30/1/19

Χαρτογραφώντας την πτώση της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βενεζουέλας

Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι το άρθρο αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιχείρημα υπέρ της ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας. Παρά τις επικρίσεις μου για το πώς η Βενεζουέλα διαχειρίστηκε τη βιομηχανία πετρελαίου της, δεν προτείνω την επιβολή μιας λύσης από τις ΗΠΑ στη χώρα.
Αυτή η δημοσίευση προέρχεται από μια πρόσφατη συζήτηση που είχα σχετικά με την παρακμή της βιομηχανίας πετρελαίου της Βενεζουέλας. Το ερώτημα ήταν αν η παραγωγή πετρελαίου της χώρας μειώνεται εξαιτίας των κυρώσεων ή της κακής διαχείρισης. Αν και συμφωνώ ότι οι κυρώσεις είχαν αντίκτυπο - ειδικά κατά το παρελθόν έτος - η ρίζα των προβλημάτων της Βενεζουέλας πηγαίνει πίσω 20 χρόνια.
Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά της βιομηχανίας πετρελαίου της Βενεζουέλας, θα επισημάνω σχετικά με προηγούμενες κυρώσεις ότι η Βενεζουέλα παρέμεινε ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές πετρελαίου προς τις ΗΠΑ. Το 2018, η Βενεζουέλα ήταν πίσω μόνο από τον Καναδά και τη Σαουδική Αραβία στον όγκο του πετρελαίου που εισήγαγαν οι ΗΠΑ. Οι εισαγωγές από τη Βενεζουέλα έχουν μειωθεί με την πάροδο των ετών, αλλά αυτό συμβαίνει με σχεδόν όλες τις χώρες, καθώς εκτοξεύτηκε η αμερικανική παραγωγή από σχιστόλιθο. Ωστόσο, οι κυρώσεις δεν εμπόδισαν τη Βενεζουέλα από το να επωφεληθεί από τις πωλήσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.