29/3/10

Αμφιβολίες ΚΚΕ για την «Ψυχή βαθιά» του Βούλγαρη

Αυτό που κυρίως ενοχλεί το ΚΚΕ είναι ότι η ταινία «υποβάλλει στο θεατή με συγκινησιακούς και συναισθηματικούς προπαντός όρους την ιδέα της "εθνικής ομοψυχίας" και την ανάγκη για "κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών"». Και το ότι δεν δείχνει «ποια δύναμη όπλιζε τους αντάρτες με τέτοιον αφάνταστο ηρωισμό και αυτοθυσία». Δεν το δείχνει με τον τρόπο, φυσικά, που θα 'θελε το ΚΚΕ αν είχε γράψει το σενάριο.

Αμφιβολίες ΚΚΕ για την «Ψυχή βαθιά» του Βούλγαρη
Χοντραίνει το παιχνίδι το ΚΚΕ εναντίον της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή βαθιά», που ως γνωστόν ασχολείται με το θέμα του εμφυλίου πολέμου, εστιάζοντας στις ανθρώπινες περιπέτειες, μακριά από πολιτικές και κομματικές αναλύσεις.

Η συμφιλιωτική ματιά του σκηνοθέτη ήταν αναμενόμενο ότι θα ενοχλήσει τα δύο άκρα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ έφερε πριν από καιρό το θέμα στη Βουλή καταγγέλλοντας το κράτος (βλέπε Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) που χρηματοδοτεί ταινία για τον εμφύλιο. Τώρα ήρθε η σειρά του ΚΚΕ.

Στην Κοζάνη (προφανώς με εντολή από τα κεντρικά) μοιράστηκε κείμενο εναντίον της ταινίας με τίτλο: «"Ψυχή βαθιά" στον "πόλεμο" που συνεχίζεται...». Δημοσιεύθηκε στον «Ριζοσπάτη» της Τρίτης 20/10/2009 και υπογράφεται από την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος της Κ.Ε. Μοιράστηκε το βράδυ της Πέμπτης διακριτικά μεν, αλλά εμφανώς, έξω από το σινεμά της πόλης που παίζει την «Ψυχή βαθιά». Προφανώς το ΚΚΕ θέλει να θωρακίσει τους θεατές απέναντι στην επικίνδυνη ταινία του Παντελή Βούλγαρη, ο οποίος, όπως κατηγορηματικά γραφει η κ. Μηλιαρονικολάκη, «προσθέτει και τη δική του φωνή στα κηρύγματα της λαϊκής υποταγής και συμμόρφωσης». Με την αντίδραση, λοιπόν, ο αμετανόητα αριστερός σκηνοθέτης.

Αυτό που κυρίως ενοχλεί το ΚΚΕ είναι ότι η ταινία «υποβάλλει στο θεατή με συγκινησιακούς και συναισθηματικούς προπαντός όρους την ιδέα της "εθνικής ομοψυχίας" και την ανάγκη για "κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών"». Και το ότι δεν δείχνει «ποια δύναμη όπλιζε τους αντάρτες με τέτοιον αφάνταστο ηρωισμό και αυτοθυσία». Δεν το δείχνει με τον τρόπο, φυσικά, που θα 'θελε το ΚΚΕ αν είχε γράψει το σενάριο. Δηλαδή, απουσιάζει από την ταινία η κατεύθυνση «ότι οι αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού έγραψαν αυτήν την τρίχρονη εποποΐα ψυχωμένοι από τη δύναμη της επαναστατικής τους ιδεολογίας, από το ιδανικό ενός καινούργιου κόσμου, μιας ανώτερης ανθρώπινης κοινωνίας χωρίς πολέμους, στερήσεις και εκμετάλλευση».

Ο Παντελής Βούλγαρης, λοιπόν, όχι μόνο δεν ταυτίστηκε με τη γραμμή του ΚΚΕ, αλλά, επιπλέον, πάντα κατά την κ. Μηλιαρονικολάκη, όπως οι περισσότεροι από τους μεγάλους δημιουργούς μας, έχασε τη «Βαθιά ψυχή» του, δηλαδή, την «επαναστατική ψυχή». Υπάρχει όμως ελπίδα. Και η προκήρυξη του ΚΚΕ την υπογραμμίζει. Γιατί μπορεί ο Δημοκρατικός Στρατός να ηττήθηκε το 1949 «επειδή δεν ήταν έγκαιρα έτοιμος για να νικήσει», αλλά «η λαϊκή πάλη με καινούργιους μαχητές και μαχήτριες συνεχίζει την πορεία της, βέβαιη πως θα 'ρθει εκείνη η ώρα που η Ιστορία θα δικαιώσει τα ιδανικά, τους σκοπούς και τη θυσία των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού».Β.ΓΕΩΡΓ.-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Ψυχή βαθιά» στον «πόλεμο» που συνεχίζεται...

«για του Ανθρώπου την πάλη την αιώνια

για λευτεριά και δικαιοσύνη,

για τ' αγαθά - πανανθρώπινο χτήμα -

για τη γη, το νερό, τον αγέρα,

Ψυχή βαθιά κι ευλογητός ο Αγώνας!»

Αιμ. Βεάκης

Στη συγκυρία της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής εκστρατείας για την «αναθεώρηση» της ιστορίας από τη σκοπιά των «νικητών» με παραποιήσεις και ψέματα, κάθε δημιουργός καλείται να αποφασίσει αν θα «παραδώσει τον άνθρωπο στις συγχύσεις και τις αυταπάτες, ή θα παραδώσει τον κόσμο στον άνθρωπο». Θα περίμενε κανείς ο Παντελής Βούλγαρης, ένας από τους σκηνοθέτες που άνοιξαν νέους θεματικούς και αισθητικούς ορίζοντες στον ελληνικό κινηματογράφο, να σηκώσει και πάλι το ανάστημά του απέναντι στη νέα και σφοδρότερη επίθεση των επικυρίαρχων κατά της ανθρωπότητας. Δυστυχώς με την τελευταία ταινία του «Ψυχή βαθιά», προσθέτει και τη δική του φωνή στα κηρύγματα της λαϊκής υποταγής και συμμόρφωσης.

Η ταινία «Ψυχή βαθιά» πραγματεύεται το τελευταίο διάστημα του εμφύλιου στις βουνοκορφές του Γράμμου το 1949. Οι ήρωες είναι δύο αδέλφια τσοπανόπουλα, ο Ανέστης, 17 χρονών και ο 15χρονος Βλάσης - σύμβολα ενός γενικά «τυχαίου» κατά το σκηνοθέτη διχασμού του ελληνικού λαού - που επειδή γνωρίζουν τα περάσματα, βρέθηκαν ο πρώτος στις γραμμές του Εθνικού στρατού και ο δεύτερος του Δημοκρατικού.

Μετά τις πρώτες σκηνές γίνεται φανερό ότι η ταινία παρακάμπτει το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο των γεγονότων που εξιστορεί. Περιγράφεται ένας πόλεμος και μάλιστα με εξαντλητικές για τη βία του λεπτομέρειες: ποιες οι αιτίες του, ποιος ο χαρακτήρας και ο σκοπός του, ποια κοινωνικά συμφέροντα εκπροσωπούν οι αντιμαχόμενες πλευρές; Ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τέτοιου είδους θέματα, καθώς αποτελούν αντικείμενο των πολιτικών. Τον ίδιον απασχολεί η ανθρώπινη πλευρά αυτής της αδελφοκτόνας αιματοχυσίας. Λες και αυτή είναι έξω και ανεξάρτητη από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Ωστόσο αναπότρεπτα το έργο κάνει πολιτική, εισχωρώντας μάλιστα στον ίδιο τον πυρήνα της: την ταξική πάλη. Το κεντρικό μήνυμα που από την αρχή ως το τέλος και με ομολογουμένως υψηλή αισθητική εκπέμπει σε διαφορετικές εντάσεις και αποχρώσεις, είναι το ανώφελο, ανέφικτο και ουτοπικό, αλλά συνάμα ζοφερό κι ολέθριο της κοινωνικής σύγκρουσης. Ακόμη κι αν αυτή, όπως στην περίπτωση του ένοπλου αγώνα του ΔΣΕ, είναι το αναπόφευκτο προϊόν της απροκάλυπτης βίας από το συνασπισμό της ντόπιας αστικής τάξης και των Αγγλοαμερικανών ιμπεριαλιστών κατά του ΕΑΜικού κινήματος για να εδραιώσουν την απειλούμενη εξουσία τους. «Ελληνες να σκοτώνουν Ελληνες;» αναφωνεί με ραγισμένη φωνή ο Θανάσης Βέγγος στο ρόλο ενός χωρικού που πηγαίνει στο αρχηγείο του τακτικού στρατού για να παραλάβει το σκοτωμένο στη μάχη από τους αντάρτες εγγονό του, σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές για το ιδεολογικο-πολιτικό στίγμα της ταινίας σκηνή.

Στην κεντρική επιδίωξη της ταινίας να υποβάλει στο θεατή με συγκινησιακούς και συναισθηματικούς προπαντός όρους την ιδέα της «εθνικής ομοψυχίας», και την ανάγκη για «κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών», υποτάσσεται και η ιστορική αλήθεια. Στην όλη απλοϊκή και ευθύγραμμη αντιμετώπιση του θέματος, ως «κακοί» προβάλλονται μόνον οι ξένοι και όχι όλοι (ο αγγλικός παράγοντας αποσιωπάται): Από τη μια οι Αμερικανοί απαιτούν γρήγορο ξεκαθάρισμα και από την άλλη οι Σοβιετικοί αφήνουν αβοήθητους τους αντάρτες να περιμένουν μάταια τον Κόκκινο Στρατό, μια ευθεία παραπομπή στη θεωρία των υπερδυνάμεων, που αυτές τελικά και όχι η λαϊκή πάλη καθορίζουν τις τύχες του κόσμου. Αντίθετα όλοι οι Ελληνες, θύτες και θύματα εξισωμένοι, τόσο ο λαός (αντάρτες και φαντάροι) όσο και πολιτικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας, είναι «καλοί» και γεμάτοι ανθρωπιά. Η πολιτική ηγεσία του τόπου παρουσιάζεται αμήχανη και απρόθυμη να πάρει θέση (ας όψονται το αιματοκύλισμα του λαού το Δεκέμβρη του '44, οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις, οι εκτελέσεις, οι εκτοπισμοί και οι στυγερές δολοφονίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των μελών του ΚΚΕ). Η ηγεσία του κυβερνητικού στρατού εμφανίζεται να αποφεύγει την αποφασιστική αναμέτρηση και να εξαναγκάζεται από τους Αμερικανούς στην τελική αιματηρή σύγκρουση με τη χρήση των βομβών Ναπάλμ. Οι συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ντόπιου πληθυσμού - μετά τη βίαιη εκκένωση των χωριών από τον τακτικό στρατό για να αποκοπούν οι αντάρτες από τα λαϊκά στηρίγματά τους - προβάλλονται ειδυλλιακές, με τη μάνα (Ελλάδα) να περιμένει τα δυο παιδιά της, τον Ανέστη και το Βλάση, ψήνοντας καλαμπόκι για τους φαντάρους.

Σ' αυτό το έδαφος ως αναμφισβήτητη αναδεικνύεται από την ταινία και η ηθική υπόσταση των ανταρτών με στοιχεία μάλιστα υπεροχής. Η αντάρτισσα Γιαννούλα αποστομώνει από το χωνί τον αξιωματικό του κυβερνητικού στρατού στο απέναντι χαράκωμα. Οι νεαροί μαχητές της ομάδας - που δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή - δε μετανιώνουν για την επιλογή τους μπροστά στους δικαστές και βαδίζουν περήφανα στο θάνατο. Οι κακουχίες δεν τους λυγίζουν, «τραγουδούν και πολεμούν» χωρίς τροφή, γιατρούς, υποδομές και κατορθώνουν όχι απλά να αντέχουν, αλλά και να νικούν, παρά τη συντριπτική υπεροπλία των αντιπάλων τους. Σ' αυτόν τον άνισο αγώνα ηττήθηκαν, σύμφωνα με την ταινία, μόνον μετά τη χρήση των τρομερών βομβών Ναπάλμ, που για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν στα βουνά του Γράμμου.

