31/3/10

«Θερμό επεισόδιο» Παπανδρέου - Δρούτσα

Σφόδρα ενοχλημένος φέρεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας με την υπερδραστηριότητα του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Κατά πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου μάλιστα, έχει ήδη θέσει το ζήτημα δύο φορές στον ίδιο τον πρωθυπουργό, μία προσφάτως στις Βρυξέλλες και μία πριν από λίγες ημέρες σε συνάντηση των δύο στην Αθήνα.

Στις Βρυξέλλες, μάλιστα, απειλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, όταν -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- ο κ. Δρούτσας έθεσε το ζήτημα σε οξύ τόνο σε διάδρομο στον οποίο ο κ. Παπανδρέου περπατούσε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών βγαίνοντας από μία συνάντηση για να μπει σε μία άλλη. Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός δεν αντέδρασε στο έντονο διάβημα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, για το γεγονός ότι δεν του ζητήθηκε να είναι παρών στη συνάντηση του κ. Παμπούκη με τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας κ. Μπαγίς. Μία συνάντηση που για ευνόητους λόγους -εθνικούς, αλλά όπως φαίνεται και εσωκομματικούς- ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε στη συνέντευξή του «τυχαία».

Από την πλευρά του, ο κ. Παμπούκης, μιλώντας σε συνομιλητές του, υποβάθμιζε την απουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα από τη συνάντηση με τον κ.Μπαγίς, λέγοντας ότι ούτε σημαίνει ούτε κρύβεται κάτι από πίσω. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι με αφορμή την καθυστέρηση της αναβάθμισης του Δ. Δρούτσα από αναπληρωτή υπουργό σε υπουργό, αλλά και τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Παμπούκη -και δεν έχουν διαψευστεί- να επιθυμεί να μετακομίσει από το Μαξίμου στον τελευταίο όροφο του νεοκλασικού της Β. Σοφίας, το κλίμα στις σχέσεις του κ. Δρούτσα με τον κ. Παμπούκη ήταν ήδη τεταμένο και αυτό το γνώριζε ο κ. Παπανδρέου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

2 σχόλια:

  1. Δεν βαρυέστε, είτε έτσι είτε αλλοιώς πάλι νεο-οθωμανοί πολίτες είμαστε. Θα το λύσει το ζήτημα ο πραγματικός πρωθυπουργός μας ο Ερντογάν όταν έρθει τον Ιούνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι και πρωθυπουργός μας ο Ταγίπ Ερντογάν. Αυτοκράτωρας είναι ο άνθρωπος.

    Λίγο σεβασμό παρακαλώ στον ηγέτη μας...

    Αχ, που είσαι Καλιγούλα? Που είσαι μεγάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.