30/1/19

Βρίζει τους Έλληνες μιλώντας με ξένους - Ο Τσίπρας σε Μακρόν μιλάει υποτιμητικά για διαδηλωτές στο συλλαλητήριο: Ηταν ακροδεξιοί λαϊκιστές και χωρίς μυαλό [βίντεο]

Ο Αλέξης Τσίπρας στο διάλογο με τον Εμανουέλ Μακρόν /Φωτογραφία: Εurokinissi
Διάλογο για την Συμφωνία των Πρεσπών είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός αρχικά ακούγεται να περιγράφει τους συμμετέχοντες στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα αναφέροντας τους ως «ακροδεξιούς λαϊκιστές»
Η επόμενη ερώτηση του Εμανουέλ Μακρόν, παρουσία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη αφορούσε τον όγκο των διαδηλωτών με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για περίπου 70.000 πολίτες. Ωστόσο, δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι η προφορά του δεν είναι καλή, διευκρινίζει ότι δεν είπε 17.000 αλλά 70.000. 
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια εκφράζεται για όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς σε νέα ερώτηση για το «αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ;» ακούγεται να απαντά χαμογελώντας «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκουν κριτική με το μυαλό τους».
Ο επόμενος αξιωματούχος που ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, που παρατηρεί προς τον Έλληνα ομόλογό του «φαινόταν δύσκολο απ' έξω» για να πάρει την απάντηση «φανταστείτε από μέσα. Για αυτό ήταν σημαντικό».
Αναλυτικά o διάλογος:
  • Αλέξης Τσίπρας: «Ήταν δύσκολα. Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας».
  • Εμανουέλ Μακρόν: «Πόσοι συμμετείχαν;»
  • Αλέξης Τσίπρας: «Στις τελευταίες διαδηλώσεις ήταν περίπου 70.000. Όχι 17, 70. Δεν ήταν τόσο ογκώδες»
  • Εμανουέλ Μακρόν: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ;»
  • Αλέξης Τσίπρας: «Ναι νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους»
  • Τζόζεφ Μουσκάτ-πρωθυπουργός Μάλτας: «Φαινόταν δύσκολο από έξω»
  • Αλέξης Τσίπρας: «Φανταστείτε από μέσα. Για αυτό ήταν σημαντικό»
  • Τζόζεφ Μουσκάτ: «Εξασφαλίσατε τη θέση σας στην ιστορία»
Δείτε το βίντεο:


Πηγή:  iefimerida.gr 

17 σχόλια:

  1. Τώρα αυτόν θα τον αφήσουμε να πάει τουρκία ; Για δύο ημέρες;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι όντως Τσίπρα εξασφάλισες μια θέση στην ιστορία δίπλα στον Πήλιο Γουση , στον Νενεκο , στον Τσολάκογλου και τον Εφιαλτη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The punishment has to fit the crime so others won't follow his example.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ NikoApelles,

      Χμμμμ καλή ακούγεται η πρόταση σου. Τι θα έλεγες για αρχή να μην έχουν εκλογικό δικαίωμα όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κι έφεραν στην εξουσία την παρέα του Alexis, έτσι ώστε η «τιμωρία» τους να είναι ανάλογη με το «έγκλημα» που (ακουσίως ή εκουσίως) διέπραξαν;…

      …Τι; Δεν εννοούσες «punishment» για ψηφοφόρους αλλά για πολιτικούς; Αααα όχι αγαπητέ! Αν θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για «crimes» που (ακουσίως ή εκουσίως) διέπραξαν κάποιοι, πρέπει να ξεκινήσουμε από τους εκλογικούς αυτουργούς - αυτούς που με την ψήφο τους έφεραν σε δεινή θέση ένα Έθνος. Έτσι ώστε οι μελλοντικοί «others» ψηφοφόροι, να μην «follow this example».