Ποια δύναμη όμως όπλιζε τους αντάρτες με τέτοιον αφάνταστο ηρωισμό και αυτοθυσία, «τι φούντωνε τη θεϊκή ορμή τους;» όπως γράφει ο Αιμίλιος Βεάκης στο εξαίρετο ποίημά του με τον ομώνυμο τίτλο «Ψυχή βαθιά»; Να υποθέσουμε ότι είναι το παράτολμο της νιότης, το μίσος για τις βιαιότητες που διέπραξε και η αντίθετη πλευρά, το ξεμυάλισμα των ανήλικων χωριατόπαιδων από τους «αιθεροβάμονες ή τυχοδιώκτες» κομμουνιστές; Πληθώρα τέτοιων απαντήσεων μπορεί να αντλήσει κανείς μέσα από την ταινία. Η μόνη απάντηση που λείπει, είναι η αληθινή: Οτι δηλαδή οι αγωνιστές του ΔΣΕ έγραψαν αυτή την τρίχρονη εποποιία ψυχωμένοι από τη δύναμη της επαναστατικής τους ιδεολογίας, από το ιδανικό ενός καινούριου κόσμου, μιας ανώτερης ανθρώπινης κοινωνίας, χωρίς πολέμους, στερήσεις και εκμετάλλευση.

Η αγάπη για την πατρίδα του λαού και όχι των αστών, για τόν ίδιο το Λαό, ο λαϊκοδημοκρατικός πατριωτισμός ήταν η ιδεολογία του ΔΣΕ, αντιιμπεριαλιστικός-διεθνιστικός, για τη λαϊκή εξουσία, ήταν ο χαρακτήρας της πάλης του. Τα στρατιωτικοπολεμικά κατορθώματά του προκαλούν μέχρι σήμερα το θαυμασμό ακόμη και αντιπάλων, γιατί ήταν ένας αληθινός λαϊκός επαναστατικός στρατός, από τους πιο δυναμικούς στον κόσμο, με στρατιωτική και πολιτική εκπαίδευση και οργάνωση και όχι ομάδες από γυναικόπαιδα, που συμπτωματικά βρέθηκαν στη φωτιά των χαρακωμάτων, όπως διαφαίνεται στην ταινία. Τα βήματα των μαχητών του καθοδηγούσαν οι μεγάλες αγωνιστικές παρακαταθήκες που άφησε η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση στη συνείδηση του λαού, μαζί και των νέων ακόμη και των ανήλικων, αφού κι αυτοί μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ ήταν αξεχώριστο κομμάτι του αγώνα «για μια ζωή ελεύθερη κι ωραία». Αυτή τη νέα ζωή οι μαχητές του ΔΣΕ δεν την είχαν ζήσει μόνο στη φαντασία τους. Είχαν αγγίξει χειροπιαστά το όνειρό τους, την εξουσία του λαού, στην Ελεύθερη Ελλάδα. Γι' αυτό και γνώριζαν καλά για ποιο σκοπό πολεμούσαν. Ούτε μετάνιωσαν, ούτε τρελοί από τον πόνο ή τις τύψεις για το χαμό των συντρόφων τους παραδόθηκαν, όπως ο ήρωας της ταινίας Καπετάν Ντούρλας, σε μια από τις τελευταίες σκηνές της. Αντίθετα, προτιμούσαν το θάνατο από την αιχμαλωσία, όπως οι τρεις αντάρτες που έχοντας ξοδέψει στη μάχη και το τελευταίο τους βόλι, έπεσαν από την τρομερή κορυφή «Χάρος» στο ύψωμα Κοτύλι του Γράμμου. Αυτό το μεγαλείο της πάλης του ανθρώπου για την απελευθέρωσή του από κάθε είδους καταναγκασμό, που καμιά δύναμη, κανένας στρατός δεν μπορεί να την ανακόψει, αυτό που τελικά αποτελεί την πεμπτουσία της ανθρώπινης υπόστασης, το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, την κινητήρια δύναμη της ιστορίας, παραλείπεται μεγαλόφωνα από μια ταινία που φιλοδοξεί να είναι «ανθρωποκεντρική». Με λίγα λόγια το περιεχόμενό της βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τον τίτλο της. Γιατί «βαθιά ψυχή» είναι η επαναστατική ψυχή.

Ομως πράγματι χρειάζεται πολύ θάρρος, χρειάζεται «ψυχή βαθιά» για να παραδεχτεί κανείς στις μέρες μας πως ο πόλεμος αυτός χάθηκε, όχι επειδή οι νικημένοι δεν είχαν το δίκιο με το μέρος τους, αλλά επειδή δεν ήταν έγκαιρα έτοιμοι για να νικήσουν. Και αν αυτή την ψυχή οι περισσότεροι από τους μεγάλους δημιουργούς μας την έχουν χάσει μέσα στο σημερινό συντριπτικό συσχετισμό δυνάμεων, θα τη φέρει και σ' αυτούς η λαϊκή πάλη, που με καινούριους μαχητές και μαχήτριες συνεχίζει την πορεία της, βέβαιη πως θα 'ρθει εκείνη η ώρα, που η ιστορία θα δικαιώσει τα ιδανικά, τους σκοπούς και τη θυσία των αγωνιστών του ΔΣΕ.

Της Ελένης Μηλιαρονικολάκη
Η Ε. Μηλιαρονιικολάκη είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

49 σχόλια:

  1. Και να σκεφτεί κανείς οτι η ταινία του Βούλγαρη, ήταν σαφώς προκατειλημμένη υπέρ της μιας πλευράς, των ανταρτών δλδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Εμφύλιος πόλεμος». Αλήθεια τι ευφημισμός και αυτός; Μετά από χρόνια αν μιλούσες με κάποιον που έζησε τα γεγονότα δεν θα καταλάβαινε ακριβώς γιατί μιλούσες αν αναφερόσουν σε «εμφύλιο πόλεμο» και θα απαντούσε με μια ερώτηση «το συμμοριτοπόλεμο εννοείς;». Μια σειρά από άγρια ληστρικά γεγονότα που κάποτε θα πρέπει να αποδοθεί η πραγματική τους διάσταση. Μια αλυσίδα μαζικών τρομοκρατικών ενεργειών που τότε δεν γινόταν με βόμβες αλλά με την χρήση ατάκτων. Πόσα αλήθεια υπέφερε η ύπαιθρος και πόσο πίσω πήγε η Ελλάδα από εκείνα τα πέντε χρόνια της απροσμέτρητης ανοησίας που μπογιατίστηκε με τα ζωηρά χρώματα του «ανθρωπισμού» και της «αταξικής κοινωνίας» και της «αριστερής ιδεολογίας». Σαν τον τάφο που απέξω είναι περιποιημένος και από μέσα είναι η χαρά του σκουληκιού. Προσωπικές μικρότητες και μωροφιλοδοξίες ηγετίσκων που τροφοδότησαν προσωπικά πάθη νομιμοποιώντας τα με την επίφαση της πολιτικής δράσης και δημιουργώντας μια κατάσταση ανομίας που δεν είχε όμοιά της μεταπολεμικά σε ευρωπαϊκό έδαφος. Και όλα αυτά αναμασιούνται για δεκαετίες επί δεκαετιών για να μας αγγίξουν δήθεν με την αριστερά τους και τα οράματά της. Αν είχε κανείς απ’ αυτούς που προσπαθούν να μας «μιλήσουν στην ψυχή» πραγματική άποψη για τα «επιτεύγματα του υπαρκτού σοσιαλισμού» και όχι την τουριστική αντίληψη που είχαν οι περισσότεροι απ’ αυτούς και την οποία αναμασούν τώρα θα ένοιωθαν μίσος για τους ανόητους εμποράκους αυτής της ιδεολογίας. Διότι το μόνο που εμπορεύονταν αυτή η ιδεολογία ήταν το μίσος μετατρέποντάς το σε πολιτικό εργαλείο. Πρέπει να σταματήσει αυτό το κουραστικό αναμάσημα που απλά νομιμοποιεί τους ανεγκέφαλους που θέλουν να αξιοποιήσουν πολιτικά το μίσος. Το μίσος είτε το πολεμάς, είτε σε κυριεύει και απ‘ τα γεννοφάσκια αυτής της ιδεολογίας κινητήριος μοχλός ήταν και είναι το μίσος. Ο «ανθρωπισμός» και η «ισότητα» είναι ο φερετζές για να καλυφθεί η πραγματικότητα. Τελειώνετε επιτέλους κύριοι της «ευρύτερης αριστεράς» με τις εμμονές σας και καταλάβετε κάτι απλό… Όχι δεν είστε δημοκρατικές δυνάμεις και ο στρατός που αντιστρατεύτηκε την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας δεν ήταν «δημοκρατικός στρατός» αλλά κομματικός στρατός. Άντε να τελειώνουμε με αυτές τις ανιστόρητες ανοησίες που μας πότισαν το μεδούλι τριάντα χρόνια τώρα (όλοι οι όψιμοι νοσταλγοί της «εποποιίας» ω του θαύματος μετά την μεταπολίτευση αφυπνίσθηκαν) οι οποίες νομιμοποιούν τον κάθε ανεγκέφαλο σήμερα να επικαλείται «κοινωνική δράση» βάζοντας βόμβες και σκοτώνοντας ανυποψίαστους φτωχοδιάβολους.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Το ξέρω πως αυτό το σχόλιο θα χαρακτηρισθεί από πολλούς σαν «σχόλιο μίσους» αλλά δεν είναι μίσος εναντίον ανθρώπων αλλά εναντίων της ηρωοποίησης εγκληματικών συμπεριφορών που βλέπουμε συστηματικά τα τελευταία 30 χρόνια. Ήρθε ο καιρός μετά απ’ όσα έγιναν κάποια στιγμή να υπάρξει και η αναγνώριση πως έγιναν εγκλήματα απ΄ την αριστερά τουλάχιστον ίδιου βάρους αν όχι βαρύτερα από την δεξιά που στο κάτω, κάτω ότι κι αν έκανε δεν προσπάθησε να διαλύσει αυτό το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελευθέριε Β., παρ'ολο τον σεβασμο που τρεφω προς το προσωπο σου, εχω την εντυπωση οτι το υστερογραφο σου ειναι υπερ το δεον απλουστευτικο!Οσον αφορα τα πιο πανω καλυτερα να μην τα σχολιασω, διοτι θα μπω στην λογικη της ες αει συντηρησης του εμφυλιοπολεμικου κλιματος, κατι δηλαδη που πολεμω με ολες μου τις δυνάμεις!Και δυστυχως διαπιστωνω οτι η ενότητα των Ελληνων παραμενει ενα "νεκρο γραμμα"(και θα εξακολουθει να παραμένει, τις οιδε για ποσο διαστημα ακόμα)και περιορίζεται μονο σε ευχολόγια!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Και θελετε δεν θελετε(διοτι δεν εισαι μονος σ'αυτες τις αποψεις), ο Ελληνικος εμφύλιος ηταν τελικά Εμφύλιος, καθοτι διεθετε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενος τέτοιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο διάβαζα το κείμενο του άγνωστου φίλου στο 10:06 τόσο έβλεπα τον εαυτό μου και τα πιστεύω μου να συμπίπτουν με τις απόψεις του κειμένου, κόρη γαρ αξιωματικού που πολέμησε στον ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ -αυτό είναι το πραγματικό όνομα γιατί ο πόλεμος διεξαγώταν από έναν τακτικό Εθνικό στρατό εναντίων συμμοριτών και κλεφτών- και έχω ακούσει από πρώτο χέρι τις πραγματικές διαστάσεις των εγκλημάτων του ΚΚΕ και σαν παρένθεση να πω ότι ο πατέρας μου γλύτωσε 3 φορές τον θάνατο
    α)από κονσερβοκούτι
    β)από φωτιά που άναψαν σε μια εκκλησία όταν ανακάλυψαν ότι στρατιώτες είχαν κατακλείσει εκεί για την νύχτα)
    μέχρι που έφτασα στην τελευταία γραμμή που μιλάει για εγκλήματα του Εθνικού Στρατού ίσως μεγαλύτερα από εκείνα του κατ' ευφημισμό "δημοκρατικού" στρατού, που έρχεται να ανατρέψει την μέχρι τώρα απόλυτα σύμφωνη γνώμη μου για το ιστορικό αυτό γεγονός.

