8/1/09

Ρουκέτες από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ

Οι ρουκέτες της Χεζμπολλάχ έπληξαν στόχους στη δυτική περιοχή της Γαλιλαίας
Ρουκέτες από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν σήμερα το πρωί εναντίον του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και οι φόβοι για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή γίνονται όλο και περισσότεροι.
Τέσσερις ρουκέτες τύπου Κατιούσα έπληξαν το δυτικό τομέα της...Γαλιλαίας στην περιοχή Ναχαρίγια και στο κιμπούτζ Κάμπρι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Μετά την επίθεση αυτή, οι κάτοικοι της περιοχής Ναχαρίγια κλήθηκαν να μείνουν σε δωμάτια των σπιτιών τους που είναι καλά προστατευμένα.
Στο νότιο Λίβανο κάτοικοι του χωριού Τάγιερ Χάρφα, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, ανέφεραν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις γύρω στις 06.30' τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).
Η δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (FINUL) διενεργεί έρευνα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.
Χθες, Τετάρτη, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι είναι έτοιμος για ένα νέο πόλεμο με το Ισραήλ απειλώντας το εβραϊκό κράτος με αντίποινα ακόμη σφοδρότερα εκείνων της σύγκρουσης του 2006, αν ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο παράλληλα με εκείνο στη Λωρίδα της Γάζας.
«Όλες οι πιθανότητες είναι εφικτές και ανοικτές», είπε σε ομιλία του που μεταδόθηκε από γιγαντοοθόνη, απευθυνόμενος σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στη νότια Βηρυτό.

Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε στις εκτοξεύσεις πυραύλων
Το ισραηλινό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον του Λιβάνου, απαντώντας στις εκτοξεύσεις ρουκετών λίγο νωρίτερα κατά του βορείου Ισραήλ, ανακοίνωσε πηγή του ισραηλινού στρατού.
«Χτυπήσαμε απευθείας την πηγή εκτόξευσης ρουκετών στο Λίβανο», διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πέντε οβίδες εναντίον του Λιβάνου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.