29/1/19

Διαβάστε με προσοχή τί λέγαμε σε άρθρο μας την Κυριακή 28-8-2007 στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 28-8-2011
ΗΠΑ: Ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή, για να ελέγχουν το παιχνίδι στην Ελλάδα μέσω του Γιώργου Παπανδρέου και της Ντόρας!
του Σάββα Καλεντερίδη
Διαβάστε με προσοχή τί λέγαμε σε άρθρο μας που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 28-8-2007 στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με τίτλο "Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μια επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου". Το άρθρο μας ήταν ανυπόγραφο, γιατί αυτό επέβαλαν τότε οι συνθήκες.
Τώρα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων ότι πίσω από τις υποκλοπές βρισκόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ, τότε που ο νυν πρωθυπουργός αποκαλούσε τον Καραμανλή θύτη και όχι θύμα, αξίζει να ξαναδιαβάσουμε το άρθρο:
"Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μια επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου".
Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
28-8-2007 (http://www.makthes.gr/news/politics/5467/)
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας.
Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και να αρχίσει συνομιλίες για έναν αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος -αν ποτέ κατασκευαστεί- θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενος τον αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σε μια εποχή που ο αμερικανορωσικός διαγκωνισμός στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου, με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αξόνων μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές, παίρνει σταδιακά χαρακτήρα ψυχρού πολέμου, τη στιγμή που οι ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που έχουν αποκτήσει στην Ουκρανία, την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες, προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να καταστήσουν ελκυστικό τον λεγόμενο ελληνοτουρκικό αγωγό, του οποίου τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από μέρα σε μέρα, η επιλογή του Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό φυσικού αερίου, που μειώνει τη σημασία του αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλή σύμπτωση η ανάδειξη του -υπαρκτού- σκανδάλου των ομολόγων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Παρόλο τον πολύμηνο πόλεμο που δέχτηκε επί μήνες από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Καραμανλή με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των ομολόγων, η ΝΔ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως θα μπορούσε να μηδενιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση έμενε εκτεθειμένη σε επιθέσεις διά των ΜΜΕ στην περίοδο του φθινοπώρου. Η κίνηση του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου δεν έγινε με στόχο να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έγινε για να αιφνιδιάσει τον αμερικανικό παράγοντα και να μην του δώσει το χρόνο και την ευκαιρία να ανατρέψει τη στάση της κοινής γνώμης που συνέχιζε να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο Καραμανλής λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς τον εμπρηστή.
Ασφαλώς, όλες οι φωτιές δεν μπήκαν από χέρια εμπρηστών με πολιτικά κριτήρια, ασφαλώς η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σε επίπεδο προετοιμασίας, πρόληψης και χρησιμοποίησης των διατεθειμένων μέσων, για να προστατέψει τη χώρα από μία εθνική καταστροφή. Ίσα - ίσα, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δείξει άλλη μια φορά στον ίδιο της το λαό αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει συνείδηση διαχείρισης κρίσεων, κάτι που, αν συνυπολογιστεί με την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, κάνει την κατάσταση εφιαλτική.
Όμως, κανένας ούτε ακόμη και αυτοί που κάνουν πολιτική πάνω στα φέρετρα και τις στάχτες των πυρκαγιών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φαινόμενο τόσο μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι τυχαίο. Υπάρχουν μάλιστα και πράξεις, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για υποτιθέμενες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής, που προκάλεσαν τη διάσπαση της πυροσβεστικής δύναμης, τη στιγμή που ξέσπαγε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό, για να κάψει το τελευταίο περιαστικό δάσος της Αθήνας. Οι δράστες των τηλεφωνημάτων ήταν επαγγελματίες στη μυστική δράση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησαν ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.
Το θέμα όμως δεν είναι οι αστυνομικές πτυχές ή οι εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα, με στόχο τις συγκεκριμένες επιλογές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας. Αν ισχύει το σκεπτικό που αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό η κοινή γνώμη να οδηγηθεί στην ανατροπή της κατάστασης και στις 16 Σεπτεμβρίου να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνάει την Ελλάδα αλλά ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επικεφαλής στα κόμματα εξουσίας. Αν την επόμενη ημέρα των εκλογών πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι η επιχείρηση τιμωρίας του Καραμανλή και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στέφτηκε με επιτυχία. Μια "επιτυχία" που δεν πρόκειται να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Λευκωσία, αφού είναι αμφίβολο αν κάτω από τις νέες συνθήκες μπορέσει να αντέξει μόνος τη πίεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Φυσικά όπως ο Καραμανλής σχεδίασε χωρίς το ξενοδόχο και οι ατζέντηδες των εταιρειών πετρελαίου σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μία πολύ σπουδαία παράμετρο. Τον ελληνικό λαό. Οψόμεθα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