    Είναι λυπηρό να λέμε ότι ο Στρατός έκανε εγκλήματα, όταν ο Στρατός υπερασπιζόταν την πατρίδα από τις αριστερές ανθελληνικές συμμορίες.
    Έχει διαφορά να σκοτώνεις και να βασανίζεις άμαχο πληθυσμό από το να σκοτώνεις στην μάχη αυτόν που προσπαθεί να εξοντώσει εσένα που μάχεσαι για την προστασία της πατρίδος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο διάβαζα το κείμενο του άγνωστου φίλου στο 10:06 τόσο έβλεπα τον εαυτό μου και τα πιστεύω μου να συμπίπτουν με τις απόψεις του κειμένου, κόρη γαρ αξιωματικού που πολέμησε στον ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ -αυτό είναι το πραγματικό όνομα γιατί ο πόλεμος διεξαγώταν από έναν τακτικό Εθνικό στρατό εναντίων συμμοριτών και κλεφτών- και έχω ακούσει από πρώτο χέρι τις πραγματικές διαστάσεις των εγκλημάτων του ΚΚΕ και σαν παρένθεση να πω ότι ο πατέρας μου γλύτωσε 3 φορές τον θάνατο α)από κονσερβοκούτι, β)από φωτιά που άναψαν σε μια εκκλησία όταν ανακάλυψαν ότι στρατιώτες είχαν κατακλείσει εκεί για την νύχτα) μέχρι που έφτασα στην τελευταία γραμμή που μιλάει για εγκλήματα του Εθνικού Στρατού ίσως μεγαλύτερα από εκείνα του κατ' ευφημισμό "δημοκρατικού" στρατού, που έρχεται να ανατρέψει την μέχρι τώρα απόλυτα σύμφωνη γνώμη μου για το ιστορικό αυτό γεγονός.
    Είναι λυπηρό να λέμε ότι ο Στρατός έκανε εγκλήματα, όταν ο Στρατός υπερασπιζόταν την πατρίδα από τις αριστερές ανθελληνικές συμμορίες.
    Έχει διαφορά να σκοτώνεις και να βασανίζεις άμαχο πληθυσμό από το να σκοτώνεις στην μάχη αυτόν που προσπαθεί να εξοντώσει εσένα που μάχεσαι για την προστασία της πατρίδος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΛΑΥΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΛΩΝ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ).ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΟΦ,ΣΝΟΦ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι αστειο να λεμε τον μπολσεβικοπολεμο εμφυλιο...
    η προπαγανδα της αριστερας εχει επικρατησει απολυτα 36 χρονια τωρα ελεω πανιβλακων δεξιουληδων...
    τι σοι εμφυλιος ηταν αυτος οταν το 49 απτους 26.000 ανδρες του υπερδημοκρατικου στρατου οι 22.000 ηταν ξενοι???
    σνοφ νοφ βουλγαροι τουρκαλβανοι σλαβοι τουρκοι γυφτοι και ολος ο συρφετος των βαλκανιων εσφαζε ελληνες μη αριστερους.\
    ο ελληνικος λαος ενωμενος, ειτε οι λεγομενοι βασιλικοι ειτε οι λεγομενοι βενιζελικοι, δεξιοι κεντρωοι ολοι μαζι τσακισαν την κοκκινη πανουκλα, η οποια βεβαια προλαβε και αρπαξε ενα μερος του ελληνικου λαου, του εκανε πλυση εγκεφαλου και το ετστρεψε εναντιον αλλων ελληνων, με σκοπο τη δημιουργια μιας σοβιερτικης ελλαδας, ενος σταλινικου παραδεισου, και εδινε μακεδονια και θρακη στους βουλγαρους συντροφους τους, οι οποιοι τους δουλευαν και τους χρησιμοποιουσαν...
    οχι.μονο εμφυλιος δεν ηταν. το εαμ ηταν ο μεγαλυτερος εχθρος, ο πιο στυγνος κατακτητης που γνωρισε ποτε η ελλαδα τα τελευταια 5-6.οοο χρονια ιστοριας της.
    σημερα παλι η κοκκινη πανουκλα σηκωνει παλι κεφαλι και ονειρευεται επαναστασεις, μαζι με τους ξενους λαθροεποικιστες-τους οποιους φανατιζει και ξεσηκωνει εναντιον του ελληνικου λαου- του μη αριστερου- και σφαγες εκατομυριων ελληνων, και δημιουργιας επιτελους σταλινικων παραδεισων.
    ειναι βαρια αρρωστοι ειναι σχιζοφρενεις ειναι φανατισμενοι.
    η θρησκεια τους-ο μπολσεβικισμος- ειναι θρησκεια του μισους.
    μπροστα στους κομμουνιστες οι φανατικοι ισλαμιστες ειναι αθωες παιδουλες...
    τους γνωριζω πολυ καλα απο μεσα...
    οι μη αριστεροι, και κυριως οι βλακες δεξιουληδες, δεν εχουν ιδεα τι εστι μπολσεβικισμος τι εστι κοκκινη πανουκλα.
    να ειστε ετοιμοι για νεο μπολσεβικοπολεμο, αυτη τη φορα θα εχετε να νατιμετωπισετε και τους ξενους λαθροεποικιστες, τους οποιους χρησιμοποιουν εναντιον των ελληνων...
    ολος ο ελληνικος λαος ενωμενος, ειτε ψηφιζει τα πασοκ ειτε τις νεες δημοκρατιες ειτε οτιδηποτε αλλο μη αριστερο, ενωμενος να τσακισει και παλι την κοκκινη πανουκλα και να ξεριζωσει για παντα αυτη τη φορα τον καρκινο της αριστερας και προοδου...
    ας οψετε ο γεροκαραμαλης που νομιμοποιησε τους ψυχοπαθεις εγκληματιες το 74...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάντως απορώ με τη σκοπιμότητα να δημοσιευτεί κάτι τέτοιο σε τόσο άκαιρο χρονικό σημείο.

    Η ταινία ολοκλήρωσε τις προβολές τις, οι αντιδράσεις στις οποίες αναφέρεται η ανάρτηση αφορούν μήνες πριν... Τα είπαμε....Και να πεις ότι η επικαιρότητα δεν είναι γεμάτη...

    Για την ιστορία και για τον κάθε ανόητο που θα σχολιάσει: Ο δύο μου παπουδες σε εκείνη την περίοδο μετείχαν σε αντίθετες παρατάξεις. Και ο ένας σίγουρα δεν ήταν συμμορίτης. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ήταν πατριώτες. Αντε πια με την ηλιθιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στού κουφοῦ τήν πόρτα ὄσο θέλεις βρόντα.

    Ἄν τό ΚΚΕ εἶχε κάποιες πιθανότητες νά ἐπιβάλει τίς ἀπόψεις του γύρω ἀπό τόν ἐμφύλιο τίς ἔχασε πιά καί κανείς δέν πρόκειται νά γυρίσει τώρα πίσω νά ἐπαναπροσδιορίσει τόν ἐμφύλιο ὑπέρ αύτῶν.

    Ἔχασε τό τραῖνο στήν καθημερινή πάλη ἐδῶ καί πολλά χρόνια καί βέβαια σέ κάποιο συνέδριο -γύρω στό 2025-2030- θά μᾶς πεῖ ὅτι ἔκανε λάθος. Δέν θέλει νά καταλάβει γιατί τό ἐγκατέλειψε ἥ γενιά μου γρήγορα-γρήγορα ἀλλά θά μᾶς βρεῖ μπροστά του ὅπως μᾶς βρῆκε καί στό παρελθόν.

    Ἕλληνας τοῦ ἐξωτερικοῦ εἶδα καί ἔζησα, πάντα μαχόμενος ἐνάντιά του, τήν διάλυση τῆς κοινότητας στό Παρίσι μέ κύρια ὑπευθυνότητα του. Ἐμπειρία μιάς καταστροφῆς τοῦ ἔθνους σέ μικρογραφία. Ἀνθέλληνες στήν κοινότητα καί στό πανεπιστήμιο, γαλλόφιλοι -συναγωνίζονται τούς κολονακιώτες-συνεργάτες τῶν γάλλων, ὑπέρμαχοι τῆς ἀφομοίωσης τοῦ ἑλληνικοῦ στοιχεῖου, μόνο μέ -ὄρους- ψῆφο στούς ἕλληνες τοῦ ἐξωτερικοῦ, σαλταδόροι πού προσπαθοῦν νά ἀρπάξουν τό κτήριο πού στεγάζεται ἡ ἑλληνική κοινότητα κλπ.
    κλπ. Στά Τάρταρα...

    Αὐτά τά ὁλίγα ἀπό ἐδῶ. Τά ὑπόλειπα τά ἔχετε δεῖ στήν Ἑλλάδα καλύτερα ἀπό ἐμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι ΘΛΙΒΕΡΟ εν έτει 2010 να ακούγονται κραυγές αντιστόρητων και απολίτικων ΑΣΧΕΤΩΝ περί "συμμοριτοπολέμου" και "εθνικού στρατού που υπερασπιζόταν την πατρίδα από τις αριστερές ανθελληνικές συμμορίες".

    Αν είναι δυνατόν να μιλάνε για πατρίδα και για έθνος οι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλητών, των μπουραντάδων, των Σουρλαίων και των λοιπών παρακρατικών και άλλων αγαπημένων παιδιών της Βρετανικής και της Αμερικάνικης Πρεσβείας -καθωσπρέπει σήμερα "επιχειρηματίες", "εφοπλιστές", "βιομήχανοι", "επαγγελματοβιοτέχνες" που καλούν το λαό μας να υποστεί στερήσεις για να ξεπληρωθούν τα δανεικά που οι ίδιοι ΕΦΑΓΑΝ!!!

    Ποιος "συμμοριτοπόλεμος" λέτε ωρέ υποκριτές ψευτοπατριώτες;

    Πώς μπορεί να είναι "συμμοριτοπόλεμος" όταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους "συμμορίτες" υποστηρίζει το 40-60% του πληθυσμού της χώρας;;;

    Πώς μπορεί να είναι "συμμοριτοπόλεμος" όταν φακελώσατε ως "Κ/Σ" το 40-60% του πληθυσμού της χώρας;;;

    Ποιος "εθνικός στρατός" λέτε ωρέ;
    Αυτός που είχε ΧΙΛΙΑΔΕΣ αμερικανούς συμβούλους και αρχηγό τον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλητ, είχε πρώτα αγγλικές και μετά αμερικανικές στολές και ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ αμερικανικούς κανονισμούς λειτουργίας για το κάθετί;;;

    Και ποια "πατρίδα" υπερασπιζόταν ωρέ;
    Πάλι ταυτίζετε το κράτος και την κυβέρνηση με το Έθνος και την Πατρίδα.
    Η κλασσική ανοησία των δεξιών...

