30/1/19

Αύξησαν τους φόρους για να μεγαλώσουν το κράτος

Την ξεκάθαρη προτίμηση της κυβέρνησης να πετυχαίνει δημοσιονομικούς στόχους μέσω της –ευκολότερης πολιτικά– αύξησης των φόρων αντί της –δυσκολότερης πολιτικά αλλά περισσότερο αποτελεσματικής οικονομικά– μείωσης των κρατικών δαπανών αναδεικνύουν ανάγλυφα τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, ενώ χρόνο με τον χρόνο η κυβέρνηση προχωρούσε σε ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση φόρων προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του τρίτου Μνημονίου, προχωρούσε παράλληλα και στην αύξηση των κρατικών δαπανών προκειμένου να μη γίνει πολιτικά δυσάρεστη στον χώρο του κράτους, με τον οποίο θεωρεί ότι διαθέτει προνομιακή εκλογική σχέση.
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά των παραπάνω:
- Στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2014 το σύνολο των φορολογικών εσόδων που εισέπραξε το Δημόσιο ανερχόταν στα 44,26 δισ. ευρώ.
- Στον Προϋπολογισμό του 2018, για την εκτέλεση του οποίου δεν έχουν ακόμη εκδοθεί τα τελικά στοιχεία, προβλέπεται ότι τα συνολικά φορολογικά έσοδα θα ανέλθουν στα 48,83 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.