      …κι επειδή μου έδωσες ιδέα, αφού αφαιρεθεί το εκλογικό δικαίωμα σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι και σε όσους ψήφισαν τους νεοναζί (ειδικά στο Δίστομο που τα ποσοστά των όρκ αποτελούν θέμα κοινωνικής μελέτης - στο Δίστομο!!!), γιατί όχι και σε όσους ψήφισαν κάτι ξιπασμένα τσογλανάκια της Μυκόνου που δήλωναν πως «δεν είναι κακό να καίει κάποιος την Σημαία», γιατί όχι και σε όσους ψήφισαν τηλεπωλητές νανογιλέκων και σανού που παραχώρησαν τις μαρίνες των νησιών σε Τούρκους, γιατί όχι και σε όσους στο παρελθόν κατέβαιναν σε πλατείες με πλαστικά σημαιάκια και χόρευαν στο Σύνταγμα…

      Δικαιοσύνη δεν θέλετε; Ναι, αλλά η Δικαιοσύνη έχει στο ένα χέρι τη ζυγαριά και στο άλλο κρατά ξίφος που παίρνει κεφάλια - κι όποιος ζητάει «απόδοση ευθυνών» (πχ ο Ελληνικός λαός) θα πρέπει πρώτα να καταμετρήσει και να παραδεχθεί τις δικές του ευθύνες, τα δικά του σφάλματα… κι αφού υποστεί τις συνέπειες, τιμωρηθεί και σοφρωνισθεί, ε τότε μπορεί να αναζητεί ευθύνες κι αλλού.

      Διαγραφή
    2. Dear Pointman, who told you I believe in the right of voting for everyody? Not at all my friend. If people knew how the Athenian model was developed, they would never again open their mouths yelling "I have a rigjt"...

      Διαγραφή
  4. Δεν θέλω πάλι να κάνω το σπασικλάκι, αλλά να θυμίσω στους ανωτέρω αγαπητούς φίλους σχολιαστές, πως ο Πήλιος Γουσης, ο Νενεκος, ο Εφιαλτης κλπ ΔΕΝ είχαν ψηφιστεί από τον Ελληνικό λαό. Ο Alexis, ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τον Ελληνικό λαό και ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού κατόπιν εκλογών σε πανυγυρικό κλίμα εν μέσω κλαρίνων, χορών, γλεντιού κλπ. ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ; Να τα θυμάστε καλά να μην τα ξεχνάτε, διότι αυτόν τον άνθρωπο και τους Καρανίκες, Πολάκηδες, Μπαλάφες κλπ, ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ τους ανέδειξες στην εξουσία, οπότε τώρα «σκάσε και κολύμπα» - προς γνώση και συμμόρφωση, ώστε στο μέλλον να ψηφίζεις συνετά διότι αυτό το χαρτάκι που ρίχνεις στην κάλπη, ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

    Πολύ θα ‘θελα τώρα να πεταχτεί ένας εξυπνάκιας να πει το «…ναι αλλά όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες…» να του εξηγήσω πόσο θα ντρέπονταν οι παππούδες μας για την κατάντια των εγγονιών τους.

    …και να είστε πολύ ευχαριστημένοι που ο καλός Θεούλης της Ελλάδας τα έφερε έτσι που ήρθαν στην εξουσία τα ορφανά του Στάλιν και του Βελουχιώτη να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους, διότι εάν ο «πανέξυπνος» Ελληνικός λαός είχε (έστω και για πλάκα - τους έχω ικανούς τους Έλληνες ψηφοφόρους) να φέρει στην εξουσία τους νεοναζί με προβιά «πατριώτη», δεν θα κλαίγαμε απλώς, αλλά θα ματώναμε κιόλας. Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα λεπτο Ποιντμαν.....Σε βαζω διοικητη σε μια εταιρια μου.Δικη μου.Για 4 χρονια.Να την πας καλα ..να φερεις κερδη...οκ ?? Κι εσυ ...παρεξηγεις την τρεχουσα διαχειριση ...και την μεταφραζεις σε ...ιδιοκτησια σου !!!! Με προσχημα οτι ...σε διαλλεξα ...καλα να παθω αν παθω...!!!Κι εσυ την ...πουλας χωρις ...να με ρωτησεις ???? !!!! Δικη σου ειναι ?? Απο που κι ως που ???????? Εξ αιτιας αυτης της παρανοιας ...συγχισης εγινε εδω καθε τι.....Η ψηφος ισοδυναμει ...οχι με απλη διαχειριση...αλλα με ιδιοκτησια ...με φυλαρχο ...!!! Στο στυλ ...εκανες λαθος ??? Χαθηκες φιλε....Αλλα αυτο το λεμε εδω ...δημοκρατια....Οχι δεν ειναι !! Πλαστογραφια ειναι !! Ριγε περιπτερο ειναι...και λεει ψεμματα τι ειναι !! Αν ηταν δημοκρατια γιατι λεει χιλιαδες ψεμματα στον ..Δημο ??? Τι φοβαται ??? Μη δεν ξαναβγει....ιδιοκτητης ξενης περιουσιας ?????? Αυτο γινεται εδω.....μια απιστευτη παραβαση των ...εννοιων στο μυαλο μας.Απο ολους....Ετσι πουλουν ..Μακεδονιες...νησια ...τρενα...νερα κλπ....σαν δικα τους.!!! Οι διαχειριστες ...ιδιοκτητες....Ουτε ενα δανειο δεν επρεπε να παρουν με δικες μας υποθηκες...χωρις να μας πουν πριν...για τις υποθηκες...και λεπτομερως που πηγε καθε φραγκο....επι ποινη συληψης σε παραβαση .... Οχι δεν λεγεται δημοκρατια αυτο...αλλιως λεγεται....