    Λοιπόν, αμνήμονες και αντιστόρητοι κήρυκες του μίσους, θα σας θυμίσω μόνο τρία από τα "καλά" τα οποία έκαναν στην Πατρίδα μας οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις που υπερασπιζόταν ο "εθνικός" στρατός (για μένα δεν ήταν και ούτε είναι και σήμερα εθνικός στρατός):

    -ερήμωσαν την ύπαιθρο και στοίβασαν τη μισή Ελλάδα στα αστικά κέντρα κι όσους δεν χώραγαν (τους μισούς περίπου) τους έστειλαν στην ξενιτειά και τους έχασε το έθνος μας
    -μετέτρεψαν την Αθήνα σε ένα τσιμεντένιο θηρίο που τρώει τις σάρκες της υπόλοιπης Ελλάδας
    -άφησαν ανεκμετάλλευτο τον ορυκτό πλούτο της χώρας και αντί να αναπτύξουν βαριά βιομηχανία, ανέπτυξαν την... οικοδομική για να βιάζουμε επί δεκαετίες την ελληνική Φύση και τους ιερούς τόπους της βλέπε Ελευσίνα κτλ.

    Να χαίρεστε λοιπόν την Πατρίδα μας έτσι όπως την κατάντησαν οι κυβερνήσεις που υπερασπιζόταν ο "εθνικός" στρατός και να είστε βέβαιοι πως με αυτά με έκαναν αυτοί που υπερασπίζεστε, ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ πόλεμος του 1946-49 θα μοιάζει με παιχνιδάκι μπροστά στην ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΛΑΥΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΛΩΝ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ)."



    Ναι αλλα και στην πλευρα των δημοκρατικων στον Ισπανικο εμφύλιο πόλεμο πολεμησε η λεγόμενη "διεθνής ταξιαρχία", όπως και στο πλευρό του Φραγκο πολέμησαν επίλεκτες μοναδες Γερμανων και Ιταλών, χωρια που η Γκουέρνικα καταστραφηκε ολοσχερώς απο τα Γερμανικά "Στουκας" τα οποια μολις ειχαν βγει απο το εργοστάσιο και ο Χιτλερ επιθυμούσε να τα δοκιμάσει σε πραγματικους στόχους!Παρόλα αυτα τον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο τον αποκαλειτε "ΕΜΦΥΛΙΟ", ενω τον δικό μας οχι!Ηντα διαολο "λογική του παραλόγου" ειναι τουτηνε!Αντι να φτυσουμε καταμουτρα τις πρακτικες του τοτε ψοφοδεούς Ελληνικου κρατους, το οποιο αντι να ψηφίσει εναν νεο νομο καταλληλο για την περιπτωση(οπως συνεβη σε πολλες χωρες του εξωτερικου που αντιμετωπισαν παρόμοια προβλήματα, μηδε εξαιρουμένων και των ΗΠΑ), εκανε χρηση του νομου "περι ληστοσυμμοριων" που πρωτοι ειχαν θεσπίσει οι Βαυαροί του Οθωνα(οι οποιοι με βαση αυτον κυνηγησαν απηνως ολους τους εναπομειναντες "ατίθασους" αγωνιστες του 1821), για να μπορουν σημερα οι απόγονοι των νικητων της πιο μαυρης σελίδας της νεοτερης Ελληνικης ιστοριας, να μιλούν περιπαιχτικα και να χλευαζουν τους απογονους των νικημενων!Αυτος ειναι και ο λογος που παραπάνω αναφέρθηκα στην "ενότητα" των Ελληνων η οποια εξακολουθει(και θα εξακολουθει για πολυ καιρο ακόμα)να παραμενει "κενο γραμμα"!Και με τετοιου ειδους "ενοτητα" δεν αντιμετωπιζονται οι προκλησεις των καιρων(εσωτερικες και εξωτερικες)!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Quiz προς τα "παλληκαρια" που εξακολουθουν να αποκαλουν τον Ελληνικο εμφύλιο "συμμοριτοπόλεμο":Ποιος Ελλην πολιτικος ειπε(σε ποιον την ειπε και τι εθνικοτητος ηταν ο αποδέκτης)την φραση "στρατηγε ιδου ο στρατός σας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΣΑΒΒΑ;
    ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ;
    ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ!

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ.
    ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ.

    ΔΙΗΡΚΕΣΕ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ 1946 ΜΕΧΡΙ ΟΚΤΩΒΡΗ 1949.
    ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΟΥ 1915 ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΛΕΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΜΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑ (ΕΔΕΣ) ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΕΚΚΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
    ΥΠΗΡΧΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.
    ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΜΟΛΙΣ ΕΓΕΙΡΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ. ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ..."ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ" ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
    ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΜΦΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ ΤΟΥ ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.
    ΕΠΗΛΘΕ ΕΤΣΙ ΠΟΛΩΣΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ. ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ:
    ΑΙΜΑ ΑΔΕΡΦΙΚΟ.

    ΣΤΙΣ 8/9/1944 ΔΟΘΗΚΕ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ. ΔΙΕΦΥΓΕ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΕΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΕΣΦΑΞΑΝ 30 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ 4 ΕΛΑΣΙΤΕΣ.
    ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΜΕ 1000 ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ. ΚΑΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΗΤΟΥΣΕ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ - ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
    ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΗΘΛΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, ΕΙΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ,ΕΙΤΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

    Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.

    Η ΧΩΡΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΩΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να και οι απειλες απο τον νεομπολσεβικο carnicero rojo...
    επιβεβαιωθηκα πληρως...
    ονειρευονται παλι σφαγες ελληνων-μη αριστερων- μαζι με τους ξενους λαθροεποικιστες αυτη τη φορα...
    ναι νασαι σιγουρος γιαυτο ερυθροφασιστα μπολσεβικιστη.
    ο εμφυλιος θα μοιαζει παιχνιδακι μπροστα σαυτα που θα γινουν στην ελλαδα... και αυτη τη φορα δεν θα εχει διακοπουλες στη μακρονησο κατα βλακωδη χριστιανοδεξιουλικο τροπο... δεν θα μεινει ρουθουνι μπολσεβικικο αυτη τη φορα.... θα ξεριζωσουμε τον καρκινο της αρωστημενης θρησκειας του μισους σας, μια για παντα απτην ελλαδα....
    δεν θα περασει ο μπολσεβικισμος!!!
    ποτε ξανα κομμουνισμος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν στα μάθανε καλά στην Πάτρα Γιώργη!
    Δεν σου είπαν για τη δράση των ακροδεξιών παρακρατικών μετά τη Βάρκιζα για τις χιλιάδες δολοφονίες αριστερών από αυτούς που ανάγκασαν πολύ κόσμο να ζητάει από το ΚΚΕ να ξεκινήσει τον ένοπλο αγώνα ήδη από το 1945.

    Κι όσο για το ότι "η χώρα προχώρησε", δες το χάλι της Πάτρας να καταλάβεις πόσο προχώρησε.

    ΥΓ. Το πρόβλημα της χώρας μας είναι σήμερα το ίδιο με τότε: οι αδηφάγες άρχουσες τάξεις κάνουν ολομέτωπη επίθεση στο λαό μας.
    Όπως και τότε ο λαός μας έχει να επιλέξει μεταξύ της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ και του ειρηνικού μαρασμού και εξαθλίωσής του όπως το επιτάσσει η "δημοκρατϊα των ΜΜΕ".

    Επειδή αν δεν γίνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ λαού και αρχόντων, όπως επί Ανδρέα, η μόνη λύση για να επιβιώσει ο λαός θα είναι να πιάσει τα όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελευθέριε το υστερόγραφο εσύ ο έγραψες ή κανένας πράκτορας της εθνικής συμφιλίωσης που κρύβεται στον ινφογνώμωνα.

    El Carnicero Rojo Καλά τα λες αλλά την ιστορία γράφουν οι νικητές.
    Εδώ δε μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η εγκληματικότητα και η τρομοκρατία είναι κοινωνικά φαινόμενα σύμφυτα με την καπιταλιστική ολοκλήρωση
    και τα καταλογίζουμε εξ ολοκλήρου στην όντως ανεπαρκή αστυνομία.
    Μια αστυνομία που τελικά έχει αναλάβει την αποστολή να επιβάλει στο λαό την ... οικονομική πολιτική της εξαθλίωσης των 2/3 της κοινωνίας.
    Να υποχρεώσει το λαό να ανεχθεί την κατάφωρη κοινωνική αδικία τη διαφθορά τον εμπαιγμό την υποκρισία την εθνική αναξιοπιστία.
    Δηλαδή να κάνει πολιτική και μάλιστα την πολιτική του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
    Δυστυχώς για την εξουσία όμως η αστυνομία δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τέτοια αποστολή.
    Μπορεί αντίθετα να οξύνει τα πράγματα και να αποτελέσει τη θρυαλλίδα αναταραχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά
    πότε θα ηρεμήσουμε επιτέλους ως χώρα και ως κοινωνία από τις εσωτερικές διαμάχες;
    Η χώρα μας διαμελίζεται από το ξένο απρόσωπο κεφάλαιο και υποθηκεύεται το μέλλον όχι της δικιάς μας, αλλά των επόμενων γενιών κι εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύση σε ένα ζήτημα ΑΛΥΤΟ;
    Νομίζω ότι από τη στιγμή που χύνεται αίμα ελληνικό-αδελφικό, δεν υπάρχουν νικήτές, ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ.
    Τέλος στο αδελφοκτόνο μίσος.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΞΙΣΩΝΕΙΣ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ.
    ΑΠΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΙΜΑ ΣΛΑΒΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΝΟΦ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΟΧΡΑΝΙΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 29 Μαρτίου 2010 3:09 μ.μ.
    χύθηκε και ξένο αίμα, αλλά χύθηκε και πολύ αδελφικό.
    Παράδειγμα η δική μου οικογένεια, με πολλούς νεκρούς και από τις δυο πλευρές.
    Να βάλουμε τέλος σε αυτήν την ιστορία.
    Το θεωρώ προσωπική αποτυχία φίλοι του ιστολογίου να μην είναι και μεταξύ τους φίλοι.
    Στο ιστολόγιο αυτό να μας ενώσει η αγάπη για την πατρίδα.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΡΑΘΕΣΗ

    γιατί ήταν ένας αληθινός λαϊκός επαναστατικός στρατός, από τους πιο δυναμικούς στον κόσμο, με στρατιωτική και πολιτική εκπαίδευση και οργάνωση
    ΠΕΡΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

    Αχαχαχαχαχαχα...

    Λες και διαβάζω κείμενο του Λαυρέντι Μπέρια για την υπεροχή του Ερυθρού Στρατού.

    Αν είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιοι, εξισώνοντας την πολεμική ικανότητα του Επαγγελματία Στρατιώτη με αυτή του βοσκού κατσαπλιά.

    Γι`αυτό χάσανε, τόσο μυαλό έχουν ώστε να νομίζουν ότι στη μάχη, ο ανεκπαίδευτος βοσκός κατσαπλιάς είναι καλύτερος απο τον Επαγγελματία Πολεμιστή/ΑΘλητή που εκπαιδεύεται απο τα 19 του με μόνο σκοπό της ζωής του το πώς θα επικρατήσει και θα νικήσει στο πεδίο της μάχης, σκοτώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα, πάντα όμως είς ώφελος της αποστολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κύριε Σάββα,
    από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη ΑΝΟΗΤΟΙ οι οποίοι πιστεύουν ότι μόνο αυτοί είναι πατριώτες και μόνο αυτοί έχουν αίμα ελληνικό επειδή... στηρίζουν το καπιταληστικό καθεστώς δήθεν "στο όνομα της πατρίδας" (στην ουσία "στο όνομα των καπιταληστών") ενώ εμείς που το αντιστρατευόμαστε "στο όνομα του λαού", είμαστε σλάβοι, αλβανοί κτλ, κατανοείτε πως ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ πιθανότητα συνεννόησης και αμοιβαίου ορισμού του νέου πατριωτισμού που χρειάζεται ώστε να σωθεί το έθνος και η χώρα μας από την καπιταληστική λαίλαπα.

