30/1/19

Σάββας Καλεντερίδης: Τι και γιατί έγινε στα Ίμια (βίντεο)

Παρακολουθείστε στα τρια βίντεο που ακολουθούν, την ομιλία που έκανα τον Ιανουάριο του 2013 στη Ραφήνα, σε επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε για τα Ίμια ο τοπικός Δήμος.



12 σχόλια:

  1. Απόλυτα κατατοπιστική ομιλία, το συμπέρασμα είναι όμως κάπως...καταθλιπτικό θα έλεγα, όντως εχει δίκιο ο ομιλών, με διαλυμένο κράτος πως να διαχειριστεί κάποιος τις εθνικές κρίσεις και μιλάμε τώρα για το μακρυνό (!) εκείνο 1996 που υποτίθεται (;) πως είμασταν σε απείρως καλύτερη κατάσταση απο τώρα...άντε τώρα να υποθέσει κανείς τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον για το έθνος μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικώς ποιά είναι η απάντηση στο "γιατί";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γκρίζες ζώνες αντιμετωπίζονται με σύνδεση των νήσων με τουριστικό χαρακτηρισμό ,ως βάση ανεφοδιασμού σκαφών θαλάσσιου τουρισμού και να κάνουν χρήση επαγγελματικής δραστηριότητας Έλληνες και ξένοι στο χώρο της θάλασσας όπως ο κ Κυριακούλης με τύπου μαρίνας με ανθρώπινο δυναμικό Ελλήνων σε ολόκληρο το Αιγαίο.Το πρόβλημα είναι ότι δεν διεκδικούν μόνο τα Ίμια αλλά όλες τις βραχονησίδες στο Αιγαίο που δεν κατοικούνται από Έλληνες ,θεωρούν ότι είναι κληρονομιά της Τουρκικής Αυτοκρατορίας στην σημερινή Τουρκία και οι διέλευση των Τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο δεν είναι παραβιάσεις αλλά περιπολίες των γκρίζων ζωνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Antony Kalimnios.
      Το τουριστικο κομματι ειναι μηδενικο σε συγκριση με αυτα που κρυβουν στο υπεδαφος τους τα Ιμια,μια και μιλαμε γι'αυτα.
      Την τουρκια την ενδιαφερη πρωτιστως η ενεργεια και τα σπανιοτατα μεταλλα μετα τα αλλα εκτος αυτου οι βραχονησιδες αλλα και τα κατοικημενα νβησια,ειναι εμποδια στην ΑΟΖ που στοχευουν.
      Η τουρκια μεθοδικα προσπαθει να γινει υπερδυναμη αλλα χωρις δικα της ενεργειακα κοιτασματα αυτο ειναι αδυνατον.

