28/5/09

Επιστολή διακεκριμένων ακαδημαϊκών προς την αμερικανική κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Επιστολή προς την αμερικανική κυβέρνηση, με την οποία ζητούν να "σταματήσει η παραχάραξη της Ιστορίας από την κυβέρνηση των Σκοπίων σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας", απέστειλαν, ενυπόγραφα, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τις 18 Μαΐου, πλαισιώνεται από τη δημιουργία ιστοσελίδας (http://macedonia-evidence.org), μέσα από την οποία καλούνται οι ακαδημαϊκοί Κλασικών Σπουδών (Ιστορίας και Αρχαιολογίας) να υποστηρίξουν την κίνηση και να ερευνήσουν τα στοιχεία που παρατίθενται για την ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας.

Μέχρι σήμερα, έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο 237 πανεπιστημιακοί καθηγητές. «Βοηθήστε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να καταλάβει πως δεν μπορεί να οικοδομεί μία εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας», αναφέρουν στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί, ενώ απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με το θέμα και καλούν την αμερικανική κυβέρνηση να «διορθώσει τα λάθη» της απελθούσας κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους.

Στον κατάλογο αυτών που υπογράφουν, υπάρχουν ονόματα καθηγητών των πανεπιστημίων του Πρίνστον, του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, καθώς και επιφανών ακαδημαϊκών από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, του Καναδά, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

«Πρόκεται για ένα κείμενο τεκμηριωμένο, που παρουσιάζεται με βάση επιστημονικές έρευνες και τεκμηριώνεται με εικόνες μνημείων και επιγραφών, χωρίς να έχει οποιοδήποτε ίχνος εθνικιστικών εξάρσεων», δήλωσε η καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Θεοδοσία Στεφανίδου - Τιβέριου.
sofiatimes.com

1 σχόλιο:

  1. Η Επιστολή των Πανεπιστημιακών προς τον Ομπάμα στα Ελληνικά εδώ , ενώ οι τεκμηριώσεις των αποδείξεων της Επιστολής εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.