30/3/10

Στις χώρες αποστολής τους οι Τούρκοι Πρεσβευτές

Μετά τις ανακλήσεις των Τούρκων Πρεσβευτών λόγω της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας, η Τουρκία στέλνει τους εκπροσώπους της, πίσω στις χώρες αποστολής τους. Συγκεκριμένα η Πρέσβειρα της Τουρκίας, Ζεργκιούν Κορουτούρκ, η οποία είχε ανακληθεί στην Αγκυρα μετά την έγκριση ψηφίσματος από το κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας, επιστρέφει σήμερα στη Σουηδία.

Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία μιας περίπου ώρας με την Αμερικανή ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, με θέμα την ανάκληση του Τούρκου Πρεσβευτή Ναμίκ Ταν από την Ουάσινγκτον. Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσία ενέκρινε το ψήφισμα για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου ζήτησε από την κ. Κλίντον να μην παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Γερουσίας το σχετικό νομοσχέδιο και οι πολιτικοί να μην δίνουν νομική προέκταση σε ιστορικά θέματα.

Η Αμερικανή Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από την πλευρά της, πως αναμένουν τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στη διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια στις 12 και 13 Απριλίου. Ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόλει, δήλωσε ότι το θέμα της επιστροφής του Τούρκου Πρέσβη στις ΗΠΑ είναι θέμα της Τουρκίας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

 1. Τα προσχήματα τηρήθηκαν, οι πρέσβεις ανακλήθηκαν και τώρα ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν τους χάλασε! Απέσυραν τους πρέσβεις και χέστηκαν οι Σουηδοί τι να σου πω. Και τώρα με την ουρά στα σκέλια καταπίνουν τον γνωστό ψευτοτσαμπουκά τους και γυρνάνε πίσωωωωω. Μπράβο τα παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι Τούρκοι το έχουν αυτό σαν πάγια τακτική. Απειλούν, τσαμπουκαλεύονται και όταν δεν τους "κάτσει", κάθονται στ' αυγά τους σαν να μην έτρεξε τίποτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΠΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΗ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ
  ΧΠΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.