    Ας βγουν λοιπόν αυτοί οι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλητών να υπερασπισθούν ξανά με τα όπλα, τους τραπεζίτες και τους άλλους υποτακτικούς των ξένων πρεσβειών που απομυζούν τον εθνικό πλούτο και τον ιδρώτα του λαού μας.

    Θα βγούμε και εμείς να υπερασπισθούμε το δικαίωμα του λαού μας σε εθνική ανεξαρτησία, λαική κυριαρχία, κοινωνική χειραφέτηση, εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

    Αυτοί μας σπρώχνουν σε ένα νέο Εμφύλιο πόλεμο, όχι εμείς.
    Όπως ακριβώς έγινε στη δεκαετία του '40, όταν οι ταγματασφαλήτες των γερμανών, έγιναν εκτελεστές των άγγλων και των αμερικανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η ταινία κατα τη γνώμη μου είναι καλή

    και βγαζει συμφιλιωτικό νόημά

    πολύ σημαντικό κατα τη γνώμη μου

    ούτε τους κουμμουνιστες τους δείχνει άσκημα

    ούτε τους δεξιούς και στρατιωτικούς

    ο άνθρωπος έκανε μια συμφιλιωτική αξιοπρεπει ταινία

    απλα πολύ και από της δυο πλευρές ακόμα δεν είναι έτοιμη για συμφιλιώσει......

    τα κόμματά θέλουν πάντα να περιχαρακώνουν τους ανθρώπους τους... δεν πιάνονται
    η επαγγελματίες για μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αχαιέ και Ρόχο
    σας παρακαλώ να σταματήσουμε τις αντεγκλήσεις.
    Να βρεθούμε μια μέρα στην Αθήνα, να περπατήσουμε, να φάμε μαζί και να συζητήσουμε.
    Ηρεμήστε σας παρακαλώ.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σαββα, συμφωνω απολυτα στο να βαλουμε τελος σ'αυτην την ιστορία, αλλα ο βλακας ο "Καυκάσιος" δεν μας αφήνει "ν'αγιάσουμε"!Αν αναρτησει μερικες φορες ακομα θεματα με τετοιο περιεχομενο, το ιστολόγιο θα μετατραπει σε Κοσσοβο!Και αυτο αν θελεις σου το υπογραφω απο τωρα!Και αντε μετα να μιλήσεις για "ενότητα"!Εκτος εαν νομίζεις οτι θα αφησουμε "αντουφέκιστους" αυτους που επι 50 χρονια χωριζαν τους Ελληνες σε "ανθρωπους" και "μιάσματα" και μοιραζαν κατα το δοκουν(και με το αζημιωτο)τα διαβόητα "πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων"!Για να μην αναφερθω και στο γεγονος οτι απο την μια ταϊζαν "εθνικοφροσύνη" στα ζωντανά που τους ακολουθούσαν και απο την αλλη υπεγραφαν(κατω απο το τραπεζι)τις πιο καταπτυστες συμφωνίες και συμβασεις με τις οποιες υποθηκευαν(εν γνωσει τους)το μελλον των Ελληνων μεχρι 15ης γενεας!

    Και προς το Αμερικανόδουλο βασιλο-χουντικό "σταγονίδιο" 29 Μαρτίου 2010 2:42 μ.μ., Ο,ΤΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΨΥΧΑΡΑ ΣΑΣ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η πεμπτουσία της ταινίας "Ψυχή βαθειά" ήταν ακριβώς στην τελευταία σκηνή. Όταν η κοπελίτσα η αντάρτισσα (μισοκαμμένη από τα ναπάλμ) φεύγει μαζί με το φίλο της (που ήταν με την αντίθετη πλευρά) και τον ρωτάει: "Άραγε ποιός νίκησε;"

    Ρητορικό το ερώτημα. Σε έναν εμφύλιο πόλεμο πάντα χάνει η πατρίδα, συνολικά.
    Και κερδίζουν τα ναπάλμ, με τους 29 κατασκευαστές που τα συνιστούν...
    Η ταινία του Παντελή Βούλγαρη ήταν αλληγορική και όχι ιστορικό ντοκουμέντο. Ήθελε απλά να δείξει πως όταν τρωγόμαστε μεταξύ μας, εμείς χάνουμε και κάποιοι άλλοι ωφελούνται. Γι' αυτό και η κριτική της κ. Μηλιαρονικολάκη ήταν εκτός θέματος. Ο Βούλγαρης έδειχνε το φεγγάρι και η κ. Μηλιαρονικολάκη εστίασε στο δάχτυλο.

    Υ.Γ. Αγαπητοί σχολιαστές (αριστεροί - δεξιοί), πιστεύω πως δεν έχει τόσο νόημα να αναπαράγουμε τις αντιθέσεις της εποχής εκείνης, όσο το πάθημα να μάς γίνεται μάθημα. Achaean, μην είσαι απόλυτος, βοσκοί και κατσαπλιάδες πολέμησαν και το 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μίνως δεν περίμενα να καταλάβεις τι ήθελα να πώ με την ανάρτηση αυτή. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία σου, την αδυναμία σου,έχεις την απόλυτη κατανόηση μου.

    Αν πρόσεξες λοιπόν μιλά για κατάργηση διαχωριστικών γραμμών, για εθνική ομοψυχία ενας αριστερός όπως ο Βούλγαρης και το ΚΚΕ τον κατηγορεί (ως έκανε πάντα) ότι δεν στηρίζει την πολιτική του θέση.

    Τώρα το κατάλαβες;;;;;;;;;;;;;

    Τέλος να σου πώ οτι οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς σε χαρακτηρίζουν, οτι η ευγένεια, η ευπρέπεια και το ήθος αποτελούν βασικές αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, καιρός να εντρυφήσεις σε αυτόν.

    Γιατί Ελληνας ΓΙΝΕΣΑΙ κιας γεννιέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καυκάσιε, καταλαβα πολυ καλα και το θεμα της αναρτησης και ακομα περισσοτερο εσενα τον ιδιο!Εσυ ομως δεν θελεις να κατανοήσεις μερικα πραγματα(και αυτο φαινεται απο την εμμονη σου σε θεματα που χωριζουν τους Ελληνες, κατι που το κανεις επανειλημμενα)!Εκτος εαν "την βρίσκεις" με το να μας βλέπεις να μαλλιοτραβιόμαστε!Οχι τιποτα αλλο, αλλα να το πεις και σε μας για να μην σχολιάζουμε τετοια θεματα και ανεβαινει η πιεση μας μερες που'ναι!Και δεν δεχομαι ουτε απο εσενα ουτε απο κανεναν αλλο "μαθηματα καλης συμπεριφορας"(ποσο μαλλον να αμφισβητησει την Ελληνικοτητα μου!Ελα και εσυ εδω κατω στο "ανδρο" των παντοειδων πρακτορων και προσπάθησε να οργανωσεις παρομοιες ημεριδες και μετα μιλα για την Ελληνικοτητα μου http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_8304.html)!Η ευγενεια ειναι "παράμετρος" του ψυχικου μας κοσμου και οπωσδηποτε δεν σχετίζεται με τον τροπο γραφής ή ομιλίας!Ξερω εγω κατι "μουλωχτούς" που το στομα τους "σταζει μελι" και "δουλευουν" ασταμάτητα το "σεις" και το "σας", αλλα η ψυχη τους ειναι πιο μαυρη και απο την πισσα!Αλλωστε Κρητικος ειμαι και μου αρεσει να τα λεω(και να τα γραφω)"ντρέτα"!Δεν θα σε πειραζε δηλαδη αν αντι του "βλακας" χρησιμοποιούσα το "ιδιώτης" ή το "κουφιοκέφαλος" που εκ πρωτης όψεως φαινονται πιο ευγενικά;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κε Μίνως
    Δεν αμσισβήτησα τίποτα απλά κατέγραψα πόσο απέχει η συμπεριφορά, η στάση σου και ο λόγος σου απο τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού.Για το λόγο τις πράξεις σου και την συμπεριφορά σου εσυ είσαι υπεύθυνος μπορεί στον χώρο σου να νοιώθεις βολικά, ή οι δίπλα σου να αρέσκονται σε τέτοιες συμπεριφορές αλλά παντού δεν είναι το ίδιο.

    Οσο για τα επίθετα κάλλιστα μπορώ και εγω να σε στολίσω και μάλιστα στην διάλεκτο σου.

    Μάθε ότι η τακτική της στρουθοκαμήλου ή η τακτική σηκώνω το χαλί και κρύβω τα σκουπίδια, μας έφερε ως εδώ.

    Δεν γράφω για να ξεχωρίσω Κε Μίνως απο το κόσμο, γράφω για να σμίξω το κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε Καυκασιε, με την συγγνωμη μου που παραφέρθηκα, σου λεω οτι ακομψο τροπο βρηκες να "σμίξεις τον κόσμο"!Και ειδικα με ενα τετοιο θεμα που οπως διαπίστωσες εξακολουθει και μας "ματώνει"!Πριν μαθει καποιος να τρεχει, πρεπει να μαθει να περπαταει!Αυτα τα πραγματα γινονται "βημα-βημα"!Ακομα οι μνημες ειναι πολυ νωπες!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
    ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ Μοιάζεις με τον εμπρηστή που αφού βάλει φωτιά διαμαρτύρεται γιατί καθυστερεί η πυροσβεστική.
    Η ανάρτηση χωρίς ίσως δόλο από μέρους σου ήταν βέβαιο ότι θα λειτουργούσε προβοκατόρικα. Εκτός αν ήθελες μια γρήγορη "καταγραφή των δυνάμεων" του σαιτ.
    Δεν τα περίμενες αυτά;
    Μετά μιλάς για συνοχή πατριωτισμό και ομοψυχία. Ελπίζω ότι το εννοείς.
    Ξέρεις ότι κάτω από τις σημαίες του λαϊκού στρατού υπηρέτησαν 2500 μόνιμοι αξιωματικοί.
    Αυτοί όλοι ήταν κατά τη γνώμη σου προδότες;
    Οι περισσότεροι από αυτούς καταδιώχθηκαν αποστρατεύτηκαν εξορίσθηκαν (πίνακες Β κλπ)
    Τι κέρδισαν σε σχέση με τους νομοταγείς συναδέλφους τους που έπειτα από απραξία ή χειρότερα από συνεργασία (Χιτες, ταγματασφαλίτες) με τον εχθρό επανήλθαν καπηλευόμενοι τον πατριωτισμό και την εθνικοφροσύνη.
    Γράφεις για κομματικοποίηση των ΕΔ μετά τη μεταπολίτευση.
    Πριν τη μεταπολίτευση δεν υπήρχε κομματισμός στις ΕΔ;
    Ίσως όχι, γιατί υπήρχε μονοκομματισμός.
    Μεταπολεμικά φτιάχτηκε ένας καθαρά κομματικός στρατός, στα αμερικανικά πρότυπα και υπό αμερικάνικο έλεγχο, στραμμένος αποκλειστικά στην πάταξη του «εσωτερικού εχθρού». Απαραίτητο προσόν για να επιβιώσεις στο στρατό αυτό ήταν η «εθνικοφροσύνη» και ο αντικομουνισμός.
    Μπορώ να σου απαριθμήσω πληθώρα επεμβάσεων(ΙΔΕΑ, ΣΧ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και πολλά άλλα) υπέρ της του κεφαλαίου και της δεξιάς με αποκορύφωμα την χούντα. Στη χούντα λοιπόν τα παλληκάρια αυτά φυλάκισαν και βασάνισαν ακόμη και όσους συναδέλφους τους τολμούσαν να τηρούν μια στοιχειωδώς δημοκρατική στάση για τα τεκταινόμενα στο στράτευμα.
    Αυτοί λοιπόν οι χουντικοί, τα …σταγονίδια στη μεταπολίτευση όχι μόνο δεν αποστρατεύτηκαν εκτός από ελάχιστους (εδώ που τα λέμε θα άδειαζε ο στρατός έτσι που τον είχαν καταντήσει αν γινόταν αυτό) αλλά συνέχισαν την καριέρα τους και την άμεση ή έμμεση αντικομουνιστική προπαγάνδα. Την οποία και εσύ προφανώς πρόλαβες λιγουλάκι (θυμάσαι ΕΗΔ, Φακέλους κλπ).
    Θα μου πεις και σήμερα τα ίδια γίνονται…
    Αυτοί που ήλεγχαν το στρατό τότε τον ελέγχουν και τώρα.
    Και όχι βέβαια τα κόμματα. Αυτοί καμιά μετάθεση της πλάκας θα κάνουν…

