31/3/10

Διπλή γλώσσα από Γκρούεφσκι - Ιβανόφ

«Υπάρχει ακόμη και σήμερα μία χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι Ενοπλες Δυνάμεις της οποίας χρησιμοποιούν γλώσσα μίσους», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Αντιφατικά μηνύματα για τις ελληνοσκοπιανές σχέσεις έστειλαν χτες ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, καθώς συμπληρώνεται το πρώτο τρίμηνο της ισπανικής προεδρίας στην ΕΕ και δεν διαπιστώνεται ουσιαστική πρόοδος, που να δικαιολογεί αισιοδοξία για την προοπτική ενσωμάτωσης της γειτονικής χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Την ώρα που ο Νίκολα Γκρούεφσκι (φωτογραφία) δήλωνε προσηλωμένος στην επιχείρηση επίλυσης του θέματος της ονομασίας «σε μία προσπάθεια να δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων επί ισπανικής προεδρίας», ο Γκεόργκι Ιβανόφ επέμενε στις καταγγελίες εναντίον της Αθήνας, με αφορμή τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από άνδρες του Λιμενικού εναντίον Σκοπίων και Αλβανίας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα. «Υπάρχει ακόμη και σήμερα μία χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι Ενοπλες Δυνάμεις της οποίας χρησιμοποιούν γλώσσα μίσους», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ενδεικτικό της σύγχυσης στα Σκόπια είναι το γεγονός ότι την ίδια ώρα ο Ν. Γκρούεφσκι δήλωνε ικανοποιημένος από την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στα ρατσιστικά συνθήματα, σημειώνοντας ότι η επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στην ΠΓΔΜ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου «εξέφρασε τη λύπη της και αυτό στη διπλωματία αποτελεί ένα είδος απολογίας».

Τηλεφωνική επικοινωνία Ιβάνοφ - Τόπι για τα υβριστικά συνθήματα στην παρέλαση
Σκόπια: Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι είχε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, με αφορμή τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Σε σκληρές δηλώσεις του για το θέμα, ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ότι «η επιβολή κυρώσεων στους υπεύθυνους για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση στην Αθήνα, δεν αρκεί» και ότι «αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει αλλαγή της στάσης της Ελλάδας απέναντι στους γείτονές της».

Ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε ακόμη ότι «τη σημερινή εποχή, σε μία χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να υπάρχουν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που χρησιμοποιούν ρητορική μίσους» και πρόσθεσε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσία της κρατικής ηγεσίας της Ελλάδας ακούγονται εχθρικά συνθήματα προς τους γειτονικούς λαούς».

agelioforos.gr,Φιλέλευθερος

3 σχόλια:

  1. Άτιμη μνήμη, πόσο σύντομη είσαι;

    Μα δεν ήταν Βαρδάσκοι στρατιώτες που τραγουδούσαν την στιγμή που θα έκαναν παρέλαση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δίπλα από τον Λευκό Πύργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν ο λαός πιάσει στα χέρια του αυτούς που τον εξευτελίζουν καθημερινά δεν θα υπάρξει έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σκοπιανοί εφεύραν νέο τρόπο να βρίζουν την Ελλάδα.
    Την βρίζουν μέσα από λαϊκά τους τραγούδια.
    Σε ένα από αυτά μιλάνε μέχρι και για το σκοπιανό Αιγαίο.
    Πόσο ποια ηλίθιος πρέπει να είναι ένας λαός για να ανέχεται τόση υποκρισία;
    Πόσο ηλίθιες πρέπει να είναι οι ειδικές του δυνάμεις για να μη θέλει να τους φάει ζωντανούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.