30/3/10

Αντ. Σαμαράς: Mπούμερανγκ η επίκληση του ΔΝΤ

Επικρίσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Στη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος υπό τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκαν στις Βρυξέλλες και στη συνεδρίαση του ΕΛΚ εστιάζοντας την προσοχή στα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τους μηχανισμούς άμυνας της ευρωζώνης απέναντι στους κερδοσκόπους.
Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός επιχείρησε μια πολιτική μπλόφα. Κάνοντας επίκληση, στις δηλώσεις που έκανε πριν τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, της απειλής της προσφυγής στο ΔΝΤ το αποτέλεσμα ήταν αυτή η επίκληση περί ΔΝΤ να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ. Και αυτή τη στιγμή με την απόφαση της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών σε ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πλαίσιο μπαίνει εξωευρωπαϊκός παράγοντας όπως είναι το ΔΝΤ».
Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού σ'αυτή την κρίσιμη φάση που περνούμε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής έκανε αναφορά στο σημείο που γίνεται λόγος για «έσχατο σημείο».
Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε: «Ποιό είναι αυτό το έσχατο σημείο που μας έθεσε η καγκελάριος Μέρκελ; Δηλαδή από πότε θα αρχίσει να ενεργοποιείται αυτός ο μηχανισμός που συνδυάζει ΕΕ και ΔΝΤ; Αν το επιτόκιο είναι 6%, αν είναι 8%; Και δεύτερον ποια είναι η διαδικασία με την οποία θα τίθεται σε λειτουργία αυτός ο μηχανισμός και θα φτάνει στο αναμενόμενο αποτέλεσμα, στην παροχή οικονομικής στήριξης δια δανείων που θα συνάπτονται σε διμερές επίπεδο; Πως θα γίνεται αυτό; Θα περνάει από το Εurogroup; Θα εγκρίνεται και από τα κοινοβούλια της κάθε χώρας;».

Π. Παναγιωτόπουλος: Η συνταγή του ΔΝΤ οδηγεί σε ύφεση
Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η ΝΔ επιμένει πως η χώρα μπορεί και πρέπει να σταθεί στα πόδια της, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουμε σ' αυτό το σχέδιο και εξακολουθεί να ζητά ευρωπαϊκές λύσεις.
«Μια δεύτερη ανάγνωση δείχνει πως τελικά αν λειτουργήσει αυτό το σχέδιο - αχρείαστο να είναι - αυτή η λύση θα μας πάει στο ΔΝΤ», πρόσθεσε και σημείωσεπως, όπως εξήγησε ο κ. Σαμαράς, όπου εφαρμόστηκε η συνταγή του ΔΝΤ αποτέλεσμα ήταν η οικονομία να βυθιστεί σε ύφεση.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε πως ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους τομεάρχες του πιο έντονη συμμετοχή στη Βουλή και παρουσία στα ΜΜΕ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.