31/1/19

Καμμένος: Εγώ είπα του Φωκά να πάει για γκαζόζα! - Εάν μου διαλύσουν την ΚΟ, δεν θα κάνουμε παρέλαση τις 25 Μαρτίου αλλά εκλογές

Για να καταλάβουν τι θα πει «εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ» - Πρέπει να πάμε σε εκλογές πριν το Μάιο - «Έντιμος άνθρωπος ο Πολάκης» - Ο ΣΥΡΙΖΑ «εισέβαλε» στο στράτευμα μόλις έφυγα - Ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές

Εγώ είπα στον βουλευτή μου να... πάει για γκαζόζα, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, εξηγώντας πως η κίνησή του αυτή έγινε «για να καταλάβουν τι θα πει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ"»!
Ο κύριος Καμμένος εξήγησε πως συνομιλώντας με τον βουλευτή του Αριστείδη Φωκά, ο οποίος μετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που επρόκειτο να εγκρίνει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ, του είπε: «Θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ" και μένω με τρεις υπουργούς».

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Καμμένος έκανε, επίσης, λόγο για «απειλές» προκειμένου να διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ διαμηνύοντας ότι «εγώ τέτοιες απειλές δεν δέχομαι». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «έχει καταργηθεί παράνομα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού γιατί έχει ευρωβουλευτή».Έστειλε, δε, μήνυμα, ότι «εάν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ αντιθεσμικά να ξέρουν ότι έχουμε πλέον πόλεμο».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Τέρενς Κουίκ καθώς αυτός θα είναι ο πολιτικός που θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου όταν αυτός την παραδώσει. «Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ έγινε δύο φορές βουλευτέης και έγινε δύο φορές υπουργος. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειας ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα».

Ακόμα πιο δριμύς ήταν ο κ. Καμμένος για τον πρωθυπουργό, λέγοντας στη συνέχεια ότι «εάν ο Τσίπρας λειτουργήσει με την έννοια σου δίνω μια θέση για μια ψήφο θα αποδείξει ότι όχι μόνο είναι αχάριστος αλλά θα δείξει και ότι ο ίδιος σχεδίασε την διάλυση της ΚΟ του εταίρου του».

Αναφερόμενος στις διαφωνίες που κατά καιρούς εξέφραζαν οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικός εταίρος ο κ. Καμμένος είπε ότι «οι περίεργες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να περιοριστούν». Ως παραδείγματα χρησιμοποίησε μια μια απόφαση που του ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του αναπληρωτή υπουργού «πως τον έλεγαν, Ήμερο;» (σ.σ. αναφέρεται στον Κώστα Ήσυχο) να ονομάσουμε στρατόπεδο στη Μακεδονία "στρατόπεδο Σαράφη". Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα διέλυε το στράτευμα. Μετά ερχόντουσαν διάφοροι ΣΥΡΙΖΑιοι για να περάσουν νομοσχέδια για τους στρατιώτες που δεν θέλουν να φέρουν όπλα, τους αρνητές»



«Δεν θα κάνω την απατημένη σύζυγο» - «Το deal έγινε και ήταν βρώμικο»

Υπονόησε, δε, ότι «ίσως και παραπάνω από δύο υπουργοί» να έχουν φύγει από την κυβέρνηση λόγω παρεμβάσεων του ιδίου και  αναφέρθηκε στην ομάδα «σκληροπυρηνικών του ΣΥΡΙΖΑ», που όπως είπε, «ξεκίνησε μια προσπάθεια επίθεσης», ώστε να ανοίξει ο δρόμος για σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ «με την κεντροαριστερά, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΚΙΝΑΛ». «Εγώ πήγα στον Τσίπρα και του είπα "εγώ δεν πρόκειται να κάνω την απατημένη σύζυγο"», είπε ο κύριος Καμμένος και διευκρίνισε ότι τότε ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως δεν είναι στα σχέδιά του κάτι τέτοιο: «Μου είπε "όχι, δεν με ενδιαφέρει συνεργασία με κανέναν". Το μόνο αγκάθι ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, που το ήξερε από την αρχή», κατέληξε.

Η επίθεση αυτή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μου ξεκίνησε τον Νοέμβριο, υποστήριξε και δήλωσε πως κορυφώθηκε με την συνέντευξη Κοτζιά όπου ο τότε υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τους 151. «Τότε ο κύριος Τσίπρας άρχισε να προσφέρει καρέκλες σε βουλευτές των ΑΝΕΛ για να εξαγοράσει την ψήφο τους», πρόσθεσε, επισημαίνοντας: «Το deal έγινε και ήταν και βρώμικο». Ο ίδιος ο Τσίπρας άρχισε να βλέπει κατά μόνας τους βουλευτές, πρόσφερε υπουργικές θέσεις στην Κουντουρά και τον Κόκκαλη, εξήγησε και διαχώρισε από την σκέψη του αυτή τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, που όπως είπε «έχει έντιμη συμπεριφορά και μπορεί να πάει όπου θέλει» (σσ εννοώντας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ).


