29/5/09

Ξαβιέ Μπερτράν: είναι αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος στη Γαλλία, Ξαβιέ Μπερτράν, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια μιας συνάντησης στη Λιλ ότι είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως λέει "όχι" σήμερα, "όχι" αύριο, "όχι" μεθαύριο σε αυτή την προοπτική.
"Είναι 'όχι' σήμερα, 'όχι' αύριο, 'όχι' μεθαύριο", δήλωσε ο Μπερτράν σε συνάντηση υποστήριξης του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της προεδρικής πλειοψηφίας για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου στη διοικητική περιφέρεια Βορρά-Δύσης, δημάρχου της Βαλενσιέν Ντομινίκ Ρικέ.
"Η γεωγραφία δείχνει πως η Τουρκία δεν είναι στην Ευρώπη: η Ευρώπη δεν θα αλλάξει, η θέση μας δεν θα αλλάξει", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UMP, του κόμματος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, επικρίνοντας την "όχι σαφή" θέση της πρώτης γραμματέως του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί για το θέμα αυτό.
Σε συνέντευξή της σήμερα στον "Νουβέλ Ομπζερβατέρ" η τελευταία ανέφερε: "Δεν είμαι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας.
Είμαι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να κάνουν την Τουρκία να προοδεύσει σε πολλούς τομείς".
"Όταν έλθει η ώρα, το 2020, θα δούμε κατά πόσον οι όροι έχουν εκπληρωθεί ή όχι", είπε η Ομπρί.
iKypros

4 σχόλια:

  1. Ωχ, ακόμα ένας που δεν φοβήθηκε που θα βρει τον... Παυλόπουλο μπροστά του!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ, ώστε να "κλειδώσουν" την ΕΕ ως απλή οικονομική ένωση. Αντίθετα ο Γαλλο-Γερμανικός άξονας επιδιώκει να δημιουργήσει μία πιο ομόσπονδη μορφή με κάποιες χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο Πόλο, που θα διεκδικήσει τουλάχιστον την δεύτερη θέση στο Δυτικό Στρατόπεδο.

    Η άρνηση του Γαλλο-Γερμανικού άξονα να μπει η Τουρκία στην ΕΕ, δεν σημαίνει ότι είναι ενάντια στην Τουρκία. Απλά δεν θέλουν την τουρκία να τους διαλύσει τελείως το μόρφωμα της ΕΕ, στο οποίο ηγούνται. Ταυτόχρονα, στηρίζουν και θέλουν την ενίσχυση της Τουρκίας εις βάρος της ανερχόμενης Ρωσίας.

    Σε κάθε περίπτωση, ο Γαλλο-Γερμανικός άξονας, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ να στηρίξει την Ελλάδα σε περίπτωση Ελληνο-Τουρκικής εμπλοκής. Δεν έχουν κανένα λόγο να συγκρουστούν και να αποδυναμώσουν την Τουρκία, που αποτελεί φρένο στην Ρωσία στην κάθοδο της τελευταίας προς Βαλκάνια-Καύκασο-Μέση Ανατολή-Κεντρική Ασία.

    Άλλωστε, μπορεί η Ελλάδα να συμμετέχει από κοινού με την Γαλλία και την Γερμανία στην ΕΕ, αλλά η ΕΕ είναι απλά οικονομική ένωση. Δεν είναι κράτος, ώστε τα σύνορα της Ελλάδας να είναι και σύνορα του κράτους αυτού.

    Και αν η Γαλλία και η Γερμανία, λόγο της ΕΕ, έχουν κάποια -οικονομικά- συμφέροντα με την Ελλάδα, άλλα τόσα και περισσότερα έχουν με την Τουρκία.

    Η ΕΕ καταστρέφει την Ελλάδα και τις Ορθόδοξες χώρες σε κάθε τομέα. Χρειάζεται η ένωση των Ορθοδόξων χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. East, επαναλαμβάνεσαι αενάως αλλά όλες οι Βαλκανικές χώρες, ορθόδοξες καθολικές μουσουλμανικές ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να γίνουν μέλη της ΕΕ. Φαίνεται δεν σε διαβάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα και εμείς στην Ελλάδα έχουμε γίνει αμερικανάκια και παρακαλάμε την Δύση.

    Αυτό όμως δεν αναιρεί το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.