31/3/10

Έκρυψαν τρεις αναχαιτίσεις μέσω ραντάρ σε ελικόπτερο του Λιμενικού - Ένδεκα παραβιάσεις του ΕΕΧ

Ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή του Αν. Αιγαίου του Φαρμακονησίου στο πλαίσιο της επιχείρησης FRONTEX, αναχαιτίστηκε δια ασυρμάτου τρεις φορές κατά την διάρκεια της ημέρας από το τουρκικό ραντάρ της Datca. Ο ελεγκτής του τουρκικού ραντάρ ζητούσε από το πλήρωμα του ελικοπτέρου να εξέλθει από τον «τουρκικό εναέριο χώρο» με πάγια απειλή την αποστολή μαχητικών εναντίον του.

Οι κλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων περιπολιών που εκτελεί το ελικόπτερο στην περιοχή, καθώς και κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το αεροδρόμιο της Κω προς την βάση του Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αγνόησε τις κλήσεις αυτές και ολοκλήρωσε την αποστολή του φθάνοντας πριν λίγο στο Κοτρώνι.

Το ΓΕΕΘΑ απέκρυψε την πρόκληση στο πλαίσιο της νέας τακτικής που ακολουθείται να μην δημοσιοποιούνται οι επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.Την ίδια στιγμή που το ελληνικό ελικόπτερο αναχαιτιζόταν - έστω και με κλήση ραντάρ - εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, τα τουρκικά μαχητικά απελευθερωμένα πλέον από το άγχος της αναχαίτισης, προχώρησαν σε 11 (!) παραβιάσεις του ΕΕΧ. Συνολικά 16 τουρκικά μαχητικά μπήκαν σήμερα στο Αιγαίο, στον βόρειο και τον κεντρικό τομέα. Τα μισά ήταν οπλισμένα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση στις 29-03-2010 με θέμα την αποσιώπηση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μετά το επεισόδιο του τουρκικού πολεμικού σκάφους "BAFRA" με το ελληνικό εμπορικό πλοίο "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ" το ΓΕΕΘΑ και τα τρία Επιτελεία κατόπιν εντολής του Υπουργείου Εξωτερικών έχουν σταματήσει να ενημερώνουν τους Ελληνες δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ για τις τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να μην προκαλούνται αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.Ερωτά τον Υπουργό αν αληθεύει το γεγονός αυτό και αν πιστεύει οτι με την συσκότιση θα μπορέσει να αποκρύψει απο τους Ελληνες Πολίτες την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στην οποία η Κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη και απρόθυμη να αντιδράσει.
http://icorantis.files.wordpress.com/

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.