Δεν θα κάνουμε παρέλαση αν διαλύσουν την κοινοβουλευτική μου ομάδα

Λάβρος κατά της Έλενας Κουντουρά, ο κύριος Καμμένος παραδέχτηκε: «Δεν περίμενα να γυρίσει να με πουλήσει με αυτόν τον τρόπο». Όπως είπε, όταν συνάντησε την κυρία Κουντουρά δύο ημέρες πριν εγκαταλείψει την κυβέρνηση, εκείνη του είπε πως «μέχρι τον Μάρτιο έχει να τελειώσει τις εκκρεμότητές της στο υπουργείο, αλλά να μην ψηφίσουμε την Συμφωνία. Να την περιμένουμε να την δούμε, για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, αλλά να μην την ψηφίσουμε».

Αν Κουντουρά και Κόκκαλης με πούλησαν μία, ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές και γι' αυτό το λόγο εμείς κάποιες φορές θα πίνουμε γκαζόζα στη Βουλή και αν στον ανασχηματισμό δεν αλλάξει όσους προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, τότε έχουμε πόλεμο, είπε ακόμα ο κύριος Καμμένος. «Εάν προχωρήσουν σε βρώμικες κινήσεις και τέτοιου είδους μεθοδεύσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι παρέλαση δεν θα κάνουμε», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην απόπειρα διάλυσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, όπως λέει.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «μόλις περάσουν ορισμένα νομοσχέδια που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό» και εφόσον η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και βγήκε στις αγορές, ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να προσφύγει στις κάλπες πριν από τον Μάιο. Πρόσθεσε δε, και τη διάσταση να «παγώσει» η Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι η Ρωσία θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ και η Βουλγαρία έχει σοβαρές ενστάσεις για το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας.

Ο κύριος Τσίπρας μου πρότεινε, από την αρχή των συζητήσεων για τις Πρέσπες, να μην ψηφίσω την Συμφωνία, αλλά να μείνω στην κυβέρνηση και μου είπε ότι εάν φοβάσαι ότι αυτό θα σου στοιχίσει εκλογικά, έλα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας εσύ και όποιοι βουλευτές θέλεις να μπουν στις περιφέρειες, πρόσθεσε ο κύριος Καμμένος. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ «διείσδυσε» στο στράτευμα

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν κατά τις πρόσφατες κρίσεις στο στράτευμα, ο πρώην υπουργός Άμυνας, είπε πως πριν αποχωρήσει από υπουργός είχε συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Αποστολάκη «και τους ζήτησα, όπως γινόταν επί 4 χρόνια, να μην μπουν πολιτικά κριτήρια στις κρίσεις γιατί εγώ δεν βλέπω πολιτική ταυτότητα στους αξιωματικούς και μάλιστα επειδή ήξερα ότι θα χτυπηθούν ο ναύαρχος Παυλόπουλος και ο κύριος Μανωλάκος, είχα πει στον πρωθυπουργό ότι αυτούς πρέπει να τους προστατεύσεις». 

Εξηγώντας την σκέψη του, συνέχισε λέγοντας ότι πολλές φορές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσαν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: «Έκαναν προσπάθεια να διεισδύσουν στο υπουργείο Άμυνας και τους σταματούσα στην πύλη», είπε αναφερόμενος ονομαστικά στον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα. 
«Αρχηγός στόλου, βάτραχος, αξιωματικάρα, αποστρατεύεται. Ο ΑΓΕΣ βάσει του βιογραφικού του ήταν ο άριστος των αρίστων, αποστρατεύεται και δεν γίνεται ΑΓΕΕΘΑ. Επιστρέφει το παλιό ΠΑΣΟΚ του Τσοχατζόπουλου και του Σημίτη», πρόσθεσε και εκτίμησε πως οι πρόσφατες κρίσεις «ήταν επίδειξη του κυρίου Ρήγα και του κομματικού κατεστημένου απέναντί μου». 


Ο Κοτζιάς θα προφυλακιστεί, θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει

Ο κύριος Κοτζιάς θα προφυλακιστεί αν ξεκινήσει η διαδικασία της έρευνας για τις βίζες, έχει κάνει παράνομες ενέργειες, έχω έτοιμους φακέλους με στοιχεία, έχει βάλει από την πίσω πόρτα εταιρίες του Σόρος να ελέγχουν τις βίζες, είπε ακόμα ο κύριος Καμμένος αναφερόμενος στην διαμάχη του με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. 

«Έχει παραβιάσει το νόμο στην υπόθεση των εταιριών βίζα που έχουν συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών» είπε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν υπάρχει μίζα, αλλά φοροδιαφυγή υπάρχει σίγουρα. Θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει».


Ο Πολάκης είναι έντιμος, τον αγαπώ

Σχολιάζοντας την χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά δημοσιογράφων, ο Πάνος Καμμένος τον υπερασπίστηκε, λέγοντας: «Τον Πολάκη τον αγαπάω πολύ και δεν θα μου τον πειράζετε. Είναι ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, είναι ένας δουλευταράς». 