    Το κεφάλαιο , οι αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ είναι οι ιδιοκτήτες.
    Θέλεις αποδείξεις; Ακόμη και εδώ μέσα στους πανέλληνες να βάλλεις το ερώτημα αν πρέπει σήμερα να υπάρχει Ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν θα απαντήσουν ,ΟΧΙ.
    Οι υποχρεώσεις προς τους συμμάχους όμως επιβάλλουν κλπ, κλπ. Για να μη σου πω για τον 25ο μεσημβρινό. Σε λίγο στον ΕΣ ούτε ΕΠΟΠ δε θα γίνεσαι αν δεν σε θέλουν οι φίλοι μας (θυμήσου Λυμπέρη, Ίμια) . Τι τα ψάχνεις λοιπόν; Ακόμη τους «συμμορίτες» έχεις στο μυαλό σου;
    ΦΙΛΙΚΑ
    ΥΓ Και μια και είπα για συμμορίτες… Τώρα που πήραμε τα μέτρα. Τι θα γίνει με τους συμμορίτες - ληστές του ελληνικού λαού Θα πάει κανένας φυλακή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έμένα Μίνως με ματώνει πιότερο.
    Ομως δεν θα χαριστώ σε όσους εξακολουθούν να χαράζουν διαχωριστικές γραμμές, όπως κιαν λέγονται όποιοι κιαν είναι ότι κιαν πιστεύουν.

    Ισως έχεις δίκηο, άκομψος ο τρόπος που επέλεξα, ίσως ακόμα το ίδιο και να ισχύει για την τακτική βήμα προς βήμα.Ομως πίστεψε με δεν είμαι σε διατεταγμένη αποστολή.Την αλήθεια γυρεύω και στον λόγο μου την λατρεύω.

    Αν ποτέ σου δοθει χρόνος υπάρχει μια καταπληκτική ταινία κυκλοφορεί και σε βιβλίο "οι Στρατιώτες της Σαλαμίνας".Αναφέρεται στον Εμφύλιο στην Ισπανία.

    Περίληψη: Όταν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του εμφύλιου πολέμου της Ισπανίας τα δημοκρατικά στρατεύματα υποχωρούν προς τα γαλλικά σύνορα, παίρνοντας το δρόμο της εξορίας, κάποιος παίρνει την απόφαση να εκτελέσει μια ομάδα φρανκικών κρατουμένων.
    Ανάμεσά τους είναι και ο Ραφαέλ Σάντσεθ Μάθας, ιδρυτής και ιδεολόγος της Φάλλαγας, ίσως ένας από τους άμεσους υπεύθυνους του εμφύλιου σπαραγμού.Η ιστορία της "Διάσωσης του στρατιώτη Μάθας" είναι στην πραγματικότητα μια απόπειρα διάσωσης της συλλογικής συνείδησης κάθε λαού που γνώρισε τον εμφύλιο σπαραγμό και τη δικτατορία, μια απόπειρα θεραπείας της λήθης.

    Απλά να επισημάνω ότι στην Ισπανία (Ο Ισπανικός εμφύλιος ήταν το ίδο σκληρός με της Ελλάδας) η Γκουέρνικα η οποία είναι κάτι περισσότερο από μια μαρτυρία για τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο (αναφέρομαι στον διάσημο πίνακα του Πικάσο) δεν μπορεί να μεταφερθεί στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο, το οποίο βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από την κωμόπολη Γκερνίκα, εξαιτίας της άρνησης της Ισπανικής κυβέρνησης και της άρνησης του Μουσείου Τέχνης Βασίλισσα Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μεγάλο Μπράβο στον Καλεντερίδη για τα πολύ σωστά λόγια του. Ήρωες είχαν και οι δυό πλευρές. Είχαμε δύο περιόδους εμφύλιων συγκρούσεων (41-44 και 46-49). Άλλο η μία και άλλο η άλλη περίοδος. Κατά την άποψή μου στην πρώτη περίοδο τα μεγάλα σφάλματα τα έκανε η πλευρά των ταγματασφαλητών συνεργατών των Γερμανών, με αποκορύφωμα την σφαγή αμμάχων στα Δεκεμβριανά 1944. Στη δεύτερη περίοδο τα μεγάλα σφάλματα τα έκανε η πλευρά των κομμουνιστών. Μην ξεχνάμε πως την Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό ακόμα διοικούν (πολιτικά και οικονομικά) οικογένειες ανθρώπων που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για τον εμφύλιο. Αν θέλετε ονόματα αρχίστε την έρευνά σας από το διαδύκτιο. Εδώ έχω και αρκετά σχετικά ντοκιμαντέρ ellinikesexies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να δεις ο νέος Εμφύλιος πόλεμος που θα γίνει στην Ελλάδα πόσο σκληρός θα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ειναι τουλάχιστον άκαιρο για να μην πω πιο βαριά κουβέντα την ώρα που μας συμπεριφέρονται ως αποικιοκρατούμενη χώρα, να μένουμε στο παρελθόν, στην ουσία θα έπρεπε να σκεφτόμαστε για την συνεργασία και την ανάπτυξη της χώρας μας, που κανέναν δεν είδα και άκουσα για σοβαρές προτάσεις έχετε καταλάβει ορισμένοι ότι αν μπούμε στο ΔΝΤ έστω και κατα ένα τρίτο. Θα κάνουμε μια γενιά ολόκληρη να σηκώσουμε κεφάλι.
    Όσο αφορά την ταινία είναι πολύ καλή αλλά είναι μια ταινία δηλαδή τέχνη, η οποία απειχεί την ευαισθησία και τα πιστεύω των δημιουργών της.

    Χατζηκυριακίδης Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ἢ στραβὸς εἶν' ὁ γιαλὸς ἢ στραβὰ ἀρμενίζουμε.
    Δὲν εἶδε ἡ κ. Μηλιαρονικολάκη τί ἔκανε τὸ γαλλικὸ Κ.Κ. καὶ τὰ λοιπὰ Κ.Κ. τῶν χωρῶν ποὺ ἀπελευθέρωναν οἱ σύμμαχοι;
    Τόσο βλᾶκες ἦταν οἱ κομμουνιστὲς τῆς ὑπόλοιπης Εὐρώπης;
    Δὲν εἶδαν ποὺ τὰ ρωσσικὰ στρατεύματα δὲν μπῆκαν στὴν Ἑλλάδα;
    Τὸ Κ.Κ.Ε. ζῆ στὸν κόσμο του, ἀπὸ τότε ποὺ ἱδρύθηκε, ἐὰν ἔβλεπαν λίγο μακρύτερα θὰ ἦταν ὑπολογίσιμη δύμαμις ἀπὸ τὸ 1944 καὶ τὰ μέλη του δὲν θὰ περνοῦσαν τὰ πάνδεινα μέχρι τὸ 1974.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λοιπόν ο "κύριος" Μινώς συνεχίζει το βιολι του! Ενώ εχει υποπέσει σε ΣΩΡΕΙΑ γλωσσικών ολισθήματων "καθ' έξιν και καθ' εξακολουθήσιν" χργησιμοποιώντας έκφρασεις πιο προσηκούσες σε χαμαιτυπεία παρά σε ενα σοβαρό site σαν το παρών, με "απύλωτη γλώσσσα" και περοσσό θράσσσος προσβάλει οποίον κάνει το¨"έγκλημα" να εκφράσει διφορετική άποψη π.χ. για τον ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΙΟ είχε γράψει "οτι μολύνει με τημ παρούσια του το site" και τωρα και για τον Καυκάσιο γραφει "Εκτος εαν "την βρίσκεις" με το να μας βλέπεις να μαλλιοτραβιόμαστε" Μα καλα ποίος πιστεύει οτί είναι? Το ενδιαφέρον είναι ότι "ψέλισε" κάτι για "εκτονώση του κλίματος" όταν τέθηκε το ζήτημα των σχέσεων του με την Μέση Ανατολη! Γιατί άραγε?΄Τώπα ομώς ξανα το βιολι του!Αν όντως επιθύμει εκτονώση του κλίματος" τότε η λύση αυτής της καταστασής ειναι πολυ απλή¨. Δεδομένου οτί αυτος ειναι ο υπεύθυνος για αυτο το χάλι δεν έχει παρά να ζητησει συγγνώμη για τις συκοφαντίες που έχει γράψει εναντίον μου( οτι δηλαδή εγώ ταχάτες είμαι κόντες, ανήκω στην ΜΟΣΣΑΝΤ (και σε "φάρα"!)
    και οτι υποστηριζώ τις Ρεπουση- Δραγώνα) και ομοιώς να ΄ζητήσει συγγνώμη απο τους ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΙΟ και Gallia για τα ολισθήματα του εναντίον τους και να δεσμευθεί να μην τα επαναλαβεί (Παρεπιντόντως δηλώνω ευθαρσώς οτι ουτέ γνώριζω ουτέ έχω την παραμικρή σχέση με τους προαναφερόμενους, σε τελική αναλύση εδώ δεν είναι site κοινωνικών επαφών!αλλά ζητώ να τους ξητήσει συγγνώμμη για λόγους ΚΑΘΑΡΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ).Διαφορετικά ας γνώριζει οτί η Ιστορία διδάσκει ότι όποιος επιδιώκει συγγκρούση σύνηθως την έχει όπως π.χ. ο Αννίβας ή ο Φρείδερικος ο Μέγας της Πρώσσιας, μόνο που επίσης κατα κανόνα βρίσκεται σε κάτι χειρότερο από αυτό το οποίο επιδιώκε...
    Συγγνώμη για το χώρο αλλά αύτη η
    κατάσταση με "κάποιον" να πιστεύει οτί μπορεί να προσβάλει οποίον θελει πρέπει να τελεώνει!
    Χρήστος Βούλγαρης από Λονδινο
    ΥΣΌσον αφορα του σχόλια του περι "βοιδοσχολής","βαθύβλακα", "κοραισμού", "κθηγητη της μονόπλευρης ιστοριας" κτλ. δειχνούν ολοφάνερα τα κομπλέξ πού κουβαλά λόγω της παιδείας που ΔΕΝ έχει (π.χ. τα γλωσσικά του "κατορθώματα" στις 2/2, 24/3 και 25/3) οπως επίσης αποδικνειούν και το ποσο "καρλαιλστής" ειναι λογω των καθημερινών σπονδών στην Αφροδίτη τις οποιές διαφημίζει με κάθε ευκαιρία, αλλα πανώ απο ολα ποσο μικρή σχέση με το νοημα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΕΡΙ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
    ΠΡΟΣ CARNICERO ROJO, ACHAEAN, ΜΙΝΟΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ, ΑΝΟΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ "ΛΟΙΠΑ ΜΑΖΩΜΑΤΑ"(οπώς θα έλεγε και ο Θουκιδίδης)
    Α) Αν οι ππαναφερόμενοι θέλουν ενα ΑΚΟΜΑ εμφύλιο μπορουν να τον κάνουν ΜΟΝΟΙ τους (και κατα προτίμηση στον Άρη ή στον Πλούτωνα γιατι αυτη η χώρα εχει σημαντικότερα προβλήματα οπώς επιθετικούς εχθρούς στα σύνορα της)
    Β) Η πραγματική τραγώδια του Εμφύλιου (ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ)ηταν οτι η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιώτων και των ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ήταν ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ που αγαπούσαν την χώρα τους το ίδιο, αλλα είχαν διαφορετικά οράματα (οπώς στην μια πλεύρα κατά κύριο λόγο ΔΕΝ ΗΤΑΝ σνοφίτες και "κατσαπλίαδες" ετσί και στην άλλη πλευρά κατά κύριο λόγο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ταγματασφαλίτες και "μπουρουντάδες") Αν μπορούσαν να εμπιστευθουν η μια πλεύρα την άλλη μαλλόν θα έβρισκαν έναν τροπο για να συνυπαρξούν και "πολλές ψυχές παλικαριών δεν θα πήγαιναν στον Άδη" οπώς θα έλεγε και ο Όμηρος γιατί σε τελική ανάλυση σε ενα ΕΜΦΥΛΙΟ χάνουν και οι δύο πλεύρες.
    Κανείς δεν έχει "μονωπώλιο" στον Παρτιωτισμό γιατί θέλω να πιστεύω οτι ολοι εδώ πέρα αγαπάμε την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ είτε είμαστε "πράσινοι", "κόκκινοι", "μπλέ" ή καφετίοι με άσπρες βούλες, πορτοκαλί κορδελάκια και ροζ ελεφαντάκια!
    Χρήστος Βούλγαρης απο Λονδίνο
    ΥΣ 1 Για κατι τέτοια δεν θα γράψω ποτέ΄για τον Ελληνικό Εμφυλίο
    ΥΣ 2 Με ολο το σέβασμο κύριε Σάβα είστε σιγούρος οτί αν μαζευτούμε ολοι σε ένα μέρος δεν θα εκλεγαν μανούλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Mαζέψου ρε Βούλγαρη που μας το παίζεις προφέσσορας από τη Λόνδρα με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς!
    Άιντε που θα διδάξεις ηθική εσύ!
    Ποιος; εσύ που εκεί που το έπαιζες καλός πελάτης, έστελνες μετά και την εφορία.
    Άιντε, σιώπα, χώσου στην τρύπα σου και γλέντα τα λεφτά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κ.Σαββα αφηνετε τα προσβλητικα σχολια των ψυχοπαθων μπολσεβικων εγκληματιων και σβηνετε τα σχολια της αντιθετης πλευρας.
    Το αθλιο υποκειμενο Ροχος απειλει συνεχεια τους Ελληνες με εμφυλιο πολεμο και αφηνετε τα εμετικα αρωστημενα σχολια του ακομα βλεπω...
    Ειστε απαραδεκτος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Aνώνυμε 29 Μαρτίου 2010 8:01 μ.μ.
    να αρχίσουμε με τον κομματισμό και το μονοκομματισμό.
    Εγώ μπήκα στην Ευελπίδων το 1977 και αποφοίτησα το 1981.
    Ο αδελφός μου μπήκε το 1972 και αποφοίτησε το 1976.
    Εκείνα τα χρόνια, μπορεί οι αξιωματικοί να ήταν δεξιοί ή κεντρώοι, όμως δεν είχαν σχέσεις με κόμματα.
    Ήταν έγκλημα καθοσίωσης να πάει ένας αξιωματικός σε βουλευτή ή σε κόμμα.
    Φυσικά, στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας υπήρχαν σχέσεις των αναωτάτων με πολιτικού.
    Όμως κομματισμός δεν υπήρχε.
    Λειτουργούσε η ιεραρχία και κατά το δυνατόν η αξιοκρατία.
    Ναι, μια αξιοκρατία κολοβή, αφού προηγουμένως είχε αποκλείσει το μισό ελληνικό λαό, γιατί ανήκε στην Αριστερά.
    Αυτό που έγινε σταδιακά μετά τη μεταπολίτευση μέσω της κομματικοποίησης του κράτους πολύ απλά λέγεται διάλυση.
    Διαλύθηκαν τα πάντα, διαλύθηκε η ιεραρχία, η αξιοκρατία, η πίστη την υπηρεσία και στο καθήκον.
    Αυτό πληρώνουμε τώρα.

