14/7/09

Η Αλβανία υποβάθμισε την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας!

Δεν την προγραμματίζει ούτε για δεύτερη γλώσσα στα Λύκεια, αλλά προτείνει Γερμανικά, Ισπανικά ή Ιταλικά!Αν και στην Αλβανία προεκλογικά η κυβέρνηση της χώρας έδινε διαβεβαιώσεις για τα εκπαιδευτικά δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, εντούτοις οι ρυθμίσεις που προωθούνται δεν επιβεβαιώνουν τις υποσχέσεις.

Το υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης της Αλβανίας στις ρυθμίσεις που προώθησε για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, δεν έλαβε καμία πρόνοια για τα Λύκεια που λειτουργούν στον χώρο της Ελληνικής Μειονότητας. Ειδικά παραμένει υποβαθμισμένη η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας και προβλέπεται να διδάσκεται μόνο δύο ώρες την εβδομάδα, μαζί με το μάθημα της Ελληνικής Λογοτεχνίας.
Μάλιστα ως δεύτερη ξένη γλώσσα προτείνεται η Γερμανική ή η Ισπανική ή η Ιταλική και όχι η Ελληνική.
Και αυτό, την στιγμή που υπάρχει καταγεγραμμένο το ενδιαφέρον πολλών νέων στη Νότια Αλβανία για να μάθουν την Ελληνική Γλώσσα.
Μάλιστα από την «Ομόνοια» καταγγέλλεται το γεγονός ότι παρά τα επίμονα αιτήματά της δεν έχει ιδρυθεί Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελληνικής Μειονότητας στο υπουργείο Παιδείας.
Όπως επισημαίνεται από κύκλους της Μειονότητας «το εκπαιδευτικό πρόβλημα στη Νότια Αλβανία επιδέχεται διπλωματικό χειρισμό από την πλευρά της Ελλάδας».
Συγκεκριμένα οι Μειονοτικοί ζητούν η Ελλάδα να πιέσει την Αλβανική πλευρά, ώστε η Ελληνική γλώσσα να διδάσκεται στα Μειονοτικά σχολεία.
Μάλιστα εκπαιδευτικοί της Μειονότητας υποστηρίζουν ότι «η Ελλάδα θα βοηθήσει ουσιαστικά την Ελληνική Μειονότητα αν παρέμβει στο ζήτημα της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας».
Και απορούν που το υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας αρνείται με πείσμα να επεκταθούν οι ώρες εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας στα Μειονοτικά σχολεία.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

5 σχόλια:

  1. βεβαίως εμείς δείνουμε το καλο παράδειγμα, σύροντας σε δίκη την δασκάλα που παραχώρησε αίθουσα σχολέιου ώστε Αλβανόπουλα να διδάσκονται εξωσχολικά (και εκτός ωραρίου σχολέιου) την Αλβανική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη μια φορά πιάνω αδιάβαστη/-ες τις ελληνικές κυβερνήσεις στο συγκεκριμένο θέμα και όχι μόνο.
    ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
    ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΙΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΙΔΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, ΙΔΙΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Κι εμείς μονίμως εκεί με....ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΛΟΛΩ είμαστε στημένοι.
    Αυτές οι Ελληνικές κυβερνήσεις ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ;
    ΜΙΑ ναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ), ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ.
    Τι ξεφτύλα, τι ρεζίλι, τι βλακεία, τι απίστευτη ηλιθιότητα που μας.....γδέρνει ;
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Όπως επισημαίνεται από κύκλους της Μειονότητας «το εκπαιδευτικό πρόβλημα στη Νότια Αλβανία επιδέχεται διπλωματικό χειρισμό από την πλευρά της Ελλάδας».
    Συγκεκριμένα οι Μειονοτικοί ζητούν η Ελλάδα να πιέσει την Αλβανική πλευρά, ώστε η Ελληνική γλώσσα να διδάσκεται στα Μειονοτικά σχολεία..."

    Καλά σε ποιον κόσμο ζούν αυτοί; Τι θέλουν; διπλωματικό χειρισμό;;;
    Σοβαρά μιλάμε; Πότε; σήμερα; τώρα; σε προεκλογική περίοδο, την εποχή της εμείς που με τους Αλβανούς είμαστε φίλοι; εμείς που άραμε το εμπόλεμο χωρίς να έχει λυθεί κανένα πρόβλημα της μειονότητας; Η οποία μειονότητα υποφέρει... Αλλά η Αθήνα είναι αρκετά μακριά και από εκεί και από τη Θράκη αλλά και από την Κύπρο!

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ . ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ . ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τη να τα κανουν τα ελληνικα να μαθουν αγγλικα με τα αγγλικα μια χαρα θα συννεονονται με τους ελληνες (ολοι αγγλικα ξερουμε καλυτερα πολλες φορες απο τους αγγλους)

    αν τους μαθουν λιγα ελληνικα οι γονεις τους
    αγγλικα στο σχολειο και αλβανικα
    θα ειναι τριγλωσσες καμαριερες

    για ξενοδοχεια στην αλβανια τελειοι εργατες

    θα συνενοουνται και με αγγλομαθεις και με ελληνες τουριστες μια χαρα

    τωρα με τα ελληνικα θα ασχολουντε;... καλα καλα εμεις δεν ασχολουμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.