τις οποίες εξασφάλισαν υπουργοί της κυβέρνησης. Από αποχαρακτηρισμούς δασών έως αρχαιολογικών χώρων.
    Όταν το 2008 το «Κουτί της Πανδώρας» αποκάλυψε την υπόθεση, έγινε μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης. Δεν τα κατάφεραν. Κατάφεραν ωστόσο να παραγράψουν τα αδικήματα των υπουργών. Με το νόμο Βενιζέλου (περί ευθύνης υπουργών) και αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής από τον Καραμανλή, όλα παραγράφηκαν. Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία, το μόνο αδίκημα που δεν είχε παραγραφεί ήταν του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Δεν υπήρχαν στοιχεία γι αυτό, αλλά για λόγους επικοινωνιακούς στήθηκε μια διαδικασία «τιμωρίας» η οποία δεν οδήγησε πουθενά.
    Τα τρία αυτά χρόνια ωστόσο, η εφέτης ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, κατάφερε με στοιχεία που καταθέσαμε ως εκπομπή, να κάνει μια εκτεταμένη έρευνα. Με τα στοιχεία που συνέλεξε, διαπίστωσε πως 3 υπουργοί ήταν οι φυσικοί αυτουργοί του σκανδάλου, αλλά δεν μπορούσε να τους αγγίξει η Δικαιοσύνη, λόγω νόμου. Εντόπισε όμως 32 μη πολιτικά πρόσωπα που ευθύνονταν για το σκάνδαλο. Λίγο πριν τελειώσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, ξεκίνησε μια σειρά από αφιερώματα στο Βατοπέδι. Η βάση του «ντοκιμαντέρ» είναι τα γυρίσματα που έχει χρηματοδοτήσει το Βατοπέδι και έχει πριν από μήνες διαφημίσει η «Πεμπουσία», μια οργάνωση του Βατοπεδίου. Αυτό το υλικό βρέθηκε χωρίς υπογραφή και αντίλογο να παίζει ως ντοκουμέντο αθώωσης του Εφραίμ. Σε αυτό μπορείτε να βρείτε ονόματα μοντέρ, μακιγιέζ και άλλων συντελεστών, αλλά όχι δημοσιογράφων που έκαναν την έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. -2-

    Την ίδια εποχή ο Εφραίμ βρίσκεται στη Ρωσία να περιφέρει για μία ακόμη φορά την Αγία Ζώνη. Ο λόγος δεν ομολογείται αλλά υπάρχει. Ένα τμήμα της Κόκκινης Πλατείας, όπως και πολλά μετόχια στη Ρωσία ανήκουν στο Βατοπέδι. Με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η Μονή μπορεί να εγείρει διεκδικήσεις. Αυτές λοιπόν τις διεκδικήσεις έθεσε σε διαπραγμάτευση με τους Ρώσους ο Εφραίμ, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους. Σε ένδειξη καλής θέλησης πήγε την Αγία Ζώνη στην Πετρούπολη για προσκύνημα, δίνοντας στον χαμηλής πλέον δημοφιλίας Πούτιν προεκλογικά, μια θρησκευτική αίγλη και ψήφους πιστών.
    Οι επαγγελματίες της θρησκείας στην Ελλάδα, φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα θρησκευτικότητας και διεθνούς κύρους για τον Εφραίμ. Ο ηγούμενος του Βατοπεδίου (αλήθεια γιατί παραμένει ενώ είναι καταδικασθείς και υπόδικος για κακουργήματα;) δεν είναι ένας ιδρυτής offshore που μπέρδεψε το προσευχητάρι με το μπλοκ επιταγών, αλλά σύμμαχος των Ρώσων στην μάχη της Ορθοδοξίας. Επιστρατεύονται ακόμη και «προφητείες» του Ιωσήφ του Βατοπεδίου (εκδιώχθηκε για παιδεραστία από την Κύπρο), που μιλάνε για νίκη της Ελλάδας και της Ρωσίας εναντίον των Τούρκων. Κάπου εκεί μπαίνουν και διάφορα λακοπούλια εφευρήματα για το ξανθό γένος, τα Νεφελίμ, τα Ελωχίμ και άλλα ευτράπελα. Όσο πιο γελοία είναι, τόσο πιο πολύ δημιουργούν γύρω τους προϋποθέσεις πίστης.
    Και φτάσαμε εδώ που είμαστε. Με έναν τύπο ο οποίος έχει 3 κακουργήματα, μια καταδίκη ήδη, και πρέπει να προφυλακιστεί σύμφωνα με τον νόμο. Και υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι επιμένουν πως δεν είναι ένας υπόδικος που έκανε κομπίνες, αλλά ένας θρησκευτικός ηγέτης που πρέπει να είναι ελεύθερος. Υπάρχει Έλληνας που με αυτές τις κατηγορίες δεν θα προφυλακιζόταν; Υπάρχει πραγματικός μοναχός που θα αρνιόταν να τραβήξει τον Γολγοθά του ώσπου να έρθει η ανάσταση; Ας απαντήσει ο καθένας σε αυτό. Και όσοι είναι δύσπιστοι, ας κοιτάξουν απλώς μια φωτογραφία του Εφραίμ. Στα μάτια.
    Του Κώστα Βαξεβάνη
    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    H «Αδελφότητα του Βατοπεδίου»

