31/1/19

Το δεύτερο σκέλος της προδοσίας - Άρον άρον τη Δευτέρα στη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Την ερχόμενη Δευτέρα θα έρθει στη Βουλή το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Ν. Βούτσης στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων.
Συγκεκριμένα, το σχετικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Δεν αποκλείεται, πάντως, η συνεδρίαση να είναι διήμερη πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανόν η ψηφοφορία να γίνει την Παρασκευή.
Την ίδια ώρα, ο Ν. Βούτσης ενημέρωσε ότι στις 11-13 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η συζήτηση και η πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Σε κάθε περίπτωση, όπως ορίζει το Σύνταγμα η δεύτερη ψηφοφορία θα διεξαχθεί μετά από έναν μήνα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι εφεξής οι ψηφοφορίες θα είναι ονομαστικές μετά το χθεσινό φιάσκο, όπου ουσιαστικά επικυρώθηκε ότι θα απαιτείται σε κάθε συνεδρίαση μια νέα ad hoc πλειοψηφία. 
Πηγή: Λίμπεραλ

15 σχόλια:

  1. Τελικά, ο πρόεδρος Ιβανώφ υπέγραψε την κύρωση τής συμφωνίας, ή όχι; Διότι, αν δεν την έχει υπογράψει, τότε τα Σκόπια δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. Συνεπώς, αφού εμείς κακώς, κάκιστα, φέραμε προς ψήφιση στην Βουλή μία συμφωνία, μη ολοκληρωμένη από την άλλη πλευρά, πώς κάνομε τώρα (κι εμείς και το ΝΑΤΟ) το επόμενο βήμα και πάμε στο πρωτόκολλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω οι 153 ψηφισαν το "αορατο" συνταγμα της ΠΓΔΜ στην υπογραφη του Ιβανωφ θα κολησουμε?

      Διαγραφή
    2. Το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται για το όνομα. Το μόνο που θέλει είναι να κλειδώσει την περιοχή για την Ρωσία. Άλλωστε το ΝΑΤΟ ήθελε ένταξη και μετά λύση.

      Διαγραφή
    3. Αν εχεις....ευκοιλιο πωπο...πηδας και το Εβερεστ....Εδω οι.....πωποι ....ειναι ....ταραντελες. ..με το πρωτο ....τσιου τσιου....το πουλακι
      κατω στον βαλτο ..κελαηδει.....

      Διαγραφή
    4. Μία ερώτηση έκανα. Αν δεν γνωρίζετε την απάντηση, αφήστε το. Χωρίς την υπογραφή Ιβανώφ, η συμφωνία δεν πληροί τούς όρους, για την αποδοχή τού μορφώματος από το ΝΑΤΟ, ως "Δημοκρατία τής Β. Μακεδονίας".

      Διαγραφή
    5. @ Panos Katakouzinos

      Όπως θα είδες παρακάτω (11:03 π.μ.), έβαλα σύνδεσμο, που το γράφει. Από την άλλη, επειδή ο Ιβανώφ αρνείται να υπογράψει για δεύτερη φορά, τόσο για τις Πρέσπες, όσο και για την επισημοποίηση τής αλβανικής γλώσσας, τα νομοσχέδια γίνονται ... νόμοι και αποστέλλονται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, με υπογραφή τού προέδρου τής Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι.

      Τώρα αλληλοκατηγορούνται για ... αντισυνταγματική συμπεριφορά. Ένα αλαλούμ, δηλαδή, άνευ προηγουμένου και το ΝΑΤΟ προχωρά στο πρωτόκολλο. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πια!

      Διαγραφή
  2. Φημολογειται οτι ο Τσιπρας απαγορευσε στο Κυλικειο της Βουλης να πουλαει Γκαζοζες τη Δευτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ

      Εκτός από του να κάθεσαι όλη μέρα και να γράφεις μαλακίες εδώ μέσα, κάνεις και τίποτε άλλο στη ζωή σου; Απορώ.

      Διαγραφή
    2. Μην απορεις...διοτι ολοι εχουν αποριες...Οταν πρωτοδιαβαζα εδω...καιρο πριν γραψω κατι ..το ιδιο απορουσα κι εγω για σενα...αλλα δεν θα στο ελεγα ποτε....Σοβαροφανης δεν εισαι ?? Οχι ουσιατικα σοβαρος...

      Διαγραφή
  3. Τό ΝΑΤΟ ὡς κλεπταποδόχος.

    Τό ὄνομα τῆς Βόρειας σκέτο, εἶναι τό νόμιμο.
    Ὄχι τό ὄνομα τῆς Βόρειας Μακεδονίας.
    Καί τοῦτο, μιλώντας νομικά:
    α) Διότι, οὔτε τίς λίγες δεσμεύσεις τους ἔχουν τηρήσει οϊ Σκοπιανοί, καί αὐτο-ἀποκαλοῦνται ἤδη προκλητικότατα "Μακεδονία" καί "Μακεδόνες"
    [ Μόνο τό Βορειομακεδόνες , θά συμφωνοῦσε μέ τήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, ἀφοῦ ὁ ἐθνικός αὐτοπροσδιορισμός θεωρεῖτάι μόνο ὡς ἀτομικό δικαίωμα, καί ἄρα σέ μιά ὑποθετική (κατά τήν συμφωνία τῶν Πρεσπῶν ὑπαρκτή) "Βόρεια Μακεδονία" μόνο "Βορειομακεδόνες" θά μποροῦσαν νά ἀποκαλοῦνται οἱ πολίτες της],
    β) Διότι δέν ἔχει περάσει ἀπό τό Συμβούλιο Ἀσφαλείας τοῦ ΟΗΕ ἡ Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, καί, τό κυριώτερο,
    γ) Διότι ἐνῶ ρωτήθηκε ὁ λαός τῶν Σκοπίων γιά τό ὄνομα Μακεδονία, δέν ἔχει ἐρωτηθῆ ὁ Ἑλληνικός Λαός, καί ἄρα, τό ὄνομα τῶν Σκοπίων ὡς ".....Μακεδονίας" εἶναι κλεμμένο. Κλοπιμαῖο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....Βόρεια "σκέτο", τί Βόρεια; _Βόρεια ὁτιδήποτε, Βόρεια Ἀχρίδα π.χ.....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.