      Διαγραφή
  4. Η ουσία όλη είναι στο "διαλυμένο και διεφθαρμένο κράτος όπως και στους πολιτικούς του". Όσο για την "κουλτούρα¨" διαχείρησης κρίσεων, Σάββα μου, πως να υπάρξει σε διαλυμένο κράτος κουλτούρα, στο οποίο τα στρατεύματα του είναι σκορποχώρι και η στρατιωτική ηγεσία του, ανεβαίνει και κατεβαίνει σύμφωνα με τον εκάστοτε πολιτικό αέρα που φυσάει.Το στράτευμα θέλει στρατηγούς και η πολιτική πολιτικούς!'Οταν όμως στο στράτευμα τα κριτήρια των στρατηγών που θα ηγηθούν είναι κομματικά και των πολιτικών είναι η ικανότητα στο ψέμμα, την κοροϊδία και την κλεψιά........αυτά παθαίνεις ως κράτος και μάλιστα όταν δέχεσαι οι πολιτικοί σου να καλύπτονται πίσω από Βουλευτικές ασυλίες και διάφορα τέτοια νομοκαραγκιοζιλίκια, κυβερνείσαι απο ανευθυνο-υπεύθυνους! Κοίτα διαχείριση κρίσης μεταναστευτικού και πες μου, σε τι διαφέρει το 1996 από το 2016! Σε τι να ελπίζω όταν 20 ετία - 20 ετία παίζει η ίδια κασσέτα. 'Οταν από τα λάθη σου δεν διδάσκεσαι στα ίδια θα ξαναβρεθείς με μαθηματική ακρίβεια. Καληνύχτα λοιπόν Ελλάδα προς το παρόν ....μέχρι να ξυπνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καλεντερίδη,είσαστε άνθρωπος της δράσης εντός και εκτός πεδίου μάχης και με εκπλήσσετε όταν σας συλλαμβάνω να ομιλείτε ωσάν θεωρητικός σε σεμινάριο διδασκαλίας αναπνοών σε εγκύους(το αναφέρω εντελώς χιουμοριστικά και χωρίς δόση ειρωνείας) όταν αναφέρεστε ώρες ώρες στα σωστά και τα πρέπει που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να υπάρξει θετικό προς εμάς αποτέλεσμα.
    Με ποιους ακριβώς θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί κάτι τέτοιο?
    Είναι δυνατόν μια χώρα σαν την Ελλάδα,που βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο της ανθρώπινης πολεμικής και όχι μόνο ιστορίας,ανάμεσα σε λαούς με επιθετική πολιτική κουλτούρα και άνευ δημοκρατικής κατανόησης και συνεννόησης, οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων να αλλάζουν σαν κψμιτζήδες φρεντοφέρτες πολιτικών γραφείων ανάλογα με την εκάστοτε κυβέρνηση του εκάστοτε κομματικού χώρου?
    Είναι δυνατόν σε μια τέτοια χώρα με τέτοιους γείτονες το πολιτικό προσωπικό(τουλάχιστον αυτό που προορίζεται για την στελέχωση ανώτατων κυβερνητικών θέσεων) να μην εκπαιδεύεται σε θέματα στρατηγικής και διαχείρισης κρίσεων στη σχολή πολέμου ή όπου αλλού?Εδώ που τα λέμε να διδαχτούν που?Λες και υπάρχει ή έγινε ποτέ καμιά ενέργεια να υπάρξει συμβούλιο διαχείρισης κρίσεων στο Πεντάγωνο και μας το κρατάνε για έκπληξη
    25 χρόνια χάνουμε σε έναν διπλωματικό χαρτοπόλεμο με ένα κρατίδιο-μόρφωμα σαν τα Σκόπια και έχουμε και βλέψεις για πολεμική διαχείριση καταστάσεων?
    Και κάτι τελευταίο σχετικά με το σημείο που αναφερθήκατε για την κρίση στην Κύπρο και τις βιντεοσκοπημένες προς μελέτη συνομιλίες των Αμερικανών,
    αλήθεια πιστεύετε,ότι ο πρόεδρος και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θα επέτρεπαν ποτέ(έστω και με εγγυήσεις άκρως απορρήτου) την βιντεοσκόπηση συνομιλιών με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε τέτοιες συνθήκες διαπραγμάτευσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Re pedia, ta Imia einai dyio megales petres sta mutra tis Turkias pou einai Ellinikes. Adika, afto to thema exei prokalesei psyhosi ston Elliniko lao. Apla, merikoi politikoi kai stratiotikoi htan ilithioi yiati den estilan strato kai stis dio braxonisides na tis filaxoun. Oi poniroi Turki pigan se afti pou den eixe Ellines stratiotes na tin filane. Alla kai ekei fovithikane apo tis katsikes. Afto den einai polemiko katorthoma yia tous Turkous. Einai apla ena tipota. Tora, ama oi Turkoi anevenan stin nisida pou htan oi Ellines OYK kai tous diognane apo ekei, afto tha htan htta yia thn Ellada.
    Dr. Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://youtu.be/dXAR3ePSFEA

