30/3/10

Μεγαλύτερο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην ΕΕ ζητά ο Β. Σόιμπλε

Έκκληση για μεγαλύτερο συντονισμό των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο. Σημειώνει επίσης ότι τάσσεται υπέρ μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης.
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο συντονισμό, μια οικονομική κυβέρνηση, έστω κι αν δεν μας αρέσει πολύ ο όρος», δηλώνει στην εφημερίδα «Ντι Τσάιτ», σύμφωνα με προδημοσίευση της συνέντευξής του.
Ο Σόιμπλε τάσσεται επίσης υπέρ ενός ομοσπονδιακού μοντέλου για την Ευρώπη. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η Ευρώπη δεν θα γίνει ένα ομοσπονδιακό κράτος όπως είναι η Γερμανία».
«Η ομοσπονδιακή οργάνωση της Ευρώπης θα αποτελεί σε κάποιο βαθμό μια μη φυσιολογική εξέλιξη», θα πρόκειται για μια νέα δομή που δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο μοντέλο που υπάρχει σήμερα.
Παρότι η δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αποκάλυψε μια κάποια δόση ευρωσκεπτικισμού στη γερμανική κοινή γνώμη, ο Σόιμπλε δηλώνει παράλληλα «πεισμένος ότι η πολιτική τάξη θα επιτύχει 'να πουλήσει' μια ομοσπονδιακή Ευρώπη» στους πολίτες.
Ωστόσο «έχω μερικές φορές την εντύπωση ότι οι άλλοι θα μπορούσαν να δείχνουν μεγαλύτερη προσήλωση στην εξήγηση των πλεονεκτημάτων της ευρωπαϊκής κοινότητας», σημειώνει, αναφερόμενος στους συναδέλφους του στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης και στο κόμμα του, την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).
«Τη δεκαετία του '90, μετά την επανένωση (της Γερμανίας), όλοι οι Ευρωπαίοι είπαν ότι οι Γερμανοί πρέπει επιτέλους να γίνουν μια φυσιολογική χώρα, τώρα η Γερμανία είναι μια φυσιολογική χώρα και αυτό δεν τους αρέσει», υπογραμμίζει ο Σόιμπλε.
Ωστόσο η Γερμανία δεν ξεχνάει την Ευρώπη, αλλά αντιθέτως «αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας» απέναντι στην Ευρώπη, καταλήγει.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Nαυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. EUROPE
    Γκόμενα του Δία, γνωστού γαμίκουλα του ελληνικού πάνθεου. Ο Δίας είδε την Ευρώπη που ήταν πολύ hot babe και θέλησε να τη φυστικώσει. Εκεί που έπαιζε λοιπόν η Ευρώπη με τις φιλενάδες της ωραία και καλά, τσουπ, μεταμορφώνεται ο Δίας σε ταύρο (ο συνειρμός δικός σας) και της την πέφτει. Εκείνη, ατρόμητη, γιατί οι φίλες της έκλασαν μέντες όταν είδαν τον απαστράπτοντα ταύρο - Δία, πλησίασε το όμορφο ζώο - θεό. Σαν ηλίθια ανέβηκε στη ράχη του και μην την είδατε, μην την απαντήσατε. Έχασε και το ραντεβού για χαλάουα η Ευρώπη. Στο τέλος έφτασαν στην Κρήτη και φημολογείται πως από τότε ξεκίνησε η παράδοση των απαγωγών στο νησί. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως εκεί μεγάλωσε και ο Δίας. Τέλος πάντων, ο θεός φυστίκωσε τη νεάνιδα η οποία συνέβαλλε στην αύξηση του πληθυσμού γεννώντας το Μίνωα και το Ραδάμανθυ, που έκαναν την Κρήτη δυνατή και καλοκαιρινή. Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής τους είναι ορατά ακόμα και σήμερα.

    Σήμερα η Ευρώπη κατέληξε ήπειρος, με πολλές χώρες και ανθρώπους. Περιβάλλεται από ένα λούστρο πολιτισμού, γιατί κανείς δε θέλει να δει τη μπίχλα που κρύβεται από κάτω. Έχει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου μαζεύονται οι πρωθυπουργοί και οι εκπρόσωποι των κρατών που παρακολουθούν τσόντες στα μόνιτορ, τρώγωντας και πίνοντας τσάμπα, αφού εμείς οι μαλάκες πληρώνουμε. Είναι δε πολύ φίλη με την Αμερική, διατηρώντας μαζί της στενές σχέσεις που βασίζονται στο οθωμανικό δίκαιο (και καταλάβατε όλοι τι εννοώ).

    Παροιμιώδεις φράσεις:

    - Θα γίνουμε Ευρώπη = ευσεβής πόθος των απανταχού νεόπλουτων που νομίζουν πως ξοδεύοντας 10.000 ψωροευρώ στου Hermes αποκτούν και επίπεδο τρομάρα τους


    - Είμαστε Ευρωπέη : η μόνη ειλικρινείς δήλωση του πολιτικού Κωνσταντίνου Καραμανλή (αυτουνού που πήγε στα θυμαράκια όχι του χλιμίντζουρα Κωστάκη)και σημαίνει πως η Ευρώπη μας έχει για τον π@#%*τσο.

    - Θα πάμε γαμήλιο ταξίδι στην Ευρώπη : Ατάκα του αθάνατου παλιού ελληνικού κινηματογράφου για να υποδηλώσει τον πλούτο του γαμπρού και την τύχη της πτωχής πλην τιμίας κόρης που τον τύλιξε.

    M
    AKHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.