30/3/10

Τι κοινό έχουν οι ιδρυτές του MEGA στην Βόρειο Ήπειρο;

Κατά τον Δημήτρη Τσάτσο, στο έργο του ¨Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων¨ από τις εκδόσεις Σάκκουλα Αθήνα-Κομοτηνή 1994, α. το κόμμα ορίζεται ως μια ιδιαίτερη μορφή ένωσης πολιτών. β. Η ένωση πολιτών έχει χαρακτήρα διαρκή, γ. έχει σκοπό την απόκτηση της πλειοψηφίας στο Εκλογικό Σώμα και στα αντιπροσωπευτικά όργανα που προβλέπει η έννομη τάξη, δ. η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Σύμφωνα με, τον ανωτέρω ορισμό οι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι προχώρησαν στην ίδρυση του νέου κόμματος έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν αλλά αυτό που τίθεται υπό διερεύνηση είναι ο σκοπός του νεοϊδρυθέντος αυτού φορέα. Θα περίμενε κανείς με το πρώτο δελτίο, που εξέδωσε η ομάδα πρωτοβουλίας του MEGA να επεξηγήσει τις προθέσεις της και να δώσει κάποιο ιδεολογικό στίγμα. Αντί αυτού, η ιδρυτική διακήρυξη των είκοσι επτά ανθρώπων που υπογράφουν μας μπέρδεψε πιο πολύ για δύο βασικούς λόγους.

A. Όπως ήδη αναφέραμε το συγκεκριμένο δελτίο δεν δίνει κανένα ιδεολογικό στίγμα. Παρατηρώντας κανείς με προσοχή τα είκοσι επτά άτομα που υπογράφουν την διακήρυξη συναντούμε πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν σε όλο το ιδεολογικό φάσμα. Από άκρο-αριστερούς μέχρι και άτομα που στο παρελθόν δήλωναν άκρο-δεξιοί και δεν τους κάλυπτε η πολιτική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κ.Ε.Α.Δ. και επιθυμούσαν πιο ριζοσπαστικές λύσεις. Στην συγκεκριμένη ομάδα πρωτοβουλίας ανήκει άτομο που ταυτιζόταν πλήρως με την χοτζική προπαγάνδα και δεν αναγνώριζε την ύπαρξη ελληνικού πληθυσμού στην Χειμάρρα και την Κορυτσά. Ακόμη, στο προσωρινό προεδρείο αν ρίξει κανείς μια ματιά βλέπει την σαφέστατη ιδεολογική διαφορά αφού ο ένας αντιπρόεδρος στις βουλευτικέ εκλογές του 2005 στην Αλβανία ήταν συκγεντρωσιάρχης του Φάτος Νάνο στην Αθήνα και ο άλλος ήταν έτοιμος να πολιτευτεί με το κόμμα του Μπερίσα. Το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που διακρίνει κανείς στην συντριπτική πλειοψηφία των υπογραφόντων είναι ότι ήταν πρώην στελέχη της ΟΜΟΝΙΑΣ και του Κ.Ε.Α.Δ..

B. Και ως πρώην στελέχη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με το έτσι θέλω αποφάσισαν ότι αποτελούν την φυσική συνέχεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!!!!!!!!!. Από πού και ως που!!!!!!!!. Για να αποτελέσει κανείς φυσική συνέχεια ενός φορέα πρέπει αυτός να έχει σταματήσει την λειτουργία του. Αν παρατηρούσε κανείς τον τύπο τον τελευταίο καιρό διαπιστώνει ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ όχι μόνο υπάρχει αλλά έχει και καίριες παρεμβάσεις διεθνώς σε ότι αφορά τις τύχες του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. «Έκθεση State Department, συμβολή στην απόφαση απογραφής με το ερώτημα της εθνικότητας και της θρησκείας, καταγγελία για το περιουσιακό στην Διεθνή Τράπεζα Επενδύσεων κ.λ.π.».Την ώρα που το State Department αποδέχεται τις καταγγελίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία, μέλος της κίνησης σας από την θέση ¨ευθύνης¨ που κατέχει δήλωνε: Οι Έλληνες της Αλβανίας απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνής συνθήκες.

Μια σημαντική απόφαση για την εσωτερική λειτουργία της είναι η διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις 24/4. Και ενώ μήνες ολόκληρους διεξάγεται ο διάλογος για τις καταστατικές αλλαγές τη οργάνωσης κανένας από τους αυτοαποκαλούμενους ¨συνεχιστές ¨της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν έκανε ούτε μία πρόταση. Οι συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι δικαιολογημένη γιατί συνωστίζονταν στα κυβερνητικά γραφεία του Δ.Κ. Αλβανίας για έναν διορισμό. Οι πραγματικά ανησυχούντες που ήταν!!!!!!. Αν νομίζετε ότι ο βορειοηπειρωτικός λαός δείχνει να μην ενδιαφέρεται και κοιμάται τον ύπνο του δικαίου κάνετε ¨MEGA¨ λάθος και σύντομα θα το διαπιστώσετε, δεν είναι τόσο κουτός ώστε να μην κατανοεί ότι το βορειοηπειρωτικό έχει περιέλθει σε δεινή θέση μόνο από τις λανθασμένες κινήσεις Ντούλε-Μπολάνου. Οι συντριπτική πλειοψηφία της ομάδας πρωτοβουλίας ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια πρόεδροι, αντιπρόεδροι, έπαρχοι και ηγετικά στελέχη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στην συνείδηση του βορειοηπειρωτικού λαού δεν μπορεί να συγκριθούν τα έργα και ο τρόπος λειτουργίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τώρα, με τα έργα και τις ημέρες όταν στην ηγεσία βρισκόσασταν εσείς. Απόδειξη για αυτό είναι η μη συμμετοχή σας στις διαδικασίες αλλαγής καταστατικού και ανάδειξης ηγεσίας ενώ υποτίθεται πως αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα σας. Αν θέλετε να είσαστε συνεχιστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να συμμετάσχετε στις αρχαιρεσίες και να διεκδικήσετε την αρχηγία της οργάνωσης. Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει διαγράψει κανέναν σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, απλώς εξυπηρετώντας ο καθένας τα προσωπικά του συμφέροντα πήγαινε από εδώ και από εκεί. Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι η φυσική συνέχεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ. Μάλλον για ουρά του Δ.Κ. Αλβανία προορίζεστε.

Ένας έμπειρος Έλληνας πολιτικός όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος απάντησε τα εξής, ¨Καλά είναι τα νέα κόμματα αλλά έχουν δύο μεγάλα κακά. Χρειάζονται ψηφοφόρους και χρήματα¨. Επειδή όπως λέτε χρήματα δεν υπάρχουν, οι ψηφοφόροι είναι ακόμη πιο δύσκολοι, στο όνομα της παλιάς μας φιλίας και επειδή με ορισμένους από εσάς για χρόνια είμαστε στο ίδιο μετερίζι έχουμε να σας κάνουμε αν μας επιτρέπετε την εξής πρόταση, η οποία είναι πολύ πιο φθηνή από το κόμμα και αρκούν τα είκοσι επτά μέλη που ήδη είσαστε. Μπορείτε να κάνετε ένα group στο facebook και να το ονομάσετε οι εχθροί του Ντούλε και του Μπολάνου.
http://www.nenanews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.