30/1/19

Ακάρ: Στην Τουρκία έχει απομείνει μόνο το 20% των πιλότων!

  • (Φωτ.: YouTube /Defence Turk)
Δεκάδες πιλότους συνέλαβαν σήμερα οι τουρκικές Αρχές ως ύποπτους για σχέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Οι 48 πιλότοι ελικοπτέρων ανήκουν στη διοίκηση του Στρατού Ξηράς και σύμφωνα με την εισαγγελία της Άγκυρας, κρατούνται στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής. Κι αυτό συμβαίνει ενώ ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ παραδέχεται ότι η πολεμική αεροπορία της γειτονικής χώρας έχει πρόβλημα με τους πιλότους αφού 4 στους 5 έχουν «φύγει».

«Ήδη είχαμε πρόβλημα με τον αριθμό των πιλότων ωστόσο μετά (σ.σ.: την απόπειρα πραξικοπήματος) αυτός μειώθηκε κατά 80%.  Αποτέλεσμα ήταν ένας πιλότος κάνει δουλειά για πέντε» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε στρατιωτικούς.
Από τους αξιωματικούς που συνελήφθησαν σήμερα, τρεις έχουν το βαθμό του συνταγματάρχη και τέσσερις το βαθμό του αντισυνταγματάρχη.
Ο γενικός εισαγγελέας της Αγκυρας έχει επίσης εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά 15 πολιτών που θεωρούνται «σύνδεσμοι» των πιλότων με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

2 σχόλια:

  1. Και οι εναπομειναντες δεν τους βλέπω σόι. Δεν τους μπουντρουμιαζεις ρε Ταγιπακο να χεις και την κεφάλα σου ήσυχια. Άλλωστε λίγη περισσότερη ασφάλεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. This statement can justify why Erdogan keep asking for the 8 heli pilots that came to Greece.
    On another thought, Kammneos has a heli pilot license. Should we consider send him to Erdo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.