31/1/19

Πομπέο: Η δεύτερη συνάντηση Τραμπ - Κιμ θα γίνει σε μια πόλη της Ασίας στα τέλη Φεβρουαρίου

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε την Τετάρτη ότι στέλνει μια ομάδα για να κάνει προετοιμασίες ενόψει της επόμενης συνάντησης κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία πρόκειται να γίνει στην Ασία στα τέλη του Φεβρουαρίου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε ότι η Πιονγκγιάνγκ συμφώνησε η δεύτερη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας να γίνει στα τέλη του επόμενου μήνα.
«Θα την κάνουμε σε κάποια πόλη στην Ασία», είπε. «Στέλνω μια ομάδα εκεί. Είναι καθ' οδόν αυτή τη στιγμή για να βάλουν τα θεμέλια για ατό που ελπίζω ότι θα είναι ένα ουσιαστικό επόμενο βήμα στον δρόμο όχι μόνο για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, αλλά ένα λαμπρότερο μέλλον για τον λαό της Βόρειας Κορέας», τόνισε ο Πομπέο.
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ δεν αποκάλυψε πού θα γίνει η συνάντηση. Η κυβέρνηση του Βιετνάμ τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα μέχρι τώρα πως η χώρα θα αποτελέσει τον τόπο της συνόδου Τραμπ-Κιμ αλλά εάν της ζητηθεί, έχει την πρόθεση και τη δυνατότητα να τη φιλοξενήσει.
Αξιωματούχοι και διπλωμάτες είχαν δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι το Ανόι είναι διατεθειμένο να φιλοξενήσει τη σύνοδο. Δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως οι αρχές του Βιετνάμ ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Κιμ που σκοπεύει να κάνει επίσημη επίσκεψη ούτως ή άλλος.
Η Σιγκαπούρη, όπου έγινε η πρώτη σύνοδος, και η Μπανγκόκ έχουν επίσης ακουστεί στη συζήτηση.
Η νέα σύνοδος εκφράζονται ελπίδες ότι θα επιτρέψει να προχωρήσει η διαπραγμάτευση, η οποία φέρεται να περιήλθε σε αδιέξοδο τους τελευταίους μήνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.