30/3/10

Στενή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας - Συμφώνησαν για 15 μεγάλες διακλαδικές ασκήσεις!

Πολύ καλό κλίμα επικράτησε στην συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδος και Ρωσίας, Ε.Βενιζέλου και Α.Σερντιούκοφ, σήμερα στην Μόσχα. Ο Έλληνας υπουργός μετέφερε στον Ρώσο ομόλογό του την οδύνη της κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν χθες στη Μόσχα.

Στην συνάντηση των δύο υπουργών συμφωνήθηκαν συνολικά 15 κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των τριών Κλάδων μέσα στο 2010! Κατά την διάρκεια των συνομιλιών επίσης συμφωνήθηκε αριθμός ασκήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών. «Τα Ναυτικά της Ρωσίας και της Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους κοινές ασκήσεις. Συνολικά θα υπάρξουν εντός του έτους 15 κοινές ασκήσεις μεταξύ ελληνικών και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και των τριών Κλάδων, δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους στη Μόσχα η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Irina Kovalchuk.

Συμφωνήθηκε επίσης να αυξηθεί η διμερής στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Α.Σερντιούκοφ, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων της Ρωσίας τόσο με το ΝΑΤΟ όσο και με την Ε.Ε..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

7 σχόλια:

  1. Γιά τα ΒΜΠ-3 ούτε κίχ...

    Λεφτά υπάρχουν μόνο για τίς προμήθειες που δείνουν μίζες...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτελους να κοιταξοθμε και ανατολικα. Ελπιζω να πραγματοποιηθουν οι ασκησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαα δεν είναι οι μίζες. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αν είχε βγει έστω και κάτι ελάχιστα καλό για το πρόγραμμα του ΤΟΜΑ θα άνοιγε σαμπάνιες. Για να μη γράφει κάτι επ' αυτού, βλέπω να μπαίνει, ευτυχώς, ταφόπλακα στο συγκεκριμένο ΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμ.

    Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, μια Ελληνορωσική άσκηση, με σενάριο την διατήρηση των στενών, ανοικτών, ή και κάτι παραπάνω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ SUKHOI S300 S400!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα γίνει καμία απ' αυτές στον Εύξεινο Πόντο (... όχι για τίποτα άλλο, αλλά μια που απαγορεύτηκε η παρέλαση των μηχανοκίνητων λέω μήπως επιτρέπεται των πλοίων (?)... )
    μάλλον χλωμό το βλέπω για να μην θιχτεί η "μητέρα πατρίδα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τι θα κάνουμε τις ασκήσεις; Έχουμε ακόμη στρατό; Συγγνώμη, αλλά από τα τόσα που ακούω τελευταίως, εγώ νομίζω πως τον έχουμε καταργήσει. Λάθος κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.