29/1/19

Η Ρωσία αναμένει ότι η Βενεζουέλα θα δυσκολευθεί να της αποπληρώσει τα χρέη της

Η Ρωσία αναμένει ότι η Βενεζουέλα πιθανόν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του κρατικού της χρέους απέναντι στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας PDVSA.
Η Ρωσία ήταν ανέκαθεν σύμμαχος της Βενεζουέλας και ενήργησε ως δανειστής έσχατης ανάγκης για το Καράκας με την κυβέρνηση και τη Rosneft να χορηγούν στη Βενεζουέλα δάνεια και πιστωτικές γραμμές ύψους τουλάχιστον 17 δισεκ. δολαρίων από το 2006.
Η κυβέρνηση του Τραμπ επέβαλε χθες σαρωτικές κυρώσεις στην PDVSA, με στόχο να πλήξει τις εξαγωγές αργού της χώρας – που είναι μέλος του ΟΠΕΚ – προς τις ΗΠΑ και να ασκήσει πιέσεις στον σοσιαλιστή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να παραιτηθεί.
"Πιθανόν θα υπάρξουν προβλήματα. Όλα τώρα εξαρτώνται από τον στρατό, τους στρατιώτες και πόσο πιστοί θα είναι στο καθήκον και τον όρκο τους. Είναι δύσκολο, αδύνατον να κάνει κάποιος διαφορετική εκτίμηση", δήλωσε ο Στόρτσακ σε δημοσιογράφους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Capital

1 σχόλιο:

  1. Ο κος ΠΟΥΤΙΝ απλως παρακολουθει αν δεν εχει διαπραγματευθει τη μοιρασια (ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ). Αυτα να τα βλεπουν οι Βελοπουλοπληκτοι και οι οπαδοι του Λιακοπουλου. Καποιοι περειμενουν οι Ρωσοι να βαλουν πλατη για την Ελλαδα. Σιγα μη σας δωσουν και κοσμοσφαιρες επειδη το ειπε ο ... ΠΑΙΣΙΟΣ! Σας δουλευουνε ολοι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.