29/5/09

Ασκηση… προκλήσεων στο Αιγαίο. Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών 300 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι

Με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο και υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι συνεχίζεται η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος». Στρατιωτικές πηγές εκφράζουν την ανησυχία τους για την προκλητικότητα των Τούρκων τις επόμενες ημέρες και μέχρι την 6η Ιουνίου που ολοκληρώνεται η άσκηση.

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών εισήλθε χθες στις 11.02 μεταξύ Χίου και Σάμου και αφού παρέμεινε εντός του FIR Αθηνών για περισσότερο από είκοσι λεπτά, δύο αεροσκάφη F-4 αποκόπηκαν και πέταξαν 300 μέτρα (1.000 πόδια) πάνω από το Φαρμακονήσι. Η προκλητικότητα των Τούρκων στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, όπου σημειώνονται συχνά υπερπτήσεις από μαχητικά της Αγκυρας, προβληματίζει τους επιτελείς του Πενταγώνου, καθώς την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα η Τουρκία διεξάγει αεροναυτική άσκηση μεγάλης κλίμακας. Για τις ανάγκες της «Θαλασσόλυκος» μάλιστα, η Αγκυρα έχει δεσμεύσει με ΝΟΤΑΜ πολλές περιοχές στο Αιγαίο, από τη Θάσο και τη Λήμνο μέχρι τη Ρόδο και τη Στρογγύλη, προκειμένου να πραγματοποιήσει αεροπορικά και ναυτικά γυμνάσια. Υπάρχει επίσης και μεγάλη δραστηριότητα υποβρυχίων.

Η ανησυχία που εκφράζουν στρατιωτικές πηγές έχει να κάνει αφενός με το γεγονός ότι μεγάλες δυνάμεις της γείτονος έχουν αναπτυχθεί στο Αιγαίο και αφετέρου με την ενδεχόμενη διατύπωση των πάγιων τουρκικών αξιώσεων λίγο πριν από την έναρξη του θερινού μορατόριουμ στις 15 Ιουνίου (μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου).

Ελεύθερος Τύπος

8 σχόλια:

  1. Και γιατί δεν σηκώνουμε και εμείς τα αεροπλάνα μας να κάνουμε μερικές ασκησούλες παρέα έτσι για να ξεπιαστούμε?ΤΙ φοβόμαστε ότι θα πληρώσουμε πολλά στα καύσιμα εεε ας τρώνε λιγότερο στο μπαιρακτάρι και στις ψαροταβέρνες οι αξιώτιμοι πολιτικοί μας να πέσουν και οι μπάκες.Ο διάλογος θέλει δυο το λιγότερο πλευρές για να γίνει και να βρεθεί λύση δεν μπορεί μόνο η μία να κάνει αμυντική πολιτική και η άλλη επιθετική.Μπορεί να βρεθεί ένας στρατιώτικος με πολλά γαλόνια να πάρει μια απόφαση υπέρ της Ελλάδος όταν γίνονται αυτές οι παραβιάσεις για όνομα του Θεού...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κοπούν κάποτε και αυτές οι δεσμεύσεις περιοχών του Αιγαίου.
    Πότε ζητήσαμε εμείς τελευταία φορά χώρο για ασκήσεις από την Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εεεεεεεεεε…. αυτή οι ανησυχία στο Πεντάγωνο και αυτό το καρδιοχτύπι των αξιωματικών του πενταγώνου το ακούμε κάθε μέρα !!! Όχι τίποτα …μην πάθουν και κάτι από την τόσο μεγάλη ανησυχία τους …..αρε κούνια που σας κουναγε …. Τρίζουν τα οστά τον πεσόντων για την ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ !!! και περισσότερο όταν τους κατεβάζουν από τους τοίχους << κάδρα>> για να πατήσει το πόδι του μεγάλος αξιωματικός σε ελληνικό στρατόπεδο ….για επίσκεψη ….
    Στο πεντάγωνο πάρτε αποφάσεις και σηκώστε κεφάλι και γίνετε τσαμπουκάδες ….οι απέναντι είναι δειλοί !!!! Και όχι πολλή ανησυχία …. Βλάπτει σοβαρά την υγεία !!!

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν κόψουν τις παραβιάσεις θα κόψουμε κι εμείς τα "Υποστηρίζωμεν". Χαζοί είναι; ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά έχει καταντήσει όντως φαιδρό! και για εμάς που πονάμε την χώρα μας αλλά και τους άλλους που όταν ακούν για τις προκλήσεις των Τούρκων ...χασμουριούνται μέχρι θανάτου.

    Πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο. Δώστε λύση ΤΩΡΑ!
    Η βάλτε τους μυαλό ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ) ή ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΤΑ ΓΑΜΗ****!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ζωή αγράμματος! Υπερπτήση πάνω από το χ νησί δεν υπάρχει. Υπερπτήση στα 300 μέτρα υπάρχει. καλά έκανες λοιπόν και ενεργοποίησες τον μετριασμό σχολίων γιατί θα γινόσουν ρόμπα όχι μόνο γιατί είσαι αναλφάβητος
    (επιστροφή από το μέλλον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3:19 Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα το σχολιό σου,σοβαρά μιλώ,μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.