30/5/09

Επανέκτησε ο πακιστανικός στρατός την «καρδιά» της κοιλάδας Σουάτ

Σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάρρευση της αμφιλεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας με τους Ταλιμπάν και τη μαζική εφόρμηση του στρατού για την εξόντωση των ισλαμιστικών πυρήνων, η στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της μεγαλύτερης πόλης στην κοιλάδα Σουάτ. «Η Μινιόρα είναι σχεδόν ασφαλής. Αντιμετωπίζουμε μια περιορισμένη αντίσταση στην περιφέρεια» ανακοίνωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, αντιστράτηγος Αθάρ Αμπάς.

Η πρόσβαση στους δημοσιογράφους δεν επιτρέπεται, κατ' επέκταση δεν είναι εφικτή η άμεση επαλήθευση της ανακοίνωσης του πακιστανικού στρατού από ανεξάρτητες πηγές, σημειώνει το BBC.

Οι συγκρούσεις στη Μινιόρα κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς ο στρατός ενίσχυσε την παρουσία του στην πόλη, διεξάγοντας κατ' οίκον έρευνες για αντάρτες Ταλιμπάν.

Μετά την κατάρρευση της αμφιλεγόμενης συμφωνίας της πακιστανικής κυβέρνησης με τους Ταλιμπάν τον περασμένο μήνα, ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε υπό την πίεση των ΗΠΑ μαζική επιχείρηση κατά των ανταρτών.

Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν εκατοντάδες, ενώ σε δύο εκατομμύρια υπολογίζονται οι άμαχοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην κοιλάδα Σουάτ για να γλιτώσουν από τα διασταυρούμενα πυρά.

Η διακήρυξη του πακιστανικού στρατού για την ανάκτηση του ελέγχου της Μινιόρα ακολουθεί την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Λαχώρη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι Ταλιμπάν ως αντίποινα για τις επιχειρήσεις στην κοιλάδα Σουάτ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.