η συνέχεια....
Τελικά ο Τάσος Παπαδόπουλος πέθανε από καρκίνο και ο Καραμανλής τότε κέρδισε τις εκλογές. Οδηγήθηκε όμως σε δυο χρόνια σε άλλες εκλογές, υπό το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και  του σκανδάλου του Βατοπεδίου, για το οποίο, σημειωτέον έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρεσβεία των ΗΠΑ, πολύ προτού του αναδείξει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΦΑ και ο Κοντομηνάς.
Στις εκλογές του 2009 έγινε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ντόρα ετοιμάστηκε να αναλάβει τα ηνία, όπως έλεγε και προέβλεπε το άρθρο μας, της 28ης Αυγούστου 2007. Εκεί ο ελληνικός λαός κάτι ψιλιάστηκε και έστειλε τη Ντόρα στα αζήτητα, φέροντας στο προσκήνιο τον Σαμαρά.
Να δούμε τώρα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων και των λοιπών ζητημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος και ποιοι θα είναι αυτοί που θα ορίζουν τις τύχες της χώρας.
Να δούμε αν έχει μείνει κάτι από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού ή αν συνεχίσει να ανέχεται να τον κυβερνούν εκλεκτοί και ενεργούμενα ξένων πρεσβειών. Δημοσιεύθηκε στις 28-8-2011

18 σχόλια:

  1. Το φθινόπωρο του 2007, αμέσως μετά τις εκλογές, είχα διαβάσει σε ένα άρθρο μια δήλωση του Πάουελ. "Ο Τάσος Παπαδόπουλος, δεν είναι καθόλου ευέλικτος και αυτό δημιουργεί ακαμψία στο θέμα επίλυσης του Κυπριακού. Η αλλαγή κυβέρνησης στην Κύπρο, ίσως ανοίξει νέους δρόμους..."
    Και λίγο καιρό μετά, έγιναν εκλογές στην Κύπρο...
    Τώρα όμως η "Αφροδίτη" έχει τον κύριο λόγο.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Σ.Κ. τον σεβόμαστε.
    Το να προσπαθεί να σω΄σει το μηδενικό που πέρασε από την χώρα και ονομαζόταν κωστάκης καραμανλής και να τον βγάλει μεγάλο ηγέτη νομίζω μας παραπέμπει αλλού,
    Οι μεγάλοι ηγέτες δεν αφήνουν συντρίμια πίσω τους, ούτε ρουσόπουλους, βουλγαράκηδες, αλογοσκούφηδες, Συλιανίδηδες κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά ακριβώς λέγανε τα φερέφωνα του Embassy. Επαναλαμβάνεις τα επιχειρήματα τους.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή οι Ρουσόπουλου κ οι βουλγαρακηδες άφησαν έργο! Ακόμη θυμάμαι τον ξάδελφό κλοουν που έλεγε "στην υγεία μας", αυτόν που δεν πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας. Άστα, μια ματιά στους πολιτικούς στο παρελθόν μας εξηγεί τη σημερινή κατάσταση της δουλοπαροικίας.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή ο Βουλγαράκης που ετόλμησε να μιλήσει δημόσια, στην Τηλοψία, με διαγράμματα για τις υποκλοπές και εκτοτε δεν είδε Θεού πρόσωπο, αλλά κινδύνευσε και να τον δολοφονήσουν οι "τρομοκράτες" δεν σου γεμίζει το μάτι ;
      Ο Ρουσόπουλος που στρίμωξε τους ολιγάρχες των media με τον νόμο για τα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε αυτός ;
      Πάρε ΓΑΠ, Κοτζιά και την θλιβερή συνέχεια...