    Ρόχο
    μιλάς για εμφύλιο και τα τινάζεις όλα στον αέρα.
    Αν θεωρείς ότι πρέπει να γίνουν αγώνες για να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των εργαζομένων που πλήττονται από την καταστροφική διακυβέρνηση των τελευταίων τριάντα χρόνων, εντάξει.
    Αν όμως λες ότι ο κθένας που θεωρεί ότι έχει δίκιο πρέπει να πάρει το όπλο και να χτυπάει, σου δείχνω τον 15χρονο Αφγανό, ο οποίος είναι θύμα μιας εγκληματικής νοοτροπίας, που θεωρεί ότι η βία φέρνει λύσεις.
    Κανείς δεν μιλά γι' αυτό το παιδί, κανείς δεν βγαίνει στους δρόμους, κανείς δεν διαμαρτύρεται ενάντια σε κείνους που το μακέλεψαν.
    Ρόχο, πάνω απόλα είναι η ανθρώπινη ζωή.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. προς ανωνυμο 12.04 πω πω εισαι και πολυ "ανδρας" για να βριζεις ανωνυμα! Φορα τη φουστιτσα σου και πηγαινε στην τυπα του ψυωιατρειου απο οπου απεδρασες!προφανως παλι εχασες ολα σου τα χρηματα στο Καζινι Λουτρακιου?
    Χρήστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. κ. Σάββα, δεν περίμενα να υιοθετήσετε τις κραυγές των παραφρόνων εθνικοφρόνων για "μπολσεβίκους που απειλούν τους Έλληνες με εμφύλιο".

    Ποιος απείλησε με νέο Εμφύλιο πόλεμο; εγώ και άνθρωποι σαν εμένα ή οι πλουτοκράτες;

    Ποιος δεν αφήνει στους νέους ανθρώπους το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με μισθό αρκετό για αξιοπρεπή διαβίωση και τη δημιουργία οικογένειας;

    Εγώ ή οι καπιταληστές που μας κυβερνούν και οι εθνικόφρονες που τους στηρίζουν ταυτίζοντας στο θολωμένο τους μυαλό τις έννοιες "έθνος" και "κράτος";

    Προσωπικά όμως, θα τονίζω πάντα και δίχως φόβο αντιδράσεων ότι αυτοί όσο αυτοί οι αδηφάγοι καπιταληστές που μας κυβερνουν δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αξιοπρεπούς διαβίωσης και μέλλοντος με ελπίδα στους νέους Έλληνες, ΑΥΤΟΙ και μόνο ΑΥΤΟΙ φέρνουν ολοένα και πιο κοντά το φάσμα ενός νέου ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, όχι εγώ.

    Επειδή αυτοί οι νέοι που καλούνται από το σύστημα και τους εθνικόφρονες να ΠΕΙΝΑΝΕ και να δουλεύουν υποαμειβόμενοι μέχρι να πεθάνουν, αυτή τη φορά ΔΕΝ θα πάνε μετανάστες στο εξωτερικό όπως γινόταν το '50-60, ούτε το κράτος μπορεί να τους κάνει δημοσίους υπαλλήλους όπως το '70-80 και επομένως η μόνη λύση που τους απομένει, είναι η ρήξη με το σύστημα που αρνείται ή αδυνατεί να τους ενσωματώσει όπως γινόταν παλαιότερα.

    Ή μήπως εσείς κ.Σάββα δεν θα εξεγειρόσαστε αν είσαστε π.χ. 25 ετών, πτυχιούχος αμειβόμενος με 500 Ευρώ μαύρα δηλαδή ανασφάλιστος, χωρίς καμμία προοπτική δημιουργίας οικογένειας και απογαλακτισμού από τους γονείς σας, δίχως ούτε καν δυνατότητα συνταξιοδότησης μετά από 40 χρόνια δουλειάς;;;

    Είναι αυτό "ανθρώπινη ζωή" όπως μου λέτε εσείς;
    Αξίζει να ζει κανείς έτσι ή να πεθάνει για να αποκτήσει "ανθρώπινη ζωή" όπως την ορίζετε εσείς, εγώ και όλοι μας;

    Αυτό λοιπόν που καλούνται να ζήσουν οι νέοι μας, τα θύματα του κοινωνικοοικονομικού μετασχηματισμού της εποχής του ολοκληρωτικού καπιταλησμού, ΔΕΝ είναι "ανθρώπινη ζωή" αλλά "αναπνέω αλλά δεν ζω" και ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να το αρνηθεί αυτό, ούτε καν οι ΑΝΟΗΤΟΙ εθνικόφρονες που διαολίζονται όταν ακούνε για "μπολσεβίκους" και νέο εμφύλιο πόλεμο.

    Όπως λοιπόν, έγραψε χθες η... Αυριανή (από μικρό και τρελό μαθαίνεις την αλήθεια), "η φτώχεια φέρνει βία" και θα προσθέσω εγώ, ότι η "εξαθλίωση και εξαχρείωση των νέων, δηλαδή του μέλλοντος του έθνους μας, φέρνει νέους κοινωνικούς αγώνες και ακόμη και νέο ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ αν οι κυβερνώντες, πολιτικοί και επιχειρηματίες ΔΕΝ κατανοήσουν την ανάγκη για ένα νέο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ εχόντων-μη εχόντων".

    Αυτό λέω εγώ που δεν είμαι ούτε απόστολος εμφυλίων πολέμων, ούτε προπαγανδιστής τους και απλώς τονίζω αυτό που ΒΛΕΠΩ να έρχεται αλλά δεν το βλέπουν όσοι είναι τυφλωμένοι από εθνικοφρονικό μίσος άλλων δεκαετιών.

    Μακριά από μένα η τρομοκρατία, μακριά από μένα τα τυφλά κι αδιάκριτα κτυπήματα ΑΤΟΜΙΚΗΣ στοχοθέτησης.

    Επειδή όμως "η βία είναι η μαμή της ιστορίας", ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος που καταδικάζει τέτοιες μεθόδους, ΔΕΝ μπορεί να εμποδίσει τη χρήση τους: απλά η επιδεινούμενη κοινωνικοοικονομική κατάσταση φέρνει τη βία, την τρομοκρατία και το νέο εμφύλιο πόλεμο, όπως φέρνει και την παραβατικότητα και κάθε μορφή κοινωνικής παθογένειας που βλέπουμε καθημερινά να εκδηλώνεται σε κάθε γωνιά της επικράτειας.

    Αν θέλουμε λοιπόν να λέμε "πάνω απ'όλα η ανθρώπινη ζωή", θα πρέπει να δίνουμε ως κοινωνία την ευκαιρία στους νέους, να ζήσουν μία τέτοια "ανθρώπινη ζωή" αξιοπρεπή και άνετη στην πατρίδα τους και όχι μία θλιβερή υπο-ζωή υποαμειβόμενου, απελπισμένου προλετάριου, αποξενωμένου κι απαξιωμένου από την ίδια την πατρίδα του.

    Ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν μόνο μία πρόγευση του τί θα γίνει αν δεν αλλάξει η ελληνική κοινωνία νοοτροπία και πλεύση.

