31/1/19

Το αποτέλεσμα του ξεπουλήματος που έγινε στις Πρέσπες - Ενώ δεν κατοικεί στη Μακεδονία και δεν είναι Μακεδόνας αλλά σλάβος, δείτε τι λέει ο Ζάεφ

Ζάεφ: Κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί το δικαίωμα να είμαστε «Μακεδόνες» και να μιλάμε «μακεδονικά»
Παναγιώτης Σαββίδης

«Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ότι είμαι "Μακεδόνας" που ζω σε αυτή την περιοχή» - «Επιτέλους έχουμε μια χώρα που κανείς δεν αμφισβητεί, αυτό για το οποίο πάλεψαν οι πρόγονοί μας» είπε σε κανάλι της Βοσνίας

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Η1” της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αποδέχτηκε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και πως «κανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη “μακεδονική” γλώσσα σ' αυτό το έδαφος».
Ο ίδιος εξήγησε πως διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα, χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των “Μακεδόνων” ως “Μακεδόνες” που μιλούν “μακεδονική” γλώσσα, με τη δική τους παράδοση και ιστορία.


Αποφεύγοντας για μία ακόμη φορά, να αποκαλέσει τη χώρα με τη νέα της ονομασία, ο πρωθυπουργός Ζάεφ δήλωσε περήφανος πως έχει «μία χώρα, για την οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν, και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό», ενώ επεσήμανε πως το μόνο εκκρεμές πρόβλημα είναι αυτό της σχισματικής εκκλησίας.

Ο Ζάεφ επεσήμανε πως η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αποτέλεσμα επιμονής πολιτικών από τις δύο χώρες, με μεγάλη υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε., ενώ απέδωσε τις αντιδράσεις της Ρωσίας στο γεγονός πως δεν θέλει να δει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. »Θέλουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία. Κατανοούμε τη στάση της αλλά πάνω από το 80% των “Μακεδόνων” πολιτών θέλουν η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων σε Αθήνα και Σκόπια, τις απέδωσε αποκλειστικά σε πολιτικούς λόγους.

Σχολιάζοντας τα προβλήματα σε άλλες βαλκανικές χώρες ο Ζάεφ υπεραμύνθηκε της λογικής των «ανοιχτών» συνόρων, λέγοντας πως «στα Βαλκάνια όλα τα κράτη είναι πολυεθνικά και θα ήταν ιδανικό να υπάρχουν ανοιχτά σύνορα, συνεργασία μεταξύ των λαών, εύκολη ροή ανθρώπων και αγαθών».

Ο Ζάεφ διατύπωσε, τέλος, την άποψη ότι δεν θα είναι αυτός που θα λάβει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (σ.σ. μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα) προσθέτοντας ότι «από μόνη της η υποψηφιότητα είναι τιμή για τη "Μακεδονία"».
Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Και εμας κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί το δικαίωμα να σας αποκαλουμε Γυφτοσκοπιανους κ. Ζαεφ γιατι Μακεδονες δεν εισαστε οσο και να προσπαθησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο τσιράκι του Σόρος (μαζί με τον Τσίπρα) προπαγανδίζει (τι άλλο;) υπέρ της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μας θα είναι για πάντα Μαϊμουντόνσκι και μαϊμουντονία.Υιοθετήστε το.Πιστέψτε με καταλαβαίνουν πολύ καλά τι σημαίνει.Υιοθετήστε το και διαδώστε το,στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό σε φίλους και συγγενείς μαζί με το αγγλικό μανκιντόνσκι και μανκιντόνια.Δυστυχώς έπρεπε να είχαμε οργανωθεί και να είχαμε ξεκινήσει έστω και μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας,... αφού βλέπαμε την προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.