      Διαγραφή
  3. Ἐν ὀλίγοις δὲν ὑπάρχει περίπτωσις οἱ Η.Π.Α. νὰ ἀφήσουν τὴν Ρωσσία ἢ τὴν Κίνα νὰ γίνουν τοπικοὶ ἡγεμόνες καὶ θὰ κάνουν τὰ πάντα γι΄ αὐτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δήλωση του Υπ.Εξωτερικών των Η.Π.Α Τζον Κέρι, για το Κυπριακό ότι: H ιστορική στιγμή της επανένωσης είναι κοντά αλλά και το γεγονός ότι τα Σκόπια ουσιαστικά 'πέρασαν" την ονομασία Μακεδονία στον Ο.Η.Ε, ενώ είναι αναγνωρισμένα διεθνώς ως FYROM, (αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρξε ούτε διάβημα, ούτε κπ είδους βέτο, απλά αποχώρηση της Ελλάδας) μαζί με το ουσιαστικό άδειασμα των ΗΠΑ στο θέμα του χρέους, οι οποίοι πλέον και αυτοί υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις αντί για την αναδιάρθρωση, πρέπει να μας προβληματίζουν. Αλήθεια θα είχε ουσιαστικό ενδιαφέρον ποια η αντίδραση των Η.Π.Α στο γεγονός ότι δεν εκλέχτηκε Χριστιανός Βουλευτής στη Θράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα έγραφα κάτι χειρότερο, αλλά τέλος πάντων με κάλυψες στις ανοησίες του παραπάνω. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τρέχουμε συνέχεια πίσω από τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τον..καημένο τον Κ.Κ, ΤΟΝ ΈΦΑΓΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ U.S EMBASSY !!! ΚΑΙ ΕΊΧΕ ΤΟΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ....
    π.χ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ !!! ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ Υ Π Ε Ρ ΤΟΥ ΝΑΙ ήταν
    Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!! Ν Α Ι ΣΕ ΟΛΑ
    Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !!! Ν Α Ι ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ 10000%%%
    ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Α Π Ω Ν
    ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ (ΣΥΡΙΖΑ) Α Π Ω Ν !!!!!
    ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ "ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ" Ν Α ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ...

    στο φινάλε, τι προσπαθείτε να μας πείτε;;;;
    οτι ο Κ Κ αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και πρεπει να τον διαφυλλάτουμε ως κόρην οφθαλμού;;
    μας φθάνει ο Πάκης, είδαμε την προκοπή του Προκόπη...
    Ε Λ Ε Ο Σ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι άλλοι που υπέγραψαν για να δοθεί το όνομα και η ιστορία μας στους Σλάβους των Σκοπίων, είναι καλύτεροι, κατά την γνώμη σου, όπως την εκφράζεις.Τουλάχιστον ο Κ.Κ. δεν υπέγραψε ποτέ μια προδοτική συμφωνία, όσο και αν προσπαθεί το σύστημα να τον κατηγορήσει. Οι τελικές υπογραφές μετράνε και η κατάπτυστη συνθήκη με τους χουντικούς όρους πχ βλέπε τι θα πάθει η δασκάλα από την χούντα.

      Έχω μια απορία για τους Ρωσικούς αγωγούς, οι ΗΠΑ χτύπησαν εμάς πλαγίως, την Γερμανία που έχει τον Ρωσικό αγωγό γιατί δεν την χτύπησαν;ξέρετε τι κ'ερδος έχει από την πώληση του αερίου σε άλλα κράτη η Γερμανία; εκεί οι ΗΠΑ έχουν μουγγαθεί.

      ..Με μήκος 1.224 χιλιόμετρα, ο υποθαλάσσιος North Stream συνδέει τη Δυτική Σιβηρία με τη Γερμανία ενισχύοντας σαφώς τους δεσμούς της Ευρώπης με τη Ρωσία, τη χώρα που διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο και ήδη καλύπτει περίπου το 25% των ευρωπαϊκών αναγκών σε φυσικό αέριο. Αποτελεί παράλληλα μείζον επιχειρηματικό σχέδιο συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη, καθώς στην κοινοπραξία συμμετέχουν με 51% η ρωσική Gazprom, οι γερμανικές ενεργειακές E.ON Ruhrgas και Wintershall με ποσοστό 15,5% έκαστη, η γαλλική GDF Suez και η ολλανδική Nederlandse Gasunie NV με 9% έκαστη...