      Διαγραφή
    2. @ Δημητρης Κ.

      Επειδή είναι λίγο δύσκολο να μαζευόμαστε 10 εκατομμύρια νοματαίοι μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου για να αποφασίζουμε το μέλλον μας, έχουμε επιλέξει 300 αντιπροσώπους μας για να μας εκπροσωπούν. Άρα λοιπόν, οι 300 αυτοί αντιπρόσωποι λειτουργούν ως κλώνοι μας - ότι θελήσουμε, αυτό κάνουν. Μα θα πει κάποιος «…κι αν 5 ή 10 ή 153 από αυτούς τρελαθούν κι αρχίσουν να κάνουν του κεφαλιού τους, τότε θα υποστούμε εμείς τις συνέπειες;…». Η απάντηση είναι «…ναι, τότε θα υποστούμε τις συνέπειες…». Με λίγα λόγια, ας προσέχαμε κι ας επιλέγαμε πιο σοφά! Από την στιγμή που οι αντιπρόσωποί μας (δηλαδή εμείς) έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και αυτή με τη σειρά της πέρασε τις Πρέσπες ως Νόμο του Κράτους, τότε είναι σαν όλοι εμείς (ως πλειοψηφία 153 / 300 του Ελληνικού λαού) να δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, είναι σαν ΕΜΕΙΣ να αποφασίσαμε την κύρωση της συμφωνίας με τους Monkeydonians…

      Και μην βιαστεί κανείς να μου πει πως «ο λαός εξαπατήθηκε», διότι δεν ισχύει! Ναι, είναι δυνατό να εξαπατηθεί κανείς μια φορά από κάποιον απατεώνα (μερικοί ανόητοι μπορεί και δυο ή τρεις φορές από τον ίδιο) - συμβαίνουν αυτά. Το να εξαπατείται όμως αυτός ο (κατά τ’ άλλα «πανεξυπνάκιας») λαός επί 30, 40, 50 χρόνια από τους ίδιους και τους ίδιους και να μην έχει βάλει ακόμη μυαλό, σημαίνει ή ότι είμαστε ως λαός πολύ ανόητοι για να επιλέγουμε το μέλλον μας από μόνοι μας ή ότι είμαστε πολύ μαζόχες και ψιλογουστάρουμε τη φάση. Μοιάζει λίγο με το ανέκδοτο με την εκδιδόμενη που κάθε φορά ισχυριζόταν ότι την βίασαν κι αυτή κάθε μέρα πήγαινε και τριβόταν στον βιαστή της.

