8/12/11

Δημιουργία Visa Center στην Αττάλεια και στην Αλικαρνασσό-Ο Παπανδρέου και ...ο ελληνοτουρκικός τουρισμός

7914
Υπό συζήτηση βρίσκεται το θέμα της δημιουργίας ενός Visa Center στην Αττάλεια και το Μπόντρουμ σχετικά με την διευκόλυνση απόκτησης Visa από Τούρκους πολίτες. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης ανήγγειλε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει αυτός ο στόχος να υλοποιηθεί.

Χτές στην Κωσταντινούπολη στα πλαίσια της διοργάνωσης του SEATRADE WINTER CRUISE FORUM ,ενός από τα μεγαλύτερα συνέδρια κρουαζιέρας στον κόσμο , παρεβρέθηκαν πολλοί ιδιοκτήτες τουριστικών εταιριών όπως και ο έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού , Γιώργος Νικητιάδης. Με αφορμή την επίσκεψη του ,πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Νικητιάδη με τον τον τούρκο υπουργό Μεταφορών , Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Μπιναλί Γιλντιρίμ , στην οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την διευκόλυνση της μετακίνησης των τουριστών μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Ο έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε ότι επιθυμεί να επιταχύνει την δημιουργία του Visa Center στην Αττάλεια, ακόμα και μέσα σε μία μέρα, τονίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των τούρκων τουριστών για τα ελληνικά νησιά.

Η Visa αυτή που αφορά την καθημερινή είσοδο στα ελληνικά νησιά δεν θα είναι εξάμηνη αλλά ετήσια όπως η Visa Schengen, ενώ τέλος δεν θα αφορά μόνο τούρκους τουρίστες αλλά και ρώσους πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται την Αττάλεια.
 http://turkishgreeknews.org/

Ο Παπανδρέου και ...ο ελληνοτουρκικός τουρισμός

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη τελευταία του ομιλία στη Βουλή είπε ότι τα νησιά μας δεν πλημμύρισαν από Τούρκους στρατιώτες,αλλά από Τούρκους τουρίστες. Κι απ΄ ότι φαίνεται θέλουμε κι άλλους.

Η εφημερίδα ‘Sabah’ με τίτλο «Η γειτονική χώρα σπάζει την κλειδαριά Σένγκεν» αναφέρει ότι η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες της Ε.Ε. για την Τουρκία προσπαθώντας να υπερβεί το «τείχος Σένγκεν» για τους Τούρκους τουρίστες. Στην προσπάθειά του να ενισχύσει τις προσόδους της δοκιμαζόμενης από την οικονομική κρίση χώρα, από τον τουρισμό, το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται μέτρα για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα.
http://www.onalert.gr

4 σχόλια:

  1. Ο τουριστικός κλάδος και όλοι οι φορείς στο ανατολικό Αιγαίο συναινούν με την προοπτική. Αυτό είναι δεδομένο για τους γνωρίζοντες. Η διαπίστωση αυτή είναι πλέον εδραιωμένη. Οι ελάχιστες φωνές που αντιδρούν δεν εισακούονται γιατί τα συμφέοντα είναι μεγάλα. Εμείς που υποστήκαμε δίωξη, ανακρίσεις και δικαστήρια για την γραμμή, δεν είχαμε αποτέλεσμα. Το εκρρεόμενο συνάλαγμα είναι μεγάλο και δεν είναι μέχρις στιγμής ισσόποσο με το εισερχόμενο. Αν κάναμε λάθος θα δείξει στην επόμενη σαιζόν, αν κάναμε το σωστό, απλά θα δικαιωθούμε. Ο κατευθυνόμενος τουρισμός καλά κρατεί και θα έχει διάρκεια, γιατί το χρήμα δεν το μίσησε κανείς. Έτσι κι αλλοιώς είμαστε ξέφραγο αμπέλι και η παράμετρος των εθνικών επιπτώσεων έγινε δευτερεύουσας σημασίας. Είδομεν.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μπραουν, ο Φισερ και ο Κραφτ
    αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστ
    ................
    Ο Μπραουν, ο Φισερ και ο Κραφτ
    χώρισαν σε Μπραουν σε Φισερ σε Κραφτ
    Ο Μπραουν, ο Φισερ και ο Κραφτ
    εχθροί τάχα γίνανε διαλύσανε το τραστ

    εχω την πεποίθηση ότι το τράστ ήρθε η ώρα να χωρίσει ... μια και που ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου καταστρέφεται οι αστοί θα έχουν πλέον πιο εθνοκεντρικές βλέψεις και η κρεατομηχανές θα πάρουν μπρος
    η Παναγιά μας , να βάλει το χέρι της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το όλο θέμα θα είναι εις βάρος της Ελλάδας, γιατί οι τουρίστες θα διαμένουν στην Τουρκία και θα έρχονται στα νησιά μόνο για να γεμίσουν τις παραλίες με σκουπίδια. Άσε που θα γεμίσουμε "τουρίστες" από Πακιστάν,Αφγανιστάν,Σομαλία κτλ κτλ που θα αρνούνται να φύγουν με τα καραβάκια. Λυπάμαι που το λέω, αλλά εκτός από την επικίνδυνη πολιτική ελίτ έχουμε και τους επικίνδυνους ντόπιους φίλαρχους-άρχοντες (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και χαμηλών νοητικών επιδόσεων) που ζητωκραυγάζουν που οι περιοχές τους θα γίνουν σκουπιδότοποι για τους πελάτες των τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.