      Διαγραφή
    2. έχεις πρόβλημα σύνδεσης οφθαλμών - εγκεφάλου (ή λάθος λογισμικού ελληνικού λόγου). Και μου φέρνεις στο μυαλό ορισμένες γιαγιάδες -πλέον- που ψήφιζαν τον κο ΤΙΠΟΤΑ (Αβραμόπουλο κατά κόσμον) διότι..ήταν αρενωπός και σοβαρός (τρομάρα του και κυρίως τρομάρα μας). Απάντησε αν μπορείς στα γεγονότα που σου απαριθμώ και μην μετράς τις υποκειμενικές προθέσεις των κατά καιρούς "Εθνοσωτήρων". Ως γνήσιο προτεκτοράτο η Ελλάδα έχει ανάγκη όλων των "παικτών" που ανήκουν ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ και που κατεβαίνουν στο γήπεδο ανάλογα με τι ακούγεται από τους χαχόλους στις εξέδρες (ψηφοφόροι).
      από τους αριστερούς δεν έχω απαιτήσεις, ξέρουμε ποιοί είναι, τους ζήσαμε στο πετσί και στο λαιμό μας, τους ζούμε παντού όπου υπάρχει αμορφωσιά, λαμογιά, αλητεία, καταστροφή, διαστροφή, λαθρεμπόριο, εθνομηδενισμός, ελληνοφοβία, κλπ..
      Από αυτούς που υποτίθεται αποτελούν τον εγγυητή της εθνικής υπόστασης των Ελλήνων όμως, έχω απαίτηση ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ" τραυλίζοντας στο ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ για τις συνέπειες και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ !!!!!
      Ας μην ήταν ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ με το συγκλονιστικό διάγγελμά του για το ΟΧΙ στο κατάπτυστο ΑΝΑΝ και θα βλεπες "πόσ΄απίδια πιάνει ο σάκος σου..."
      η ΙΣΤΟΡΙΑ έγραψε τον Τάσο και το ΟΧΙ πιο ψηλά απ' τον Μεταξά και το δικό του. Τον δε Κ.Κ (δεν σου αναφέρω το υπόλοιπο και σύσωμο πολιτικό σύστημα που λύσαξε υπέρ του ΝΑΙ διότι είναι καδαβερίνες και πουτρεσκίνες ανάξιες λόγου (Μπακογιάννη, Παπανδρέου, ΚΚΕδες, Παυλόπουλους,κλπ κομματικά περιττώματα)), τον κατέγραψε ως ΧΕΣΤΗ και ΟΛΙΓΙΣΤΟΝ !!
      ευτυχώς που υπάρχουν τα βίντεο γιατί με την αμνησία που μας δέρνει...
      Αν τα ανωτέρω σου δημιουργούν πρόβλημα στην μετάφραση, "ΠΙΑΣΕ ΜΕΛΩΔΙΑ.."

      Διαγραφή
  7. Πάρτε ΜΝΗΜΟΝΙΑ μετά τον Καραμανλη και Βόρειες Μακεδονιες.
    Δεν θα υποστηρίξω ότι ο Καραμανλής δεν έκανε λάθη ΑΛΛΑ δεν είναι δυνατόν να παραβλέψω ότι είναι ο μόνος προθυπουργος των τελευταίων ετών που στοχοποιηθηκε από ξένους παράγοντες.
    Οι υποκλοπές με ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ και το σχεδιο Πυθία ΔΕΝ είναι απλές υποθέσεις και σιγουρα μπορούν να ερμηνεύσουν πολλά , ακόμα και την αφωνία του Καραμανλή την τελευταία 10ετια.
    Για τον καθε Παυλόπουλο ευθύνεται ο καθε Παυλόπουλος και όχι ο Καραμανλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ο ¨ηρωας" ΚΚ εκανε εκλογες 2 χρονια πριν τη ληξη της θητειας του? Ποσα δις πηρε δανεια απο τις τραπεζες στη θητεια του???? Ισως να μπορουσε να μας εξηγησει ο Αλογοσκουφης (καθηγητης ντε). ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝ! Απλα ηταν πιο πολυ προσκειμενος στον Ευρωπαικο παρα στον Αμερικανικο παραγοντα και οι ΑΜερικανοι εκνευριστηκαν.

      Διαγραφή
    2. Ήταν στο κόλπο να τον υποκλέπτουν ; Ή να αυτο-σαμποτάρει τον εαυτό του με την Πυθία;
      Βέβαια, δεδομένου ότι έκανε εκλογες 2 χρόνια νωρίτερα προφανώς το σαμποτάζ πέτυχε...

      Η ιστορία θα τους κρίνει όλους και φυσικά όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους.
      Η είσοδος στα μνημόνια και στην εποπτεία από ΔΝΤ (από τους ανένδοτους του "λεφτά υπάρχουν") είναι συγκεκριμένη πράξη από συγκεκριμένη παράταξη , ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και φυσικά δεν εννοώ δρόμο Μαδουρο αλλά καποιοι από το "λεφτά υπάρχουν" πήγαν στο "δεν υπάρχει σάλιο" και φατε το ΔΝΤ στη μουρη...
      Ο ίδιοι τα έχουν ήδη βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ... Βαθύ πράσινο και ροζ ΜΑΖΙ.