      Κοντολογής: Δεν υπάρχει δικαιολογία «…δεν ήξερα…» ή «…εξαπατήθηκα…» κλπ. Όταν η αριστερίζουσα άποψη εδώ και δεκαετίες είχε δώσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ δείγματα του τι ακριβώς πρεσβεύει, όταν σημερινοί υπουργοί επί δεκαετίες έβγαιναν μπροστάρηδες στους δρόμους να υπερασπιστούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ τους «αδερφούς Μακεδόνες» του Σλαβιστάν, όταν επί δεκαετίες η αριστερή πολιτική (ειδικά στο θέμα της Μακεδονίας) ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ανθΕλληνική… δεν καταλαβαίνω το λόγο να παραπονιούνται κάποιοι σήμερα. Οι άνθρωποι (οι του ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι), ήταν απόλυτα ξεκάθαροι και ειλικρινείς στις θέσεις τους - αυτό που έλεγαν, αυτό έκαναν. Μακεδονία στους Σλάβους έλεγαν, αυτό έκαναν. Αιγαίο χωρίς σύνορα που ανήκει στα ψάρια του έλεγαν κι αυτό ακριβώς έκαναν! Σοβιετικού τύπου οικονομία έλεγαν, και αυτό ακριβώς έκαναν! Ψωμί και ρουχισμό με κουπόνια έλεγαν, κι αυτό ακριβώς έκαναν. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ λοιπόν; Και στο κάτω - κάτω, αν κάποιος συνεχίζει να νιώθει εξαπατημένος (ή αρκετά ηλίθιος για να μην αντιλήφθηκε τα σημάδια), ας μας το πει κι ας παραιτηθεί του εκλογικού του δικαιώματος γιατί από ότι φαίνεται οι επιλογές του δεν είναι σοφές και μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν. Ας μείνουν αυτοί που ΜΠΟΡΟΥΝ και να σκεφτούν, και να επιλέξουν σοφά και να αναλάβουν το βάρος των συνεπειών των πράξεών τους την ώρα που χώνονται στο μπλε παραβάν…

      …και τα λέω όλα αυτά, γιατί βλέπω από μακριά να «έρχονται» ο τηλεμπουμπούκος, ο ακτιβιστής με το τσεκούρι κι ο γκομενιάρης bon viveur της Μυκόνου που δεν έχει πρόβλημα αν καεί και καμιά Ελληνική Σημαία! Το νου σας!

      Διαγραφή
    3. Δεν εχεις αδικο σε πολλα Ποιντμαν.Αλλα υπαρχει μια προυποθεση καιρια στο σκεπτικο σου..."οτι ολοι ξεκινουν στα παντα ισοι." Με ιδιες ευκαιριες...ικανοτητες...γνωσεις...κριση...χρηματα...ελευθερο χρονο..κλπ. .κλπ.Οτι γινεται γινεται
      γιατι η φυση φτιαχει ...ανομοια ...κι.ο εγωισμος δεν δεχεται την.φυση ...Δεν συνζει με την αληθεια...Πες μου τι συλογικη ευθυνη υπαρχει ...σε μια αγραμματη...φτωχη...πολιτιστικα ερμαιο ...χωρις καμμια επιλογη ...πουθενα ...γιαγια σε ενα χωριο στον Εβρο ..στην Πινδο...και σε ...σενα....που πας να της επιμερησεις ισια ..ευθυνη ..με σενα ???? Ποιος εχει μεγαλυτερη ???? Εσυ.........Οντας προνομιουχος στην εκκινηση ...ξεροντας την ...υπεροχη σου...την χρησιμοποιησες ...οχι ορθα ...αν και ηξερες....ολα.(παραδειγμα σε παιρνω οκ ??) Κι ερχεσαι τωρα εδω και τι λες ?? Ολοι σβαρνα....φταινε..πλεονεκτικοι .και μειονεκτικοι.....Αν μια φορα φταινε εκεινοι που δεν μπορουν.....δεν φταινε δεκα οι αλλοι ??? Καλως η κακως ανομοια δεν εχουν δικαιωμα να ζητανε ομοια ευθυνη στην ζημια.....κι ανομοια κερδη στην.καλοκαιρια . ..Που πηγε η πχ. σοφια σου οταν ξερεις ολα αυτα ???

      Διαγραφή
    4. Μια αποψη απλη .
      Η ευθυνη των ." Μορφωμενων" ειναι τρομακτικη.Γιατι ?? Γιατι το ειπαν οι σρχαιοι μας φιλοσοφοι...."επιστημη που χωριζεται απ την αρετη....ειναι κακοβουλη πανουργια "....Αλλαξε τα προτυπα της....σε "διαβολικα ".....εκμεταλευτηκαν την γνωση οχι σαν γνωση για το κοινο καλο....αλλα για το κοινωνικο κακο ....και το ατομικο καλο....σε βαρος ανυμπορων μειονεκτουντων....( συχνα αυτοι ειναι οι γονεις τους οι ιδιοι που τους ...σπουδασαν ...)

