31/1/19

Ρώσος υφ. Εξωτερικών: Δεν υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μας με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε σήμερα ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη συμφωνία του 1987 που απαγόρευσε τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς μετά τη συνάντησή του με την Άντρεα Τόμπσον, την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών και την διεθνή ασφάλεια.
«Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Η θέση των ΗΠΑ παραμένει μάλλον σκληρή», πρόσθεσε, λέγοντας πως το «τελεσίγραφο» που έχουν διατυπώσει παραμένει σε ισχύ. «Είπαμε στην αμερικανική πλευρά ότι είναι αδύνατον να διεξαχθεί διάλογος υπό αυτές τις συνθήκες» ενώ γίνεται «απόπειρα εκβιασμού της Ρωσίας», συνέχισε ο Ριάμπκοφ.
«Η αμερικανική πλευρά μας επικρίνει τώρα διότι έγινε με λάθος τρόπο (η ενημέρωση των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας για τον πύραυλο αλλά φάσκει και αντιφάσκει και δεν επιβεβαιώνει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας μέτρα διαφάνειας», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Ριάμπκοφ επέρριψε την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την INF στην Ουάσινγκτον και πρόσθεσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να παραμείνει η συμφωνία σε ισχύ και αφού -- όπως προεξόφλησε ο ρώσος διπλωμάτης -- η Ουάσινγκτον πάψει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της βάσει της INF την 2α Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.