      Η Πρέσπες είναι συγκεκριμένη πράξη από συγκεκριμένη παράταξη.
      Η ανύπαρκτη (δεν θα πω καταστρεπτική) διαπραγματεύση που φαίνεται από τους όρους του τρίτου μνημονίου είναι συγκεκριμένη πράξη συγκεκριμένης κυβέρνησης.

      Διαγραφή
  8. Μιλαμε για ενα συστημα πληρως αποτυχημενο...διεφθαρμενο ...αρχαιο...τεμπελικο....αντιεπιστημονικο....δεσποτικο στο βαθος...υπουλο...οικογενειοκρατικο...πλιατσικολογικο....ξενοδουλο σε βσθμο γελοιοτητος ...κουτοπονηρο...με κομματικες λεγεωνες σαν ορδες βαρβαρων....Μιλαμε για το μισητο χθες.Τα χαλασματα του ...ειναι γυρω παντου..σε καθε τομεα....καθε γωνια...Αυτο το παρασιτικο μορφωμα των δανειων...διορισμων...και αλαμουρας...με απολυτη ελειψη ηθικης..συνεπειας..δημιουργικοτητας...φαντασιας...και κοινωνικης ευθυνης...
    Γιατι μιλαμε γιαυτο ?? Τι θα κερδισουμε σπ την κουβεντα γιαυτο ?? Γιατι δεν μιλαμε για το μελλον χωρις αυτο ?? Θελει κανεις την επαναληψη του ?? Τι αλλο πρεπει να γινει για να πεταχτει ολο ?? Θα μαλωνουμε μεταξυ μας ....ποιος ηταν αδιορατα καλυτερος η χειροτερος ...κακοποιος ?? Και τι μας νιαζει εμας αλλο απ το ...αποτελεσμα ?? Δηλ....τα μπαζα τους...τα συντριμια ολα. Τι ?? Προσβαλεται καποιος ?? Ειναι συγκενεις μας στενοι ?? Τους παντρευτηκαμε ?? Τους υπευθυνους του χαλασμου αδιακριτως αποχρωσης ?? Και το μελλον ?? Να μην ελθει ποτε ?? Εμενα τι με νιαζει αν ο Κωστας...η Κατινα...η ο Αλεξης φταιει πιο πολυ στον βομβαρδισμο της πολιτειας ?? Δεν συμμετειχε στον βομβαρδισμο ??? Εχουμε μπροστα μας.τρεις επιλογες καθοριστικες.1) συνεχιζουμε οπως χθες...με κινδυνο να γινουμε σκλαβοι σε παζαρια..και νεκροι αρκετοι.2) τους αποκαθηλωνουμε και τιμωρουμε.3) κοιταμε κατι νεο εντελως για το μελλον . Αυτο πρεπει να μας καιει ....οχι η ...Κατινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το άρθρο το επανέφερα για έναν λόγο:
    Έλεγα τότε ότι επιδίωξη της πρεσβείας ήταν να φέρουν στην ηγεσία των δυο κομμάτων εξουσίας βολικές και πρόθυμες ηγεσίες.
    Τελικά το κατάφεραν τώρα, σήμερα.
    Αυτό είναι το συμπέρασμα, γι' αυτό επανέφερα το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθη γίνονται καὶ θὰ γίνονται καὶ ἰκανοὶ καὶ ἀνίκανοι θὰ ὑφίστανται. Τὸ νὰ ψάχνουν ἕταιροι βολικοὺς (μ΄ ὅ,τι αὐτὸ σημαίνει) εἶναι τέχνη καὶ σχεδιασμὸς σὲ βάθος χρόνου.
      Δὲν νομίζω ὅτι, ὁ λαὸς εἶναι ἀρκετὰ ξύπνιος νὰ τὸ καταλάβει δίχως παιδεία καὶ σοβαρὴ πολιτικὴ ἐνημέρωση.

      Διαγραφή
  10. Οσο και να προσπαθεουν καποιοι, ο ΚΚ ειναι πολυ κουρασμενος και μαλλον ενδιαφερεται για κανενα κοψιδι μονο πλεον. Δεν τσιμπαεικανεις στην ηρωοοποιηση του και την προσπαθεια να παιξει στην εκλογη προεδρου της δημοκρατιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.