Κάνω παρέα με τον Πολάκη και ψαρεύουμε κιόλας, πρόσθεσε και για να τον δικαιολογήσει είπε: «ε τον σκάσατε, τον καταλαβαίνω, μπορεί να είναι λίγο άγριος στις κουβέντες του, μπορεί να λέει μια κουβέντα παραπάνω, αλλά είναι ειλικρινής».


Απαράδεκτη η στήριξη στον Μαδούρο - Διάφορα τέτοια εγώ τα σταματούσα

«Απαράδεκτη η στήριξη Μαδούρο από την κυβέρνηση, διάφορα τέτοια εγώ τα σταματούσα», είπε ο Πάνος Καμμένος για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βεμνεζουέλα και εξήγησε πως «είχαν κάτι περίεργες ιδέες ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ». 


«Η γριά κότα έχει το ζουμί»

Απαντώντας στην Ντόρα Μπακογιάννη, που τον αποκάλεσε «κότα», ο κύριος Καμμένος είπε πως «η γριά κότα έχει το ζουμί, αυτή είναι και κότα και χωρίς ζουμί», προσθέτοντας πως κάνει τη μήνυση για να ακουστεί», ενώ ανέφερε πως «είναι πακέτο με τον Νίκο Κοτζιά, το ίδρυμα Σόρος και τους παγκοσμοποιητές».


«Ο Σημίτης έκανε έγκλημα στα Ίμια»

Ξεκινώντας την συνέντευξη, ο κύριος Καμμένος αναφέρθηκε στην επέτειο των Ιμίων, δηλώνοντας πως τότε «ο Σημίτης διέπραξε έγκλημα. Όταν εχθρικές δυνάμεις ανεβαίνουν σε βραχονησίδα, την βραχονησίδα την ισοπεδώνεις. Ο Σημίτης έπρεπε να κάτσει στο σκαμνί».

Όσον αφορά στην δική του στάση όσο ήταν υπουργός Άμυνας (κατέθετε στεφάνι στα Ίμια), είπε: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Εγώ πήγαινα ακριβώς εκεί που πέσανε, στο σημείο της θυσίας των ηρώων μας και κατέθετα στεφάνι. Ήταν μήνυμα επίδειξης σημαίας, εθνικής κυριαρχίας και η τελευταία μου πράξη ως υπουργός».

Είναι τιμή μου να ανακουφίστηκαν οι Τούρκοι που έφυγα, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως και εκείνος είχε δεχθεί πρόσκληση να επισκεφθεί την Άγκυρα από τον τούρκο υπουργό Χουλουσί Ακάρ: «Κι εμένα με είχε καλέσει ο Ακάρ και μάλιστα την ημέρα που συλλάβαμε τους δύο Τούρκους αξιωματικούς στον Έβρο». Εκείνη την ημέρα, διηγήθηκε ο κύριος Καμμένος, εμείς «εφαρμόσαμε όσα προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο. Όταν συνελήφθη ο πρώτος Τούρκος, τηλεφώνησα εγώ ο ίδιος στον Ακάρ και μάλιστα δεν το γνώριζε το περιστατικό. Του είπα "δεν θα κάνουμε όσα κάνατε εσείς, θα τον ανακρίνουμε και στις 3 θα τον παραδώσουμε". Αλλά στη 1 το μεσημέρι, αφού οι Τούρκοι είχαν αναπτύξει δυνάμεις, αναπτύξαμε κι εμείς. Τότε ο διοικητής του Τούρκου που είχε συλληφθεί βγήκε να τον ψάξει και τον συλλάβαμε κι αυτόν. Τότε ξαναπήρα τον Ακάρ και του είπα "συλλάβαμε κι άλλον έναν. Τράβα πίσω τους δικούς σου, να τραβήξουμε κι εμείς τους δικούς μας". Εκεί μάλιστα ο Ακάρ, εκεί μου είπε τι να τον κάνω αυτόν που συνέλαβα, δεν μπορώ να το πω τώραα», κατέληξε γελώντας. 

Όσον αφορά το γιατί δεν πήγε ποτέ στην Άγκυρα, δήλωσε πως «στεφάνι στον Κεμάλ δεν θα καταθέσω ποτέ στη ζωή μου. Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν δικαιούται να καταθέσει στεφάνι στον Κεμάλ».
Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Το ψεκασμένο κάθαρμα πουλησε Μακεδονία και τώρα πουλά πνεύμα - Τόσο γελοίος? - Μαυρίστε τον Μπουχέσα της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειὰ σου κ. Καμμένε, πούλησες τὴν Μακεδονία κι ἔχεις τὸ θράσος νὰ λὲς ὅτι σὲ πουλάνε.
    Μόνο ἐσὺ θὰ πουλᾶς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εφαγε και ηθελε γκαζοζα να χωνεψει?
    Εχουμε χορτασει Δημοκρατια με το ΣΥΡΙΖΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.