    http://youtu.be/4TtL8ygagjc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οποιος εχει την μυγα να την αφησει να φυγει . Επισης καλα ειναι να αποφευγονται οι χαρακτηρισμοι . Anger management .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Pro
    Παψε με τις εξυπνακιστικες ατακες που εκτοξευεις καθοτι εισαι οχι μονο χριστιανοπληκτος αλλα και πανασχετος και εγω δεν θα ξανα-ασχοληθω με το ατομο σου καθοτι δεν με ενδιαφερεις καθολου και το ειχες ηδη καταλαβει πολυ πιο πριν.Τελος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Pro
    Παρε και αυτο για ενθυμιο για να το μελετας οποτε καταλαμβανεσαι απο το χριστιανοπληκτικο και σκοταδιστικο-μεσαιωνικο σου μενος που μονο ΖΗΜΙΑ κανει στην Πατριδα ΜΟΥ που επιθυμει να προχωρησει λουσμενη στο Φως και οχι μεσα στα σκοταδια της συμφορας=


    >Βηθλεέμ:«Μάχες» με σκουπόξυλα ανάμεσα σε μοναχούς!
    by Δ.Ι.
    http://youtu.be/TsT-iOiO4HMΤο καθάρισμα του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων, στάθηκε η αφορμή να πάρουν οι καλόγεροι τα σκουπόξυλα στα χέρια και να… κονταροχτυπηθούν!

    Με τις σκούπες στα χέρια, Ελληνορθόδοξοι και Αρμένιοι μοναχοί ρίχτηκαν στη μάχη, κατηγορώντας αλλήλους ότι παραβίασαν τους αυστηρά καθορισμένους χώρους αρμοδιοτήτων μέσα στο Ναό.

    Οι μοναχοί άρχισαν να λογομαχούν για τις περιοχές που μπορούν να καθαρίσουν και κατέληξαν να πετούν τα σκουπόξυλα ο ένας στον άλλο!

    Τελικά επενέβη η παλαιστινιακή αστυνομία που επέβαλε την τάξη στο Ναό με γκλομπ!

    Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν στο Ναό της Γεννήσεως.

    Σημειώνεται ότι η εορτή των Χριστουγέννων εορτάζεται στην Βηθλεέμ με το παλιό ημερολόγιο σε λίγες ημέρες.

    Πηγή: BBC

    Δ.Ι. | Δεκεμβρίου 29, 2011 at 20:19 | Κατηγορίες: "Greek National Pride" blog, ΕΚΚΛΗΣΙΑ | URL: http://wp.me/pqQW4-qWx<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ωχ αδελφε μου...........
    Χαλαρωσε λιγακι . Εγινε κουραστικο ολο αυτο . Νομιζω οτι κανενας εδω μεσα δεν δινει εξετασεις . Σου ζητησα να αποφυγεις τους χαρακτηρισμους αλλα απο οτι φαινεται εχεις καποιο θεματακι . Να το κοιταξεις λοιπον . Οσο για το φως .......
    Δεν προχωραω παραπανω γιατι βλεπω οτι εξαγριωνεσαι και πεφτει το επιπεδο .
    Καλημερα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Να φροντισεις το δικο σου "επιπεδο" και μη ξανα ασχοληθεις με εμενα γιατι δεν εχω διαθεση διαλογου μαζι σου.Εξ αλλου αλλα θεματα ενδιαφερουν εσενα και εντελως διαφορετικα εμενα.
    Αντε στο καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παρομοίως λοιπον και μην ξαναασχοληθείς μαζί μου επίσης .
    Στο καλό να πας και εσύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. http://youtu.be/hp0iXNRiNzk
    Gay orthodox priests - Gay καλόγεροι!

