30/1/19

Τι είπαν στη συνάντησή τους Αναστασιάδης - Μακρόν

Κατ` ιδίαν συνάντηση περίπου μισής ώρας είχαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο οι Πρόεδροι της Κύπρου και της Γαλλίας, Νίκος Αναστασιάδης και Εμμανουέλ Μακρόν.
Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου και την εμπλοκή γαλλικών εταιρειών, θέματα ασφάλειας και άμυνας, διμερή θέματα ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον  κ. Μακρόν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Η επίσημη συνάντηση των Προέδρων Νίκου Αναστασιάδη και Εμμανουέλ Μακρόν εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιούνται, τόσο στο επίπεδο των δύο Προέδρων όσο και σε υπουργικό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Οι δύο πλευρές επεξεργάζονται στενότερη συνεργασία και ενδεχομένως σύναψη συμφωνιών στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας.

Η επίσκεψη Μακρόν καλύφθηκε και από γαλλικά ΜΜΕ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, πρώτος αναχώρησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προκειμένου να υποδεχθεί τους αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων που λαμβάνουν μέρος στην Σύνοδο των Νοτίων Χωρών της ΕΕ στο Φιλοξενία.

Για τη συνάντηση εκδόθηκε και ανακοίνωση από την Προεδρία.  Σύμφωνα με την Προεδρία,  η κατ` ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων έγινε στο περιθώριο της 5ης Συνόδου Κορυφής των επτά νοτίων χωρών της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Κατά τη συνάντηση των δύο Προέδρων συζητήθηκαν θέματα “που αφορούν το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητήματα που άπτονται της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας, η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό”

Eν τω μεταξύ ανάρτηση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο twitter έκαναν οι Πρόεδροι της Κύπρου και της Γαλλίας, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε στα γαλλικά “Χαίρομαι που καλωσορίζω στη Λευκωσία τον φίλο μου Πρόεδρο @ emmanuelmacron” και προσθέτει ότι οι δύο χώρες προσβλέπουν σε μια στενή εταιρική συνεργασία και σήμερα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και να ενισχύσουν περαιτέρω τις διμερείς τους σχέσεις.

Στο δικό του tweet, ο κ. Μακρόν αναφέρει “ένα μεγάλο ευχαριστώ” στον  Πρόεδρο Αναστασιάδη και αφού σημειώνει ότι η Κύπρος φιλοξενεί τη Σύνοδο Κορυφής των Νοτίων Χωρών της ΕΕ, γράφει “μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της Ευρώπης”.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.