27/5/09

Ανανεώνεται η πυρηνική συνεργασία Ρωσίας- Κούβας

Ξεκίνησε εκ νέου η συνεργασία ανάμεσα στις πυρηνικές έρευνες των δύο χωρών, 17 χρόνια μετά τον τερματισμό τους.
Την επανεκκίνηση της συνεργασίας τους στο χώρο των πυρηνικών ερευνών αποφάσισαν οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κούβας.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης στη Μόσχα, όπου ο Κουβανός επιστήμονας Φιντέλ Άνχελ Κάστρο Ντιάζ Μπαλάρτ, ο γιος του Φιντέλ Κάστρο, βραβεύτηκε με το βραβείο Κουρτσάτοφ για τη δουλειά του στο χώρο των πυρηνικών ερευνών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Rosatom, (η ρωσική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των πυρηνικής φύσεως δραστηριοτήτων στη χώρα), Σεργκέι Κιριλένκο: «Σήμερα ανανεώνουμε τη συνεργασία μας για την ανάπτυξη του κέντρου πυρηνικών ερευνών της Κούβας, που θα μας επιτρέψει να σημειώσουμε ανάπτυξη σε πολλούς τομείς της σύγχρονης επιστήμης».

Οι δύο χώρες είχαν συνεργαστεί ξανά και στο παρελθόν, αλλά εκείνη η συνεργασία είχε σταματήσει το 1992, με το «πάγωμα» των εργασιών κατασκευής ενός εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Κούβα.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από Novosti

1 σχόλιο:

  1. Σάββα, θα θελαμε περισσοτερες ειδησεις από μια τόσο σημαντικη χωρα σαν την Κουβα. Π.χ. οι 5 Κουβανοι που βρισκονται στις φυλακες των ΗΠΑ. Η επισκεψις του Οικουμενικου Πατριαρχου στἠν Κουβα. Η δημιουργια μιας ορθοδοξης κοινοτητας στην Κουβα. Το ενδιαφερον που δειχνουν για το Αγιο Ορος. Αλλα και την βοηθεια που δινουν στις λατινοαμερικανικες, αφρικανικες και ασιατικες χωρες. Στο Κουρδισταν. Υπαρχει καποιος λογος που υποαντιπροσωπευται η Κουβα στην ειδησιογραφια του αξιολογου ιστολογίου σας.
    με εκτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.