14/12/14

Γερμανία: Εφικτή η Ολοκλήρωση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Ε.Ε. – ΗΠΑ Εντός του 2015

Οι συνομιλίες για την φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του επόμενου έτους, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος.

Ο υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ δήλωσε στην ειδησεογραφική υπηρεσία Deutsche Welle ότι ελπίζει ότι οι συνομιλίες για την τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων (TTIP) θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν το 2015.

«Έως την εποχή που στολίζουμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο τέλος του 2015, ενδέχεται να είμαστε έτοιμοι να τοποθετήσουμε την TTIP στο τραπέζι ως ένα από τα χριστουγεννιάτικα δώρα» επισήμανε ο ίδιος, σύμφωνα με τη DW, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον αυτήν την εβδομάδα.

Νωρίτερα σε ένα συνέδριο του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στη Νυρεμβέργη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι «υπάρχει μία ολοένα και εντεινόμενη διάθεση για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στην περιοχή του Ειρηνικού που ανάλογη δεν έχω δει τις τελευταίες δεκαετίες».

«Το ισοδύναμο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης- ΗΠΑ θα είναι σίγουρα έτοιμο το 2015» τόνισε η ίδια.
energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.