    Αξιοσημείωτο πάντως οι 2330 θεάσεις...αν ήταν θέμα παντελίδη θάχε 1500000...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριε ...αυτο συμβαινει γιατι σε ολους τους υπολογισμους και τα λογια ολων ..απο λογους τακτ...δεν λεμε ποτε την αληθεια....Οτι το 55% αυτου που αποκαλουμε λαο ....ειναι γυναικες....πασης ηλικιας.Η φυση των οντων αυτων ..ειναι διαφορετικη σε παρα πολλα...σε μεγαλο ποσοστο.Την λαμβανουν σοβαρα υπ οψιν στα οικονομικα...των εταιριων...στην σχεδιαση προιοντων...διαφημισης.
      ..στοχευσης.κλπ.Δεν την λαμβανουν σοβαρα οι πολιτες οταν μιλανε.γενικα για λαο.Οσο καλη προθεση και ναχεις...τα κριτηρια.τους ειναι εντελως αλλα..
      Οι πολιτικοι το ξερουν..και το εκμεταλευονται φουλ...Καλως η κακως ετσι ειναι.Να γιατι ο ...Παντελιδης...ο Ρουβας....ο οποιος....ακομη και ο ...Ποταμι....και οι ηθοποιοι που γινονται πολιτικοι εκ του μηδενος...ακομη και ο Τσιπρας διοτι ειναι φατσικα. συμπαθης σε καποια κριτηρια αλλοπροσαλα...αναιτια...ακατανοητα....Καποτε αυτο ειναι πανω απο αρκετο για να αλλαξει το κεντρο βαρους χωρις λογο...ξαφνικα...εκ του μηδενος.Δεν το θιγει κανεις γιατι καιει...ολους.Μην πεις οτι λεω χαζομαρες....Διαφορετικα κρητηρια φερνουν διαφορετικες αποφασεις....

      Διαγραφή
  8. Άκουσα όλο το βίντεο και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση
    α) Η πολύ μεγάλη ΑΝΙΚΑΝΌΤΗΤΑ της Ελληνικής κυβέρνησης
    β) Ο Δήμαρχος , ο οποίος έκανε την κίνηση να πάει εκεί στα Ιμια έγινε κατόπιν συνεννοήσεων, διότι απ όσα έμαθα ήταν ΠΟΣΟΚος
    γ) Όσο για την κουλτούρα διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών έχω να σας πω ένα !!! Ωραία τα βόδια οι πολιτικοί είναι και παραμένουν αστοιχείωτοι ......... ο στρατός τι κάνει ; Όλα στους πολιτικούς θα τα αφήσουμε !!!!!
    δ) Και αν δεν μάθουμε να βλέπουμε που έχουμε πρόβλημα , όπως ένας άνθρωπος , αν δεν παραδεχτή οτι είναι άρρωστος δεν πρόκειται να γίνει ποτέ καλά , έτσι και εμείς , αν δεν δούμε τα προβλήματα δεν θα διορθωθούμε ποτέ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Σάββα. Τα γεγονότα που παραθέτεις αποτελούν αξιόλογα στοιχεία της κατάστασης που επικρατούσε τότε. Υπάρχουν όμως και άλλα, που δεν έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας.
    Κείνο το βράδυ, με την ιδιότητα του Προ΄ρδρου των Έφεδρων αξιωματικών της περιοχής και με το βαθμό του Λοχαγού, βρισκόμουνα στο γραφείο του τότε ταξίαρχου Διοικητή Νικολοδήμου. Μπαίνει στο γραφείο απροειδοποιητα ο αντισυνταγματάρχης Διοικητής της ΕΜΑΚ και δακρισμένος παρακαλεί να του επιτραπεί μα παρέμβει στη Μικρή Ίμια. και όπως είπε δεν θα "άφινε τούρκικο ρουθούνι". Οι εντολές του Λυμπέρη ήταν ριτές, παρ' όλα αυτά όμως, ο Ταξίαρχος ξαναεπιλοιώνησε με το ΓΕΣ και η απάντηση που πήρε μαε άκανε όλους να εκοργιστούμε. Απαγόρευσε οποιδήποτε ενέργεια από πλευράς Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Φυσικά κι ο Λυμπέρης εκτελούσε εντολές άλλων και συγκεκριμμένα Σημίτη- Πάγκαλου.
    Ο Δημήτρης Διακομηχάλης, ο Δήμαρχος Καλύμνου, με το να υψώσει στα Ίμια την Ελληνική σημαία, έκανε το αυτονόητο, αυτό που θα έκανε κάθε Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα ...να πανε αυτοι οι δυο οι εξυπνοι με το ζορι ...να φερουν πισω το νησι ...η να ανεβουν επανω ...τα κουτσαβακια που...κλ.......μεντες σε κουνουπια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.