    Σε τελική ανάλυση ΤΙ ώφελος υπάρχει για την ανθρωπότητα από ένα έθνος, μία κοινωνία που καταστρέφει το μέλλον της δηλαδή τη νεολαία της και δείχνει ανάξια να αναπαραχθεί και να γίνει "πλείω δε και αρείω απ'όσης αν" παραδέχθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "...και όχι μία θλιβερή υπο-ζωή υποαμειβόμενου, απελπισμένου προλετάριου, αποξενωμένου κι απαξιωμένου από την ίδια την πατρίδα του"


    Ο οποίος επειδή δεν θα εχει να χασει τιποτα αλλο "παρα μονο τις αλυσίδες του",θα εξεγερθει για να διεκδικησει την χαμενη προ πολλου κοινωνικη δικαιοσυνη, συμπληρωνω εγω και ελπιζω να μου το επιτρεπεις αγαπητε El Carnicero Rojo!
    Ανέκαθεν βεβαια ο Μαρξ ηταν διαχρονικός, αλλα ποτε αλλοτε δεν υπηρξε τοσο επικαιρος οσο σημερα!Με την μονη διαφορα οτι ο καπιταλισμος πλεον εχει διαμορφωθει και δεν προκειται ποτε να αφησει τις κοινωνιες σε εσχατη ενδεια(υπο τον φοβο βεβαια πρωτογνωρων κοινωνικων εκρηξεων)!Παντοτε θα αφηνει "ανοικτο ενα παραθυρακι" στους "κολασμένους της γης"!Και αυτο το βλεπουμε να λειτουργει στην χωρα μας ηδη απο την εποχη του Σημιτη του "μεγαλοπρεπους"!Τωρα πια δεν λεγεσαι ανεργος, αλλα "απασχολησιμος"!Και οποιος απελπισμένος "τσιμπήσει το δολωμα"!Απο την μια η ανεργια και απο την αλλη η υποαπασχοληση!Στην μια περιπτωση η σιγουρη πεινα και στην αλλη το "ξεροκοματο"!Το συστημα βρηκε εναν ωραιο τροπο να διατηρει "και την πιτα ολακερη και τον σκυλο χορτατο"!Και αυτο το κολπο αποτρεπει την δημιουργια "κρισιμης μαζας" ωστε να προκυψει η θηριώδης κοινωνικη εκρηξη!Για αυτο φιλε μου El Carnicero Rojo "κρατα μικρο καλάθι" στις εκτιμήσεις σου περι κοινωνικης επανάστασης!Μικροεπαναστασεις ισως!Αλλα κατι το μαζικο αποκλειεται!Εκτος εαν...


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Aγαπητέ Μίνωα, όταν λέω ότι βλέπω να έρχονται λόγω των ακραίων κοινωνικοοικονομικών καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή εποχή ολοκληρωτικού καπιταλησμού, νέοι κοινωνικοί αγώνες και ένας νέος εμφύλιος πόλεμος, δεν φαντάζομαι ένα "τρίτο γύρο" αντιπαράθεσης στα έρημα και καμμένα βουνά της χώρας μας.

    Όπως το φαντάζομαι και φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις του, ότι ο "νέος εμφύλιος" θα μοιάζει πολύ με "τρομοκρατία" αλλά και "εγκληματικότητα".
    Θα είναι τοπικός στη φύση του και θα έχει σε μεγάλο βαθμό χαρακτήρα ξεκαθαρίσματος προσωπικών λογαριασμών που στην πραγματικότητα θα είναι απλός αλλά δολοφονικός κοινωνικός αυτοματισμός π.χ. ο εθνικόφρων εναντίον των "μπολσεβίκων" και των αλλογενών που υποτίθεται πως εμείς τους φέρνουμε εδώ "για να αλώσουν τη χώρα", ο αναρχικός εναντίον των "νοικοκυραίων" εθνικοφρόνων και καπιταληστών, ο αριστεριστής εναντίον γειτόνων που θυμίζουν κοινωνικά τον πρώην εργοδότη του κτλ.


    ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ του μπλογκ:

    Αν θα ήθελε ο κ. Σάββας, θα μπορούσε να γίνει μία πολύ γόνιμη συζήτηση για αυτή την επερχόμενη γενική κοινωνική ανάφλεξη, μεταφέροντας τα σχόλιά μας σε ένα ειδικό νήμα διαλόγου με το αυτό θέμα και φυσικά να μεταφέρει και το δικό του σχόλιο περί "ανθρώπινης ζωής" επειδή ουσιαστικά με αυτό ξεκίνησαμε εγώ και ο Μίνως τον ουσιαστικό αυτό διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΣΟΒΙΕΤ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ/
    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ, ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ,ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟ.
    ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΘΑ ΣΥΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟΛΑΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΕΣ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ Ο ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΡΑ.
    ΟΠΟΤΕ ΡΟΧΟΣ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ...
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ...
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ!!!!
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ...
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ!!!!
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ!!!!"


    Εχω την εντυπωση οτι "εχεις μπερδεψει την βουρτσα με τον Δρουτσα"(για να μην το γραψω σωστα και ενοχληθουν παλι καποιοι "ποπολάροι")!Ολο το κειμενο σου ειναι μια "ελεγεία" στον παραλογισμό!Ξαναδιαβασε το και θα δεις τι εχω δικιο!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Είναι προφανές ότι η παράνοια των αμόρφωτων πολιτικά εθνικοφρόνων έχει κτυπήσει κόκκινο!
    Κάτι τέτοιοι χουλιγκάνοι "πατριώτες" θα επανδρώσουν τα νέα παρακρατικά τάγματα εφόδου του καπιταλιστικού συστήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. τα νέα παρακρατικά τάγματα εφόδου του καπιταλιστικού συστήματος τα εχετε επανδρωσει εσεις οι αριστεροι 36 χρονια τωρα και οχι εμεις οι εθνικοφρονες...
    δικο σας ειναι το μεταπολιτευτικο αριστεριστικο καπιταλιστικο καθεστως, δεν ειναι δικο μας...
    οι εθνικολαικες δυναμεις θα νικησουν στο νεο συμοριτοπολεμο...
    δεν θα περασει ο αριστερισμος!!!!
    ποτε ξανα μπολσεβικισμος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

    «Ναι, μια αξιοκρατία κολοβή, αφού προηγουμένως είχε αποκλείσει το μισό ελληνικό λαό, γιατί ανήκε στην Αριστερά». (ΣΚΑΛ)

    Φίλε Σάββα, οι λόγοι που συνεχίζω (κάποτε διαφωνώντας) αυτό τον «ιντερνετικό» διάλογο είναι επειδή πραγματικά πιστεύω ότι, πρώτον, και από τους δυο μας υπάρχει διάθεση για ειλικρίνεια, δεύτερον, μπορεί να βγουν κάποια συμπεράσματα χρήσιμα για τη σημερινή πραγματικότητα, τρίτον, γιατί δε θέλω να περάσει σε αυτή τη φιλόξενη (μέχρι στιγμής) γωνιά του διαδικτύου η εντύπωση ότι οι έννοιες πατριωτισμός και δεξιά ταυτίζονται .
    Γράφεις ότι εκείνα τα χρόνια ήταν «έγκλημα καθοσίωσης να πάει ένας αξιωματικός σε βουλευτή ή σε κόμμα».
    Σωστά, γιατί συνέβαινε το αντίθετο: πήγαινε το κόμμα (της δεξιάς) στο στρατό. Από το 1972-74 (που αναφέρεις) δεν υπήρχε κομματισμός, γιατί απλούστατα δεν… υπήρχαν κόμματα. Μόνο αν ταξίδευες στον … Αη Στράτη ή σε άλλα ξερονήσια θα συναντούσες πολιτικούς (εξόριστους). Υπήρχε χούντα “το κράτος εκτάκτου ανάγκης” της δεξιάς, το οποίο φυσικά δεν ήταν απολιτικό. Δεν ήταν κράτος όλων των Ελλήνων. Ήταν σαφώς, μονοκομματικό κράτος και μάλιστα έντονα πολιτικοποιημένο. Με αντιδημοκρατική αντικομουνιστική ιδεολογία και πρακτική. Κάθε εξουσία και ιδιαίτερα η δικτατορική υλοποιεί μια πολιτική. Υπηρετεί συμφέροντα, έχει, υποστηρικτές, οπαδούς, εχθρούς, μηχανισμούς, οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους.
    Αλλά και πριν τη δικτατορία μονοκομματισμός υπήρχε. Τα πιστοποιητικά “κοινωνικών φρονημάτων”, απαραίτητα «εφόδια» για την είσοδο σε στρατιωτικές σχολές, που διαχώριζαν τους Έλληνες πολίτες σε πατρικίους και πληβείους, σε τι άλλο εκτός από τη συγκρότηση ενός μονοκομματικού στρατού απέβλεπαν; Και το επέτυχαν βέβαια.
    Δε θεωρώ σωστό, να αναφέρω εδώ προσωπικές μαρτυρίες ή περιπτώσεις ατόμων που ακόμη και αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, διώχθηκαν από τις ΕΔ, όχι για πολιτική ή κομματική δράση, αλλά απλώς γιατί δεν είχαν ενσωματωθεί επαρκώς στο ισχύον πολιτικό-κοινωνικό σύστημα. Ούτε για φανερούς ή κρυφούς μηχανισμούς ιδεολογικής περιφρούρησης που λειτουργούσαν (συμβούλια τιμής κλπ).Ούτε για την τυπική και άτυπη ΕΗΔ. Φαντάζομαι, κι εσύ κάτι θα έχεις ακουστά…
    Ο κομματισμός και η διάλυση στις ΕΔ, που σήμερα δίκαια κατηγορείς, είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου. Είναι το επιφαινόμενο ενός κυρίαρχου μονοκομματισμού. Της ουσιαστικής υποταγής του ΕΣ στρατού` στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Σε αποστολές που τις περισσότερες φορές αντιστρατεύονται τα εθνικά συμφέροντα αλλά και τη λαϊκή βούληση. Θυμήσου την Κύπρο, τις στρατιωτικές «διευκολύνσεις» στο ΝΑΤΟ κατά τον «πόλεμο» για διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τους S-300 κλπ . Για εθνικά θέματα, εξοπλισμούς, αμυντική πολιτική, ας μη το συζητήσουμε καλύτερα … Όπως για τον made in USA «καριερισμό» που καλλιεργείται τελευταία στον ΕΣ καθώς και για τη μεθοδευμένη εκκόλαψη νεαρών ΝΑΤΟ ικών αξιωματικών, γιάπηδων, με υπερατλαντικά αντί για πατριωτικά ανακλαστικά.
    Ο ορισμός του μονοκομματισμού είναι ακριβώς αυτό που γράφεις και έβαλα σαν υπότιτλο. Αυτός ο μονοκομματισμός λοιπόν και σήμερα, ζει και βασιλεύει. Νέου τύπου, με άλλη μορφή, αλλά με το θεμελιώδες χαρακτηριστικό του, τον “αποκλεισμό,” αναβαθμισμένο σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Γι αυτό τώρα είναι πιο επικίνδυνος για την χώρα μας. Είναι ΝΑΤΟικός. Και αυτή τη φορά δεν «αποκλείεται ο μισός ελληνικός λαός» όπως γράφεις, αλλά πολύ μεγαλύτερο μέρος.
    ΥΓ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμε 05 Απριλίου 2010 11:36 π.μ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο.
    Όμως, να είσαι σίγουρος ότι στο στρατό υπάρχουν αξιωματικοί που δεν είναι και προσκηνυμένοι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
    Όταν καλούνται να υπηρετήσουν σε τέτοιες θέσεις, το κάνουν, γιατί αυτό είναι απότέλεσμα πολιτικής απόφασης.
    Όμως το θέμα που έθιξα είναι άλλο.
    ΟΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΚΩΡΟΝΊΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.
    ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    Και αυτό το κράτος δεν μπορεί να είναι κομματικό.
    Απλά πράγματα.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.