29/5/09

Συμφωνία κατά της τρομοκρατίας ανάμεσα σε Γερμανία και Σαουδική Αραβία

Συμφωνία για την συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας υπεγράφη για πρώτη φορά ανάμεσα στην Γερμανία και στην Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στο Ριάντ.

Η συμφωνία των δύο κυβερνήσεων που υπογράφηκε χθες Τετάρτη στο Ριάντ θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό πιθανών χρηματοδοτήσεων τρομοκρατών καθώς και υποθέσεις που αφορούν σε «ξέπλυμα χρήματος».

Η συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον ομόλογο του από την Σαουδική Αραβία, πρίγκιπα Ναίφ μπιν Αμπντουλαζίζ.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε ακόμη με τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών τον πρίγκιπα Τούρκι αλ Φάισαλ.

Ο πρίγκιπας Ναίφ μπιν Αμπντουλαζίζ συζήτησε με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών και για το ζήτημα της απελευθέρωσης των κρατουμένων της φυλακής του Γκουαντάναμο στην Κούβα, ενώ παράλληλα ζήτησε την επίσπευση των εκδόσεων αδειών διαμονής για τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας από την γερμανική πρεσβεία στο Ριάντ.

Από την πλευρά του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποσχέθηκε να συζητήσει το ζήτημα των αδειών διαμονής μαζί με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υπογράψει την Συνθήκη Σένγκεν.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.