16/12/11

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: «Χακί» ΑΣΕΠ για μεταθέσεις στρατιωτών και αξιωματικών

Το «σύστημα ΑΣΕΠ» για τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις στρατιωτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών, αλλά και πολιτικών υπαλλήλων με απόλυτη αξιοκρατία - μόρια και διαφάνεια - μεταφέρει στο Πεντάγωνο ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος από χθες, μεταξύ άλλων, και για τα θέματα αυτά, είναι αποφασισμένος, όπως ανέφερε σε συνεργάτες του, να καθιερώσει ένα αντικειμενικό σύστημα που θα καταργεί κάθε περιθώριο παρεμβάσεων, ευνοιοκρατίας και ρουσφετιού.
Και αυτό ώστε ο στρατευμένος νέος να γνωρίζει ποια είναι τα κριτήρια (ειδικότητα, σπουδές, κοινωνικοί, ιατρικοί λόγοι κτλ.) που δίνουν κάθε φορά τα μόρια και «οδηγούν» στην περιοχή πρώτης μετάθεσης, αλλά και τους όρους και τις προϋποθέσεις - χρόνο και τόπο - τυχόν επόμενης μετακίνησης. Πρώτη προτεραιότητα σε όλα αυτά είναι, αυτονοήτως, η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών στις μονάδες αιχμής, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως.
Ανάλογο σύστημα, σε συνδυασμό με τις αναγκαίες προσαρμογές/βελτιώσεις στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, θα εφαρμοστεί και για τα μόνιμα στελέχη ώστε να περιορισθούν οι άσκοπες και εν πολλοίς «άδικες» και αντιπαραγωγικές μετακινήσεις τους, ιδίως αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Επιτροπή υψηλού κύρους. Ο κ. Ραγκούσης έχει επίγνωση και των προηγούμενων μοντέλων που εφαρμόστηκαν για να βελτιώσουν το σύστημα μεταθέσεων στους στρατευμένους, αλλά και των δυσκολιών που εκ των πραγμάτων αναφύονται. Ετσι, σκοπεύει να αξιοποιήσει κάθε υπάρχον στοιχείο που θα βοηθά στη δημιουργία του «χακί» ΑΣΕΠ. Πρώτο βήμα του κ. Ραγκούση στην κατεύθυνση αυτή θα είναι η συγκρότηση μιας «υψηλού κύρους» επιτροπής με ειδικούς επιστήμονες, στρατιωτικούς και εμπειρογνώμονες, για να κάνουν εξειδικευμένες προτάσεις σε «στέρεες βάσεις» για τις μεταθέσεις τόσο στρατιωτών όσο και στελεχών.
Η εκπαίδευση. Το σχέδιο που θα καταρτισθεί θα συνδυαστεί και με τις αναγκαίες αλλαγές στο περιεχόμενο και στον χρόνο της εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων (βασική, ειδικότητας κτλ.) - τομέα για τον οποίο ο κ. Ραγκούσης έχει επίσης την αρμοδιότητα, μαζί με τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Για τις τελευταίες, με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό στην Ευελπίδων, συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού ανέφεραν ότι θα εξεταστεί στο πλαίσιο των νόμων ακόμη και από μηδενική βάση το περιεχόμενο σπουδών, η επιλογή - εξέλιξη του διδακτικού προσωπικού και η εσωτερική λειτουργία.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.