      Διαγραφή
  5. Πῆρα σήμερα τήν ἐφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, γνωστή γιά τή ἀνέκαθεν δημοκρατική καί σοσιαλιστική της συγχρόνως κατεύθυνση. Πάντα κατά τῆς ἀκροδεξιᾶς. Καί τί "παράξενο"! Καταγγέλλει σέ ὅλους τούς τόνους τήν Κυβέρνηση γιά τό ὅτι ἀγνοεῖ τά παλλαϊκά συλλαλητήρια, μέ τίς πολλές ἑκατοντάδες χιλιάδες Ἑλλήνων πού διαδηλώνουν εἰρηνικά κατά τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν.
    Κατά τόν ἀνεκδιήγητο Τσίπρα,
    σίγουρα θά ἔγινε "ἐθνικιστική"καί ἀκροδεξιά" καί ἡ Χριστιανική ...
    ὅπως βέβαια καί ὁ Μίκης Θεοδωράκης,
    ἀφοῦ δεν θέλουν τό ξεπούλημα τῆς Ἑλληνικῆς Μακεδονίας στά Σκόπια γιά χάρη του ΝΑΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θολώνουν τά νερά: Ἄθλια προπαγάνδα, ἐπιμένει ὅτι,
    μόνο ὅσοι ψήφισαν Τσίπρα, ἤ ἡ ἀριστερά γενικῶς,
    φταῖνε
    γιά τήν σημερινή συγκεκριμένη ἐθνική προδοσία τῆς Μακεδονίας μέ ἑτοιμαζόμενη παράδοσή της στά Σκόπια,
    χάριν τοῦ ΝΑΤΟ, ἀπό τόν Τσίπρα,
    μέ τήν μέχρι σήμερα ἀνοχή ἀναμονῆς ἐκ μέρους τῶν Εἰσαγγελικῶν Ἀρχῶν,

    καί πάντως ὄχι ὁ Τσίπρας καί ὁ Κοτζιάς προσωπικῶς,
    μαζί μέ ὅσους πολύ λίγους τούς ἀκολουθοῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανταλλαγή απόψεων μεταξύ δυο υπαλλήλων των Ρότσιλδ...Το πλέον ανησυχητικο είναι μήπως ο Γάλλος καραγκιόζης πωλήσει στον δικό μας LBD (εκτοξευτήρες πλαστικών σφαιρών "αμυνας"40 χλστ, καμμιά δεκαπενταριά βγαλμένα μάτια στην Γαλλική "δημοκρατία") πρός συνετισμό των "αμυαλων εθνικιστών λαικιστών" κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέ τόν Μακρόν μοιράζονται τίς ἴδιες "ἀξίες" γιά τήν δημοκρατία καί τήν πολιτική, τό Ψεῦδος καί τήν Καταστολή τοῦ Λαοῦ χάριν τῶν "Ξένων Τραπεζιτῶν": Δεῖτε: https://www.youtube.com/watch?v=1KN9S1tZTEc Κίτρινα γιλέκα, (Gilets Jaunes à Toulouse - 26 Janvier 2019)
    https://www.youtube.com/watch?v=BPvLuJV_n1M (Gilets Jaunes à Paris : nasse place de l'Etoile - 12 janvier 2019)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Dimitri and Pountman,

      Very good comparison to running a company. I used it a little different by obliging people to speak Greek just because I do.
      As far as Tsipras. Nobody can impose their sick vices on a population that rejects them.
      Now getting to the 300, congressmen, should be selected at random from a QUALIFIED, REPRESENTATIVE pool of CITIZENS and serve only a year.

      But our fundamental problem is not change or ideas. We do not have access to decision making. Nonody listens. Before we become a minority we have to ACT. What can we do:
      1. Realize we have been the target of extermination
      2. Take legal actions in international human rights courts
      3. Everytime our professionals and not only leave Greece seeking employment they must report to the authorities of the hosting countries that they had to fleet because they have been systematically targetted and discriminated
      4. Camp outside the houses of the 300 letting them decide between jail and exile
      5. Refuse them of any service
      6. Do not pay any taxes for as long as they remain in power.

      And that's the start

      Διαγραφή
    2. @ NikoApelles,

      Για αρχή, μίλα και γράφε Ελληνικά (αφού τα καταλαβαίνεις μια χαρά) κι έπειτα κάνε μας υποδείξεις αν θα πληρώνουμε φόρους ή όχι...

      Διαγραφή
    3. Pointman, I am glad you have chosen a traditional Greek name to describe you.

      Even though I love Plato, only in rare occasions I take someone out of his cave. But know this pointing, as long as you pay the pimp, he will keep selling you.

      If you are happy being on your knees, nobody will extend you an arm to help you.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.