    αξιζει να το δειτε για να ξερετε οτι εκτος απο απατεωνες καλογερους υπαρχουν και ...κουρδιστα πορτοκαλια απο δαυτους.Ετσι ενημερωτικα ! Και ας μη συνεχισω γιατι θα αραδιασω και αλλα και θα γελασει το παρδαλο κατσικι μαζι με τα προββατα που οδηγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Και φυσικα ολοι αυτοι οι απατεωνες και τα λαμογια που θαπρεπε να ειναι ολοι προφυλακισμενοι για κακουργημα εναντι του Ελληνικου λαου ειναι ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και για το παρα κατω=

    Οι «Άθλιοι των Αθηνών»

    http://1.bp.blogspot.com/-9udFWUtdN7I/TvZgO6oaPWI/AAAAAAAABCQ/_gNrrclAixI/s400/Image.jpg

    Στις σπηλιές σε πρωτόγονες συνθήκες, κάνουν Χριστούγεννα οι νέο-άστεγοι των Αθηνών.
    του Γιώργου Βεργιάννη
    Το επίπλαστο εορταστικό οικοδόμημα που πασχίζουν να συντηρήσουν οι δοσίλογοι κυβερνητικοί μηχανισμοί, καταρρέει κάθε μέρα και περισσότερο.
    Η ζοφερή πραγματικότητα δεν χωράει καμία αμφιβολία και αποτυπώνεται με τις πιο άγριες συνθήκες σχεδόν σε όλα τα σημεία της χώρας.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Άστεγοι νεόπτωχοι που πλέον ψάχνουν καταφύγιο σε σπηλιές γύρω από την πόλη της Αθήνας…!
    Συγκεκριμένα οι σπηλιές στο λόφο του Φιλοπάππου αποτελούν ύστατη επιλογή και καταφύγιο δεκάδων αστέγων οι οποίοι πριν λίγο καιρό ήταν έμποροι και επιχειρηματίες που έχασαν τις περιουσίες τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται και ολόκληρες οικογένειες!
    Τα στοιχεία δημοσιεύονται στην σημερινή Real News η οποία φέρνει στο φώς δύο εκθέσεις του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων.
    Οι εκθέσεις αναφέρουν επιπλέον ότι υπάρχουν 52 σημεία στο κέντρο της πόλης που οι «Άθλιοι των Αθηνών» έχουν βρει καταφύγιο.
    Τα δημοφιλέστερα εξ αυτών είναι το εμπορικό τρίγωνο, η πλατεία Κοραή αλλά ακόμα και το Κολωνάκι.
    Οι περισσότεροι από αυτούς τους πληττόμενους Έλληνες είναι άνθρωποι που όφειλαν στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπόρεσαν να βγάλουν βιβλιάρια απορίας.
    Τα δώρα του Τοκογλυφικού Τραπεζικού καθεστώτος:
    Όχι Γιατροί, όχι φάρμακα, όχι στέγη.
    Η Πλήρης Εξαθλίωση...
    Κατοχικό καθεστώς δοσίλογων «δημοκρατών»
    Ευρωπαϊκό καθεστώς…

    http://vergianni.blogspot.com/2011/12/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Παρατηρώ ότι καποια σχόλια αναγνωστών του ιστολογίου είναι υβριστικά και προσβλητικά για την Ορθόδοξο Εκκλησία.

    Επειδή η υπομονή και η ανοχή μου έχει εξαντληθεί, επισημαίνω το γεγονός στους διαχειριστές, για να πράξουν τα δέοντα, διότι το θέμα αρχίζει και παίρνει νομικές διαστάσεις.

    Παρακαλώ τους διαχειριστές να προστατέψουν το ιστολόγιό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αλλο Ορθοδοξη Εκκλησια που τιμαται και αλλο τα λαμογια που παριστανουν τον κληρο.
    Αλλο θυμα και αλλο θυτης.Και θυμα ειναι ο σεβαστος κληρος που αγωνιζεται ακομα και να ζησει και το ΗΘΙΚΟ
    εκκλησιασμα, ενω θυτες ειναι τα λαμογια που παριστανουν το εκκλησιασμα και καποιοιαπο τον κληρο που ηδη εχουν απο παμπολλους καταγγελθει για ποινικες και ηθικες παρεκτροπες.
    Και οπως θα αντιλαμβανεται ενας ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ αναγνωστης των σχολιων, ΔΕΝ υβριζεται η Ορθοδοξη Εκκλησια αλλα οι ηδη λαλημενοι απο παντου και απο ολους χρονια τωρα εκμαυλιστες κληρου και εκκλησιασματος.Αλλα αυτο μπορει να το αντιληφθει μονο ενας καλοπιστος αναγνωστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.